X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
Odpowiedz

Testujemy w lutym 2022 ✨❤️

Oceń ten wątek:
  • GabCie Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Zaśniad groniasty całkowity (u jednej na tysiąc ciężarnych), skierowanie do szpitala, pół roku zakaz zachodzenia w ponowną ciążę…
    Bez odbioru Dziewczyny, wszystkiego dobrego dla Was..
    🥺🥺🥺 Tak bardzo Ci współczuję :( Trzymaj się... Wróć do nas jak będziesz już gotowa. Wysyłam dużo pozytywnych myśli w Twoim kierunku 💛

• Little_s Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🥺 Lolka jest tak sympatyczna, tak ciepła, mega dobra duszyczka, każdej z nas daje tyle wsparcia... strasznie boli mnie ta sytuacja i jestem pewna, że nie tylko mnie... niewyobrażalne jest to, że tak dobrze wszystko wyglądało i nic nie wskazywało na to, że sytuacja tak się potoczy...

Nie wiem po co Wam to pisze... ale myślę, że każda zaangażowana w obserwacje sytuacji Lolki to przeżywa. Może razem będzie Nam łatwiej to poskładać.

Tule każdą z Was, która czuje w środku "to coś". To chyba pierwsza taka sytacja dla mnie na tym forum, a tak na prawdę w tej małej rodzinie jaką dla mnie jesteście. I właśnie w takiej chwili uświadomiłam sobie jak ważne jesteście, jak ogromnym oparciem potraficie być.

mrsmiki, GabCie, Nela.n, AgulaM, RoZyCzK4, Kosa, Tulipan, paulka, Karola :), Jo88, verliebtindich lubią tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:
    Dziewczyny 🥺 Lolka jest tak sympatyczna, tak ciepła, mega dobra duszyczka, każdej z nas daje tyle wsparcia... strasznie boli mnie ta sytuacja i jestem pewna, że nie tylko mnie... niewyobrażalne jest to, że tak dobrze wszystko wyglądało i nic nie wskazywało na to, że sytuacja tak się potoczy...

Nie wiem po co Wam to pisze... ale myślę, że każda zaangażowana w obserwacje sytuacji Lolki to przeżywa. Może razem będzie Nam łatwiej to poskładać.

Tule każdą z Was, która czuje w środku "to coś". To chyba pierwsza taka sytacja dla mnie na tym forum, a tak na prawdę w tej małej rodzinie jaką dla mnie jesteście. I właśnie w takiej chwili uświadomiłam sobie jak ważne jesteście, jak ogromnym oparciem potraficie być.

Ja jestem w ciężkim szoku i głębokim smutku. Jednocześnie myśle tez o Was.. Stworzyłyśmy tu małą społeczność, małą rodzinkę. Rodzina to wsparcie, bliskie relacje, bezpieczeństwo.

Żadna kobieta na to nie zasługuje. Żadna.
    Ale masz racje w 100%.
    Pozbierajmy się tu razem. Po to tez siebie mamy. Jak w małżeństwie. W zdrowiu i w chorobie. 🥺❤️

Little_s, AgulaM, RoZyCzK4, Jo88 lubią tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little_s wrote:

Napisane w punkt. Ja co prawda w tym miesiącu mało się udzielam, ale śledziłam losy wszystkich dziewczyn z II kreseczkami, bo te historie dają nadzieję, zwłaszcza, że jesteśmy tu tak naprawdę od pierwszych dni cyklu, przez czekanie na owulację i robienie testów. 😭

Tulipan lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Zaśniad groniasty całkowity (u jednej na tysiąc ciężarnych), skierowanie do szpitala, pół roku zakaz zachodzenia w ponowną ciążę…

strasznie mi przykro Lolka, bardzo współczuję, nawet sobie nie wyobrażam co teraz przeżywacie z partnerem. przytulam mocno. myślę, że żadna z nas nie będzie miała za złe jeśli potrzebujesz przerwy od tego forum, ale wiedz, że bedzirmy tu czekać kiedy będziesz gotowa wrócić. zżyłyśmy sie, choć sie nie znamy. trzumaj się.

AgulaM lubi tę wiadomość

• kropka27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Lolka, tak bardzo mi przykro :( aż brakuje słów.. Przytulam Cie mocno! 🥺❤️

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • KiniuśiKinio Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Bardzo mi przykro, niewyobrazalny smutek 😔pamiętaj jesteśmy nadal całym sercem i myślami z Tobą 💚

Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏

Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
    TSH 0,866 ( październik 2023)

On : jakość nasienia do poprawy
    Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
    Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
    Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
    Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
    Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -

IUI
    *12.12.23 - 10mln, 80% ❌️

IVF
    18.12.2024 - kwalifikacja
    22-31.01.2025 - primolut nor
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest lepiej niż w rodzinie ! Mamy tu zrozumienie, wsparcie, ciepło, rozmowy, śmiech i nawet płacz. To co się stało naszej Lolci chyba nas jeszcze bardziej zbliżyło. To pokazuje że naprawdę możemy 'na siebie liczyc' nawet w tak trudnych chwilach jesteśmy dla siebie wsparciem... trzymajmy się dalej w kupie, wierzę że Lolcia do nas wróci, dajmy jej czas, to najlepsze lekarstwo na wszystko 😔😔😔

mrsmiki lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • Kori Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Bardzo mi przykro 😭😭 trzymaj się kochana 😔😔

3xIUI wszystkie CB 💔

Kariotyp Ok
    APS

09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
    ❄️❄️❄️❄️🥰
    10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
    11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
    12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
    8dpt 66,667
    10dpt 173,300
    16dpt 2853
    21dpt 7362?
    6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
    04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
    KONIEC ❄️😭
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie mi. Ale muszę Was zapytać bo już się nakręcam i czytam o poronieniu..

Mój dwudniowy przyrost bety wynosi już 45%…
    16.02 13773
    23.02 50561

Czy to oznacza, ze ciąża przestała się rozwijać?
    Przepraszam Was, ze teraz ale już nie mam nawet kogo zapytać 😔

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mi. Ale muszę Was zapytać bo już się nakręcam i czytam o poronieniu..

16.02 13773
    23.02 50561

Kochana mi kiedyś mówili że powyżej 10000bety się nie sprawdza bo przyrost zwalnia aż w końcu zaczyna spadać (pod koniec II trymestru)... Najważniejsze jest sprawdzanie na początku.

Ja lekarzem nie jestem tylko tak kiedyś z gin rozmawiałam 😘

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:

16.02 13773
    23.02 50561

Kochana w kwestii wartości liczbowych Ci nie pomogę niestety, ale myślę że niepotrzebnie masz takie myśli. Weź gleboki oddech, zrób ciepłą herbatkę, albo zrób coś co sprawia Ci przyjemność. Kropkowi niepotrzebny jest stres. Zadbaj o swój spokój, na pewno i Okruszkowi to się spodoba.

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • paulka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:

rycze 😭😭😭 Lolka, przytulam mocno, nie wiem co powiedzieć…

568aa81e4c.png

01.2021 - początek starań
    04.2021 - 2 kreski
    05.2021 - poronienie
    01.2022 - 1szy cykl stymulowany

19.02.2022 - 2 kreski!
    21.02.2022 - beta 128
    24.02.2022 - beta 687
    28.02.2022 - beta 4804
    02.03.2022 - beta 13389
    03.03.2022 - 1sze usg
    26.04.2022 - prenatalne
    12.11.2022 - Krzyś 🥰 (42+0)

Letrozol + Ovitrelle
    witaminy ciążowe
    PCOS
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za te słowa.. Dobrej nocy. ❤️

Tulipan, Little_s lubią tę wiadomość

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam mój pierwszy zastrzyk z Ovitrelle, od niedzieli mam bóle podbrzusza, które dalej się utrzymują i zaczynam się martwić, ponieważ w przeszłości występowały u mnie torbiele czynnościowe. Lekarz kazał zrobić test ciążowy 08.03 i jeżeli będzie negatywny to w następnym cyklu mam znowu wziąć Aromek i do niego napisać to mi wyjaśni jakie badania mam zrobić, nic nie mówił o sprawdzeniu czy pęcherzyki pękły. Czy uważacie, że powinnam udać się jutro na USG w razie czego, czy może po ovitrelle kiedy mogę mieć obecnie owulację albo lek jeszcze nie zadziałał to nie powinnam tego tak szybko robić? Mam możliwość udać się jutro wieczorem do innego lekarza na USG, ale nie wiem czy nie powinnam dłużej poczekać? Czy mogłybyście się podzielić swoim doświadczeniem?
    Z góry przepraszam, że piszę po tak smutnej informacji od Lolki ale też nie mam się kogo poradzić 😞

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Tycia88 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka przykro mi;( bardzo ci wspolczuje ;(((( trzymaj sie

• Little_s Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Dziękuje dziewczyny za te słowa.. Dobrej nocy. ❤️

Każdej z nas przyda się dziś odpocząć, zregenerować się i pozbierać mysli. Śpij spokojnie 💙

mrsmiki lubi tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Dżastina88 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Lolka, tak cholernie mi przykro, że Cię to spotyka... ściskam mocno...

• Dramat Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:

16.02 13773
    23.02 50561

Sorry ale muszę... Piszesz innej dziewczynie, że to nieodpowiedni moment na zadawanie pytań a sama je zadajesz .... Tak jak ktoś napisał-stworzylyscie rodzinę . To bardzo mnie poruszyło, że niby obcy sobie ludzie tak się wspierają. To jest piękne. Ale szkoda, że tylko niektórzy mogą liczyć na, to wsparcie.... Czytam Was od dawna , udzielam się mało, bo nie bardzo chce zawracać Wam głowę mimi pierdołami, ale lubię Was czytać , bo dużo ciepła jest na tym wątku i dużo cennych rad można przeczytać . Ale chyba powinnyscie stworzyć jakaś prywatną grupę skoro nie każdy tu może liczyć na wsparcie. Bardzo przykro mi z powodu Lolki. Bardzo mnie , to poruszyło , zasmuciło, podlamalam się jakoś... Także sorry że w tym momencie, no ale w tym momencie tak wyszło ,że ktoś potrzebował wsparcia , to nie -bo nieodpowiedni moment. A za kilka chwil sama poprosiłas o to wsparcie. Czy naprawdę na tym wątku są równi i równiejsi? Przecież tak tu miło i ciepło. Zaskoczyło mnie to

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:

16.02 13773
    23.02 50561

Ale tu nie masz odstępu 2 dni...nie nakrecaj się...jeśli chcesz to zrób za dwa dni ale z czasem rośnie wolniej...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ