Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w sierpniu by przytulić bo w kwietniu 😁
Odpowiedz

Testujemy w sierpniu by przytulić bo w kwietniu 😁

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka27 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na 31.08 by zrobić test. Dziś progesteron 19.40 czyli owu była ❤️ staraczki zapraszam 😊 razem zawsze jest raźniej

• Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test 05.09 😁 trzymamy kciuki ❤️🥰

Olka27 lubi tę wiadomość

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nadzieje ale już ja straciłam 🙁 dwa dni temu lekkie krwawienie po stosunku a dziś jakby lekkie plamienie które przeszło co prawda ale pewnie pojawi się niebawem (jak zwykle przed okresem ) 😕 plus bol piersi typowy… nie wiem jak wy ale ja zawsze wiem ze się nie udało już zanim dostanę okres 😭 nawet nie planuje testowania ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 19:08

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Ja miałam nadzieje ale już ja straciłam 🙁 dwa dni temu lekkie krwawienie po stosunku a dziś jakby lekkie plamienie które przeszło co prawda ale pewnie pojawi się niebawem (jak zwykle przed okresem ) 😕 plus bol piersi typowy… nie wiem jak wy ale ja zawsze wiem ze się nie udało już zanim dostanę okres 😭 nawet nie planuje testowania ..
    Ja mam podobnie. Że względu na silny PMS już 3-4 dni po owulacji mam objawy typowo na okres i tak cierpię przez 2 tygodnie fizycznie i psychicznie. A w tym wyjątkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero 2 dni przez spodziewana @ coś się ruszyło. A że spóźniłam się 4 dni to miałam nadzieję że jednak będą ⏸️. Ale dziś niestety przyszla

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ja mam podobnie. Że względu na silny PMS już 3-4 dni po owulacji mam objawy typowo na okres i tak cierpię przez 2 tygodnie fizycznie i psychicznie. A w tym wyjątkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero 2 dni przez spodziewana @ coś się ruszyło. A że spóźniłam się 4 dni to miałam nadzieję że jednak będą ⏸️. Ale dziś niestety przyszla

Noo.. jak cykl różni się chociaż troszkę od reszty to nadzieja się pojawia 😭 chociaż mówią ze zawsze warto czekać do miesiączki bo to jej brak jest pierwszym objawem ..

• Olka27 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie mdłości i odruchy wymiotne delikatnie to wszystko ale jest małpa ma być 1.09 owu była na bank bo progesteron 19.40 😁 mam nadzieję że udało się ... Kto testuje że mną 30 tego? 😁

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Noo.. jak cykl różni się chociaż troszkę od reszty to nadzieja się pojawia 😭 chociaż mówią ze zawsze warto czekać do miesiączki bo to jej brak jest pierwszym objawem ..
    No właśnie moja mnie w tym miesiącu bardzo zawiodła, bo przyszła 4 dni po czasie... Już nawet mąż miał nadzieję że tym razem się udało, a tu niestety 8 cykl bezskuteczny

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No właśnie moja mnie w tym miesiącu bardzo zawiodła, bo przyszła 4 dni po czasie... Już nawet mąż miał nadzieję że tym razem się udało, a tu niestety 8 cykl bezskuteczny

Dopiero 8 kochana, będzie dobrze 💪💪 teraz głowa do góry i kolejny cykl staranko ❤️

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka27 wrote:
    Ja mam lekkie mdłości i odruchy wymiotne delikatnie to wszystko ale jest małpa ma być 1.09 owu była na bank bo progesteron 19.40 😁 mam nadzieję że udało się ... Kto testuje że mną 30 tego? 😁

Ja w przyszły weekend mam mieć @ czekam czy przyjdzie czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 18:12

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ