X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torbiel jajnika
Odpowiedz

Torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwia1808 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie w tamtym miesiacu wykryto u mnie tprbirl jajnika, po lekach okazalo sie ze jeszcze urosla do wymiarow 5 na6cm bede miala ja usuwana lapatoskopowo po nowym roku jednak jak na złosc spoznia mi sie miesiaczka ostatnio cykle mialam 28 dniowe dzisiaj jest 30 dzien cyklu. Od 16 do 25 dnia bralam duphaston jak zwykle jednak od 8 dni mam ból sutkow i dzisiaj rano zmiezylam sobie temp z ciekawosci czy @ w koncu przyjdzie i mialam 36,95 stopnia a zawsze mialam nizsże temp w kazdym cyklu. Czy ktos moze spotkala sie z takimi objawami przy torbirli jajnika?

sylwia1808
  • schola Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wykryto torbiel 4 cm, lekarz kazał mi łykać duphaston przez 3 m-c, przy tym potwornie bolą mnie jajniki i w ogóle całe podbrzusze a w tym cyklu zaobserwowałam silny ból piersi, moja temperaturka również jest wysoka. zastanawiam się czy udać sie z powrotem do lekarza czy jeszcze poczekać

ptak-dziecko.gif
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekiedy torbiel blokuje miesiączkę, mi w ten sposób opóźniła o dobry miesiąc i wykryli ją tylko dzięki temu spóźnieniu. Biorę luteinę 3 cykl i póki co usg są prawidłowe, torbiel się wchłonęła.

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ