Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Amunicja skoro zdrowa jak koń to wiele wyjaśnia, bo koń to jeden wielki fakap ewolucyjny i nie znam chyba bardziej chorowitego i kontuzjogennego zwierzęcia. 😂 To określenie to powinien być oksymoron!
Kasiak będziemy trzymać kciuki żeby jednak coś się wyłoniło.
Moon 5 razy czytałam zastanawiając się czy zaczynasz drugie okrążenie. 🙈
Uwaga mamy przełom.
Raz że zrobiłam porządek w swoich emocjach i znowu podejmuję rękawice i zamierzam walczyć o samą siebie, skoro lekarz nie do końca chce. Trochę zrobię szacher macher.
Nie będę brała estrofemu, zakładam ze to przez to organizm "zowulowal" niedojrzały pęcherzyk - bo myślał po poziomie estradiolu, że to już czas, a tak naprawdę ten hormon był dużo niżej. Endometrium i tak mi na tym nie urosło ponad mój standard. Monitoring sama sobie zorganizuje u Wiesiołka poza tym 14.11. i tak samo monitoring chociaż estradiolu, żeby wiedzieć kiedy podać zastrzyki. A potem monitoring i badanie progesteronu kilka dni po owulacji. Żeby mieć jasność że wszystko przebiegało jak należy.
Dodatkowo porozmawialiśmy dzisiaj z mężem. Sam zaczął temat "co po nowym roku". Z jego ust padło, że trzeba będzie w takim razie pomyśleć o in vitro. 🥺 Chyba się ugotował. 😅Kasiak89, Jadzia19, rozalaa, Biedronka@, Marti27, Amunicja, SandraH.97, Beezi, Cukruś, Mart768, Niaha, Missi, KarolinaAnastazja, Pfry, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Siesiepy, życzę żebyście nie musieli podchodzić do in vitro bo poradzicie sobie bez tego 🤞🏻🍀 ale cieszę się, że się przełamał, to będzie ogromny krok jeśli do tego dojdzie 😊
Na razie masz plan i tego się trzymaj! ❤️
Byłam dzisiaj na cmentarzu przy pomniku Dzieci Uraconych, zapaliłam znicz z myślą o wszystkich aniołkach 👼Joana, siesiepy, rozala, myślałam o Was.
Przerażające ile tam się paliło światełek, było też dużo rodziców z małymi dziećmi, myślę że tęcza do nich wyszła 🌈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 21:51
Amunicja, siesiepy, jo_ana lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
Dzień dobry w sobotę po niedzieli 😅
Siesiepy ewentualnie można włączyć estrofem po skoku temperatury albo zastosować naturalne sposoby na endo - morelki itp 🧐 cieszę się, że działasz i odważnie bierzesz to w swoje ręce, ale z drugiej strony przykro mi, że nie trafiłaś na lekarza któremu można powierzyć swój cykl z pewnością i spokojem 😒 No proszę, lżej na duszy po tych słowach męża?😘
Migotko 🥺 też byłam, widok łamiący serce 💔
Dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego, że mój ostatni normalny cykl był w czerwcu 🤯
🦍 sobie poszedł, zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 09:16
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Siesiepy
Czy zatem, korzystając z kolejnych kręgów Twoich zainteresowań, powiedzenie „zdrowa jak rydz” jest bardziej uzasadnione? 😄
Cieszę się, że widzę z powrotem tego małego kombinatora, który zdaje się rozkładać skrzyneczkę narzędziową i z przygryzioną dolną wargą przystępuje do realizacji misternego planu. Szkoda, że na zapleczu roboty, którą powinni odwalić lekarze, ale cóż.
Niech ta deklaracja o dojrzałości męża do dalszych kroków wleje w Ciebie nadzieję i spokój.
Chyba zabrzmiałam jak kaznodzieja 😆
EJMEN, Siostro!
Migotka
Z nazwy Migotka, z zachowania Mała Mi, ale jednak czuła dusza jesteś 🙂
Jak nastawienie na poniedziałkową wizytę?
Skarpety w razie czego już wybrane? 😉
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Emka06 wrote:Niaha, gratuluję syneczka 🩵
Szkoda tylko, że spóźniłam się na zdjęcia Remka i KarolinaAnastazja 🥲
Moon, dostarczyłaś mi emocji tym zdjęciem testu 😅
Rozalka, a co z tym Encortonem? 🤔
Wrzucam jeszcze dla Ciebie https://ibb.co/vPxr4mh ❤️Beezi, Frutellka , Jadzia19, Zosis, Biedronka@, ChocoMonster, Bambi92, KarolinaAnastazja, Lipcowa, Niemampomyslunanick, Kasiak89, Pfry, siesiepy, Mart768, Emka06, jo_ana, BuBu90, Miminka, Dara, Angi90 , SandraH.97 lubią tę wiadomość
-
Trochę znam tego swojego starego, jak widać. I całe szczęście. 😅
Migotka ❤️ kiedyś się wybiorę na cmentarz żeby zapalić tam światełko, ale na pewno nie będzie to taka chodliwa data jak 1.11. 😅
Rozalaa zamówiłam już resweratrol, pomaga też na komórki jajowe, będą migdały, brazylijskie i morele. Chociaż mam wrażenie że ja robię swoje a endo ma to i tak gdzieś i rośnie niezależnie od wszystkiego tyle samo. 😂 Co do normalnych cyklów, oby już ten był taki. 🙈
Amunicja rydze mogą być, a jeszcze lepsze są gasowki fioletowawe, per gąski nagie. Hehehe. 😂 Będziesz zdrowa jak naga Balbinka? 😁 Lecimy z tym koksem, wstępnie mam poplanowane a jak będzie to się okaże.
Jak myślę o jutrzejszym dniu w pracy i kolejnych do środy to mnie trzepie. Jestem sama bo koleżanka znowu na chorobowym od dłuższego czasu i wszyscy coś chcą. Szykuje mi się 6h ZAPLANOWANYCH spotkań i szkoleń jednym ciągiem które prowadzę + tysiąc maili i wiadomości w trakcie bo każdy coś będzie chciał. Do środy. 😂 (Potem między będę miała 1h przerwy na inne spotkania nieplanowane). Z premedytacją będę odrzucała. Nie wspomnę o pracy offline która tylko ja będę mogła wykonać i będzie trzeba wykonać. 🤪♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Niaha wrote:Wrzucam jeszcze dla Ciebie https://ibb.co/vPxr4mh ❤️
Niaha lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Powiedzieć Wam cos głupiego?
wydaje mi się, ze transfer udany, bo mi się zapach zmienił 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 14:00
Beezi, KarolinaAnastazja, Zosis, Jadzia19, Loraa, Niaha, Pfry, Biedronka@, Mart768, Angi90 , Lipcowa, siesiepy, Missi lubią tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Kasiak89 wrote:Powiedzieć Wam cos głupiego?
wydaje mi się, ze transfer udany, bo mi się zapach zmienił 😂
Oby to był dobry znak 🤞Kasiak89 lubi tę wiadomość
-
wydaje mi się, ze transfer udany, bo mi się zapach zmienił 😂Kasiak89 lubi tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dziewczyny! Jestem ciekawa waszego zdania, opinii - zwłaszcza wśród dziewczyn, które są w trakcie in vitro lub już w trakcie szczęśliwego efektu tego procesu - kiedy podjęłyście decyzję o podejściu do procedury? Ile minęło miesięcy od Waszych starań? Czy od razu gdy lekarz Wam to zaproponował to podjęłyście takie decyzje czy może szukałyście innych rozwiązań lub porad u kolejnych lekarzy? 🦖🌸AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu 🍀👌🏻 -
WWiktoriAA92 wrote:Dziewczyny! Jestem ciekawa waszego zdania, opinii - zwłaszcza wśród dziewczyn, które są w trakcie in vitro lub już w trakcie szczęśliwego efektu tego procesu - kiedy podjęłyście decyzję o podejściu do procedury? Ile minęło miesięcy od Waszych starań? Czy od razu gdy lekarz Wam to zaproponował to podjęłyście takie decyzje czy może szukałyście innych rozwiązań lub porad u kolejnych lekarzy? 🦖🌸
Amunicja, eeee tam od razu Mała Mi 🤪😅 skarpety naszykowane, jestem gotowa.
Kasiak, sikaj 🤞🏻🍀
Jak Wasz weekend? Co robiłyście? 😊
WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
WWiktoriAA92 wrote:Dziewczyny! Jestem ciekawa waszego zdania, opinii - zwłaszcza wśród dziewczyn, które są w trakcie in vitro lub już w trakcie szczęśliwego efektu tego procesu - kiedy podjęłyście decyzję o podejściu do procedury? Ile minęło miesięcy od Waszych starań? Czy od razu gdy lekarz Wam to zaproponował to podjęłyście takie decyzje czy może szukałyście innych rozwiązań lub porad u kolejnych lekarzy? 🦖🌸
Po 1,5 roku starań naturalnych i diagnostyki w prywatnych gabinetach androloga i ginekologa, zostaliśmy z mężem skierowani do kliniki leczenia niepłodności. Na pierwszej konsultacji lekarz przedstawił nam możliwości leczenia i spodziewaną ich skuteczność.
Największą szansę dawało IVF, więc wybór był dla nas oczywisty 🙂WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Migotko skarpety skarpetami, ale to barszczu trzeba nagotować jeszcze 😂 Ja wczoraj odprawiałam akcje sprzątanie, a dzisiaj lepiłam ze Starym pierogi ze szpinakiem 🥰 🤤
Dinusie jakie plany na ten tydzień? 😊
Ja się szykuje na piątkową wizytę, mam do odebrania wynik badania histopatologicznego, badania w luxmedzie na 200zl w koszyku - idę na nie we wtorek i listę pytań/życzeń 😅Frutellka lubi tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
wydaje mi się, ze transfer udany, bo mi się zapach zmienił 😂Kasiak89 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
29.07 - IUI (1/2 Lametta 3-7dc) ❌
28.08 - IUI (cykl naturalny) ❌
Plan: 15.11 histeroskopia, dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Dopiero rano sikaniec. Teraz bez sensu bo i tak regularnie sikam... Choć kto wie, w końcu mam jeszcze dużo testów :p
No właśnie rano ten zapach był najbardziej intensywny, może wyczuwam bhcg w moczu 🤣🤣🤣
Ostatnio też był, ale dużo słabszy, wtedy był biochem.
A w weekend -gotowalam barszcz 😆. No i odwiedziny szeroko rozsianej rodziny , żywych i zmarłych. Dziś na dobre zakończenie z rodzicami i siostrą spacer po rynku zakonczony gorąca czekoladą ☺️Mart768 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24?