Test po stosunku (badanie PCT)
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wykonywany ten test i mimo złego wyniku udało się zajść w ciążę?
U mnie wynik tego testu wyszedł w 100% źle. Póki co robiłam tylko test ze śluzu i zastanawiam się, czy zrobić badanie z krwi na obecność przeciwciał. Miałam taki zamiar ale jak poszłam ze skierowaniem od lekarki do recepcji żeby umówić się i zapłacić za badanie, to okazało się że jest to koszt 800zł i zrezygnowałam Wiem, że wiarygodność tego badania jest dość kontrowersyjna. Jeden z lekarzy, do którego trafiłam, kiedy mojej lekarki nie było, powiedział żeby nie sugerować się wynikiem i on swoim pacjentkom nie zleca zupełnie tego badania bo nie ma to sensu. Zastanawiam się czy nie są to kolejne badania, które lekarze zlecają żeby klinika mogła zarabiać... Co o tym myślicie?
PS. Jeśli podobny temat istnieje to sorki za dublowanie ale nie mogłam nic tu znaleźć, czy ta wyszukiwarka w ogóle działa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 11:20
-
Dariaa wrote:Ja robiłam z krwi koszt 80 zl nie wiem skąd ta cena
Jak nazywało się badanie, które wykonywałaś??
Też byłam w szoku, bo nie sądziłam że to badanie jest takie drogie. Lekarka mówiła że to bardzo specjalistyczne badanie i może sporo kosztować. Na skierowaniu mam zapis: subpopulacje limfocytów - koszt 300zł i cytokiny Th1/Th2 - koszt 400zł. Próbowałam coś znaleźć nt. tych badań ale jedyne co znalazłam to że robi się je przy częstych poronieniach a ja jeszcze nigdy nie byłam w ciąży więc nie wiem o co chodzi...Czuję, że ta klinika na każdym kroku chce wyssać jak najwięcej kasy a nie pomóc:( -
Dziewczyny jak to wyglada żeby zrobić ten PCT(wrogi śluz) ? Czy robią to w prywatnej klinice na zawołanie czy zdzieraja kase na dodatkowych wizytach?
-
srebrzysta wrote:Daria odezwij sie prosze do mnie !!!
dostałam dziś wyniki z labu i rycze cały dzień
mam STWIERDZONE PRZECIWCIAŁA PRZECIWPLEMNIKOWE we krwi 1:32 to już koniec? juz nic sie nieda zrobić?
Srebrzysta jak nazywało się badanie które wykonałaś i jaki był jego koszt? Nie załamuj się! Lekarka wspominała mi o leczeniu sterydami, nie wiem dokładnie jak wygląda leczenie ale na pewno da się to leczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 14:40
-
mi w klinice powiedzieli że test ze śluzu to przeżytek i już tego nie zlecają. ogólnie odchodzi się od tego bo wyniki nie są miarodajne. ale na przeciwciała z krwi też jak na razie mnie nie wysyłali i nie wiem czy nie zrobić we własnym zakresie. skoro to koszt około 80 zł to jeszcze ujdzie w przeciwieństwie do innych zabiegów.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Marlena88 wrote:mi w klinice powiedzieli że test ze śluzu to przeżytek i już tego nie zlecają. ogólnie odchodzi się od tego bo wyniki nie są miarodajne. ale na przeciwciała z krwi też jak na razie mnie nie wysyłali i nie wiem czy nie zrobić we własnym zakresie. skoro to koszt około 80 zł to jeszcze ujdzie w przeciwieństwie do innych zabiegów.
mi w invicie w klinice powiedziala pani doktor ze wazniejszy wynik ze sluzu. i zlecila.
Natomiastslyszalam o przypadku ze para miala 100 martwych plemnikow w sluzie a i tak zaszli w ciaze naturalnie.
Ale warto znac powod niepowodzen...
-