Testy owulacyjne - co o nich sądzicie ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, w tym cyklu mam zamiar skorzystac z pomocy testow owulacyjnych, to bedzie moj pierwszy raz. Czy mozecie wypowiedziec sie na temat ich skutecznosci, "pomocy" w wyznaczaniu dni plodnych ? Jak to bylo w waszym przypadku i jakie testy ( jakiej firmy ) polecacie ?
Z gory dziekuje za wyrozumialosc i pomocne odpowiedzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupiłam testy owulacyjne na allegro 50szt+ gratis 3 ciążowe nie pamiętam już ile kosztowały ale drogie nie były i ładnie wychodziły mi więc też mogę polecić jak na początek do tego jeszcze samoobserwacja wiadomo śluz i objawy typowe czyli ból jajników.
-
Moim zdaniem nie ma sensu ich kupować bo i tak nie wyznaczaja owulacji tylko pik LH a wysoki pik LH nie jest wyznacznikiem owulacji tylko tego że rośnie ten hormon a wysoki poziom tego hormonu nie zawsze świadczy o owulacji.
Lepiej jest zainwestowac w monitorowanie owulacji bo śluz, prawdłowy wzrost temp i pozytywne testy owu nie zawsze swiadcza o owulacji. Wiem to z własnego doświadczenia bo te wskaźniki zawsze miałam książkowe przy cyklach bezowulacyjnych.Monia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja użyłam testów owulacyjnych tylko przez 1 cykl. Były to testy domowe laboratorium. W pierwszych dniach pokazywały ładnie wynik, czyli brak owulacji, później przez 2 dni były pozytywne. Jedyny problem jaki z nimi miałam to interpretacje wyników, a mzoe dlatego ze sugerowałam się wynikami innych użytkowniczek. Już więcej ich nie używałam bo okazało się ze wlasnie w tym cyklu zaszlam w ciążę A co najważniejsze to testy wykonywalam o tej samej porze dnia i bardzo pilnowałam, żeby zbyt dużo nie pić przede wykonaniem testu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:24
-
nick nieaktualnym@rtynka wrote:Ja użyłam testów owulacyjnych tylko przez 1 cykl. Były to testy domowe laboratorium. W pierwszych dniach pokazywały ładnie wynik, czyli brak owulacji, później przez 2 dni były pozytywne. Jedyny problem jaki z nimi miałam to interpretacje wyników, a mzoe dlatego ze sugerowałam się wynikami innych użytkowniczek. Już więcej ich nie używałam bo okazało się ze wlasnie w tym cyklu zaszlam w ciążę A co najważniejsze to testy wykonywalam o tej samej porze dnia i bardzo pilnowałam, żeby zbyt dużo nie pić przede wykonaniem testu.
-
Ja właśnie czekam na okres, jutro powinnam dostać (oczywiście byłoby wspaniale gdybym nie dostała ) Wykonywałam testy w tym cyklu, codziennie, robiłam to tak jak jest napisane w ulotce. Ani jeden test mi nie wykazał owulacji bardzo mnie to zmartwiło, jutro z rana idę do lekarza, o ile nie będę mieć jeszcze okresu może mi powie czy w ogóle owulacja była... Testy kupiłam w rosmanie.e-milka
-
nick nieaktualnye-milka wrote:Ja właśnie czekam na okres, jutro powinnam dostać (oczywiście byłoby wspaniale gdybym nie dostała ) Wykonywałam testy w tym cyklu, codziennie, robiłam to tak jak jest napisane w ulotce. Ani jeden test mi nie wykazał owulacji bardzo mnie to zmartwiło, jutro z rana idę do lekarza, o ile nie będę mieć jeszcze okresu może mi powie czy w ogóle owulacja była... Testy kupiłam w rosmanie.
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje dziewczyny za wypowiedzi. Chyba jednak w tym cyklu skorzystam z testow owulacyjnych. To jest dopiero 6 cykl staran i to takich na luzie. Chce tylko sprawdzic czy dni plodne przypadaja w tych dniach co ovufriend pokazuje czyli podczas skoku. Bo tak jak czytalam owulacja moze wystapic tez przed skokiem lub juz po skoku
-
nick nieaktualnyKarolaFasola wrote:Dziekuje dziewczyny za wypowiedzi. Chyba jednak w tym cyklu skorzystam z testow owulacyjnych. To jest dopiero 6 cykl staran i to takich na luzie. Chce tylko sprawdzic czy dni plodne przypadaja w tych dniach co ovufriend pokazuje czyli podczas skoku. Bo tak jak czytalam owulacja moze wystapic tez przed skokiem lub juz po skoku
-
A moze ktoras z was korzystala z mini mikroskopu np. Afrodyta i moze napisac cos na ten temat ? Czy jest to warte uwagi.
-
Ja kupiłam afrodytęę jakieś pół roku temu. I jak dla mnie totalna beznadzieja, pieniądze wyrzucone w błoto. Używałam przez dwa cykle, zawsze o tej samej porze. I co? Za każdym razem obraz pod mikroskopem identyczny.Być może nie potrafię tego używać, choć instrukcję i info na necie przestudiowałam kilka razy. W każdym razie odłożyłam do szuflady i już pewnie nie skorzystam.
KarolaFasola lubi tę wiadomość
Veni
Morfologia 1%, niedrożny jajowód
wrzesień 2018 I IVF ICSI -
Dziekuje za odpowiedz. Tez sie naczytalam troche zlych opini na temat afrodyty ze wlasnie ciezko odczytac z tych " paprotek" jaki to czas cyklu czy płodny czy nie