X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Emeczko 😵‍💫 niedobrze z tym cross-matchem 😥 ale skoro wcześniej było inaczej to na pewno wynik leków, więc raczej jest to odwracalne też leczeniem (tak na logikę mi się wydaje). A po co teraz w sumie lekarz zlecił Wam to badanie, skoro już badaliście "na surowo" wcześniej? 🤔 Wyjaśnił cel tego powtórnego badania?
    Nie badaliśmy cross-matcha wcześniej. Immunolog po otrzymaniu moich wyników z cytokin zapytała czy badałam crossa i zleciła to badanie. Od jego wyniku ma zależeć dalsze postępowanie.

Edit. Pfry, chyba mnie źle zrozumiałaś - chodziło mi o to, że wszystkie wyniki badań jakie przez całą naszą historię badań zrobiłam były idealne i nie było punktu zaczepienia, do momentu aż ruszyłam immunologię 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:37

2024
    3 x IUI

2025
    01.2025: 1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
    04 - 07.2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05.2025 - mezoterapia jajników
    08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ