Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Toczący się stan zapalny drożność jajowodow
Odpowiedz

Toczący się stan zapalny drożność jajowodow

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem załamana dziś miałam mieć badanie drożności myślałam ze wyniki (m.in stopień czystości pochwy) są okej bo stopień wyszedł UJEMNY (tak było napisane na wyniku) ale lekarz powiedział ze mnie nie przyjmie bo są bakterie i stopień wyszedł w skali II pokazywałam tez cytologię która robiłam z miesiąc - dwa temu i powiedzieli ze już wtedy był stan zapalny.
    Nic z tego nie rozumiem, nic mi nie dolega, jedyne co to plamienia przed okresem, o których tez im mówiłam i twierdzą ze to nie ma znaczenia…
    Miałaś któraś podoba sytuacje? Toczące się zakażenie a ja nie mam żadnych objawów ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 09:31

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś dziewczęta ? 😫😫😫

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja :)
    Nic a nic mi nie było, a wiecznie miałam waginoze w czystości.
    Polecam zrobić posiewy, wtedy wyjdzie co i jak

zizi96 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tobie wyszło coś z posiewu ??
    Dziś byłam zrobić , położna wyjmując wziernik powiedziała, ze faktycznie śluz jest trochę zmieniony 🙉 ale w życiu bym nie powiedziała , nic a nic nie czułam , nie zauważyłam :/

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam mocno rozrośnięte e.coli

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem załamana dziś miałam mieć badanie drożności myślałam ze wyniki (m.in stopień czystości pochwy) są okej bo stopień wyszedł UJEMNY (tak było napisane na wyniku) ale lekarz powiedział ze mnie nie przyjmie bo są bakterie i stopień wyszedł w skali II pokazywałam tez cytologię która robiłam z miesiąc - dwa temu i powiedzieli ze już wtedy był stan zapalny.
    Nic z tego nie rozumiem, nic mi nie dolega, jedyne co to plamienia przed okresem, o których tez im mówiłam i twierdzą ze to nie ma znaczenia…
    Miałaś któraś podoba sytuacje? Toczące się zakażenie a ja nie mam żadnych objawów ??
    Myślę że biopsja endometrium by powiedziała co i jak, jak duży stan zapalny i czy są bakterie. Jeśli będzie to lekarz przepisze pewnie antybiotyk lub nawet antybiotyk i metronidazol, żeby to przeleczyc i dopiero robić drożność.
    Ogólnie stan zapalny sam w sobie może być przyczyną niepowodzeń. Można nie mieć żadnych objawów a mieć stan zapalny niestety

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś wynik posiewu z pochwy.
    Stwierdzono florę fizjologiczna i pojedyncze grzyby Candida spp.
    To nie mam pojęcia o co chodzi :/

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sama myśl o biocenozie mam ścisk żołądka. Uważam, ze dużo lepiej by było, gdyby placówki wymagały posiewów na tlenu, beztleny i grzyby i tyle. Czasem człowiek ma trochę zaburzony stosunek pałeczek kwasu mlekowego do całej reszty i więcej niż II czy Ii/III nie dostanie..
    trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła zrobić drożność.
    Ja z tym cholerstwem borykałam się rok..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No porażka jakaś z tym .. już się nie nastawiam na wrzesień bo nie wiadomo jak znów wyjdzie czystość :/ a jakbym miała jakaś bakterie to przecież by wyszła z posiewu

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Hej
    Niestety może być tak, że jest zakażenie a nie masz objawów. M.in ureaplasma może być, a ona nie daje żadnych oznak.

Ja robię raz w roku pełny panel na infekcje intymne.
    Ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma są robione w pakiecie, najlepiej metoda PCR. Koszt około 300 zł

Do tego posiew z pochwy i z szyjki macicy na bakterie tlenowe i beztlenowe. Są różne podłoża więc ważne żeby zrobić oba badania.

Nie wiem czy to ma przełożenie ale u mnie np. Z cytologii wychodził stopień II i pisali coś o jakimś stanie zapalnym. Cały czas lekarz mówił wynik ok. Kobieta współżyjąca może mieć taką gr.
    W tym roku robiłam biopsje endo pod kątem Cd138, wyszło zapalenie. To zapalenie endometrium jest utajone i również nie daje spektakularnych objawów.
    Przeleczylam to plus stosowałam probiotyki dopochwowe cały czas praktycznie, plus żel papilocare przez te 21 dni.
    Teraz robiłam cytologie i stopień 1.

Plamienie przed okresem może być ok pod warunkiem, że trwa max do 3 dni. Powyżej juz warto diagnozować przyczynę.

Nie śpiesz się z badaniem jak jest podejrzenie bakterii. Bo może się przenieść na narządy miednicy mniejszej. A potem to już lawinowo kaskada problemów.
    I leczenie stanu zapalnego endo tez nie jest przyjemne i koze zajmować wiele miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 10:58

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ