X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowa! To tym bardziej chce relacje! 🤩 Czy dużo... Chyba z ponad 100 na grupie. 😁 Nagrody? Wyszyty obrazek! Satysfakcja! Cotygodniowa motywacja! I może jakaś znizka do sklepu 😁

Jadzia dobrze że to był "mały problem" i udało się to ogarnąć bez speca od pralek albo zakupu nowej pralki. 🙈 Leć zanim znowu będzie chciała coś odwalić!

Emka myślę że taka mała różnica to może być kwestia różnych odczynnikow itd. trzymam kciuki za awidność! Cieszę się że nie blokuje wam to startu. 😁

Migotka nie dowiesz się jak nie spróbujesz! Pamiętaj 😁 czasu trochę masz więc... 😈 Na prenatalnych (i każdym innym USG) jest armia dinusiowych kciuków! Pamiętaj!

Joasiu ja jak byłam u jednej durnej endokrynolog (która uważała że amh 10 jest śliczne a TSH 2,8 jest dobre), to ona mi powiedziała że na to mi nie da skierowania bo teraz już się tylko nie bada i łaskawie mi da na toxo tylko. 😂 Także jak widać u nas też da się takie kwiatki znaleźć.

Pfry bo w fazie lutealnej zostaje nam tylko czekać na nieuniknione więc nie dziwne że dobry nastrój ucieka. 😂 Brak działania skłania do chomika. Ja nauczyłam się grzebać w oku przy okazji soczewek właśnie. Teraz mogę wszystko, co dużo mi ułatwia. 😅 Wyciąganie uciążliwych paprochów to pestka.

Uwaga uwaga. Mamy wynik MSOME. 😂
    Niby morfo 7% a tu proszę.
    Screenshot-20250122-201601-com-google-android-apps-docs-edit-206389539672673.jpg

Emka06, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 grupa, 1% - 2 grupa 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Siesiepy no co te plemniki 😵‍💫 aż się wierzyć nie chce, że takie słabe te wyniki ehh jaka metoda przy takich wynikach zalecana, wiesz już ?

dziewczyny no hit, ja mam chyba uczulenie na ten zegarek 😳 normalnie zrobiły mi się czerwone swędzące placki od wewnętrznej strony, mam pasek sylikonowy, ale jest takie kółeczko metalowe do zapinania, nie wiem z czego to jest wykonane. To się nacieszyłam zegarkiem i jego funkcjami 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 22:01

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Kurde Siesiepy no co te plemniki 😵‍💫 aż się wierzyć nie chce, że takie słabe te wyniki ehh jaka metoda przy takich wynikach zalecana, wiesz już ?

dziewczyny no hit, ja mam chyba uczulenie na ten zegarek 😳 normalnie zrobiły mi się czerwone swędzące placki od wewnętrznej strony, mam pasek sylikonowy, ale jest takie kółeczko metalowe do zapinania, nie wiem z czego to jest wykonane. To się nacieszyłam zegarkiem i jego funkcjami 😣

Ja mam takie uczulenie właśnie na sztuczny metal biżuteryjny i akcesoryjny i np. Nie mogę nosić pasków bo jak klamra ociera o skórę na brzuchu to robią mi się chrostki i strup, uszy od takich kolczyków robią się czerwone i mocno swędzą i pieką 😅

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIU😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng/ml
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Asia te plemniki w kulki leco! IMSI nas czeka na to wychodzi. 😱 Niech wybiorą najlepszych wybrańców i komu w drogę temu czas. 😎 Właśnie chyba dołożyliśmy jakiś puzzelek do tej niepłodnościowej układanki. 😁
    Teraz tylko wyprowadzić starego ze stanów depresyjnych i z górki. 👀

A to uczulenie masz w miejscu metalu czy silikonu? Bo pasek to pewnie można zmienić na pewno na jakis inny, skórzany czy materiałowy, metalowy.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 grupa, 1% - 2 grupa 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Odparzyło Ci, albo ściągaj do mycia albo po myciu ściągnij i dokładnie wytrzyj i pasek i skórę pod zegarkiem. A tak, żeby unikać to o jedną dziurkę zwiększ sobie zapięcie. Czyli zapinasz na 5 dziurkę, to zapnij na 6 😊 powinno pomóc 😊 mam tak z każdym zegarkiem, który nowy kupuję/dostaję 🤪 ba nawet z obrączką tak miałam 😅

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ