Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurore z tego co sobie weszłam na wątek Angeliusa i wy tu piszecie, to naprawdę zrobili Wam przyszługę tym brakiem środków. No cyrk na kółkach, głupio, żebyś miała być postawiona w takiej samej sytuacji jak te dziewczyny w trakcie stymulacji czy transferu, którym odwołują wizyty i punkcje.
Pfry ja mam gdzieś tam jeszcze z tyłu głowy nadzieję, że jednak samopoczucie oznacza, że efekt finalnie będzie lepszy, ale wiadomo, wpadłam w dołek. Poważny. Nie chcę się żalić tu bo znowu wyjdę na drama queen.
Cukruś, ja na cyklu sztucznym miałam dzień "przerwy" od tabletek i okres.
Emka nie orientuję się w ogóle jak kosztowo wypadają Czechy w porównaniu do Polski teraz, ale sam fakt, że procedura w Polsce Cię stresuje a kontakt z kliniką jest super, przemawia za tym, że może warto spróbować.
Co do tego co piszesz, kompletnie nie dziwię się Twoim odczuciom. Przecież potrzebujemy w takich chwilach wyjaśnień i słów od kogoś, kto realnie wie co się stało, bo w tym siedzi i ma lata doświadczenia. A takie rozgrzebywanie tego po czasie jest mało empatyczne.
Jednorożec tak, to trafne spostrzeżenie. Lekarze odkąd weszła refundacja IVF, w dużej mierze idą "na łatwiznę" i każą "zrobić sobie in vitro", jakby to miało rozwiązać wszystkie problemy.
Emka06 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -
Siesiepy właśnie puka do mych drzwi. Śluz różowy pewnie zaraz pojawi się krew. Monitoring umówiłam już na 02.06.
Dodatkowo oprócz fizjo umówiłam akupunkturę 3 wizyty, niech to zadziała, proszę👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
24 cykle naturalnych starań 🤡
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️ -
Wracam do starego giną. Nic się nie dowiedziałam, mam pić miovelie, brać femibion i P. Dostał jakieś tam witaminy na plemniki. Jej zdaniem mogę nie zajść w ciążę bo jajowody wyglądają źle więc stymulacja nie ma sensuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Siesiepy, Emka, nieustannie trzymam za Was kciuki. 🤞 Chociaż, no, jednak zdecydowanie mniej mnie tutaj, ale staram się być na bieżąco.
Siesiepy, kciuki za procedurę. Kiedy teraz masz podgląd? Oby jajeczka urosły odpowiednio.
Emka, ja też bym się skłaniała już chyba ku klinice w Czechach skoro odległości podobne, obie procedury komercyjne, a tam masz jednak lepszy kontakt.
Cukrus, kciuki za nowy start.
👩🦰34 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img] -
Joł. Podczas pobierania mensinormu z flaszki wyleciał mi tłok i całą dawkę trafił szlag. Podałam tylko Rekovelle i ganirelix. Napisałam do lekarza ale nie wiem czy mi dzisiaj odpisze. Klinika pracowała do 20:00.
Mam dość. Jak nie urok to sraka.
Edit: odpisał że ogarniemy jutro temat, ale stres został...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 20:29
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -