X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testy owulacyje po owulacji a ciąża
Odpowiedz

Testy owulacyje po owulacji a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PaulaAA Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczny jestem aktualnie w 22 dniu cyklu (owulacja potwierdzona testami była ok 31 stycznia -15 dzień cyklu) wykonywałam testy owulacyjne również po pierwszym pozytywnym i tylko w dniu 2/02 wyszedł bardzo blado a w kolejnych dniach kreski są ciut bledsze od kontrolnej. Dodam, że jest to 4 miesiąc starań (byłam już w ciazy, która niestety zakończyła sie poronieniem w 10 tygodniu) Myslicie, że moze być to jakiś zwiastun, że się w końcu udalo? Któraś z was tak miała?

• PaulaAA Nowa

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że to jest mój pierwszy cyk z testami owulacyjnymi

• Pinezka Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, najlepiej zaczekać na termin miesiączki i wtedy zrobić test ciążowy. Zagnieżdżenie jest od 6-12 dpo. Zresztą po co się nakręcać i niepotrzebnie stresować. Może owulacja się przesunęła, testy owulacyjne nie dają 100 proc pewności, że ta owulacja się odbędzie.

2 c.s.
    Niedoczynność tarczycy
    Niewydolność jajników typu II
    II w 10 dpo
    Beta 10 dpo 11
    Beta 12 dpo 61

3jgxdqk3zg64wa8k.png
  • Werkaa Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne wyznaczają zbliżającą się owulacje.
    Testy ciążowe wyznaczają zwiększenie beta hcg.
    Owszem, niektórym wychodzą owulaki jak jest ciąża Ale w wielu przypadkach nie więc po co się nakrecac

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ