X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail, umknęła mi Twoja wiadomość, ale faktycznie, też bolała mnie głowa w pierwsze dni stymulacji. Ale po 2 dniach już mi przeszło.

Angi, jest moc! Ależ piękne endo 👌

Wiecie, ja też bardzo podziwiam pary, które są gotowe na adopcję. Zastanawiałam się kiedyś czy jeśli dojdziemy do takiego etapu, to będziemy chcieli/potrafili. I nie umiałam sobie wyobrazić tego. Choć uważam że to piękny gest miłości i wspieram całym sercem. Mało tego, mój mąż jest adoptowany, ale też mówił, że nie widziałby w naszym wypadku adopcji dziecka.

Z in vitro miałam tylko jeden dylemat. Miałam taką wizję, że jeśli uzyskamy wiele tych zarodków, to nie będę potrafiła ich "oddać". A jednocześnie w Polsce można je trzymać i opłacać ich przechowywanie przez 20 lat. Później chcąc nie chcąc trafiają do adopcji. No nie umiałam sobie tego ułożyć w głowie. Z kolei mój mąż mówił, że on nie widzi problemu z tym, żeby przekazać komuś, kto nie może mieć swoich.

No ale.. Jak już wiemy, problem ten przestał mnie dotyczyć raczej 😅

Angi90 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki sporo się rozpisałyście 😁

Lipcowa - Dinusiowe Ciocie mocno trzymają kciuki z Twojego Kropusia, niech się trzyma mocno Mamy i pięknie rozwija! 🤞💪i koniec straszenia 😘

Sandra - piona, u mnie też sprawa 💩 w toku. Od kilku tygodni mam podobne objawy do Ciebie, założyłam, że to przez te moje infekcje i Gynalgin w globulkach - dzisiaj nawet w końcu porozmawiałam o tym przez telefon z lekarzem na NFZ - od razu dała mi skierowanie na CITO na kolonoskopię i zaleciła Smectę 😶 nawet nie zapytała jak długo trwają objawy, czy biorę jakieś leki (bo przecież to one mogą to powodować), czy mam gorączkę i jakieś dodatkowe objawy - NO NIC. Lekarz stulecia, chyba tylko od dawania skierowań 🤯😅 nie chciała nawet ze mną rozmawiać, tylko bach od razu skierowanie... Hit. Daj znać czy pomagają Ci te rzeczy, które dostałaś w poradach.

Niezapominajka - co za straszna historia 🫨 przykro mi z powodu wypadku - brzmi poważnie. A z ciążą to niesamowita wiadomość 😊 podziel się zdjęciami pozytywnego testu ciążowego 😈

Bambi - faktycznie, dziwne te wytyczne w tej klinice. 🤔Też bym była na Twoim miejscu niepewna po takiej konsultacji. Ale super wykminiliście z tymi dwoma wizytami.

Poruszając temat in vitro - uważam, że to naprawdę niesamowita procedura, ale osobiście nie wiem czy dla mnie 😑 jestem wierząca to fakt, ale nie jestem pewna czy problem z in vitro u mnie dot. wiary, bo nie praktykuję gorliwie obecnie - jestem teraz w takiej fazie buntu i chyba antypatii 😅 po prostu tak mi się bardzo marzy to, żeby przejść cały proces ciąży i porodu w naturalny sposób 🥺 No i boję się wszystkich emocji i aspektów psychicznych związanych z procedurą. W ogóle dziwna sprawa bo mam wrażenie, że z tą całą moją niepłodnością radzę sobie dużo gorzej niż Wy, nie umiem tak optymistycznie do tego wszystkiego podchodzić 😮‍💨 brakuje mi już zapału powoli i mam ochotę rzucić wszystko w pii....
    A wracając jeszcze do kościoła, to przecież Kościół katolicki dopiero za czasów JPII uznał teorię heliocentryczną... Kiedyś nie uznawał transplantacji narządów i innych medycznych zagadnień. Też uważam, że udane in vitro to wiedza lekarzy + boska iskra 😙 Biorąc pod uwagę to, że Katolików jest coraz mniej myślę, że za jakiś czas zmienią zdanie w sprawie in vitro. Tylko jest dość cienka granica pomiędzy in vitro a eugeniką 🤔

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    My mamy 3x400 ☺️
    U nas dokładnie tak samo pani doktor rozpisała 😊 Dopytałam czy mamy to jakoś dawkować, ale powiedziała, że nie, więc mąż bierze całą dawkę rano 😊

2024 - trzy nieudane IUI ❌️

01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry bo łatwiej komuś doradzić i przedstawić pozytywny niż siebie samą przekonać :) dlatego może tak wygląda że lepiej sobie radzimy :)

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś przytulam 😢 dróg do spełnienia tego marzenia całe szczęście jest wiele, a to na którą kto się zdecyduje to już indywidualna sprawa 😊

Zosis czuję, że to będzie intensywny rok szkolny 😁 ale mam dużo energii i zapału do pracy, sporo sobie zaplanowałam na ten rok bo robię awans 😁

Bambi skoro ta wizyta Cię nie usatysfakcjonowała to czekamy z Tobą na kolejną 🤞 wyciągniemy jakiś złoty środek z obydwu 😊 ale podpinam się pod to co mówią dziewczyny, stymulacja ok, ale może później, po tych antybiotykoterapiach 🙄

Emka dziękuje za podpowiedź, zapisane, zbadamy w tym tygodniu 🥹 i witaminke E dorzucam 💪

Marti ❤️ macie kciuki ❤️ oby to było krokiem w przód 🥹

Ooo Angi czyli owu już niedługo 😍 idziesz do przodu jak burza kobieto 🤩

Mój plan w głowie jest następujący - wizyta u Androloga, niech zobaczy, może coś poradzi na to zbyt wysokie ph, potem wizyta 16-tego, w pierwszej kolejności chce drożność, potem stymulację chociaż 3 cykle i inseminacje - chociaż nie wiem czy nas zakwalifikują z takimi wynikami 🤷‍♀️ może ma któraś wiedzę na ten temat? Patrzą na całość jeśli chodzi o badania nasienia czy morfo najważniejsza? Przy tych leniuchach może dobrym sposobem by było skrócenie im drogi 🫠 jeśli nic nie zdziałamy, w lipcu InVitro ☺️

Emka06, aśś, Angi90 lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stroje kąpielowe zakupiłam, pochwale sie
    https://sklep.lorin.eu/pl/p/Czarny-kostium-kapielowy-L11342/5361
    https://sklep.lorin.eu/pl/p/Klasyczny-wiazany-stroj-kapielowy-typu-bikini-w-intrygujacym-ANIMAL-PRINT-L11322/5351
    https://sklep.lorin.eu/pl/p/Kolorowy-stroj-kapielowy-dwuczesciowy-z-ozdobnym-wiazaniem-na-plecach-L11543/5601

siesiepy, Niaha, aśś, rozalaa, olail, Angi90 , Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, tak, wyjdzie nas to na wkładzie Zibi i zwykłym nowoczesnym minimalistycznym wyglądzie z 12-15 tys (takie wyceny mamy). A zakładaliśmy 8 na początku na ten szczytny cel. No nic. Chwilowo finansowo jest w miarę w miarę aby podpinać co tam trzeba, więc aż tak to nie boli. :) A kropek myślę że tatusiowi nakopac chciał do D za to że Cię denerwował, ale nie trafił i polała się krew. 😅 będzie dobrze, ovuciotki trzymają kciuki!

Paprota spóźniłam się z ojojaniem ale poniekąd trochę wiem co czujesz. Mam co prawda inna sytuację ze znajomymi, a rocznicę ślubu mielismy o wyższym numerze, ale jednak doskonale wiem jak daty przytłaczają w staraniach. Kolejny rok bez, kolejne urodziny bez... Tysiąc myśli "dlaczego my". Ciężko znaleźć pozytywy w takich chwilach, ale tu czas, zmiana stężenia hormonów w organizmie jednak stanowczo pomaga i leczy. Choćby chwilowo i na jeden cykl - ale zawsze. A w chwilach kryzysu zawsze możesz się wypłakać a my podamy Ci parasol aby ochronił cię przed własnymi łzami. ☔

Kropka ma 3 kropki czyli wielokropek, ale fajnie! 😎

Zosis niech się dzieje ogień!

Kil może ten trądzik to jakiś zły urok teściowej. 😅

Niezapominajka nie martw się, za kropkiem już zdany test twardości skorupki! Teraz będzie z górki! 🤞🤞🍀

Moon ja bym chyba leciała na wakacje z tamponem. Ale ja tam zawsze uznaje że "jakoś przetrwam" a zwiedzać nic mi nie przeszkodzi. 😅 I też jestem team kubeczek. Tampony puściłam w niepamięć bez żalu. 😇 Co do tego co masz to nie pomogę, bo ja z polecenia mam yourkaya

Bambi no chyba sobie jaja robią. 😳 A co jak ktoś po prostu chce pracować w takim miejscu i nigdzie się nie wybiera? A jak już to czeka na możliwość awansu wewnątrz? I też jestem team druga wizyta. Jakoś nie brzmi to jak idealnie ułożona układanka.

Aśś nie wiem co powiedzieć. Podziwiam za chęć adopcji. Na pewno tulę i życzę dużo siły w tym wszystkim. 🥺 zawsze wysłuchamy i utulimy. I absolutnie nigdy nie próbuj nazywać siebie wadliwą! Ani nigdy tak nie próbuj myśleć!

Angi no to lecisz z tym koksem moja droga. 🔥 Seksy same się nie zrobią! 😂

Nadrobiłam Was po wczorajszgm ognisku. Wpadli przyjaciele z kilkumiesięcznym Hanexem, było cudownie i mega odprężająco. Dzieciorowi też się podobało bo był bezproblemowy w obsłudze i relacjach międzyludzkich, a mój stary wywoływał uśmiech stulecia na gębusi. 🤩
    Ja dzisiaj za to odświeżałam co chwila maila w poszukiwaniu odpowiedzi co do programu NFZ i zorientowałam się że przecież napisali mi że odpowiedzą dopiero najszybciej 5 września. 🙈

Angi90 , Kil, Niezapominajka95, Lipcowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Mój plan w głowie jest następujący - wizyta u Androloga, niech zobaczy, może coś poradzi na to zbyt wysokie ph, potem wizyta 16-tego, w pierwszej kolejności chce drożność, potem stymulację chociaż 3 cykle i inseminacje - chociaż nie wiem czy nas zakwalifikują z takimi wynikami 🤷‍♀️ może ma któraś wiedzę na ten temat? Patrzą na całość jeśli chodzi o badania nasienia czy morfo najważniejsza? Przy tych leniuchach może dobrym sposobem by było skrócenie im drogi 🫠 jeśli nic nie zdziałamy, w lipcu InVitro ☺️
    Ja myślę, że z takimi wynikami inseminacja bez problemu 😊 Nasienie jest wtedy specjalnie przygotowywane, więc przy przy czynniku męskim to dobry wybór. Ostatnio Wam pisałam o udanej IUI. Kuzynka mi mówiła, że problemem były za wolne plemniki. Nie wiem jak wyglądały wyniki tego faceta, ale brzmi to optymistycznie 😊

rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

• Amunicja Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90
    Wreszcie trochę dobra skapnęło i dla Ciebie 🙂 Bardzo mi się podoba Twoja relacja z wizyty, aż czuć żeś cała w skowronkach! Jeszcze tylko ten jutrzejszy temat odhaczysz jak wytrawna bizneswoman i przy wtorku masz tydzień zrobiony.

Bambi
    Ooookej, dziewczyny tu już napisały o wątpliwościach, do których się przychylam. Mnie gineksa pogoniła do kliniki, bo nasienie za słabe na stymulację 🤔 To może w tych klinikach jadą po bandzie. Tylko czy to dobre dla pacjentki? Chyba nie. Cierpliwie czekam na raport z drugiej wizyty i gratuluję nowego nabytku :)

Olail
    Ha, chodzący dowód, że starania szkodzą na głowę! ;) Dobrze, że odpuściło. Wizytujesz w piątek? I jak życie z miniimplantami?

Co do przekonań/wiary- czyjeś mnie ani grzeją, ani ziębią, nie interesuję się. Cieszę się tylko, że moje własne nie stanowią dla mnie żadnych ograniczeń w spełnianiu marzeń i każdej z Was tego życzę :)

Zosieńko, mam nadzieję, że letrozol wejdzie Ci niczym szampan sanah 🙃

rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi bardzo mi przykro 💔 tulam mocno ❤️

Kropka27 naprawdę ładny wynik 👍

Paprota9418 przytulam za małpiszona🫂Jak tam samopoczucie? Trzymam kciuki aby było lepiej 🤞

Aśś nie zdawałam sobie sprawy, że aparat jest taki drogi 🤯

Lipcowa jak tam u Ciebie?

Kil, moja teściowa też dała nam ostatnio popalić. Szkoda słów czasami na te kobiety...

Niezapominajka ogromnie trzymam kciuki 🤞 wybierasz się na betę?

Bambi przykro mi, że się nie udało z pracą 😔

Trzymajcie proszę kciuki za nas, dzisiaj będziemy walczyć o sensowną kanalize na budowie 🫣
    Mega się stresuje, od godziny już nie śpię, a położyłam się spać o 1. Już nie mogę się doczekać końca tego etapu prac.

Oby dla Was ten dzień był łaskawszy ❤️

Niezapominajka95, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! 😁
    Dziewczyny jakich balsamów do ciała używacie? ☺️ Zależy mi na tym żeby szybko się wchłaniał i przepięknie pachniał 🥰 ten mój już mi się znudził, a nie mogę znaleźć godnego następcy 😅
    Polecicie coś? ☺️

Miłego dnia i smacznej wtorkowej kawusi 😁

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Niezapominajka95 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Niezapominajka dzidzion na początku jest jak w pancerzu! Musi być dobrze! trzymam kciuki! ale kontynuuj branie dupka, nie odstawiaj w takim razie.

U mnie wielkie przygotowania do urlopu, w prawdzie nie wiem jeszcze czy polecimy 10 czy 24 a może pomiędzy więc trzeba się przygotować na wypadek gdybyśmy jednak wymyślili że damy rade w niedziele.

Jednak lecimy do Turcji, przynajmniej decyzja podjęta i hotel wybrany.
    Jedna rzecz która przemawia za tym żeby lecieć później jest fakt że 11 powinnam dostać @, ale jak nie dostanę to później 24 mogę mieć stresa czy lecieć czy nie 😎😎😎😎 wiecie jak to jest, rozkminy staraczki...
    Co radzicie? u mnie @ to takie dwa dni a później tylko takie plamienie, jednak to będą wakacje "z tamponem" więc nie wiem czy się decydować...

Więc dla mnie optymalnie to byłoby lecieć 13.09 będę już po najgorszych dniach ... tak chyba zrobimy... muszę pogadać ze starym bo pod względem zobowiązań naszych najkorzystniej byłoby od niedzieli do niedzieli... ale trzy dni obsuwy w papierach może świata nie zawali...

Dziękuję, staram sie nie poddawac i myśleć pozytywnie, wszyscy lekarze do których chodza powtarzają mi, że to napewno silny kropek i da radę ;)
    A co do Twojego urlopu to ja bym poleciala 24 bo jak widzisz po moim przykladzie nawet wypadek i duzy stres pozwolil na kropka ;) a jeśli dostaniesz @ to moze z Turcji wrócicie +1 ;)

👩‍💼 28 lat:
    - Hashimoto ( Euthyrox 25)
    - Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
    - LH-3,94
    -FSH- 4,77
    -PROLAKTYNA - 23, 98

🧔34 lata
    - zdrowy
    - bardzo aktywny

6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych

7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca

8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja

9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
    23.08 - wypadek rowerowy
    4.09- II
    11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
    12.09- beta 1819
    14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
    02.10 - kolejna wizyta

Wysłany: 5 września 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Bambi trzymam kciuki za Twój dzień 🤞🍀
    Przekwalifikowana🤨 Uwielbiam to poprostu...To może powinni zaproponować Ci wyższe stanowisko, zamiast skreślać kogoś kto byłby dobry? Albo odrazu stwierdzić, że kwalifikacje masz za wysokie i dziękujemy. Co z tymi ludźmi 🤦🏼‍♀️

Niezapominajka, aż mną wstrząsnęło 😳🤯 Bardzo mi przykro, że Ci się to przytrafiło 😔 i jednocześnie się cieszę! Kochana wierzę, że wszystko będzie dobrze ❤️ Bierz proga dalej, zrobisz betę czy umówisz się odrazu do lekarza?🤞Jaki to czas teraz, ile dpo, DC?🍀

Lipcowa, jednorazową akcją się nie martw, napewno pękło jakieś naczynko od rozpychania się Kropeczki 🫂 Pisz nam tu jak się dziś czujesz? A staremu macham palcem ☝️Kobieta w ciąży rację ma ZAWSZE! I kłótnie nic tu nie zmienią. Jakbyś chciała to z siebie wyrzucić to pisz o co poszło.

Moon, przepiękny album🤩 aż zazdraszam cierpliwości przy takich projektach 😊 Super, że się wybawiłaś 😉 No ja dla komfortu chyba wybrałabym wyjazd tego 13-go🙆🏼‍♀️ A jeśli coś to polecam kubeczek mentruacyjny 😊

Rozaala i to są dobre decyzje✊ Kciuki za szybkie podpisanie umowy z przedszkolem 🤞

Kropka, 3 śnieżynki czekają za Was ❤️Cudownieeee 🥰

Sandra za pozytywne wyniki 🤞🍀

Paprotko, przytulam Cię mocno do serca 🫂 bo pamiętam jak byliśmy w "Waszym czasie" i mieliśmy dokładnie takie same myśli co Wy teraz...A zarazem strzelam tu motywacyjnego 🦵 w 🍑! Tyle już przeszliście, że cel jest coraz bliżej i nie możecie się teraz poddać ☝️Wyżalić się, wypłakać, przegadać, potem poprawiamy tą skrzywione korony na głowach 👸🤴i ciągniemy to dalej ku szczęśliwemu zakończeniu!💫

Ja też byłam w szoku jak zobaczyłam II na tescie 😂 nie mam pojęcie kiedy mialam owulacje ani ile jestem dpo, wedlug temp, ktora mierzylam do wypadku to jestem jakies 24 dpo. Pewne jest tylko to, że jestem 46 dc. Dzwonilam już do ginekologa, kazal dalej brac dupka 2x1 do środy, potem przepisze mi progesteron dopochwowe bo podobno mają mniej skutków ubocznych dla kobiet w ciąży. Oficjalną wizytą mam 11.09 chyba, że zaczne plamic, bedzie mnie cos bolalo to mam dzwonić. Na bete i proga narazie nie idę bo w czasie wypadku i teraz też stracilam trochę krwi a ja mam problem z krzepliwościa i powiedział, żebym lepiej się wstrzymala ;)

Angi90 lubi tę wiadomość

👩‍💼 28 lat:
    - LH-3,94
    -FSH- 4,77
    -PROLAKTYNA - 23, 98

🧔34 lata
    - zdrowy
    - bardzo aktywny

7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca

8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja

9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
    23.08 - wypadek rowerowy
    4.09- II
    12.09- beta 1819
    02.10 - kolejna wizyta

Wysłany: 5 września 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Bambi, o nie 😥 Brałaś udział tylko w tej jednej czy więcej potencjalnych pracodawców na oku? Zła wiadomość z rana, więc teraz muszą już być same dobre ✊

Niezapominajka, jakby Kropkowi miało zaszkodzić to dwie kreski by nie wyszły. Ile minęło od wypadku? Tydzień, dwa? Pokaż test, nacieszymy oczy i umów się jak najszybciej na wizytę ✊🍀

Rozala, Stary miał USG? Jeszcze to mi przychodzi na myśl tylko 😥

Angi, myśl i działaj z firmą 🔥✊ Mam nadzieję, że w końcu Cię zdiagnozują 😥

Sandra, kciuki za dobre wyniki ✊

Moonflower, jak masz możliwość to planuj bez 🐒 😉 Ja zazwyczaj latam z, ale my wakacje planujemy kilka miesięcy wcześniej i zawsze się coś wyprzesuwa 🙄

Dzisiaj od wypadku minelo 13 dni, ginekolog stwierdził, że na pewno nic sie nie stalo kropkowi tylko ten ewentualny stres mógł jakos zadzialac. Mam zdjęcie ale już prawie wyschniętego testu bo rano spieszylam sie do pracy 😁 chcecie zobaczyć?

👩‍💼 28 lat:
    - LH-3,94
    -FSH- 4,77
    -PROLAKTYNA - 23, 98

🧔34 lata
    - zdrowy
    - bardzo aktywny

23.08 - wypadek rowerowy
    4.09- II
    12.09- beta 1819
    02.10 - kolejna wizyta
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka jasne! Pozytywnych testów nigdy za mało! 😁

Niezapominajka95 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziekuje Wm wszystkim. Nawiedzila mnie z ogromnymi impetem 🐵 dzisiaj, więc zaczynamy od poczatku :)

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś 🐒 wjechała z buta. Jestem dziś wku#%!ona na te starania. Nie chce mi się. Z każdym kolejnym cyklem coraz bardziej do mnie dociera, że mamy problem. Wcześniej próbowałam wierzyć, że to zupełny przypadek, że jeszcze nie wyszło. Cieszę się, że zaczęliśmy działać z kliniką, bo w innym wypadku rzuciłabym tymi staraniami w cholerę.

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Hej ho! 😁
    Dziewczyny jakich balsamów do ciała używacie? ☺️ Zależy mi na tym żeby szybko się wchłaniał i przepięknie pachniał 🥰 ten mój już mi się znudził, a nie mogę znaleźć godnego następcy 😅
    Polecicie coś? ☺️

Miłego dnia i smacznej wtorkowej kawusi 😁
    Ja nie jestem zbyt konsekwentna w balsamowaniu ciała, więc od siebie nic nie polecę, ale kojarzę z forum, że dziewczyny w czasie ciąży używają balsamów przeciw rozstępom firmy Mustela 😊

Lipcowa lubi tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    U mnie też dziś 🐒 wjechała z buta. Jestem dziś wku#%!ona na te starania. Nie chce mi się. Z każdym kolejnym cyklem coraz bardziej do mnie dociera, że mamy problem. Wcześniej próbowałam wierzyć, że to zupełny przypadek, że jeszcze nie wyszło. Cieszę się, że zaczęliśmy działać z kliniką, bo w innym wypadku rzuciłabym tymi staraniami w cholerę.
    Emka to startujemy razem :) głowa do góry i cycki do przodu :)

Emka06 lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Angi90
    Wreszcie trochę dobra skapnęło i dla Ciebie 🙂 Bardzo mi się podoba Twoja relacja z wizyty, aż czuć żeś cała w skowronkach! Jeszcze tylko ten jutrzejszy temat odhaczysz jak wytrawna bizneswoman i przy wtorku masz tydzień zrobiony.

Bambi
    Ooookej, dziewczyny tu już napisały o wątpliwościach, do których się przychylam. Mnie gineksa pogoniła do kliniki, bo nasienie za słabe na stymulację 🤔 To może w tych klinikach jadą po bandzie. Tylko czy to dobre dla pacjentki? Chyba nie. Cierpliwie czekam na raport z drugiej wizyty i gratuluję nowego nabytku :)

Olail
    Ha, chodzący dowód, że starania szkodzą na głowę! ;) Dobrze, że odpuściło. Wizytujesz w piątek? I jak życie z miniimplantami?

Co do przekonań/wiary- czyjeś mnie ani grzeją, ani ziębią, nie interesuję się. Cieszę się tylko, że moje własne nie stanowią dla mnie żadnych ograniczeń w spełnianiu marzeń i każdej z Was tego życzę :)

Zosieńko, mam nadzieję, że letrozol wejdzie Ci niczym szampan sanah 🙃
    Tak, w piątek podgląd jak tam sprawy się mają.
    A życie z miniimplanatmi już ok, przyzwyczaiłam się.
    Jeszcze jakby faktycznie zaczęły działać to bym się ucieszyła a na razie to tak średnio zęby ciągną😅

Angi90 lubi tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ