Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka, tak, podpisałam rozwiązanie umowy z końcem sierpnia. Będę się tym martwić w poniedziałek 😜
Wiecie, przez tą zmianę pracy to był jeden z bardziej stresujących cykli ever. Byłam u ginekolog 1.08 to widziała "chyba" dwa ledwo pęknięte pęcherzyki, ale miały po 16 i 18 mm. Torbiel się wchlonela. No więc poprawiliśmy ❤️ ale bez wielkich nadziei. Potem się tu nie udzielałam, bo po powrocie z wesela miałam grypę zoladkowa (czyżby?). Taki słaby apetyt, zgada i mdłości towarzyszą mi już drugi tydzień 🤭 Więc trochę przeczuwałam, ale pan Bambi mnie gasił ostro. Nie testowałam, bo nie chciałam patrzeć na biel. Ale dzisiaj stwierdziłam że zaraz oszaleje z niepewności i zrobiłam ten test, który widziałyście.
Także Twój sen Beezi się spełnił, tylko trochę później niż Ci się śnił. 💝
Myślimy, że to zabieg żylaków najbardziej się przyczynił. Ja wdrożyłam suplementację omega3, dietę trzymałam tak na 70%. Śmieje się też , że to pewnie polifenole z
jagodzianek, bo zjadłam ich ... No dużo tego lata 😉
Mega się cieszę, że jesteście tu pomimo długiego weekendu i cieszycie się z nami ☺️ Uszczypnijcie, bo nie wierzę!
Rozalaa, z jajem poczekajmy. W poniedziałek powtórzę badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 19:36
Mart768, Amunicja, Clausix, Emka06, Beezi, siesiepy, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Bambi 🥹
Zaciskam kciuki za przyrosty 🤞🏻🍀
Mamy sierpniowe 🥚!Bambi92, Niaha lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
Bambi ale dałaś newsa 🤩 tyle stron doszło, że czułam, że coś się kluje.
Zaciskam ✊🏻 za powtórkę, niech rośnie w siłę 🍀
Edit mówicie, że rezygnacja z pracy robi takie czary ? Tydzień temu pow przełożonej że rezygnuje, ale nie dałam jeszcze na piśmie, miałam zastanawiać się do kiedy zostaje 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 20:29
siesiepy, Bambi92, Angi90 lubią tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Bambi ale dałaś newsa 🤩 tyle stron doszło, że czułam, że coś się kluje.
Zaciskam ✊🏻 za powtórkę, niech rośnie w siłę 🍀
Edit mówicie, że rezygnacja z pracy robi takie czary ? Tydzień temu pow przełożonej że rezygnuje, ale nie dałam jeszcze na piśmie, miałam zastanawiać się do kiedy zostaje 🤔jo_ana lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dzień dobry 😊
Bambi Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem 🥰 sikasz na patyki, czy czekasz ładnie do poniedziałku? 😌
Szykujcie na poniedziałek wszystkie zasoby w takim razie, bo Bambi spuszcza krew, a ja mam transfer o 10.10 🌺 Małż dostał wolne, więc jedzie ze mną - i like it 😄 dzisiaj wieczorkiem ładuje Prolutex, jutro biegnę na proga 🙌 Buraczki z tunelu Teściowej czekają na poniedziałkowy popis Starego w zakresie obsługi Lidlomixa 😅Clausix, SandraH.97, Emka06, Bambi92, Amunicja, Anka96, KarolinaAnastazja, BuBu90, Beezi, jo_ana, siesiepy, Paprota9418, Pfry, Paula29, Mart768, Cukruś, RinTinTin, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
rozalaa wrote:Dzień dobry 😊
Bambi Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem 🥰 sikasz na patyki, czy czekasz ładnie do poniedziałku? 😌
Szykujcie na poniedziałek wszystkie zasoby w takim razie, bo Bambi spuszcza krew, a ja mam transfer o 10.10 🌺 Małż dostał wolne, więc jedzie ze mną - i like it 😄 dzisiaj wieczorkiem ładuje Prolutex, jutro biegnę na proga 🙌 Buraczki z tunelu Teściowej czekają na poniedziałkowy popis Starego w zakresie obsługi Lidlomixa 😅
A o co chodzi z tymi buraczkami? Bo już któryś raz się przewinęło a ja chyba przegapiłam o co chodzi 😅 zapewne mają jakieś składniki wspomagające wiec chętnie się dowiem 😊Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Rozalaa Twój plan brzmi jak przepis na sukces 😊 Ale bym się cieszyła! super, że jedziecie razem 😊 to będzie niezapomniany poniedziałeczek.
No właśnie doprecyzujcie do czego te buraczki. Też mam pić? 😃
Oczywiście, że sikam 😜 Ale dzisiaj inny test, kreska bledsza mi się wydaje. No nieważne. Odrzuca mnie od jedzenia więc wierzę że dalej jestem w ciąży 😃rozalaa lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Rozalaa
Co za wiadomość! Najpierw transferujecie koleż(an)kę 4bc, dobrze pamiętam? Ja już zaczynam trzymać kciuki i się cieszyć. Stara, to będzie dobry dzień ✊🏻 🍀 Nastaw się pogodnie.
SandraH.97 wrote:A o co chodzi z tymi buraczkami? Bo już któryś raz się przewinęło a ja chyba przegapiłam o co chodzi 😅 zapewne mają jakieś składniki wspomagające wiec chętnie się dowiem 😊
Sandra w okolicach transferu należy się objadać burakami i popijać je koktajlem z buraka, arbuza imbiru na implantację/poprawę ukrwienia endometrium.
Mój mąż stwierdził, że zeżarłam w tamtym czasie tyle buraków, że to się musiało skończyć RÓŻOWĄ dziewczynką 💁🏼♀️
Beezi, SandraH.97, Paula29, Mart768, agentka93 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Quote:Sandra w okolicach transferu należy się objadać burakami i popijać je koktajlem z buraka, arbuza imbiru na implantację/poprawę ukrwienia endometrium.
Mój mąż stwierdził, że zeżarłam w tamtym czasie tyle buraków, że to się musiało skończyć RÓŻOWĄ dziewczynką 💁🏼♀️
Mocne 😃Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Amunicja wrote:Rozalaa
Co za wiadomość! Najpierw transferujecie koleż(an)kę 4bc, dobrze pamiętam? Ja już zaczynam trzymać kciuki i się cieszyć. Stara, to będzie dobry dzień ✊🏻 🍀 Nastaw się pogodnie.
Sandra w okolicach transferu należy się objadać burakami i popijać je koktajlem z buraka, arbuza imbiru na implantację/poprawę ukrwienia endometrium.
Super, dziękuję 😊 a są jakieś proporcje do tego koktajlu?Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
To chyba Zosia ten sezon buraczany zaczęła po IUI u nas na grupie z Basiulinką, tak mi coś się kojarzy? 🤔😄1️⃣8️⃣☘️
👱♀️ 27lat
🩹IO'24 = - 10kg
▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
👨🦰 29lat
❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1
12.2023 IUI ❌️
03.2024 IUI ⏸️🍀
Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
02.04-Mamy❣️😍
16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
08.05 4.0cm Słoneczka🌞
13.05 5.2cm Misia🐻❄️
NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
22.10-2700g Dinusia🦕
-
SandraH.97 wrote:Super, dziękuję 😊 a są jakieś proporcje do tego koktajlu?
Jest na miesięcznym ivf przepis na koktajlSandraH.97 lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
SandraH.97 wrote:Super, dziękuję 😊 a są jakieś proporcje do tego koktajlu?
200g arbuza, 80g świeżego buraka, 2-4g świeżego imbiru, dolać wody, zblendować. Są gusta i guściki, mi smakował wybornie, ale ja jestem ćwikłową królową 😁
#jesteśtymcojesz
#burakSandraH.97, Clausix, Paula29, Mart768, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
-
Amunicja wrote:200g arbuza, 80g świeżego buraka, 2-4g świeżego imbiru, dolać wody, zblendować. Są gusta i guściki, mi smakował wybornie, ale ja jestem ćwikłową królową 😁
#jesteśtymcojesz
#burakOna👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Cześć Dinusie, dzwoniłam do kliniki ☺️
Jeden zarodek jest już blastką najlepszej klasy i jest już zamrożony. Dwa są na pograniczu zarodka skompaktowanego i blastcysty - będą obserwowane i wygląda według embriologów, że zaraz będą blastkami. Dwa ostatnie będą jeszcze hodowane do jutra, więc w poniedziałek mogę zadzwonić czy doszły do blastek.
Nie do końca rozumiem te wszystkie pojęcia, ale zapisałam wszystko słowo w słowo jak embriolog tłumaczyła. Chyba jest dobrze co? 🥳Amunicja, SandraH.97, Paula29, Mart768, Cukruś, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Jadzia
Jak już po pierwszej stymulacji jest co transferować, to mówimy o sukcesie. Jak to coś jest blastocystą, to kiwamy głową z uznaniem, a jak jest mocna szansa na więcej blastocyst, to błogo mruczymy 😉 Dobre wieści na weekend, cieszcie się!
Kiedy chcesz/możesz podejść do transferu?Jadzia19, Pfry lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
-
Amunicja wrote:Jadzia
Jak już po pierwszej stymulacji jest co transferować, to mówimy o sukcesie. Jak to coś jest blastocystą, to kiwamy głową z uznaniem, a jak jest mocna szansa na więcej blastocyst, to błogo mruczymy 😉 Dobre wieści na weekend, cieszcie się!
Kiedy chcesz/możesz podejść do transferu?
W planach był świeży transfer, ale po punkcji zaczął zbierać się płyn wokół jednego jajnika i w macicy więc transfer został odroczony. Obecnie czekam na miesiączke - wtedy badanie krwi i USG kontrolne czy tego płynu nie ma i jeżeli będzie zielone światło to działamy 🤗Amunicja lubi tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Amunicja wrote:Rozalaa
Początkowo była mowa o tym 4bc, później o dwóch, a teraz stanęło na jednej 5bb ❄️ 😂 nastawiam się pogodnie, sączę koktajl i wybieram sukienkę 😁 w międzyczasie trwa akcja remont więc mam dużo do roboty, a że pogoda dopisuje to latamy na rowery i spacery ☀️ mieliśmy też iść dzisiaj wieczorem, ale mam dziabnąć Prolutex i pamiętam, że przewijało się tu trochę akcji z zawrotami głowy i sennością więc chyba odpuścimy 🤔Jadzia19, Mart768, Amunicja, Bambi92, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Bambi!! 🥺 Cudowne wiadomości!! 🥳 Gratulacje!! Nosz... Cudownie... 🥰 Zbijamy z Basią piąteczki i trzymamy kciuki za przyrosty!!
Aśś, kondolencje z powodu dziadka. Trzymajcie się tam. Teraz będzie nad Wami na pewno czuwał z góry. I może tam z góry pomoże w sprawie prawnuka? 🥺
Bubu, jak tam sprawa z Mężem? Lepiej się już czuje?
KarolinaAnastazja, sezon na buraczaną płodność zaczęła chyba Beezi z Ignasiem. Ja już miałam przetarte szlaki z pewnością. 🙃
Rozalaa, kciuki będą trzymane w poniedziałek! 🤞 Ale tu się będzie działo... 🍀
My dzisiaj walczymy z gorączką u Basi. Wczoraj miała pierwsze szczepienie i dzisiaj bidulka odchorowuje. 😰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 14:12
Bambi92 lubi tę wiadomość
-
Bambi92 ale czad !!! 😍 Gratuluję bety, niech pięknie wzrasta. Masz jakieś inne objawy? Wcześnie Ci się zaczęły te pokarmowe rewolucje 😁 kropek szaleje.
Rozalaa nawet nie wiesz jak bardzo będę trzymać te kciuki 😉 aż zbieleją!
Amunicja moje gwiazdy to chyba są różowe od różowego wina, bośmy wtedy wypili hektolitry na urlopie 😅 zapytaj Starego co niebieskiego należy zjeść żeby się chłopczyk urodził 🤣 oczywiście oprócz zmówienia modlitwy z pierwszej strony 🤣rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość