X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torbiel jajnika
Odpowiedz

Torbiel jajnika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwia1808 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie w tamtym miesiacu wykryto u mnie tprbirl jajnika, po lekach okazalo sie ze jeszcze urosla do wymiarow 5 na6cm bede miala ja usuwana lapatoskopowo po nowym roku jednak jak na złosc spoznia mi sie miesiaczka ostatnio cykle mialam 28 dniowe dzisiaj jest 30 dzien cyklu. Od 16 do 25 dnia bralam duphaston jak zwykle jednak od 8 dni mam ból sutkow i dzisiaj rano zmiezylam sobie temp z ciekawosci czy @ w koncu przyjdzie i mialam 36,95 stopnia a zawsze mialam nizsże temp w kazdym cyklu. Czy ktos moze spotkala sie z takimi objawami przy torbirli jajnika?

sylwia1808
  • schola Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wykryto torbiel 4 cm, lekarz kazał mi łykać duphaston przez 3 m-c, przy tym potwornie bolą mnie jajniki i w ogóle całe podbrzusze a w tym cyklu zaobserwowałam silny ból piersi, moja temperaturka również jest wysoka. zastanawiam się czy udać sie z powrotem do lekarza czy jeszcze poczekać

ptak-dziecko.gif
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekiedy torbiel blokuje miesiączkę, mi w ten sposób opóźniła o dobry miesiąc i wykryli ją tylko dzięki temu spóźnieniu. Biorę luteinę 3 cykl i póki co usg są prawidłowe, torbiel się wchłonęła.

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ