Testy owulacyjne - wiarygodne?
-
Od 2 miesięcy używam testów owulacyjnych z internetu, które jednak nie wykazują owulacji. Jakie jest Wasze doświadczenie z takimi testami? Czy są w ogóle wiarygodne?
Przyznam, że trochę mnie to zaskoczyło, bo wydawało mi się, że owulacja jest... -
Ja robiłam testy z rossmanna w zeszłym cyklu facelle, w tym chyba domowe laboratorium. Za kazde z pakowan zapłaciłam ok. 20-25 zl, oba wykazały pięknie owulację, potwierdzone monitoringiem.
Zuuziia lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uzywalam kilka miesiecy (przed staraniami i w trakcie) testow z Rossmana, o ktorych piszą dziewczyny. Idealnie pokrywały sie z bolem jajnika i sluzem. Polecam je kupic, bo 25 zł na miesiąc to nie duzo, a często są promocje.
PS. Robilam je zawsze okolo poludnia i jak widac jestem w ciązy ;p Niektore dziewczyny tutaj uwazają, że lepiej wieczorem.Loczek88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niestety muszę potwierdzić to co piszecie.
Testy tanie z allegro raz pokazały mi owulkę... te z apteki droższe lepszej jakości nawet z wyglądu za każdym razem kiedy ovuf wyznaczał termin .
Więc chyba sprawa jasna... nie ma co żałować parę złotych i oszczędzać.
Tylko trzeba kupić te w aptece czy rossmanie i nie dołować się jakimiś tanimi testami.Zuuziia lubi tę wiadomość
-
Kurczę chyba zainwestuje w testy, bo mam bardzo długie cykle i ciężko mi samej wyliczyć dni plodne. Zobaczę czy mi się pokryje z tymi z wykresu
Loczek88 lubi tę wiadomość
Córcia 2009r.
Synek 2011r.
"Nikt nie zrozumie,
Jak ktoś tak mały
Może tak bardzo zmienić świat,
Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona" -
Mam z allegro. Wychodzą w czasie owulacji widoczne kreski ale nie na tyle mocne żeby według wskazań producenta uznać za pozytywne. Te same testy dałam koleżance która ma kreskę idealną. Pokazuje jej owulację tak jak w instrukcji. Bez względu na czas badania, ilość wypitego płynu itd. ja obecnie mam rosmanowe i z allegro. Przetesuje je od jutra równocześnie.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
cześć ja też używalam testow owu i było tak że pokazywały drugą kresķe ktora byla coraz mocniejsza ale nigdy nie byla mocniejsza od kontrolnej. czasami na sile sie dopatrywalam rownie mocnego koloru. dodam ze czasem robilam nawet 2 x dziennie testy. no ale udalo sie w cyklu kiedy na testach szału nie bylo.
-
Ja używałam testów facelle z Rossmanna. W jednym cyklu pokazały mi owulację i wtedy miałam też płodny śluz, ból jajników i potem skok temperatury. W kolejnym cyklu przez cały czas wychodziły mi negatywne i ten cykl własnie okazał się szczęśliwy. Teraz jestem w 7 tygodniu ciąży Także nie ma co do końca ufać tym testom. Jestem tego żywym przykładem.
Skarpeta lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Tez używałam testów z rossmanna i należę do tych dziewczyn u których owulacji nie wykryly a w ciąży byłam.
Isaura81 lubi tę wiadomość
Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -
Po testowaniu z tej samej próbki moczu mogę jasno i wyraźnie potwierdzić że żaden test nie jest wiarygodny. Te z allegro pokazują dużo wcześniej (kilka godzin) kreskę ale nie tak mocna jak powinna być na odczycie npozytywnym. w tym samym czasie rosmanowe miały ledwo widoczna blada kreskę. Rano rosmanowy wydaje mi się że pozytywny, bo kreski niewiele od siebie odbiegały. Prawie identyczne, allegro bledsze. Wpływ na wynik ma rozcieńczenie moczu. Ja piję bardzo dużo dlatego najbardziej wiarygodne są chyba poranne badania, pomimo że niezalecane. Ale ja nie mam szans żeby zrobić badanie z 2 godzinną przerwą od picia. No chyba że przed przerwą wypije min. 2 szklanki wody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 08:45
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -