X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Monkai Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Czołem ☀️
    Korzystajcie z pogody póki jest, bo podobno zima w nawrocie 🧐 A biedne bociany wyleciały już z Afryki 🤯

✊🏼Emka, pokaż Kotku co masz w środku! Tzn kurko 🐔🤭 Kciuki zaciskam 🤞🏼🤞🏼i czekam bardzo na wieści od Ciebie 🍀

Gattina, cudownie! Niech Kropek wgryza się mocno ✊🏼🥹❤️
    A gdzie tam beta 14dpt 🤦🏼‍♀️ Bożenko! 🙆🏼‍♀️

Monkai, ruszasz z kopyta! 🍀 Uuu to macie jeszcze ❄️ z poprzedniego czasu?🧐 Fajnie, bo będzie taka młodziutka 🥰 Kciuki za badania 🤞🏼i nie przejmuj się teraz AMH, jesteś pod opieką 🫂

Dzella, cześć!💗💋 Dziękuję 🫂 Potwierdziłam zaproszenie 😘

Nie nie mamy, będą mrozić przed transferem

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • Monkai Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Monkai - nigdzie nie napisałam, że lekarz mi chce zbić Allo. Napisałam, że wynik Allo i KIRy spowodowały, że lekarz zdecydował o tym, aby mi przepisać ten lek, żeby mój organizm był bardziej przyjazny do zarodka

To sorka, zrozumiałam że co przepisał bo stwierdził że miałaś za wysokie 🙂

2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś gratuluję zdrowych 🍒 ☺️ odhaczone 👍

Bambi mam nadzieję że to jednorazowa akcja z tym wyciekiem 🙏 są te wkładki takie co wykrywają wody, ale one chyba drogie 🤔

Macie racje, co lekarz to inny sposób podejścia do problemu 🤷‍♀️ ja akurat nazbierałam taki zestaw, że bez tych leków ani rusz 🙅‍♀️

Monkai kciuki ✊ jeśli chodzi o suple, to mój Stary miał zapisane też q10, to możesz dorzucić, koksuj jajeczka i plemniczki i ruszaj z tym koksem 🙃

Gattina przytulam z powodu przykrych wieści z embrio labu 🥺 🫂 jednocześnie z całych sił zaciskam kciuki za tego silnego zawodnika 🍀🤞 niech się tam pięknie zakopuje w endo i nie nigdzie nie wybiera 🍀🤞

gattina lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, punkcja w sobotę o 10:50, więc proszę o moc kciuków w tym dniu🤞🏻✨️ Progesteron z rana: 0,92 ng/mL, a estradiol 3223,60 pg/mL. Pani doktor jednak chciała mieć jeszcze świeższe wyniki, więc spuściłam jeszcze krew zaraz po wizycie. Zobaczymy czy jest szansa na świeży transfer. Ja już się z nim pożegnałam po porannych wynikach, ale pani doktor niczego nie przekreśla i przyjmuje, że progesteron do 1,2 jest okej. Nie nastawiam się, najważniejsze, żeby było co transferować. Zapładniać będziemy na pewno więcej niż umowne sześć, na razie ustaliłyśmy max. 12, ale ostateczna decyzja w sobotę. Pani doktor już mnie uprzedziła, że część pęcherzyków będzie pustych albo niedojrzałych, więc na pewno nie zapłodnimy wszystkich, ale musimy wyznaczyć maksymalną liczbę. Ja z jednej strony boję się zapładniać za dużo, a z drugiej - wolałabym za dużo niż za mało. To nasza pierwsza procedura i zupełnie nie wiadomo, w którą stronę to pójdzie. Możecie mi podrzucić Wasze sugestie. Czuję się nadal dobrze, więc nie ogarniam, że to wszystko wydarzy się już za chwilę 😃

Sol35, BuBu90, Bambi92, Amunicja, Cukruś, SandraH.97, Niaha, oloska, Claire, ChocoMonster, siesiepy, Pfry, Biedronka@, KarolinaAnastazja, Anka96, gattina, Księgowa, moonflower lubią tę wiadomość

2024 - trzy nieudane IUI ❌️

01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybciutko, nie wiedziałam jak mój organizm zareaguje na lamette i czy coś przyspieszy, dlatego robiłam testy owulacyjne ale dzis już są prawie „pikowe”, a od rana mnie tak bolą jajniki więc dzwonię jutro o wcześniejszą wizytę i biorę męża pod paszkę. Miałam jechać sama, ale nie wiem czy nie będą kazali od razu zrobić IUI. Nigdy nie miałam piku w połowie cyklu 🤭 mam tylko nadzieję że nie powiedzą że już za późno bo nie będą mogli jej jutro zrobić.

siesiepy, SandraH.97, KarolinaAnastazja, BuBu90 lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 01.2023, na poważnie 05.2023

08.2023 👼CP

🔜 02.2025 - pierwsza IUI

feel, heal, and know you're not alone.

"this year I made you strong, next year I am going to make you happy"
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06
    Pięknie rosną, bardzo ważne, że dobrze się przy tym czujesz i oby tak dalej 🙂 Ach, co to będzie za sobota.
    Co do ilości zapładnianych komórek, to musisz sobie otwarcie odpowiedzieć na pytanie ile udźwigniesz. Ja nie chciałam produkcji drużyny piłkarskiej i powiedziałam to lekarzowi na konsultacji. Tak mi ustawił stymulację pod AMH, że po punkcji był chłopina smutny, że tak mało 😂 Dla mnie to było ok, uznałam że najwyżej podejdziemy do drugiej procedury, bo od razu ją brałam pod uwagę.
    Jeśli ktoś słabo znosi stymulację fizycznie albo nie wyrabia psychicznie, to pewnie warto iść na całość za jednym strzałem.
    W skrócie „to zależy”.
    To Ci poradziłam, nie? 😂😂

Aurora
    Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Mąż w razie czego faktycznie może się przydać, więc jak najbardziej pod paszkę go 🙂 Powodzenia z dorwaniem terminu wizyty i dawaj znać ✊

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkai wrote:
    To sorka, zrozumiałam że co przepisał bo stwierdził że miałaś za wysokie 🙂
    Monkai - w sumie dobrze zrozumiałaś 🤪 za wysokie allo na brak ciąży tak długo 😁ale nie dał Acco żeby zbić Allo. 😅

Gattina - jest siłacz, trzymamy za niego kciuki 🤞💪 skup się na sobie, abyś była maksymalnie zrelaksowana, a Dinokoleżanki trzymają kciuki 😉

Emka 🔥 no dzieje się!

gattina lubi tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ