Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, przybywam z innego wątku, niestety nie mam kogo zapytać, a często spotykam się z osobami dotkniętymi niepłodnością. Mianowicie jestem tą szczęściarą, która zaszła w ciążę w pierwszym cyklu starań, na dodatek mając infekcję intymną w okresie okołoowylacyjnym i seksu nie było, ale powiedzcie mi co chciałybyście usłyszeć od takiej mnie, gdybyście zapytały jak długo się staraliśmy? Mi jest zawsze głupio odpowiedzieć prawdę, ale też kłamać tak średnio, jak mogę to zrobić by nikogo nie zranić? Mam wrażenie że jak odpowiadam "w pierwszym" i nic więcej to zapada niezręczna cisza, jak zaczynam mówić coś więcej to czuję się jakbym się chwaliła, a zupełnie nie o to chodzi...
-
Amunicja wrote:Frutellka
Czy poprawę morfologii nasienia partnera udało się Wam uzyskać dzięki temu zestawowi supli, który masz wymieniony w stopce? Ekstra wynik, trzymam kciuki żeby po Twojej laparoskopii poszło gładko do celu
I wspieram ciepłą myślą jako „trudnoszyjkowa”, mam nadzieję, że Cię za bardzo nie poturbowano.
Rozalaa
Jaki fajny nowy termin wizyty, lubię to. Powodzenia na poniedziałkowej wizycie. Wysyłasz dzielnego pacjenta samego czy wolisz trzymać rękę na pulsie?
Moonflower
Dej tej zupy 😍
Tak, zestaw Duplo który mam w stopce zalecenia od naszej Pani Doktor, morfologia poszła tak w górę w ciągu 2,5 miesiąca regularnego stosowania.
Badanie swoje opisałam na wrześniowym wątku, nie było tak źle doktor to wspaniała i delikatna kobieta i były 3 podejścia, jednak nie było bólu także spoko;)
Powodem pewnie mojego niezajscia są niedrożne jajowody, dlatego też musi być laparoskopia, żeby to dokładnie sprawdzić 🙃 teraz nawet nie będzie stymulacji bo to nie ma sensu dopóki nie sprawdzimy jajowodów, na szczęście termin jest szybki i modlę się, żeby okres mi się nie rozjechał za bardzo 🙃 -
Polaya wrote:Cześć, przybywam z innego wątku, niestety nie mam kogo zapytać, a często spotykam się z osobami dotkniętymi niepłodnością. Mianowicie jestem tą szczęściarą, która zaszła w ciążę w pierwszym cyklu starań, na dodatek mając infekcję intymną w okresie okołoowylacyjnym i seksu nie było, ale powiedzcie mi co chciałybyście usłyszeć od takiej mnie, gdybyście zapytały jak długo się staraliśmy? Mi jest zawsze głupio odpowiedzieć prawdę, ale też kłamać tak średnio, jak mogę to zrobić by nikogo nie zranić? Mam wrażenie że jak odpowiadam "w pierwszym" i nic więcej to zapada niezręczna cisza, jak zaczynam mówić coś więcej to czuję się jakbym się chwaliła, a zupełnie nie o to chodzi...
Myślę że najważniejsza jest prawda i nie ma co kłamać 😊 mi wystarczyłoby by jakbyś powiedziała że za pierwszym razem i że jesteś z tego bardzo szczęśliwa i wdzięczna, że nie musieliście przechodzić tego co niektóre pary 😊 no i na pewno nie dawanie "złotych rad" i nie komentowanie w głupi sposób okresu starań innych...ważne jest zrozumienie i świadomość tego, że nie każdy ma takie ogromne szczęście...trzeba wziąć pod uwagę że każdy też jest inny i jedna para będzie swobodnie rozmawiać na takie tematy (jak np. Ja z mężem nie mamy z tym problemu) a są też pary, dla których to bardzo bolesny temat i mogą nie chcieć rozmawiać otwarcie...siesiepy, Clausix, Niaha, Mart768, Pfry, Beezi lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Ja melduje że zaczęło się krwawienie delikatne ale już żywa krwią także dzisiaj 1 dc ^^
Amunicja, siesiepy, Niaha, rozalaa, Emka06, Marti27, Pfry, Lipcowa, olail, Beezi, Kil, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
-
Frutellka
Dziękuję za odpowiedź i niezmiennie- powodzenia w dalszych krokach diagnostycznych/leczniczych. Najlepiej żebyś mogła termin laparoskopii odwołać z powodu dwóch kreseczek 🤞🏻
Polaya
Nie jesteś winna czyjejś niepłodności. Mów prawdę- jak ktoś pyta, to powinien być przygotowany na każdą odpowiedź. Co innego epatowanie swoją płodnością w środowisku niepłodnych- wtedy to po prostu nietakt i brak wrażliwości.
BTW- gratulacje Chociaż ciąża po cyklu bez współżycia w okresie okołoowulacyjnym to jakiś fenomen 🙃🙃🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Lipcowa 💕 dzięki, u mnie dobrze. Podczytuje Was z cichacza i rozdaję lajki, u mnie aktualnie cicho i stabilnie, biorę sobie lutkę, w środę planowo ma być 🦍 i trochę pokładam nadzieję że w kolejnym cyklu może moje jajniki wyprodukują jakieś jajko. Czekam też z niecierpliwością na Twoje prenatalne i na pierwsze foty brzuszka jak tylko się pojawi! 😈 mam nadzieję że się podzielisz!
Choco cieszę się że u Was wszystko ok i jesteś szczęśliwa mimo chwilowego gorszego nastroju 🥹 Super że dbasz w tych gorszych chwilach o siebie. Mam nadzieję że stary Cię wspiera?Lipcowa, ChocoMonster, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Amunicja wrote:Mart768
Jaka zacna kreska! Kulminacja dobrych wiadomości, o ile oczywiście z praktycznego punktu widzenia można dobrem nazwać przeprowadzkę W każdym razie idzie nowe!! Ja już gratuluję
Rozalaa
Między pierwszym a drugim badaniem mąż brał worek supli z takiego „forumowego” zestawienia. Była poprawa wyników, morfologia bez zmian. Między drugim a trzecim badaniem Nucleox i leki na receptę, wszystko mocno w górę poza morfo. Nienaprawialne to jest i tyle 🤷🏼♀️
Angi90
„Gdy rękę trzymałem na twoim kolanie, to miałem o tobie wysokie mniemanie”. Piękny tort, w końcu spod Twojej ręki. Słodkiej niedzielki dla Państwa
Dziewczyny doświadczone/ zorientowane w IVF- czy przed przystąpieniem do procedury Wasi lekarze zalecali histeroskopię albo czy jest ona wprost wymagana?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Amunicja wrote:Frutellka
Dziękuję za odpowiedź i niezmiennie- powodzenia w dalszych krokach diagnostycznych/leczniczych. Najlepiej żebyś mogła termin laparoskopii odwołać z powodu dwóch kreseczek 🤞🏻
Polaya
Nie jesteś winna czyjejś niepłodności. Mów prawdę- jak ktoś pyta, to powinien być przygotowany na każdą odpowiedź. Co innego epatowanie swoją płodnością w środowisku niepłodnych- wtedy to po prostu nietakt i brak wrażliwości.
BTW- gratulacje Chociaż ciąża po cyklu bez współżycia w okresie okołoowulacyjnym to jakiś fenomen 🙃🙃
Zobaczymy co przyniesie los 🙂 póki co cieszę się że złapałam szybki termin 🙂 Przestałam się już nakręcać i wrzuciłam na luz oby laparoskopia pomogłasiesiepy lubi tę wiadomość
-
My dziewczyny mieliśmy dzisiaj piękny dzień 😍 najpierw pojechaliśmy na mszę polową do Leśniowa - uwielbiam to miejsce. Zawsze się tam wyciszam, mam poczucie bliskości Boga (w kościele ostatnimi czasy nie mam wcale 🤷🏼♀️), nawet dzisiaj się popłakałam rozmawiając z Bogiem 🥹 podziękowałam za to co mam - kochającego męża, piękny dom, wspaniałych rodziców jednych i drugich, kochające rodzeństwo, dobrą pracę. No i wiadomo o co prosiłam, tylko tego do szczęścia pełnego brakuje 🥹 a później pojechaliśmy na zaległe świętowanie 4 rocznicy ślubu, byliśmy w greckiej restauracji, zjedliśmy pyszności, wypiłam prosseco, teraz jadę do żabki po loda i będziemy odpoczywać z psynem 🐕 i kotsonem 🐈 ❤️ życzę Wam cudownej niedzieli ❤️
rozalaa, siesiepy, Emka06, Marti27, Lipcowa, SandraH.97, Frutellka , Mart768, Pfry, Niaha, moonflower, Beezi, Angi90 , Kil, Pauli19, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Melduje się po rajdzie rowerowym który przełożyliśmy przed badaniami 😅 (przed badaniami nie pojechali, za to przed owulacją jak najbardziej - głupki z nas 🫢😂) 30 km, tyłek zaraz mi odpadnie 😅 ale było super 😺
SandraH udało się wywołać małpiszona z lasu 😁 no i dobrze, czas wyruszyć w tą magiczną drogę 😍 jak się z tym czujesz?😉
Amunicja - coś mi chodzi po głowie z tą morfo ale muszę jeszcze to sprawdzić 🤔
Polaya - to chyba też zależy na kogo trafisz, na jakim etapie starań jest. Ja przykładowo mam totalną huśtawkę - raz jest ok i mogę o tym rozmawiać, spotykać się ze znajomymi którzy spodziewają się dziecka, a czasami potrzebuje odizolowania się od nich totalnie, bo nie daje rady patrzeć na rosnące brzuszki 🤷♀️ dla mnie recepta jest prosta - nie unikać tematu, ale też nie brnąć w niego, nie dawać rad - serio, nie mówić im że wiesz co czują - ooo to na mnie działa jak płachta na byka - ,,wiem jak to jest, udało nam się za 3 razem, myślałam że zwariuje” - kurwa 😅 i nie obracać tego w żart, zależy od sytuacji, ale no nie jest do śmiechu często 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 15:50
Emka06, SandraH.97, Bambi92, Mart768 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Angi co za cudo! 😍🤤
Miłego świętowania ❤️
Moon a ja nadal trzymam kciuki za to żeby już wgl nic się nie rozkręciło 😁 chociaż ja zawsze przy takim "brudzeniu" przy seksie mam przestój, a na drugi dzień już @ przychodzi ☺️
Amunicja co do histero to moim zdaniem zależy od lekarza prowadzącego ☺️ u mojego priorytetem było trio - hormony, badanie nasienia i drożność. W razie niepowodzenia - kolejne kwestie do sprawdzenia / badania. ☺️
Polaya moim zdaniem dużo zależy od rozmówcy ☺️ gdy byłam czynną Staraczka miałam "wytypowanych" ludzi, z którymi mogłam szczerze rozmawiać o przedłużających się staraniach, a z innymi krótko ucinałam temat. Natomiast teraz czy w temacie starań czy ciąży zdaje się na drugą stronę i dostosowuje informacje do tego co chce usłyszeć np. nie ciągnę sama rozmów na te tematy, gdy ktoś zadaje krótkie pytania to krótko odpowiadam - niektórym to wystarczy 😉 a gdy chce pogłębić temat to wtedy zdradzam więcej szczegółów. Także wszystko zależy od tej drugiej strony - moim zdaniem nie masz powodu żeby kłamać - mów prawdę ale z wyczuciem - krótkim przekazem ☺️
Frutelka u mnie też problemem były w głównej mierze niedrozne jajowody. Także laparo diagnostyczna jest naprawdę bardzo przydatnym narzędziem 💪🏻
Sandra no to lecimy z tematem! ❤️ Niech dzieje się magia ✨
Siesiepy w takim razie niech @ szybko przychodzi, a w następnym cyklu piękne jajo musi wyjść - nie ma innej opcji 💪🏻
Pochwale się fotami, w końcu jesteście jego ovucioteczkami 🥰
BuBu pięknie piszesz o Bogu ❤️ świetnie, że odnajdujesz w Nim ukojenie. ❤️
Rozalaa 30 km! 😳 Szacun 😁 to teraz gorący prysznic i niech Stary masuje ten Twój tylek żeby faktycznie nie odpadł 🤭
SandraH.97, BuBu90, Frutellka , rozalaa, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Melduje się po rajdzie rowerowym który przełożyliśmy przed badaniami 😅 (przed badaniami nie pojechali, za to przed owulacją jak najbardziej - głupki z nas 🫢😂) 30 km, tyłek zaraz mi odpadnie 😅 ale było super 😺
SandraH udało się wywołać małpiszona z lasu 😁 no i dobrze, czas wyruszyć w tą magiczną drogę 😍 jak się z tym czujesz?😉
Amunicja - coś mi chodzi po głowie z tą morfo ale muszę jeszcze to sprawdzić 🤔
Polaya - to chyba też zależy na kogo trafisz, na jakim etapie starań jest. Ja przykładowo mam totalną huśtawkę - raz jest ok i mogę o tym rozmawiać, spotykać się ze znajomymi którzy spodziewają się dziecka, a czasami potrzebuje odizolowania się od nich totalnie, bo nie daje rady patrzeć na rosnące brzuszki 🤷♀️ dla mnie recepta jest prosta - nie unikać tematu, ale też nie brnąć w niego, nie dawać rad - serio, nie mówić im że wiesz co czują - ooo to na mnie działa jak płachta na byka - ,,wiem jak to jest, udało nam się za 3 razem, myślałam że zwariuje” - kurwa 😅 i nie obracać tego w żart, zależy od sytuacji, ale no nie jest do śmiechu często 🫢
Szczerze? To nie wiem...przez te jelita moje myśli krążą przy nich i jakoś tak do mnie nie dociera że jutro mam zrobić 1 zastrzyk...trochę się martwię dlaczego ta biegunka mnie tak długo męczy i nie daje mi to spokoju przez co nie mogę jakoś się tak w pełni cieszyć tym że zaczynam stymulacje🤷♀️Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
-
Lipcowa wrote:Angi co za cudo! 😍🤤
Miłego świętowania ❤️
Moon a ja nadal trzymam kciuki za to żeby już wgl nic się nie rozkręciło 😁 chociaż ja zawsze przy takim "brudzeniu" przy seksie mam przestój, a na drugi dzień już @ przychodzi ☺️
Amunicja co do histero to moim zdaniem zależy od lekarza prowadzącego ☺️ u mojego priorytetem było trio - hormony, badanie nasienia i drożność. W razie niepowodzenia - kolejne kwestie do sprawdzenia / badania. ☺️
Polaya moim zdaniem dużo zależy od rozmówcy ☺️ gdy byłam czynną Staraczka miałam "wytypowanych" ludzi, z którymi mogłam szczerze rozmawiać o przedłużających się staraniach, a z innymi krótko ucinałam temat. Natomiast teraz czy w temacie starań czy ciąży zdaje się na drugą stronę i dostosowuje informacje do tego co chce usłyszeć np. nie ciągnę sama rozmów na te tematy, gdy ktoś zadaje krótkie pytania to krótko odpowiadam - niektórym to wystarczy 😉 a gdy chce pogłębić temat to wtedy zdradzam więcej szczegółów. Także wszystko zależy od tej drugiej strony - moim zdaniem nie masz powodu żeby kłamać - mów prawdę ale z wyczuciem - krótkim przekazem ☺️
Frutelka u mnie też problemem były w głównej mierze niedrozne jajowody. Także laparo diagnostyczna jest naprawdę bardzo przydatnym narzędziem 💪🏻
Sandra no to lecimy z tematem! ❤️ Niech dzieje się magia ✨
Siesiepy w takim razie niech @ szybko przychodzi, a w następnym cyklu piękne jajo musi wyjść - nie ma innej opcji 💪🏻
Pochwale się fotami, w końcu jesteście jego ovucioteczkami 🥰
BuBu pięknie piszesz o Bogu ❤️ świetnie, że odnajdujesz w Nim ukojenie. ❤️
Rozalaa 30 km! 😳 Szacun 😁 to teraz gorący prysznic i niech Stary masuje ten Twój tylek żeby faktycznie nie odpadł 🤭
Cieszę się że u Ciebie udało się za pierwszym razem. U mnie niestety nie da się zrobić badania drożności przez sonoHSG czy też zwykłe HSG, dlatego dr powiedziała, że nie będziemy tracić czasu na kolejne próby HSG w szpitalu tylko od razu lecimy z laparoskopia ten zabieg w znieczuleniu ogólnym fajnie oceni co tam w trawie piszczy a przy okazji jak coś będzie niedrożne to poprostu udrożnia i profesor, powiedział że wytnie mi mojego mięśniaka przy okazji 🙃
A Ty kochana miałaś robioną laparoskopię? Jeśli pisałaś to sorki jestem tu stosunkowo od niedawna, choć staramy się już trochę -
Nam udało sie wyrwać i troszke poplażować
Głowa wywietrzona, moge zaczynać ostatni tydzien pracy przed 2 tyg urlopem
Pozdrawiam Kochane ❤️siesiepy, Emka06, Clausix, SandraH.97, Mart768, Lipcowa, Niaha, rozalaa, Beezi, Angi90 , Kil, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Właśnie staram się krótko odpowiedzieć, niezbyt się w to zagłębiając bo rozumiem że to jest trudne uczucie, choć nigdy sama go nie doświadczyłam, jednak samo lakoniczne odpowiedzenie wprowadza czasami moment ciszy, a naprawdę nie chcę by ktokolwiek poczuł się źle, z drugiej strony jak ktoś pyta to musi spodziewać się każdej możliwej odpowiedzi i to nie ja jestem winna czyjejś niepłodności
Może jest to z perspektywy długo starających się błahy problem, ale ja nie chciałabym nikomu zrobić przykrości tym, że miałam szczęście -
Moon, te Twoje dania zawsze wyglądają jakby były podane w jakiejś ekskluzywnej restauracji 😍 Kocham krem z dyni 🤤
Choco, pięknie piszesz o Waszych pierwszych wspólnych chwilach 🥰 Pamiętaj, że Ty też jesteś ważna, więc dbaj o siebie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ❤️ Burza hormonów na pewno w tym nie pomaga, więc życzę Ci dużo siły 😘
Rozala, takie przekładanie terminu to ja rozumiem 🤩 Poszperałam trochę na temat estradiolu i znalazłam takie info:
"Niski poziom estradiolu zwykle nie wzbudza zaniepokojenia u diagnostów. Taki stan może jednak pogarszać jakość życia seksualnego i odpowiadać za problemy z płodnością (poprzez zmniejszenie ruchliwości plemników i obniżać jakość nasienia), dlatego warto go monitorować." Może właśnie odkryliście przyczynę słabej ruchliwości? Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta da Wam poczucie, że jesteście w dobrych rękach 😊
Mart, jeeej, tak się cieszę 😍 Dbaj o siebie 😘
Angi, przepiękny tort 😍 Wszystkiego najpiękniejszego dla Was ❤️
Sandra, widzisz, wczorajsze stresy nie były potrzebne 😊 Okres się rozkręcił, a Ty zaczynasz w tym cyklu stymulację 😍 Powodzenia!
Bubu, spóźnione życzenia na Waszą 4 rocznicę! Dużo miłości i spełnienia tego największego marzenia ❤️
Wybawiliśmy się na maxa 😍 Jedzenie było przepyszne, świetna ekipa, dobra muzyka, no mega było, kocham takie imprezy! Jeszcze nie doszłam do końca do siebie, lekki kacyk mnie męczy, ale niczego nie żałuję 😅 Biegałam wczoraj za dwuletnią córeczką naszych znajomych. Mają jeszcze jedną córeczkę, takie maleństwo, więc chciałam ich trochę odciążyć, a przy okazji spełniałam się znowu w roli cioci 😍 Mała nie odstępowała mnie do tego stopnia, że nowo poznana osoba myślała, że to nasze dziecko 😅 Miło mi się zrobiło jak jej mama na pożegnanie podziękowała mi za pomoc. Doceniam ❤️Mart768, BuBu90, Lipcowa, Niaha, rozalaa, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
BuBu90 wrote:wiesz histero jest zabiegiem, który może dużo powiedzieć co dzieje się w macicy. Czy nie ma stanu zapalnego, mięśniaków, polipów, endometriozy. Ja dla własnego spokoju przed procedurą jakbym nie miała to bym zrobiła ☺️
Wiem i właśnie dlatego się koło tego tematu kręcę. Jakoś mi cały czas trudno uwierzyć, że sama teratozoospermia jest przyczyną naszej niepłodności i koniec kropka. Na pewno będę temat poruszać z lekarzem, dzięki.
I przy okazji rocznicy- najszczersze życzenia spełnienia marzenia
Lipcowa wrote:Amunicja co do histero to moim zdaniem zależy od lekarza prowadzącego ☺️ u mojego priorytetem było trio - hormony, badanie nasienia i drożność. W razie niepowodzenia - kolejne kwestie do sprawdzenia / badania. ☺️
Ovuciotki czekają na fotki 😄Lipcowa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Sandra a nie myślalas o tym, że Twoje problemy z żołądkiem są od wcześniejszego antybiotyku? Brałaś oslonowki? Mój Mąż męczył się 3 miesiące zanim uregulowało Mu się wszystko 😒
Frutelka tak, laparo miałam teraz w lutym. ☺️ Przy okazji sprawdzili drożność, próbowali udroznic jajowody, usunęli zrosty i ogniska endomendy, co również mogło wpłynąć na powodzenie in vitro. Zabieg trwał 20 min i szybko doszłam po nim do siebie ☺️
Aśś pięknie, odpoczywaj 🥰
Emka przyzwyczajaj się do tych małych szkrabow, przyzwyczajaj 😁 efekty WWW muszą być już niebawem! 😁
Amunicja też jestem ciekawa co powie Twój doktorek 🤓Emka06 lubi tę wiadomość
-
Heh powiem Wam że takiego okresu to jeszcze nie miałam 😅 było trochę tej żywej krwii a teraz znowu delikatne brązowe plamienie...zgłupiałam już totalnie 😅 idę zaraz te kąpiel ogarnę i męża dorwe jak będzie miał ochotę...ale jak już było czerwone to będę liczyć jako 1dc...chyba mi się coś przykorkowalo 🤣Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
-
Lipcowa wrote:Sandra a nie myślalas o tym, że Twoje problemy z żołądkiem są od wcześniejszego antybiotyku? Brałaś oslonowki? Mój Mąż męczył się 3 miesiące zanim uregulowało Mu się wszystko 😒
Frutelka tak, laparo miałam teraz w lutym. ☺️ Przy okazji sprawdzili drożność, próbowali udroznic jajowody, usunęli zrosty i ogniska endomendy, co również mogło wpłynąć na powodzenie in vitro. Zabieg trwał 20 min i szybko doszłam po nim do siebie ☺️
Aśś pięknie, odpoczywaj 🥰
Emka przyzwyczajaj się do tych małych szkrabow, przyzwyczajaj 😁 efekty WWW muszą być już niebawem! 😁
Amunicja też jestem ciekawa co powie Twój doktorek 🤓
No właśnie tak podejrzewam że mogłoby to być to...bo braliśmy ten azitrolek 3 tabletki na raz, później 3 dni przerwy i przez 5 dni 2 razy na dobę unidox...No i 3 dni po tym unidoxie siw zaczęło, i trwa już tak 3 tydzień...
W trakcie i szybciej już brałam sanprobi superformuła...
Też męczyły go biegunki?Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021