X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Marcela
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wrote:
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Może utrudniać. Moja gin i endokrynolog zgodnie twierdzą, że najlepiej, żeby było ok 1, ale to wcale nie wyklucza możliwości zajścia mając powyżej 2.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się juz ponad rok, wszystkie wyniki prawidłowe oprócz podwyzszonej prolaktyny, przyjmuje na jej zbicie bromocorn. I właśnie martwi mnie te TSH i brak śluzu płodnego, kiedyś miałam go bardzo dużo a teraz albo nie ma go wcale albo jest gęsty biały. Biorę olej lniany, wiesiołka i dalej nic..

Marcela
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej stawiałabym na to, ze przyczyną jest za wysoki poziom prolaktyny, niż aktualny Twoj wynik TSH (chociaz wiadomo, że lepiej jakby był mniejszy). Natomiast zdecydowanie więcej dziewczyn zaszło w ciążę z dużo wyższym wynikiem TSH niż ty, aniżeli z za wysoka prolaktyna.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ