X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testy owulacyjne a wczesna ciąża
Odpowiedz

Testy owulacyjne a wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kluseczka1 Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Przejrzałam sporo forum jak i również grupy na FB. Naprawdę dużo kobiet potwierdza że im test owulacyjny wykrył ciążę szybciej niż ciążowy. Czy to prawda ? Miałam owulację potwierdzona u gina jak i testy owu ale 2 dni po owulacji już test owulacyjny był negatywny . Dziś mam 10 dpo. Test ciążowy negatywny. I tak pomyslalam jeśli miałam potwierdzoną owulację i na testach był widoczny spadek lh po owu a np. jutro robiąc test lh wyszedł by pozytywny to może faktycznie oznaczać że się udało ?? Czy któraś miała tak może 🙂

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ja ci powiem tak.

Może ci wyjść test owulacyjny pozytywny a ja wcale nie będziesz w ciąży. Więc nie wiem czy warto się stresować.

Najlepiej wrażliwy test ciążowy od 10 HCG zrobić rano - niektórym już słabe kreski się pojawiają od 9 dpo. Ale najlepiej tak 10 a 12 dpo.

Kluseczka1 lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄 Owulacja & cykl
    Endometrium: 13 mm 🌸
    Śluz płodny 🧻
    Pęcherzyki pękają 🥚💥
    Jajowody – drożne ✅

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ