Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Piękne 😊
Ja się przyszłam wyżalić bo złapała mnie jelitowka ponad 400 km od domu 😭 myślałam odwołać jutrzejszą wizytę w Angeliusie bo na razie kminie jak wrócić do domu 😅 macie może jakieś sprawdzone wspomagacze przy jelitowce?Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Jadzia super wynik 😍 jak nastawienie przed jutrem? Czy dzisiaj relaksujesz się jakoś fajnie? 😊
Amunicja ja w tym roku jestem Grinch, do świąt się na pewno nic szczególnego u Nas nie zadzieje, na tego typu prezent nie liczę 😅 ogólnie dla mnie w tym roku świąt nie będzie, może skoczymy w góry o przesiedzimy przy kominku jak się uda 😜
Migotko trzymam kciuki żeby te wreszcie dla Ciebie takie były ♥️
SandraH no nie brzmi to dobrze, tyle drogi a tu taki zonk, smecta, węgiel, nifuroksazyd 😬👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Rozala chciałabym, ale nie będę mogła wytrzymać ani zasnąć z emocji - na szczęście są same pozytywne i nie mogę się doczekać 😂
Dostałam od męża zestaw Lego taki bukiet kwiatów i planuje go dziś ułożyć a poz tym to krzyżówki, jakiś serial i tyle 😁
Transfer mam na 8:00 więc kto jutro nie leniuchuje i wstanie to trzyma kciuki 🤪Clausix, Beezi, Anka96, Mart768, Cukruś, SandraH.97, Emka06, Lipcowa, Angi90 , Kasiak89 lubią tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Conte - kurcze, słabo to wygląda. Przede wszystkim ja na Twoim miejscu odstawiłabym wszystkie produkty higieniczne i antyperspiranty itp. Woda + płatki mydlane i TYLE,jako antyperspirant AŁUN. Nie jest to najprzyjemniejsze , ale serio to co przeżywasz jest chyba dużo gorsze. Będąc nastolatką miałam co jakiś czas mega uczulenia na kosmetyki, pamiętam że kiedyś wydrapalam sobie plecy aż do krwi po jednym bardzo ładnie pachnącym balsamie do ciała. 😑 Wg mnie to mogą być kosmetyki. Możesz być nawet uczulona nagle na coś na co nie byłaś. ☹️ Wygląda to jak uczulenie wg mnie, ale konsultacje z lekarzami na cito👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
29.07 - IUI (1/2 Lametta 3-7dc) ❌
28.08 - IUI (cykl naturalny) ❌
Plan: 15.11 histeroskopia, dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Pfry wrote:Conte - kurcze, słabo to wygląda. Przede wszystkim ja na Twoim miejscu odstawiłabym wszystkie produkty higieniczne i antyperspiranty itp. Woda + płatki mydlane i TYLE,jako antyperspirant AŁUN. Nie jest to najprzyjemniejsze , ale serio to co przeżywasz jest chyba dużo gorsze. Będąc nastolatką miałam co jakiś czas mega uczulenia na kosmetyki, pamiętam że kiedyś wydrapalam sobie plecy aż do krwi po jednym bardzo ładnie pachnącym balsamie do ciała. 😑 Wg mnie to mogą być kosmetyki. Możesz być nawet uczulona nagle na coś na co nie byłaś. ☹️ Wygląda to jak uczulenie wg mnie, ale konsultacje z lekarzami na cito
-
Na karku - kurtki, płaszcze, biżuterię - wykluczyłaś?
Może masz uczulenie na pierze w poduszce?
Realnie chyba tylko lekarz może postawić Ci diagnozę w takim wypadku.
Jadzia - kciuki jutro!
Ja dzisiaj pierwszy dzień cyklu. Czekam aż oddzwonią z kliniki w sprawie terminu histeroskopii. Ogólnie coś mnie piecze cewka moczowa przy oddawaniu moczu więc obawiam się, że to może być zapalenie 😑😑😑😑😑😑👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
29.07 - IUI (1/2 Lametta 3-7dc) ❌
28.08 - IUI (cykl naturalny) ❌
Plan: 15.11 histeroskopia, dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Hej Dinusie 😊
Witam się z Wami w listopadzie.
Kto by pomyślał, że jutro wybije mi donoszona ciąża 🙈🍂
Czas zapierdziela jak cholera..Wam też? Te tygodnie to jak nienormalne...
🍂Siesiepy, stary ogólnie jest nie planujący, wszystko co jest tu i teraz to najważniejsze, jedyne co planuje to realizację w firmie a tutaj w kwestii Boryska, noo czuć, że doczekać się go nie może..😊
Co do starego, to cieszę się, że dojrzał do tematu invitro! To bardzo ważny krok. Chodz mam nadzieję, że nie będziecie potrzebować podejść do procedury 🤞🏻🤞🏻
Przetrwalas poniedziałek w pracy?
🍂Bubu jesteś już po wizycie u lekarza w sprawie krzywej? Coś wiadomo więcej? Ja jestem też tego zdania co dziewczyny, że człowiek jest w stanie wytrzymać w tej dietce dla tego bąbla 😊 może ewentualnie jakaś dietka pidełkowa?
Edit, doczytałam, że masz jutro, więc czekam na wieści 😊
Co do dietki, to powiem Wam, że początkiem roku byłam z 3 czy 4 miesiące i mega zadowolona z Niej byłam. Chętnie skorzystałabym i chyba wskoczę jakoś na wiosnę ponownie, fakt, kosztuje nie mało, ale tyle pysznego jedzonka, mniaaaam🤭
🍂Kasiak, gratulacje!!! Czy węch ważny aspekt na początku ciąży 😊 Czekam na betę i na reakcję męża 😊
🍂Amunicja, niech posiedzi do daty planowanego cc. Mam pełno rzeczy do zrobienia, a jak zrobię je przed to mój komfort psychiczny będzie lepszy po porodzie 😄
A Ty już poczułaś pierwsze kopniaczki ?😊
🍂Moon rośnie Ci kawaler, nie ma co 😊 jak się karmicie?
🍂Paula co tam u Was i dziewczynek? Czekamy na jakieś wieści w zabieganym świecie z twinsami😉
🍂Bezzi jeju Ignaś będzie mieć ROK!! Ale to zleciało!!! Coś w tym jest, że widać jak czas ucieka po dzieciach 😄 motyw imprezki już wymyślony?
🍂Killciu myślę o Tobie 🥰
🍂Emka zdrowia życzę! Kuruj się szybko!🫖
🍂Angi❤️❤️❤️❤️
🍂Migotka cudne wieści z wizyty I jeszcze super, że za darmoszkę 🤭 czekam na przekazanie brzuszka!!!😘🤞🏻
🍂Sandra na jelitowke napar z korzenia kobylaka no i standard stoperan i elektrolity. Zdrówka!
🍂Jadzia kciuki za jutro!!!🍀🤞🏻
U mnie zaczęły się porządki i zaglądanie w każdy kat w domu, dzisiaj byłam na wynikach, jest wszystko ok ale cieszy mnie najbardziej hemoglobina którą poszła do góry!🤞🏻
Dobrego tygodnia Dinusie!💫Jadzia19, Emka06, Marti27, Paprota9418, Angi90 , Kasiak89, Beezi lubią tę wiadomość
1️⃣8️⃣☘️
👱♀️ 27lat
🩹IO'24 = - 10kg
▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
👨🦰 29lat
❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1
12.2023 IUI ❌️
03.2024 IUI ⏸️🍀
Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
02.04-Mamy❣️😍
16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
08.05 4.0cm Słoneczka🌞
13.05 5.2cm Misia🐻❄️
NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
22.10-2700g Dinusia🦕
-
🍂Lipcowa, Paprota i Kropka co tam u Was?😉
🍂Cukruś jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 18:40
Lipcowa lubi tę wiadomość
1️⃣8️⃣☘️
👱♀️ 27lat
🩹IO'24 = - 10kg
▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
👨🦰 29lat
❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1
12.2023 IUI ❌️
03.2024 IUI ⏸️🍀
Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
02.04-Mamy❣️😍
16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
08.05 4.0cm Słoneczka🌞
13.05 5.2cm Misia🐻❄️
NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
22.10-2700g Dinusia🦕
-
Jadzia ✊✊
Jadzia19 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Karolina przetrwałam jakoś. Zamiast cokolwiek robić to właśnie kawkuje. Zbieram się mentalnie do wyszywanka i szykowania materiałów na dwa małe hafciki. 🤭 Nie mogę się doczekać! Sliczne wzorki mam! U ciebie widzę wicie gniazda się odpaliło. 🙈 Tylko się nie przemęczaj!
Conte wywal te tabletki zmiękczające, mogły faktycznie cie uczulić. Mówisz, że wywaliłas wszystkie suple. Jaki czas temu? U mojego chlopa chyba maca nasilała uczulenie twarzy na... Chyba kosmetyki albo wodę. A ja mam łuszczycę i pomagają mi tylko sterydy na skórze głowy.
Jadzia 🍀🤞🏻 jutro o 8 będę robić kawkę więc będę myśleć i trzymać kciuki. 😎
Doszła do mnie gra planszowa na którą rok się czaiłam i uważam że ubilam interes życia (sprzedałam inna w którą k tak byśmy nie zagrali drożej niż ją kupiliśmy, bo już nie ma nakładu 😂 i za to kupiłam grę jakościowo dużo lepszą i dla nas fajna + zostało mi trochę górki za którą kupiłam jakaś malutka gierkę w ciemno 😂 te gry to: Zombiecide Żywi lub nieumarli, bardzo satysfakcjonujące tłuczenie armii zombie na dzikim zachodzie! I mała gierka to odkrywcy nocnego nieba, przepiękna i czuję że idealna do rodzinnego grania).♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Kasiak89 wrote:Jutro beta (i sikaniec 🤪) już jestem umówiona ☺️
Mam nadzieję, że będzie lepiej niż ostatnio... Ta kreseczka z dziś jest podobna jak w sierpniu 11 dpt, kiedy beta ledwo sięgnęła 50. To daje nadzieję, bo dziś dopiero 6dpt
Ale na wszelki wypadek robię też listę rzeczy które zrobię jeśli się nie uda :p ( np zjem pysznego croissanta pistacjowego z pyszną kawą! Słabo toleruję pszenicę więc dopóki są dwie kreski - boję się)Clausix, Kasiak89, Angi90 , Pfry, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Pfry, kurtka to raczej nie bo zmagam się z tym od lata a wtedy kurtki nie nosiłam. Pierza w poduszce nie mam ale podejrzewałam poduchy więc wymieniłam pod koniec sierpnia. Z biżuterii, noszę tylko złoty łańcuszek, który nawet nie dotyka miejsca z zmianami. Te zmiany są pod włosami na potylicy.
Siesiepy, brałam tylko metformine, b12 i kwas foliowy. Przerwę metforminy mam od pozytywnego testu czyli ok tydzień ale dziś ginekolog kazał wdrożyć ją spowrotem. Poza tym nic innego. Spróbuję wyłączyć zmiękczacz wody na jakiś czas bo naprawdę już tylko to zostało do "wykluczeni" z takich codziennych czynników.
-
KarolinaAnastazja dziękuję, że pytasz. Czuje się dobrze, 2 dni po biopsji zaczęły mi się plamienia, które trwały aż do dzisiaj. Popołudniu przyszła 🦍
Mam przynajmniej taką nadzieję, ze to ona liczę dzisiejszy dzien jako 1 dc.
Czuje, że chyba mi lepiej z myślą o IVF w następnym roku. Trochę się naczekalismy na zabieg męża i jestem już zmęczona naturalnymi staraniami. Chociaż wiadomo, że chociaż do lutrgo chce je pociągnąć. Wierzę, że ta biopsja i zabieg męża nam dużo dały i nie tracę nadziei na zakończenie naszej historii niepłodności naturalną ciążą 😊
KarolinaAnastazja niezakodowalam, masz planowane cc? Czy siłami natury?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
KarolinaAnastazja wrote:Hej Dinusie 😊
Witam się z Wami w listopadzie.
Kto by pomyślał, że jutro wybije mi donoszona ciąża 🙈🍂
Czas zapierdziela jak cholera..Wam też? Te tygodnie to jak nienormalne...
🍂Siesiepy, stary ogólnie jest nie planujący, wszystko co jest tu i teraz to najważniejsze, jedyne co planuje to realizację w firmie a tutaj w kwestii Boryska, noo czuć, że doczekać się go nie może..😊
Co do starego, to cieszę się, że dojrzał do tematu invitro! To bardzo ważny krok. Chodz mam nadzieję, że nie będziecie potrzebować podejść do procedury 🤞🏻🤞🏻
Przetrwalas poniedziałek w pracy?
🍂Bubu jesteś już po wizycie u lekarza w sprawie krzywej? Coś wiadomo więcej? Ja jestem też tego zdania co dziewczyny, że człowiek jest w stanie wytrzymać w tej dietce dla tego bąbla 😊 może ewentualnie jakaś dietka pidełkowa?
Edit, doczytałam, że masz jutro, więc czekam na wieści 😊
Co do dietki, to powiem Wam, że początkiem roku byłam z 3 czy 4 miesiące i mega zadowolona z Niej byłam. Chętnie skorzystałabym i chyba wskoczę jakoś na wiosnę ponownie, fakt, kosztuje nie mało, ale tyle pysznego jedzonka, mniaaaam🤭
🍂Kasiak, gratulacje!!! Czy węch ważny aspekt na początku ciąży 😊 Czekam na betę i na reakcję męża 😊
🍂Amunicja, niech posiedzi do daty planowanego cc. Mam pełno rzeczy do zrobienia, a jak zrobię je przed to mój komfort psychiczny będzie lepszy po porodzie 😄
A Ty już poczułaś pierwsze kopniaczki ?😊
🍂Moon rośnie Ci kawaler, nie ma co 😊 jak się karmicie?
🍂Paula co tam u Was i dziewczynek? Czekamy na jakieś wieści w zabieganym świecie z twinsami😉
🍂Bezzi jeju Ignaś będzie mieć ROK!! Ale to zleciało!!! Coś w tym jest, że widać jak czas ucieka po dzieciach 😄 motyw imprezki już wymyślony?
🍂Killciu myślę o Tobie 🥰
🍂Emka zdrowia życzę! Kuruj się szybko!🫖
🍂Angi❤️❤️❤️❤️
🍂Migotka cudne wieści z wizyty I jeszcze super, że za darmoszkę 🤭 czekam na przekazanie brzuszka!!!😘🤞🏻
🍂Sandra na jelitowke napar z korzenia kobylaka no i standard stoperan i elektrolity. Zdrówka!
🍂Jadzia kciuki za jutro!!!🍀🤞🏻
U mnie zaczęły się porządki i zaglądanie w każdy kat w domu, dzisiaj byłam na wynikach, jest wszystko ok ale cieszy mnie najbardziej hemoglobina którą poszła do góry!🤞🏻
Dobrego tygodnia Dinusie!💫34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Beezi wrote:
Niaha, piękny ❤️ Wyszliście do domu?
Niestety nie. U małego wyszła żółtaczka i nie wypisali nas dzisiaj.
Teraz wszystko będzie zależało od jutrzejszego wyniku bilirubiny, jeśli wynik będzie niższy lub taki sam to jutro wychodzimy.
Jeśli wyższy to powrót dopiero w czwartek lub sobotę 🫣 -
ConteBis wrote:Dziewczyny, ginekologa dziś zaliczyłam, powiedziałam o wszystkim ale dał mi skierowanie wyłącznie na podstawowe badania w ciąży, wspomniał o cholestazie na początku ciąży. U dermatologa byłam już kilka razy od wiosny, co najmniej 5, w międzyczasie robiłam u alergologa testy alergiczne i tak jak napisałam, używałam już wielu leków, maści/kremów a, że to nie pomagało to poszłam do endo mając w głowie rogowacenie ale ona mnie totalnie zlała z tą io.
Dermatologa mam jutro prywatnie.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Migotka, kciuków nie spuszczam z warty, będą tak się zaciskać 🤞🏼🤞🏼 aż Ci brzuch urośnie!
Frutellka, jak się czujesz? Podekscytowana przed wizytą czy na stresie czekasz? 🍀
Sandra, ojej 😔Jak sytuacja, dojechałaś do domu? Tak po trasie to chyba najlepiej łykać węgiel aktywny.
Pfry 🤞🏼za termin histero i brak zapalenia 🍀Mam nadzieję, że to jakaś jednorazowa akcja 🫣
KarolinaAnastazja, nie nadążam za Twoim sprzątaniem 😂 Matko jaki Ty musisz mieć błysk w domu🤩 Synowa to będzie miała ciężko z Tobą 🤭🤣
Siesiepy, coś wymyślę 🙃 Aleeee... Raczej na słodko, bo fast food robi mi się ostatnio w domu, widziałam mojego zapiekanego serem żółtym kebsa 🤤 Stary tak rozpieszcza, że ja nie myślę nawet o jedzeniu na mieście [acz zjeść będzie trzeba] właśnie robi Lasagne na jutro 🫠 Pozdrawiam z inhalacji "Bazylia i oregano" 😂
Conte, przede wszystkim pójdź Ty do normalnego, prawdziwego dermatologa, bo tamta dyplom znalazła w Laysach jak nic! Powiedz lekarzowi o tym "zmiękczaczu". Znalazłam artykułów, wiem, że stary : https://scbeautyclinic.pl/nasza-wiedza/sol-moze-byc-kluczowym-czynnikiem-wystepowania-reakcji-alergicznych
Więc nie używaj tych tabletek dla własnego bezpieczeństwa, jeśli tylko widzisz zbieżność czasową. Naciskaj lekarzy na pomoc, my Ci nie pomożemy, a żyć z takimi cierpieniami to nie życzę najgorszemu wrogowi 😶🌫️ Powodzenia!
Jutro będzie kolejny treściwy dzień, ah lubię takie!❤️ Dziewczyny, czy któraś chciałaby nowe opakowanie Prenacaps Multi 1? Mam do oddania słoiczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 21:01
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Z tym zmiękczaczem to nie jest tak, że ta sól przenika do organizmu. Ona jedynie zmienia twardość wody bo mamy z wodociągu bardzo twardą i jak dobrze pamiętam, zmiękczacz jest ustawiony na twardość 5.5 jak dobrze pamiętam z pierwszej nastawy. Tam idzie 20kg soli w formie tabletek do zmiękczania wody na blisko pół roku. Mówiłam o tym juz poprzedniej dermatolog i zastanawiam.sie czy po prostu nie byłoby lepiej pójść na głupa, pokazać zmiany i powiedzieć, że nie wiem co i jak i zacząć diagnostykę od nowa.
-
Bezi, jakieś głupoty mi się śniły, ale nic konkretnego nie pamiętam. 🤷♀️
Sandra, jak się czujesz? Lepiej już? Smecta daje rade w takich przypadkach.
Migotka, oby tym razem wszystko poszło tak jak powinno🍀🍀
Pfry, może jakieś nasiadowki, żeby jakoś zatrzymać to zapalenie jakby co.
Niaha, oby bilirubina wyszła Ok. 🍀🍀🍀
Jadzia, kciuki za jutro🤞🤞
A ja czekam na nowy odkurzacz😄 na allegro ktoś napisał o nim: ssie jak dementor duszę Pottera. I to mnie przekonało.🎃Pfry, Niaha lubią tę wiadomość