Testy czy one działają?
-
Hej, Ostatnio zaopatrzylam sie w duza ilosc testow owulacyjnych ( na allegro) czy one sa dobre?? pierwszy raz je mam
Dzisiaj jest dzien przewidywanej miesiaczki a @ brak zrobilam rano test - negatywny... ciagle mam nadzieje chociaz po tym tescie to juz zwatpilam juz 8 miesiac staran a tu nic druga krecha sie nie pokazuje ...(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
nick nieaktualnykookana1987 wrote:Hej, Ostatnio zaopatrzylam sie w duza ilosc testow owulacyjnych ( na allegro) czy one sa dobre?? pierwszy raz je mam
Dzisiaj jest dzien przewidywanej miesiaczki a @ brak zrobilam rano test - negatywny... ciagle mam nadzieje chociaz po tym tescie to juz zwatpilam juz 8 miesiac staran a tu nic druga krecha sie nie pokazuje ...
a chodzi ci o testy owu czy ciążowe!! -
ciazowe, kupilam 20 ovu i dostalam do tego 5 ciazowych, byly tanie wiec zaryzykowalam ale czy one sa OK? normalnie w aptece test kosztuje ok 5-10 zl a na allegro dalam 1 zl za szt
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
nick nieaktualnymaia1991 wrote:hey ja tez chce kupic testy ovu na allegro i zastanawiam sie czy one wg dzialaja zauwazylam 30szt testow ovu + 5szt testow ciazowych
Owulacyjne polecam z alegro a ciążowe to nie wiem bo nie miałam okazji zatestować żeby pozytywny był -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, proszę pomóżcie mi, bo ja juz nic nie rozumiem. Chodzi mi o to, że dzisiaj jest 4 dzień kiedy robię testy owulacyjne. Pierwsze dwa dni test pozytywny, 3 dnia negatywny, a dzisiaj mega wyraźna druga krecha!!! Kurczę dla czego tak się dzieje? Owulki jeszcze nie było? Gin w piątek widział na USG pęcherzyk o wymiarach już do pęknięcia co prawda trochę zniekształcony. Czy to cykl bez owulacyjny????? Proszę o pomoc
-
Ja miałam tak z testami owulacyjnymi :
*pierwszy raz jak testowałam nie pokazały mi nic przez cały miesiąc (zużyłam 20 dzień po dni) więc się zraziłam.
*od 2 miesięcy znów próbuje się do nich przekonać i też miałam wątpliwości czy są dobrej jakości bo jak za pierwszym razem kupiłam je bardzo tanio na allegro. Dlatego dokupiłam jeszcze w aptece droższe do porównania.
Efekt jest taki że są takie same, nie są wcale mniej czulsze czy gorsze. Czyli można im zaufać.
-Ważne jest tylko aby nigdy nie robić testu owulacyjnego porannym moczem
zawsze którymś tam następnym (mi rano nigdy nie wyszedł pozytywny a po południu już tak)
- 2 kreski na teście muszą mieć mocny kolor lub testowa musi być mocniejsza. Też tak miałam że przez kilka dni kreseczki były słabe 2 ale tylko 1 lub 2 dni był takie intensywne jak powinny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2013, 14:12
-
nick nieaktualnyDzięki kochane, może faktycznie tak jak sobie przypomnę i porównam to dzisiaj ta krecha jest najmocniejsza niż poprzednie, więc zmieniam na wykresie. Nigdy nie robię testów z porannego pierwszego moczu, staram się też nie pić za dużo przed zrobieniem testu. Dzięki dziewczyny
-
ja zakupiłam testy owu na allegro (po 1 zł) i nie jestem z nich zadowolona:( Robiłam 5 dni pod rząd i nic, żadnej nawet bladej kreseczki, w końcu się zdenerwowałam i tego 5-tego dnia wyciągnęłam drugi teścik- z apteki ( gdzieś tam jeszcze miałam 3 sztuki;p). Bach! Wyszedł pozytywny....No i co tu myśleć o tych z allegro?
-