X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w sierpniu by przytulić bo w kwietniu 😁
Odpowiedz

Testujemy w sierpniu by przytulić bo w kwietniu 😁

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olka27 Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na 31.08 by zrobić test. Dziś progesteron 19.40 czyli owu była ❤️ staraczki zapraszam 😊 razem zawsze jest raźniej

• Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test 05.09 😁 trzymamy kciuki ❤️🥰

Olka27 lubi tę wiadomość

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nadzieje ale już ja straciłam 🙁 dwa dni temu lekkie krwawienie po stosunku a dziś jakby lekkie plamienie które przeszło co prawda ale pewnie pojawi się niebawem (jak zwykle przed okresem ) 😕 plus bol piersi typowy… nie wiem jak wy ale ja zawsze wiem ze się nie udało już zanim dostanę okres 😭 nawet nie planuje testowania ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 19:08

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Ja miałam nadzieje ale już ja straciłam 🙁 dwa dni temu lekkie krwawienie po stosunku a dziś jakby lekkie plamienie które przeszło co prawda ale pewnie pojawi się niebawem (jak zwykle przed okresem ) 😕 plus bol piersi typowy… nie wiem jak wy ale ja zawsze wiem ze się nie udało już zanim dostanę okres 😭 nawet nie planuje testowania ..
    Ja mam podobnie. Że względu na silny PMS już 3-4 dni po owulacji mam objawy typowo na okres i tak cierpię przez 2 tygodnie fizycznie i psychicznie. A w tym wyjątkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero 2 dni przez spodziewana @ coś się ruszyło. A że spóźniłam się 4 dni to miałam nadzieję że jednak będą ⏸️. Ale dziś niestety przyszla

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ja mam podobnie. Że względu na silny PMS już 3-4 dni po owulacji mam objawy typowo na okres i tak cierpię przez 2 tygodnie fizycznie i psychicznie. A w tym wyjątkowo nie miałam żadnych objawów, dopiero 2 dni przez spodziewana @ coś się ruszyło. A że spóźniłam się 4 dni to miałam nadzieję że jednak będą ⏸️. Ale dziś niestety przyszla

Noo.. jak cykl różni się chociaż troszkę od reszty to nadzieja się pojawia 😭 chociaż mówią ze zawsze warto czekać do miesiączki bo to jej brak jest pierwszym objawem ..

• Olka27 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie mdłości i odruchy wymiotne delikatnie to wszystko ale jest małpa ma być 1.09 owu była na bank bo progesteron 19.40 😁 mam nadzieję że udało się ... Kto testuje że mną 30 tego? 😁

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Noo.. jak cykl różni się chociaż troszkę od reszty to nadzieja się pojawia 😭 chociaż mówią ze zawsze warto czekać do miesiączki bo to jej brak jest pierwszym objawem ..
    No właśnie moja mnie w tym miesiącu bardzo zawiodła, bo przyszła 4 dni po czasie... Już nawet mąż miał nadzieję że tym razem się udało, a tu niestety 8 cykl bezskuteczny

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No właśnie moja mnie w tym miesiącu bardzo zawiodła, bo przyszła 4 dni po czasie... Już nawet mąż miał nadzieję że tym razem się udało, a tu niestety 8 cykl bezskuteczny

Dopiero 8 kochana, będzie dobrze 💪💪 teraz głowa do góry i kolejny cykl staranko ❤️

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka27 wrote:
    Ja mam lekkie mdłości i odruchy wymiotne delikatnie to wszystko ale jest małpa ma być 1.09 owu była na bank bo progesteron 19.40 😁 mam nadzieję że udało się ... Kto testuje że mną 30 tego? 😁

Ja w przyszły weekend mam mieć @ czekam czy przyjdzie czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 18:12

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ