Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
@olail, dziekuje za aplikacje, sciagnieta i bede testowac
@moon, pomoglo cos? I w ogole super, ze wakacje zaklepane
@Zosis, witamy w teamie letrazol. Ja np nie mam żadnych skutkow ubocznych i tego samego Ci zycze a dostaniesz ovitrelle na pekanie?
@Emka, moze nie stajemy sie obojętne, ale powili akceptujemy rzeczywistosc, ze moze to potrwac dluzej niz u innych ludzi
@Natalii, piekny cud
@Marti, kciukasy za badania Małża i Twoje AMH 🤞🤞
@siesiepy, dzieki za fajne triki, tez bede testowac
Nataliii, Marti27, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Amunicja pierwsze ☝️ mocno wywalczone 🤭
Amunicja lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
@Siesiepy - jakieś wiadomości?=>
-
U mnie niestety nie udało się
Kanaliza na najniższym piętrze będzie do dupy. Wszyscy święci wyraziliby zgodę na zmianę projektowa, ale wykonawca wycenił to na ponad 100tys 🤯 zdecydowanie za dużo jest to kwota
No nic, trzeba będzie z tym żyć.
Olail, rady co do wyboru działki:
Sprawdź wcześniej, czy są wszystkie przyłącza, czy nie ma tam robót archeologicznych, na pewno do sprawdzenia plan zagospodarowania terenu i księga wieczysta. Na razie tylko tyle mi przychodzi do głowy 😅
Zabieram się za nadrabianie wczorajszego dnia ❤️
Po powrocie do domu padłam wykończona i już nie miałam siły na forum.olail lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Przepraszam, że się wpycham 🫢
Chciałam polecić kapustę kiszona na zaparcia, polecam działa.
To ode mnie jeszcze ogórki kiszone w dużej ilości 🫣jo_ana lubi tę wiadomość
-
Moon – stroje bardzo ładne - odpoczywajcie ❤️
Niaha kurcze, a nie ma jeszcze jakieś innej opcji żeby to zmienić?
Dziękuję, u mnie wszystko ok - chociaż zaczynam etap porannego witania się z łazienkową porcelaną
Aśś, Emka tulę za te wredne @. Jak dzisiaj nastroje? ❤️
Bambi zdradzisz w jakich klinikach masz te wizyty?
Siesiepy jest odpowiedź z programu?
Angi dzięki za patent z oliwką póki co zamówiłam zestaw z Musteli, ale będę miała to na uwadze.
BuBu niepłodność to wredna suka, masz 100% racje. Ja akurat stałam po tej drugiej stronie, bo "większa wina" była po mojej stronie i to naprawdę straszne uczucie. Pamiętam jak patrzyłam, gdy mój Mąż bawi się z dziećmi i bałam się, że przeze mnie nigdy tego nie doświadczy. Osobisty horror. I poczucie winy może zżerać od środka.
Mart wysikałaś coś?
Zosis kciuki za 2 pęcherzyki. Kiedy podgląd?
Nataliii co za cudo ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️
Marti i jak czujesz się po takiej rozmowie z mamą?
Amunicja – Mamy to cudowne ludziki - zawsze wiedzą ❤️
Angi90 , Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Niaha nie lubię :c ale 100 tys to naprawdę full kasy - nie dziwię się, że Wam nie opłaca się
-
Cześć dziewczyny!☀️
Moonflower, superowo, że wakacje zabukowane 🤩 Bardzo współczuję Ci tych zaparć 😔 W tym temacie jestem team #kawkazmleczkiem✌️A jak nie pomaga to jak najbardziej specyfiki apteczne, bo przecież szkoda cierpieć w oczekiwaniu na 2😬
BuBu, podpisuję się rencami i nogami pod tym co napisałaś na temat długich starań 😊🫶
Mart, 🤞jak test?🤞
wróciłaś już z tej Holandii?🤔Jak zwiedzanko?😊 Mart no tulę Cię 🫂i dziękuję, nie przywykłam w realu słyszeć tyle dobrego na swój temat 🥹❤️
Olail pokaż pazury 😊
Natalii! Rozpływam się z radości na widok Kropeczka i karty ciąży 🥰❤️ Niech ta ciąża będzie nudna jak do tej pory 🤞🍀
Marti, piękna więź❤️ Przytulam w myślach Twoją Mateczkę 🫂
Niaha, no chyba go poebało 😵 to co? Mówi się trudno 😐
Lipcowa, czyli pierwszy trymestr na pełnej!🫣 Współczuję Ci i trzymam włoski 🫂
Aśś widzę, że Ci weszła zabawa awatarami 😅✌️Lipcowa, Nataliii lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
nick nieaktualny
-
@Angi, tak bawie sie przednio
@Lipcowa, jakos sie zebrałam do 💩 w sobie. Dalam sobie deadline do kolejnych wynikow meza w listopadzie, potem rzucam wszystkie suple na jakis czas bo mnie to wykończy finansowo, a pozytku żadnego. Zaczelam szukac nowej pracy, ale zmieniam branze, zrobilam studia ale oczywiście zawsze chca kogos z doswiadczeniem...Angi90 lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Witajcie dziewczynki w ten cudowny słoneczny dzień (jednak mimo słońca ja już czuje jesień 🍂🍁🍂 - chyba przez te zimne poranki).
U mnie kawa z mlekiem nic nie dała, ogórki też nie 😭 (nawet te zaraz po kawie). Dziś jak tylko wyjdę z pracy lece do apteki ehhh tak patrzę na ten mój wykres to jeszcze trochę na taką naturalną 2-ke muszę poczekać... bo ni chu chu nie leci w dół... z jednej strony dobrze a z drugiej już zaczyna mi się team panikara a jeśli się uda w tym cyklu bez letrozolu i ovitrelle to czy to dobry pomysł te wakacje 20go? 🤣😂
ale z drugiej strony czemu miałoby się udać jak tyle czasu się nie udało? ja w swoim życiu po pierwszej donoszonej ciąży mam 2 lata starań z moim ex mężem i już niedługo rok z B. w tym z każdym "zaliczyłam" jeden biochem więc dlaczego miałoby się udać akurat teraz... a z drugiej strony wiecie jaki los bywa przewrotny... to nasze pierwsze wspólne wakacje z B. więc dlaczego nie miałby mi zagrać na nosie (los)...
ot takie przemyślenia przy kawie... @ ma wpaść w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 11:17
-
Niaha, za co oni są tyle kasy?!
Moon, rozumiem przemyślenia, ale... Jak kropek się pojawi to mu na pewno wakacje nie zaszkodzą, wręcz przeciwnie. Więc nie magluj się ewentualnymi komplikacjami, tylko z radością planuj wakajki z B. 🥰 Będzie bosko!
Aśś, u mnie póki co też bez skutków ubocznych, może jestem trochę bardziej senna niż zwykle (a może to już dlatego, że naprawdę potrzebuję tego urlopu?). Ovitrelle na pęknięcie - tak. Co prawda ja mam swoje owulacje i pęcherzyki same pękają, ale pod IUI chcemy mieć dodatkowe wspomaganie. Monit i badanie estradiolu we wtorek, zobaczymy co tam rośnie.moonflower, aśś, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
-
aśś najważniejsze to mieć ustalony plan albo kolejne cele do odhaczenia - to pozwala zmotywować się do dalszej walki popraw koronę, a ja trzymam kciuki 🤞
moon nie zaprzątaj sobie tym głowy i baw się dobrze
jeśli się uda - Kropek na tym etapie będzie chroniony
jeśli nie - odpoczniecie sobie przy pysznych drinkach
Zosis w takim razie kciuki na wtorek!moonflower, aśś lubią tę wiadomość
-
Lipcowa, u mnie dobrze, dziękuję 😘 Wczoraj też nie było źle. Odkąd zaczęliśmy budowę, to oprócz starań mamy jeszcze jeden ważny cel, więc temu się teraz poświęcamy. Dobrze nam to robi na głowy 😊
Zosis, Angi90 , Lipcowa, Marti27, siesiepy lubią tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Dziękuję, że pytacie Dziewczyny 😘 ale melduję, że u mnie biało. Nawet się nie spodziewałam, że aż tak mocno mnie to uderzy, przeryczałam cały ranek, Staremu też smutno, wyprzytulał mnie i mówi, że nic się nie stało, zebym nie płakała. Zakomunikowalam mu tylko, ze w pazdzierniku idziemy do kliniki i poszlam ryczec dalej. Dzisiaj wracamy juz z Holandii, wlasnie czekamy na samolot w Amsterdamie. Odstawiłam duphaston i czekam na okres, mam nadzieje, ze sobie nie rozwalilam cyklu.
Niaha tulę za te budowlanki ale 100 k to faktycznie bardzo duzo kasy, też bym odpuscila …
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Chciałam dziś machnąć te KIRy, ale zadzwoniłam do Angeliusa dowiedzieć się do której mają czynne laboratorium i okazało się, że to badanie robią tylko we wtorki 😒 Pomyślałam jeszcze o Cytolabie (laboratorium, gdzie badaliśmy nasienie) i chciałam Was spytać o radę co robić, ale pisząc tę wiadomość sama sobie odpowiedziałam 😅 Dziś pomogę mężowi na działce, jutro lecę na paznokcie, a jak mam je wykonać w piątek to w sumie do wtorku już niedaleko i chyba pewniej się będę czuła jak wykonam to badanie w klinice 🙄 Tym bardziej, że Angelius jest tak na uboczu i nie muszę pchać się na centrum, a ta nowa lokalizacja Cytolabu ni chu chu mi się nie podoba 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 12:02
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Emka dobrze, że sama sobie odpowiedziałaś
Też poczekałabym i zrobiła w klinice - co ich laby to jednak ich laby
Duży domek budujecie?
Zdradzisz jaki ogólny koszt budowy Wam wyliczono?
My budowę przełożyliśmy na jeszcze kolejny rok ale próbuję się zorientować w temacieEmka06 lubi tę wiadomość