Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne testy ciążowe o czułości 10
Odpowiedz

testy ciążowe o czułości 10

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jutro będzie 10 dni od owulacji czy wyjdzie mi test ciążowy o czułości 10???
    I najważniejsze pytanie znacie jakieś testy (nazwy) o czułosci 10mlu/ml??

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że taki test może wyjść, ale dla własnego dobra lepiej zrobić hCg albo w dniu @ normalny test o czuł. 25. Te o czuł. 10 to pepino paskowe albo płytkowe z czego ostrzegam przed tymi paskowymi bo mi w ubiegłym cyklu dwa takie pokazały II kreski a hCg z krwi wynosiło tylko 3,04 no i możliwe, że ciąża była biochemiczna... z paskowych o czuł. 10 dziewczyny jeszcze pisały kiedyś o bobo-teście...
    ale wg. mnie (nie chcę się wymądrzać) najlepiej zrobić hCg jednak albo jak pisałam ww. w dniu @ test o czuł. 25. To jest tak, że w laboratorium ciąża jest uznawana od hCg 5 a dla większości lekarzy dopiero od 25 więc jak test o czuł 25 wyjdzie pozytywny to już jest dobrze :)
    A te o czuł 10. wykrywają czasem małą ilość hCg (ale podwyższoną tak jak u mnie) i dają niepotrzebnie nadzieję, a jak pojawia się później @ jest smutek.
    Powodzenia :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda słyszałam chyba właśnie o pepini 10 że bardzo często pokazują złudne II kreski i dziewczyny sie cieszą a potem okazuje się że niestety nic nie ma :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    A to prawda słyszałam chyba właśnie o pepini 10 że bardzo często pokazują złudne II kreski i dziewczyny sie cieszą a potem okazuje się że niestety nic nie ma :(
    no właśnie chyba z tymi paskowymi pepino to jakaś lipa, kiedyś była akcja, że były wadliwe i je wycofali a później niby było ok..no i mi w sumie jak ciąży nie było (potwierdzone hCg) no to były z I kreską, pierwszy raz tak miałam w ubiegłym cyklu, że był dodatni a hCg małociążowe :| no ale jak ostatnio byłam kilka razy w sklepie to widziałam (bo testy mieli przy kasach), że od dłuższego czasu są tylko pepino o czuł. 10 ale płytkowe może wycofali te paskowe bo coś z nimi nie tak było ... kto ich tam wie. Ja wiem jedno, że teraz test będzie jak mi się @ spóźni dzień albo dwa i taki o czuł.25 :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:43

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... tak czytam wasze wypowiedzi... Ja mam test pepino kupiony niedawno i boję się użyć jak takie opinie ;( ale wiecie co ja od samego początku używam testów pepino czasami bobo... chociaż teraz 3 razy miałam inny test z apteki,ogólnie na początku stosowałam paskowe pepino i zawsze pokazywało mi dobrze czyli I krecha :/ płytkowe tak samo więc jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń :) ale skoro mówicie że pepino jest do tyłka to będę używała innych ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1sarenka111 wrote:
    witam jutro będzie 10 dni od owulacji czy wyjdzie mi test ciążowy o czułości 10???
    I najważniejsze pytanie znacie jakieś testy (nazwy) o czułosci 10mlu/ml??
    pepino, znajdziesz w kauflandzie :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam nie polecam tych testów. Test wykonany w 13dpo pepino pokazał mi bladą drugą kreskę, chociaż ciąży nie ma. W 10,11,12dpo pokazywał jedną kreskę. Jeżeli nie chcecie przeżyć takiego rozczarowania jak ja tydz temu, wybierzcie porządny test apteczny.

Anutka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    a ja wam nie polecam tych testów. Test wykonany w 13dpo pepino pokazał mi bladą drugą kreskę, chociaż ciąży nie ma. W 10,11,12dpo pokazywał jedną kreskę. Jeżeli nie chcecie przeżyć takiego rozczarowania jak ja tydz temu, wybierzcie porządny test apteczny.
    A ja sprawdzilam 10 jak mi wyszly dwa raxy blade drugie kreski na 25, a na 10 wyszla wyrazna :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ