Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio przy pobieraniu krwi jak Pani pielęgniarka wyciągnęła igłę to krew wgl nie leciała, zrobił się taki skrzep. Acard mam zalecony dopiero od pozytywnego testu ciążowego, ale może powinnam go brać cały czas? Albo chociaż od owulacji, co myślicie?01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Anet.kaa wrote:Joan czyli rozumiem, że lekarz teraz się skłania ku temu, że przyczyną są mutacje i problem z nadkrzepliwością? Żaden ginekolog przez tyle czasu starań nie zwrócił Ci na to uwagi? U Was były jakieś CB?
Powiem tak.... Chodziłam do ginekologa na NFZ, który robiąc FSH, LH i estradiol (miałam wtedy w normie) stwierdził, że czego ja od niego chce przecież jestem płodna....
Jak go przycisnęłam, czy można zbadać coś jeszcze to z łaską dał mi skierowanie na TSH i prolaktynę. TSH miałam 6,99 a prolaktynę chyba 570. I wtedy usłyszałam "z takimi wynikami to Pani w ciążę na pewno nie zajdzie". HA HA HA co Ty gościu powiesz.
Rok czasu się bujałam z tym TSH, bo nie chciało spaść a jak spadło to się za chwilę podniosło na poziom ponad normę. Byłam przekonana, że to jest przyczyną braku ciąży. Do gina chodziłam na cytologię i tyle. Nic więcej nie chciał badać. Ja też nie miałam wiedzy, co można jeszcze zrobić. Ten lekarz ogólnie był super miły przyjemny ale młody i bardziej ogarniał opiekę w ciąży niż to co przed. Teraz to wiem.
W lipcu 2019 wyszły te pogorszone parametry nasienia (robiliśmy bo rok TSH w miarę utrzymywało się poniżej 2,5). W październiku miał mieć zabieg na żylaki. Wtedy myślałam, że dlatego się nie udawało. Bo w czasie jak mi się ogarnęła tarczyca to jemu wyniki spadły. Zabiegu mu nie zrobili a ja dostałam załamania bo nie wiedziałam co dalej robić.
Zaczęłam w styczniu robić na własną rękę najpierw podstawowe badania. Zapisałam się do lekarza na NFZ (hahaha 2,5 miesiąca czas oczekiwania), jeszcze na tą wizytę czekam (31.03). Poszłam więc prywatnie do lekarza z dobrymi opiniami i resztę już znacie.
Tak Aneta według niego to może być przyczyną. Dlatego heparyna od owulacji a nie od dodatniego testu. Ja potwierdzoną cb miałam raz, ale po godzinie od wyjścia z labo dostałam @. Wynik bety miałam dopiero ok godz 21, a wtedy już na dobre rozkręciła mi się hiper bolesna @. Wtedy stwierdziłam, że więcej nie badam bo i tak lekarz nic z tym nie zrobi. A dla mnie za duży stres.
Teraz robię co cykl betę w terminie @, nawet jak dostanę @ bo tak kazał. Teraz już obligatoryjnie aby wiedzieć czy odstawiać heparynę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 10:55
-
Joan wrote:Ja nic nie kupię, aby go nie wspierać. Kuźwa dorobił się ciołek na chorych ludziach. Nawet jak ma najlepsze suplementy to nie ma opcji.
Przecież on wymyślił cudowny lek na koronawirusa....i za to zamknęli mu kanał na youtube.
Btw. Dziś miałam mieć usg tarczycy, ale pani zapomniała mnie wpisać (przez telefon nalegalam, żeby się upewnila czy na pewno wpisała, bo słyszałam opinie, ze sa problemy,No nie wiem gdzie wpisała, bo dziś wizyty brak. Tak to właśnie wygląda na południu Francji, gdzie wino i słońce wypaliło im mózgi 🤬
Trochę się unuoslan, ale następna wizyta dopiero na 30/03.... Będę szukać innego miejsca. -
ja ide jutro na usg piersi. ostatni raz bylam w czerwcu ale w lewej piersi cos mnie boli jak dotkne, uniose reke i sie poloze na niej. taki jakby obrzęk, ból jak po uderzeniu. macam macam niby nic nie czuje ale ja się nie znam na tych macankach. ale generalnie boję się troszku 😕
kic83, ladySiSi lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyZulugula wrote:ja ide jutro na usg piersi. ostatni raz bylam w czerwcu ale w lewej piersi cos mnie boli jak dotkne, uniose reke i sie poloze na niej. taki jakby obrzęk, ból jak po uderzeniu. macam macam niby nic nie czuje ale ja się nie znam na tych macankach. ale generalnie boję się troszku 😕
Hej kochana, zachowaj spokój. Może obrzęk, a może jakaś torbiel one często bolą, przy zmianach hormonalnych i przy dotyku. Nie są groźne tylko później trzeba je kontrolować raz do roku trzymam kciuki będzie dobrzeZulugula, Susanne, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Tak wracając jeszcze do mojej wczorajszej wizyty na monitoringu to doktor wypisała mi skierowanie na badania dla męża no i go zapisałam na 8.07 😜 jak mi podała termin to stwierdziłam że do tego czasu to ja już w ciąży będę 😁 i wiecie co ja naprawdę jestem pewna że tak będzie 😊
A druga sprawa to udało mi się uzyskać wszystkie wyniki moich badań które zrobili mi tutaj w klinice i jestem w szoku nie wiedziałam że jest ich aż tyle 😳 muszę teraz spokojnie zobaczyć jak jest z wynikami. Ale tam są chyba wszystkie możliwe przeciwciała.Susanne, Kitka_87, Morwa, Ola_45, Lalia lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Powiem Wam, że moje pozytywne myślenie sie gdzieś ulatnia....maz sie nie popisal, nie poprawilismy po potencjalnej owulacji...tak to by sie gzil co godzine....
Co sie dziwic że sie nam.nie udaje...
Może presja ? Nic na siłę. Nie jedna z nas to przerabiała. Najlepiej jakby za dużo facet nie wiedział o tym, że to teraz już trzeba.
Może zachęcić go jakoś inaczej ? Ostatnio na forum temat seksownych body często się przewijaZulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Ja jestem też sceptyczna co do swojego cyklu, myślę, że się pobujam na monitoringu i nic to nie da.
Moja gin mówi, że u mnie czas najwyższy na ciążę, a czując presję otoczenia to jeszcze bardziej ta myśl mnie dobija.
Kitka ale nie nastawiona chyba jesteś tylko na monitoring ?
Jaki masz plan na ten cykl ? -
nick nieaktualnyJoan wrote:Może presja ? Nic na siłę. Nie jedna z nas to przerabiała. Najlepiej jakby za dużo facet nie wiedział o tym, że to teraz już trzeba.
Może zachęcić go jakoś inaczej ? Ostatnio na forum temat seksownych body często się przewija
Tylko wiecie, wspólnie podjęliśmy decyzję, że działamy. Bo jak nie teraz to nie wiadomo kiedy, sam sie pyta czy zdąży wrócić, caly dzien chodzi i gada ze trzeba działać a później o.
-
Evelle28 wrote:Dziewczynt a ta luteine dopochwowo daleko trzeba wsadzać? To moj pierwszy raz z nią 💓💓
Ja mam aplikator w zestawie i wsuwam tak az takie wypukłe kreski sa na wysokości warg sromowych, wtedy wpuszcza tabletke. -
doomi03 wrote:Ja mam aplikator w zestawie i wsuwam tak az takie wypukłe kreski sa na wysokości warg sromowych, wtedy wpuszcza tabletke.Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
SzalonaOna wrote:Oooo mamuniu! Mam łzy w i zach 😍😍😍 kolejna piękna historia naszego forum ❤️❤️❤️
Przez Ciebie to i mi się oczy jakoś tak zaszkliły 😅😘 ❤️Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
poupeé wrote:Hej kochana, zachowaj spokój. Może obrzęk, a może jakaś torbiel one często bolą, przy zmianach hormonalnych i przy dotyku. Nie są groźne tylko później trzeba je kontrolować raz do roku trzymam kciuki będzie dobrze
dzięki😙 mam nadzieję że to nic poważnego to raz , a dwa że nie trzeba bedzie jakichs leków niebezpiecznych brac no bo starania😕
już ponad miesiąc to czuje tylko czasem mniej a czasem bardziej💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
dmg111 wrote:https://allegro.pl/oferta/plytkowy-test-ciazowy-2-szt-7982040689
Dziękidmg111 lubi tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."