Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Marcela
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wrote:
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Może utrudniać. Moja gin i endokrynolog zgodnie twierdzą, że najlepiej, żeby było ok 1, ale to wcale nie wyklucza możliwości zajścia mając powyżej 2.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się juz ponad rok, wszystkie wyniki prawidłowe oprócz podwyzszonej prolaktyny, przyjmuje na jej zbicie bromocorn. I właśnie martwi mnie te TSH i brak śluzu płodnego, kiedyś miałam go bardzo dużo a teraz albo nie ma go wcale albo jest gęsty biały. Biorę olej lniany, wiesiołka i dalej nic..

Marcela
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej stawiałabym na to, ze przyczyną jest za wysoki poziom prolaktyny, niż aktualny Twoj wynik TSH (chociaz wiadomo, że lepiej jakby był mniejszy). Natomiast zdecydowanie więcej dziewczyn zaszło w ciążę z dużo wyższym wynikiem TSH niż ty, aniżeli z za wysoka prolaktyna.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ