X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny dzis odebrala drugi wynik tsh bo ogolny lekarz zlecal mi podstawowe badania i tak w styczniu robilam mialam 1,6 a teraz robilam 2,59.....wiecie czemu raz jest takie raz takie????przyznam ze ogladalam wyniki jak zaszlam z ysnkiem w ciaze to mialam wlasnie ponad 2 dzis ide na kase chorych do ginekologa boje sie ze nic sie nie dowiem i ze nie bedzie chciala mi zrobic usg ....co myslicie o tym tsh???

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy tutaj cały wątek poświęcony tarczycy , tsh czy chorobie hashimoto

nie wiem, czy się leczysz na niedoczynność i bierzesz jakieś leki?

ogólnie Twoje tsh jest w normie , chociaż jak dla starającej trochę za wysokie

natomiast tsh może się wahać w zależności od stanu zdrowia, stresu, który może się pojawił etc.

dobrze byłoby skontrolować znów za miesiąc i sprawdzić czy to ogólnie tendencja wzrostowa czy tylko jednorazowe wahnięcie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • magda8869 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mamy tutaj cały wątek poświęcony tarczycy , tsh czy chorobie hashimoto

nie wiem, czy się leczysz na niedoczynność i bierzesz jakieś leki?

ogólnie Twoje tsh jest w normie , chociaż jak dla starającej trochę za wysokie

natomiast tsh może się wahać w zależności od stanu zdrowia, stresu, który może się pojawił etc.

dobrze byłoby skontrolować znów za miesiąc i sprawdzić czy to ogólnie tendencja wzrostowa czy tylko jednorazowe wahnięcie

hej u mnie wlasnie caly czas jest okolo ponad 2 np 2,5 ostatnie wyniki takie same te w styczniu mialam tylko 1,6
    okolo 5-6 lat temu leczylam ponad rok tarczyce ale mialam tylko tak jak mi tlumaczyl lekarz zapalenie tarczycy nadmiarem jodu odrazu bralam eutyrox 0,25 i kolo stycznia chyba 2010 albo koniec 2009 roku kazala mi juz odstawic i mowila ze najlepszy czas na dzidziusia i 1 kwietnia juz wiedzialam ze jestem w 4 tygodniu ciazy i wtedy moje wyniki byly okolo 3. od tamtej pory nie bralam lekow do dzis mam ciagle w normie a badalam co 3 miesiace systematycznie ostatnio rok co pol roku. przed 13 mam wizyte u ginka ciekawe co sie dowiem

dloh6igc2uxqckov.png

iv093e5e5trsnkol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tsh 1,700 a moj gin powiedzial ze to idealnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2,83,pecherzyk sr.1 cm. Czy ktos rozumie?

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki oto problem. Z dwa lata temu zatrzymała mi się miesiączka. Lekarz wysłał na hormony no i wtedy wyszła niedoczynność 4.62 tsh a do tego bardzo poniżej normy lh i fsh oraz estradiol. Zaczęłam walczyć z tarczycą i najpierw ładnie spadała potem utrzymywała się na poziomie 2.3 2.5 a jako że lecze się teraz clostilbegytem i ruszają mi hormony i pęcherzyki to zwiększono mi dawkę euthyroxu żeby zbić z tych ponad 2 na około 1 po miesiącu miałam zrobić wynik i przed zwiększeniem było 2.3 a teraz 5.5 i ft4 0.80 czyli za mało. I mam problem endokrynolog przez tel kazała zwiększyć jeszcze więcej dawkę a gin wykrył na usg że w weekend będzie owu i kazał się starać ślę teraz idę w pon sprawdzić czy pękł pecherzyk a do tego czasu oszaleje bo nie wiem czy przy takim poziomie tsh i ft4 starania są niebezpieczne ? Najgorsze jest to że tsh było długi czas w normie a jak już zaczęły działać hormony i pojawiła się owu to zamiast się cieszyć ta poprawa to taki wynik kiepski tsh.

3jgx3e3k6oetpx65.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ