X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Test po stosunku (badanie PCT)
Odpowiedz

Test po stosunku (badanie PCT)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marta025 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała wykonywany ten test i mimo złego wyniku udało się zajść w ciążę?
    U mnie wynik tego testu wyszedł w 100% źle. Póki co robiłam tylko test ze śluzu i zastanawiam się, czy zrobić badanie z krwi na obecność przeciwciał. Miałam taki zamiar ale jak poszłam ze skierowaniem od lekarki do recepcji żeby umówić się i zapłacić za badanie, to okazało się że jest to koszt 800zł i zrezygnowałam :( Wiem, że wiarygodność tego badania jest dość kontrowersyjna. Jeden z lekarzy, do którego trafiłam, kiedy mojej lekarki nie było, powiedział żeby nie sugerować się wynikiem i on swoim pacjentkom nie zleca zupełnie tego badania bo nie ma to sensu. Zastanawiam się czy nie są to kolejne badania, które lekarze zlecają żeby klinika mogła zarabiać... Co o tym myślicie?

PS. Jeśli podobny temat istnieje to sorki za dublowanie ale nie mogłam nic tu znaleźć, czy ta wyszukiwarka w ogóle działa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 11:20

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z krwi koszt 80 zl nie wiem skąd ta cena

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • marta025 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Ja robiłam z krwi koszt 80 zl nie wiem skąd ta cena

Jak nazywało się badanie, które wykonywałaś??

Też byłam w szoku, bo nie sądziłam że to badanie jest takie drogie. Lekarka mówiła że to bardzo specjalistyczne badanie i może sporo kosztować. Na skierowaniu mam zapis: subpopulacje limfocytów - koszt 300zł i cytokiny Th1/Th2 - koszt 400zł. Próbowałam coś znaleźć nt. tych badań ale jedyne co znalazłam to że robi się je przy częstych poronieniach a ja jeszcze nigdy nie byłam w ciąży więc nie wiem o co chodzi...Czuję, że ta klinika na każdym kroku chce wyssać jak najwięcej kasy a nie pomóc:(

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie są te badania na przeciwciała plemnikowe z krwi dokladnie się nie znam ale ja robiłam inne badania i tez,całość sporo wyszla. Mam wykryty zespół antyfosfolipidowy i właśnie te przeciwciała plemnikowe

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to wyglada żeby zrobić ten PCT(wrogi śluz) ? Czy robią to w prywatnej klinice na zawołanie czy zdzieraja kase na dodatkowych wizytach?

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria odezwij sie prosze do mnie !!!
    dostałam dziś wyniki z labu i rycze cały dzień
    mam STWIERDZONE PRZECIWCIAŁA PRZECIWPLEMNIKOWE we krwi 1:32 to już koniec? juz nic sie nieda zrobić?

hchypc0zgq8syrex.png
  • marta025 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    Daria odezwij sie prosze do mnie !!!
    dostałam dziś wyniki z labu i rycze cały dzień
    mam STWIERDZONE PRZECIWCIAŁA PRZECIWPLEMNIKOWE we krwi 1:32 to już koniec? juz nic sie nieda zrobić?

Srebrzysta jak nazywało się badanie które wykonałaś i jaki był jego koszt? Nie załamuj się! Lekarka wspominała mi o leczeniu sterydami, nie wiem dokładnie jak wygląda leczenie ale na pewno da się to leczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 14:40

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test imunoflorescencji pośredniej chyba? i pisze rozcieńczzalnik 1:10 płaciłam jedyne 70 zł i to sama wymysliłam żeby zrobic to badanie a można je było 2 lata temu zrobić!!!!

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale chiałabym wiedziec ile to leczenie trwa? znacie kogoś kto zaszedł?

hchypc0zgq8syrex.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział, ze test ze sluzu to bez sensu robić. Dzisiaj zrobiłam test z krwii na przeciwciała wynik dopiero za 14 dni. koszt 80 zł.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w klinice powiedzieli że test ze śluzu to przeżytek i już tego nie zlecają. ogólnie odchodzi się od tego bo wyniki nie są miarodajne. ale na przeciwciała z krwi też jak na razie mnie nie wysyłali i nie wiem czy nie zrobić we własnym zakresie. skoro to koszt około 80 zł to jeszcze ujdzie w przeciwieństwie do innych zabiegów.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    mi w klinice powiedzieli że test ze śluzu to przeżytek i już tego nie zlecają. ogólnie odchodzi się od tego bo wyniki nie są miarodajne. ale na przeciwciała z krwi też jak na razie mnie nie wysyłali i nie wiem czy nie zrobić we własnym zakresie. skoro to koszt około 80 zł to jeszcze ujdzie w przeciwieństwie do innych zabiegów.

mi w invicie w klinice powiedziala pani doktor ze wazniejszy wynik ze sluzu. i zlecila.

Natomiastslyszalam o przypadku ze para miala 100 martwych plemnikow w sluzie a i tak zaszli w ciaze naturalnie.

Ale warto znac powod niepowodzen...

zi13rjjgy7oea2if.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ