X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Marcela
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wrote:
    Czy TSH 2.99 może utrudniać zajście w ciąże? Niby jest w normie ale podobno do zajścia powinno być nie większe niz 2.5

Może utrudniać. Moja gin i endokrynolog zgodnie twierdzą, że najlepiej, żeby było ok 1, ale to wcale nie wyklucza możliwości zajścia mając powyżej 2.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się juz ponad rok, wszystkie wyniki prawidłowe oprócz podwyzszonej prolaktyny, przyjmuje na jej zbicie bromocorn. I właśnie martwi mnie te TSH i brak śluzu płodnego, kiedyś miałam go bardzo dużo a teraz albo nie ma go wcale albo jest gęsty biały. Biorę olej lniany, wiesiołka i dalej nic..

Marcela
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej stawiałabym na to, ze przyczyną jest za wysoki poziom prolaktyny, niż aktualny Twoj wynik TSH (chociaz wiadomo, że lepiej jakby był mniejszy). Natomiast zdecydowanie więcej dziewczyn zaszło w ciążę z dużo wyższym wynikiem TSH niż ty, aniżeli z za wysoka prolaktyna.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ