Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania_92 wrote:Dziekuje ❤️ U mnie dzisiaj 10-11 dzien po owu i jeszcze mam nadzieje, ze coś się pojawi.
Trzymam kciuki!
Haniu, jeszcze 3-4 dni masz spokojnie czas :* dla mnie dopiero @ przekreśla szanse w danym cykluHania_92 lubi tę wiadomość
01.2021 - początek starań
04.2021 - 2 kreski
05.2021 - poronienie
01.2022 - 1szy cykl stymulowany
19.02.2022 - 2 kreski!
21.02.2022 - beta 128
24.02.2022 - beta 687
28.02.2022 - beta 4804
02.03.2022 - beta 13389
03.03.2022 - 1sze usg
26.04.2022 - prenatalne
12.11.2022 - Krzyś 🥰 (42+0)
Letrozol + Ovitrelle
witaminy ciążowe
PCOS -
Hej 🙂 jestem tutaj nowa. Przeczytałam kilka waszych postów. Postanowiłam że do Was dołączę. U mnie nasz pierwszy miesiąc starania od 2 lat przerwy. Prawdopodobnie miałam owulke 11, 12.
Zostało 6 dni do @. Zazwyczaj mam regularni i po 28dni cyklu. Dzisiaj z odbliczen mam 8dpo robiłam rano test ale negatywny. Ale powiem Wam okropnie się czuje. Mam mdłości, wstręt do jedzenia, jestem ospiala. Zazwyczaj mam tydzień wcześniej okropny bol piersi i są takie obrzmialy a w teraz nic. Wiec czekam i zobaczymyRoZyCzK4, mrsmiki, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
różyczka wrote:Hej 🙂 jestem tutaj nowa. Przeczytałam kilka waszych postów. Postanowiłam że do Was dołączę. U mnie nasz pierwszy miesiąc starania od 2 lat przerwy. Prawdopodobnie miałam owulke 11, 12.
Zostało 6 dni do @. Zazwyczaj mam regularni i po 28dni cyklu. Dzisiaj z odbliczen mam 8dpo robiłam rano test ale negatywny. Ale powiem Wam okropnie się czuje. Mam mdłości, wstręt do jedzenia, jestem ospiala. Zazwyczaj mam tydzień wcześniej okropny bol piersi i są takie obrzmialy a w teraz nic. Wiec czekam i zobaczymy
Hej!
Trzymamy kciuki za ⏸🤞👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
różyczka wrote:Hej 🙂 jestem tutaj nowa. Przeczytałam kilka waszych postów. Postanowiłam że do Was dołączę. U mnie nasz pierwszy miesiąc starania od 2 lat przerwy. Prawdopodobnie miałam owulke 11, 12.
Zostało 6 dni do @. Zazwyczaj mam regularni i po 28dni cyklu. Dzisiaj z odbliczen mam 8dpo robiłam rano test ale negatywny. Ale powiem Wam okropnie się czuje. Mam mdłości, wstręt do jedzenia, jestem ospiala. Zazwyczaj mam tydzień wcześniej okropny bol piersi i są takie obrzmialy a w teraz nic. Wiec czekam i zobaczymy
Hej jesteśmy dosłownie na tym samym etapie 😜
U mnie też dzisiaj 8dpo
Pierwotnie miałam plan testować się 26.02 tak jak teoretycznie miałaby pojawić się @
Ale... Nie mam tyle cierpliwości jutro rano zrobię test
Myślę też czy jutro jak będę robiła kontrolne wyniki żeleza nie zrobić też bety?
Czy to może być jeszcze trochę za wcześnie?
👧Ala ur 13.02.2016
👼11tc 02.04.2020
👼Ola 22tc 07.01.2021
🔸choroba Crohna
🔸Splenektomia po pęknięciu tętniaka
❤️ 02.2022 ponowne starania
Czekamy na naszą🌈 -
verliebtindich wrote:Dzisiaj spadek temperatury, więc się rozmyśliłam 😢
Zobaczymy, czy jeszcze coś odbije, ale z dnia na dzień coraz gorzej ten wykres wygląda..
spokojnie, głowa do góry póki @ nie przyjdzie to jest nadzieja. szacun, ze umiesz mierzyć tempke bo jestem takim roztrzepancem, ze to totalnie nie dla mnie 🙈
przypomnij mi prosze czy na tym cyklu tylko Aromek czy Aromek i Ovi na pęknięcie?
01.2021 - początek starań
04.2021 - 2 kreski
05.2021 - poronienie
01.2022 - 1szy cykl stymulowany
19.02.2022 - 2 kreski!
21.02.2022 - beta 128
24.02.2022 - beta 687
28.02.2022 - beta 4804
02.03.2022 - beta 13389
03.03.2022 - 1sze usg
26.04.2022 - prenatalne
12.11.2022 - Krzyś 🥰 (42+0)
Letrozol + Ovitrelle
witaminy ciążowe
PCOS -
Musiałam sobie odpocząć trochę od tematu starań żeby lepiej poczuć się psychicznie ale stęskniłam się za Wami i nadrabiam. Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i zazdroszczę. Jestem teraz ok. Tydzień przed owulacją i chcąc nie chcąc starania znów zaprzątają mi głowę. Jak to ciężko "wrzucić na luz" i nie myśleć ciągle o tym czy może tym razem się uda...
Widziałam że rozmawiałyście o zwierzakach, ja jestem zdecydowanie psiarą, od zawsze. Teraz mamy yorka, jest przekochanym psim synkiem
Miłej niedzielki dziewczęta!RoZyCzK4, AgulaM, Jo88, mrsmiki, Lolka997, Serioo?! lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Cześć moja siostro nickowa😄
8dpo to jeszcze wcześnie żeby mogłoby coś wyjść 😉Zatestuj za 4-5 dni a wszystko się wyjasni😉
Trzymam kciuki abyś zobaczyła 2 tłuste krechy✊️🤩👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
paulka wrote:spokojnie, głowa do góry póki @ nie przyjdzie to jest nadzieja. szacun, ze umiesz mierzyć tempke bo jestem takim roztrzepancem, ze to totalnie nie dla mnie 🙈
przypomnij mi prosze czy na tym cyklu tylko Aromek czy Aromek i Ovi na pęknięcie?
Zobaczymy jutro, co się stanie z temperaturą. Może odbije, a może jeszcze spadnie. Ten cykl trochę już i tak był spisany na straty przez cienkie endo po owulacji 😢
Ja brałam w tym cyklu Aromek+Ovitrelle, owulka potwierdzona ☺
W następnym cyklu też Aromek, tylko w razie czego mam zacząć przyjmować już wcześniej, od 3dc ☺
Cieszę się, że u Ciebie ten Aromek przyniósł takie piękne rezultaty. Czekam na Twoją poniedziałkową betę 😉😘 -
kropka27 wrote:Musiałam sobie odpocząć trochę od tematu starań żeby lepiej poczuć się psychicznie ale stęskniłam się za Wami i nadrabiam. Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i zazdroszczę. Jestem teraz ok. Tydzień przed owulacją i chcąc nie chcąc starania znów zaprzątają mi głowę. Jak to ciężko "wrzucić na luz" i nie myśleć ciągle o tym czy może tym razem się uda...
Widziałam że rozmawiałyście o zwierzakach, ja jestem zdecydowanie psiarą, od zawsze. Teraz mamy yorka, jest przekochanym psim synkiem
Miłej niedzielki dziewczęta!
Fajnie że wróciłaś 😊
Łącze się z Tobą bo ja również nie potrafie NIE myśleć jak zbiżają się "te" dni😄🙈
Ciezko jest zająć czymś innym myśli
Złap oddech i podejdz do tego cyklu z uśmiechem za twarzy 😊
Ja aktualnie jestem po tych dniach bo wczoraj prawdopodobnie była owu.Jak będzie ciężko powiedzieć ale staram się wyluzować na ile to możliwe 😊
Miłego niedzielnego lenistwa dziewczynki🥰kropka27 lubi tę wiadomość
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
hej dziewczyny! obserwuję wasze posty już od kilku dni, do tej pory się nie udzielałam, ale jakoś tak was przez ten czas polubiłam, że postanowiłam coś napisać 🙈 bardzo mi się podoba jak się tu wspieracie, więc może i mnie przygarniecie?
my staramy się o naszego pierwszego dzidziusia od 8 miesięcy, zrobiliśmy podstawowe badania i póki co wszystko wyszło w normie. jednak każdy kolejny miesiąc nic nie przynosi 🤷🏼♀️
u mnie również jest aktualnie 8dpo, więc przynajmniej we trzy będziemy testować w podobnym czasie 😀 trzymam za nas kciuki!
jak dla mnie najgorszy nie jest sam dzień okresu, ale ten tydzień przed, gdzie hormony dają się we znaki i uświadamiam sobie, że @ zbliża się wielkimi krokami.. ta myśl, że znowu nie czuję się "inaczej" i kolejny raz nic z tego jest najbardziej przytłaczająca.. ale nowe nadzieje pojawiają się wraz z 🐵 i długo wyczekiwaną lampką wina 😅 też tak macie?
a wszystkim, które zobaczyły dwie kreseczki serdecznie gratuluję 😍Little_s, RoZyCzK4, Kasik85, Jo88, Lolka997, mrsmiki, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Nela.n wrote:hej dziewczyny! obserwuję wasze posty już od kilku dni, do tej pory się nie udzielałam, ale jakoś tak was przez ten czas polubiłam, że postanowiłam coś napisać 🙈 bardzo mi się podoba jak się tu wspieracie, więc może i mnie przygarniecie?
my staramy się o naszego pierwszego dzidziusia od 8 miesięcy, zrobiliśmy podstawowe badania i póki co wszystko wyszło w normie. jednak każdy kolejny miesiąc nic nie przynosi 🤷🏼♀️
u mnie również jest aktualnie 8dpo, więc przynajmniej we trzy będziemy testować w podobnym czasie 😀 trzymam za nas kciuki!
jak dla mnie najgorszy nie jest sam dzień okresu, ale ten tydzień przed, gdzie hormony dają się we znaki i uświadamiam sobie, że @ zbliża się wielkimi krokami.. ta myśl, że znowu nie czuję się "inaczej" i kolejny raz nic z tego jest najbardziej przytłaczająca.. ale nowe nadzieje pojawiają się wraz z 🐵 i długo wyczekiwaną lampką wina 😅 też tak macie?
a wszystkim, które zobaczyły dwie kreseczki serdecznie gratuluję 😍
Cześć 🙂 Witamy w naszej staraniowej rodzince 😀 na pewno znajdziesz tutaj wsparcie na dobre i na złe 🥰 trzymam kciuki za szybkie upragnione dwie kreseczki, tym bardziej, że staracie się tak jak my, o pierwszego bobasa 🙂Nela.n lubi tę wiadomość
-
a ja wam powiem że brak oznak typu "czuje sie inaczej" nie mowi że ciązy nie ma. ja jak słysze, że w ciąży wymioty itp to się smieję. ani razu nawet nie miałam odruchów wymiotnych. nigdy tak samo cycki czy bóle podbrzusza. ostatni syn - miałam okres rzem z koleżanką, dosłownie idealnie te same dni itp. umówiłam się z nią na kawę, jakoś zaganiane byłysmy obie. zrobiła i mówi ja pierdziu, wykonczy mnie okres. mówie do niej biedna ty. spojrzała na mnie i mówi a ty co? dopiero skojarzyłam ze termin @ minął. zeszłam na dół do apteki - bach pozytyw. zero totalne zero jakichkolwiek objawów czy reakcji.
Nela.n, AgulaM lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Witam wszystkie nowe staraczki, ktore dołączyły do tego wątku:) rozgośćcie się
Vaniliowaczekolada gratulacje, jutro beta?
co robicie w taki paskudny deszczowy dzien? my wlasnie wrocilismy z brunchu, było pysznie:) teraz zdecydowanie ciąża spożywcza. ale fajnie było sie ładnie ubrać i wyjść do restauracji, nawet oko umalowałam , czego na codzien nie robie:) gdyby nie @ i to że na stanie niespelna 4latka to na " deser" wrócilibysmy do domu..
Little_s, Nela.n, Jo88, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:a ja wam powiem że brak oznak typu "czuje sie inaczej" nie mowi że ciązy nie ma. ja jak słysze, że w ciąży wymioty itp to się smieję. ani razu nawet nie miałam odruchów wymiotnych. nigdy tak samo cycki czy bóle podbrzusza. ostatni syn - miałam okres rzem z koleżanką, dosłownie idealnie te same dni itp. umówiłam się z nią na kawę, jakoś zaganiane byłysmy obie. zrobiła i mówi ja pierdziu, wykonczy mnie okres. mówie do niej biedna ty. spojrzała na mnie i mówi a ty co? dopiero skojarzyłam ze termin @ minął. zeszłam na dół do apteki - bach pozytyw. zero totalne zero jakichkolwiek objawów czy reakcji.
Ale historia 😁 jak rodem z filmu czy serialu 😉
Fakt jest taki, że każda z nas jest inna 🙂 może być zarówno tak samo jak przed okresem, jak i totalnie inaczej... lubimy się doszukiwać objawów, bo po prostu chcemy je zobaczyć 😉 starajac się o dziecko, mam wrażenie że ciężko jest tak na luzie cały cykl przetrwać 🤔 już to kiedyś pisałam, ciagle jesteśmy w statusie "oczekiwania"Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 15:14
-
Little_s wrote:Ale historia 😁 jak rodem z filmu czy serialu 😉
Fakt jest taki, że każda z nas jest inna 🙂 może być zarówno tak samo jak przed okresem, jak i totalnie inaczej... lubimy się doszukiwać objawów, bo po prostu chcemy je zobaczyć 😉 starajac się o dziecko, mam wrażenie że ciężko jest tak na luzie cały cykl przetrwać 🤔 już to kiedyś pisałam, ciagle jesteśmy w statusie "oczekiwania"*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
różyczka wrote:Dziękuję 🥰
Ciągnie mi się strasznie po owulce.
Chociaz sobie powiedziałam że nie będę wariować przy tym staraniu i nie bd testować. A jednak nie da mi to spokoju 😃1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ewiwi to trochę mnie pocieszyłaś, dziękuję ❤️ ja przez kilka pierwszych miesięcy na siłę doszukiwałam się przeróżnych objawów, ale jak mój organizm któryś raz z rzędu sobie ze mnie zażartował, to się na niego trochę obraziłam i postanowiłam się nie nakręcać. I wszystkie "objawy" jak ręką odjął, od tej pory nie czuję nic.
Cuddlemuffin my dziś sobie leniuchujemy, na dworze pada, więc mamy dobrą wymówkę na nic nie robienie 😅 i potwierdzam, od czasu pandemii każde wyjście to dobra okazja, żeby wyciągnąć zakurzone sukienki z szafy i się ładnie pomalować 😁 -
Little_s wrote:Fakt jest taki, że każda z nas jest inna 🙂 może być zarówno tak samo jak przed okresem, jak i totalnie inaczej... lubimy się doszukiwać objawów, bo po prostu chcemy je zobaczyć 😉 starajac się o dziecko, mam wrażenie że ciężko jest tak na luzie cały cykl przetrwać 🤔 już to kiedyś pisałam, ciagle jesteśmy w statusie "oczekiwania"
Oj tak, jak sobie pomyślę że jeszcze jakiś czas temu nie miałam pojęcia kiedy mam owulację itd. (wiedziałam tylko kiedy mam okres i czy nie wypadnie mi na jakieś ważne wydarzenie) to aż się łezka w oku kręci, jakie to życie było o wiele spokojniejsze 😄 -
cuddlemuffin wrote:Witam wszystkie nowe staraczki, ktore dołączyły do tego wątku:) rozgośćcie się
Vaniliowaczekolada gratulacje, jutro beta?
co robicie w taki paskudny deszczowy dzien? my wlasnie wrocilismy z brunchu, było pysznie:) teraz zdecydowanie ciąża spożywcza. ale fajnie było sie ładnie ubrać i wyjść do restauracji, nawet oko umalowałam , czego na codzien nie robie:) gdyby nie @ i to że na stanie niespelna 4latka to na " deser" wrócilibysmy do domu..
U nas ten dzien wygląda za oknem w kratkę, to deszcz, to słońce... nie zachęca to do niczego. Więc dzień spędzamy w domu 😉 herbatka, kocyk, na kolana przeszedł pospać kotek 😻 ale chyba tego nam trzeba, ostatnie tygodnie mocno intensywne w pracy mamy, w sobotę spotkania z przyjaciółmi, albo rodziną... jak przychodzi niedziela to zwyczajnie chce nam się posiedzieć w domu, bez większych planów 😉 coś w stylu akcja regeneracja! 😎
A co do Waszego wyjścia, super sprawa 🙂 szczególnie, że zrobiłaś się na bóstwo 🥰 koło południa rozmawialiśmy z mężem o tym, że ostatnio ciągle w domu w dresach chodzimy, tłumacząc sobie ze zima jest 😄 i postanilismy, że dla siebie chociaż na niedzielę będziemy się "stroić" 😄