X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

TSH 2,5

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny, czy to prawda że tsh 2,5 może być przyczyną trudności z zajściem w ciążę? Mam już jedno dziecko (3 latka), 1,5 roku temu ciąża biochemiczna.Teraz staram się rok z przerwą a ciąży nie ma. Moje tsh przed pierwszą ciążą też takie było. Lekarz mówi, że jest ok taki wynik, a ja czytam, że powinno być ok. 1. Jak to jest?

Hej. Niby ponizej 1 ma byc,ale ja zaszlam jak mialam 4,2 . Powodzenia

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka, a w czasie ciąży trafiłaś do endo i leczyłaś się? Gratuluję synka :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • missbum Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie zbijania TSH. Wyniki mam zupełnie "od czapy", najpierw 5,25 (po poronieniu), potem trochę ponad 3, wtedy zaczełam brać Euthyrox 25, po 6 tygodniach wynik był 4,5 tsh :( Teraz dostałam Euthyrox 50 i raz w tygodniu 75 i kontrola za 4 tygodnie. Moja endo kazała się wstrzymać ze staraniami.

Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ginekolog powiedziała, że tsh powinno być do 2,5 - wtedy jest prawidłowe.Ja mam 2,15 i mówiła że dobre.
    Ogólnie nie ma reguły,jedna kobietka zajdzie w ciążę dopiero jak ma 1 a inna nawet jak ma 5.

Evaa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endokrynolog powiedziała, że jak będę się starała o dziecko to zbijemy TSH do 2,5.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ