Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
aśś wrote:Dzisiaj jakiś czarny piątek. Ja wrocilam z monitoringu, 11 dc, od 5 do 9 brałam lamette x2 i najwiekszy pecherzyk 7 mm, endometrium 4 mm... cykl idzie do kosza...
Miałam tak raz, że lametta na mnie nie działała a lekarka kazała mi wziąć jeszcze przez 3 dni i poszły w górę.
Pozniej się okazało, że naturalne mi wróciły owulację (chodz dostałam od poprzedniej lekarki lamette bo 1 cyklu nie miałam ovu..)
-
Dożyłam dnia w którym mogę normalnie usiąść na tyłku, a tu coś podejrzanie dużo stron 😳
Kil kulę za tą biel już na wstępie ☹️
Zosis tak strasznie mi przykro 😭 działajcie naturalnie, może akurat 🥺
Olail 😭😭😭 trzymaj się kochana 🫂 to dobrze, że wiecie dlaczego stało się tak, jak się stało. Przytulam Cię mocno 🥺
Jaaa pierdole co to za dzień 😳 to chore jakieś wszystko jest 😤
Paucia Kochana, dziękujemy Ci za wsparcie ❤️ to cudowne, że tak o nas pamiętacie 🥹 co tam u Ciebie? Jak się czujesz? 🥹
Aś już nie wiem co pisać nawet 😥 ale mam nadzieje że owu się po prostu opóźni 🙄
Dołączam do pechowego cyklu, jestem w 16 dc, miałam nie robić testów ale że tą wizytę przełożyli to postanowiłam kontrolować cykl. Oto mój owulak z dzisiaj. NIGDY nie miałam tak późno owu. Mąż wyjątkowo dziś wyjechał i wróci w niedziele.
CHU JO WO
Paucia lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
olail wrote:Przegadałam zaistniałą sytuację z lekarzem.
Coś nie tak poszło w stymulacji. Poziom hormonów w dniu zakończenia stymulacji wskazywał, że komórki są dojrzałe, a wcale nie były... Na ilość wpływu nie mamy bo rezerwa jest marna.
Potrzebuje dłuższej stymulacji, większych dawek, żeby poziom estradiolu był wyższy bo jest jakieś przekłamanie.
No nic, jest ciężko ale trzeba działać dalej.
Odstawiłam wszystkie leki, za kilka dni ma być okres i wtedy zaczynam od początku.
Podobno najlepiej jedno po drugim.
Mam klika dni na znalezienie w sobie siły i odwagi przed kolejną próbą.
Aśś o nie. 😔 Tulę mocno. Strasznie przykra seria dzisiaj.
Rozalaa pewnie wczoraj nie dzialaliscie? 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2023, 16:56
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Może dołoże jeszcze 2 dni lametty i coś podrośnie, ale strasznie słaby dzień.
@Zosis, olail przytulam Was serdecznie Kochane. Super że masz randkę, mam nadzieję, że IUI nie będzie potrzebne, bo załatwicie sprawy między sobą
@Rozala, a wczoraj podzialane? Moze akurat sie uda
Postanowilismy dzisiaj, ze bierzemy kota, musze mieć jakiegoś futrzaka, zeby miec sie kim opiekować bo w depresje wpadne...
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Wczoraj było, ale to cudu by trzeba żeby te 🐢 wytrwały 🙄
Aś bierz Kitka 😍aśś lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Przepraszam że tak na świeżo pytam o takie rzeczy. Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj. Ale jeśli coś nie tak poszło w stymulacji to jak to teraz kosztowo wygląda? Musicie zapłacić za wszystko od nowa?
Aśś o nie. 😔 Tulę mocno. Strasznie przykra seria dzisiaj.
Rozalaa pewnie wczoraj nie dzialaliscie? 🥺
Nie miałam głowy,żeby spytać.
Wydaje mi się, że powinno być przejście na poczet kolejnej próby, no bo do transferu nie doszło, nic nie zostało zamrożone, mieliśmy też wykupione embrioglue, które nie zostało użyte.
Jak się dowiem to napisze.
Wiem tylko, że nadal łapiemy się na dofinansowanie,a to już coś.siesiepy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaśś wrote:Może dołoże jeszcze 2 dni lametty i coś podrośnie, ale strasznie słaby dzień.
@Zosis, olail przytulam Was serdecznie Kochane. Super że masz randkę, mam nadzieję, że IUI nie będzie potrzebne, bo załatwicie sprawy między sobą
Postanowilismy dzisiaj, ze bierzemy kota, musze mieć jakiegoś futrzaka, zeby miec sie kim opiekować bo w depresje wpadne...siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość
-
olail wrote:A wiesz,że nie mam pojęcia...
Nie miałam głowy,żeby spytać.
Wydaje mi się, że powinno być przejście na poczet kolejnej próby, no bo do transferu nie doszło, nic nie zostało zamrożone, mieliśmy też wykupione embrioglue, które nie zostało użyte.
Jak się dowiem to napisze.
Wiem tylko, że nadal łapiemy się na dofinansowanie,a to już coś.
Będę wdzięczna bo zaczęło mnie to zastanawiać zwłaszcza jak zobaczyłam reklamę bodaj Gyncentrum że "ciąża albo zwrot kosztów". Jestem ciekawa jak takie coś działa w ogóle. No i też z praktycznego punktu widzenia jak to traktują kliniki właśnie.
Koty tak, są cudowne. Tylko też trzeba trafić na typ przytulasa, bo można mieć takiego króla na Złotej górze jak mój. 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
rozalaa wrote:Wczoraj było, ale to cudu by trzeba żeby te 🐢 wytrwały 🙄
Aś bierz Kitka 😍
Jak 🐢 to może akurat zdążą dobiegnąć. 😆walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Według wszelkich statystyk Rozalaa lepiej przed niż po 😉
Aśś może będzie później owu u Ciebie w tym cyklu.
Nie żebym była jakąś super optymistką w życiu, ale tutaj dzisiaj zrobiło się zbyt pesymistycznie. 😐rozalaa, siesiepy, Mart768, aśś, Emka06 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Aśś Ciebie również mocno tulę. 🩹❤️
Olail, a jak narazie Wasze nastawienie? Zbieracie siły na rozpoczęcie kolejnej walki?
Wiesz jak napisałaś o wyniku Waszej stymulacji to też od razu do głowy przyszedł mi długi protokół.
U wielu dziewczyn zmiana protokołu to był właśnie strzał w 10! Wierzę, że tak samo będzie również u Was ❤️ teraz wypłacz się ile możesz ale nie poddawaj się ✨aśś lubi tę wiadomość
-
Rozalaa plemniory trochę wytrzymują, więc wierzę, że dadzą radę do soboty 😈
-
aśś wrote:Może dołoże jeszcze 2 dni lametty i coś podrośnie, ale strasznie słaby dzień.
Postanowilismy dzisiaj, ze bierzemy kota, musze mieć jakiegoś futrzaka, zeby miec sie kim opiekować bo w depresje wpadne...
Eh kochane ale dzisiaj tutaj smętny dzień...Łącze się z Wam w bólu, ale wiem też że jesteście silne i pozbieracie się do kolejnej walki 😘 jesteśmy już coraz bliżej i nie możemy się poddawać ❤️
Aśś co do kotka to mega sprawa, ja rok po 1 CP też poczułam taka potrzebę by mieć się kim opiekować...dlatego mamy naszego Lokiego, mimo że nie jest typem przytulanki to daje mi wiele radości i mogę gdzieś ulokować moją potrzebę opieki ❤️ Ty będziesz szczęśliwa bo będzie Ci ktoś towarzyszył, a kotek zamieszka w domu pełnym miłości 😍Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
O nie, co za piątek 😔
Zosis
Smutno, że się nie udało, ale, jak dziewczyny piszą, zróbcie sobie dzisiaj schadzkę i oby kolejny cykl starań już Ci nie był potrzebny. A nawet gdyby, to fajnie czytać, że po wylaniu łez podchodzisz do tego zadaniowo i w poukładany sposób. Dowartościuj chłopa, bo mu się poobijało ego.
Oleńko ❤️🩹
Bardzo Cię wspieram. Na wątkach klinik leczenia niepłodności nierzadko wypowiadają się dziewczyny, które w stopkach miewają wymienione nawet kilka procedur. Na początku mnie to dziwiło i zastanawiało, ale okazuje się, że często ta pierwsza procedura jest dla zbadania odpowiedzi organizmu i ustalenia strategii szytej na miarę, jakkolwiek trudne by to dla nas nie było i mimo, że zawsze pragnie się sukcesu w pierwszym podejściu. Nie jesteś sama ❤️ Cieszę się, że od razu idziecie dalej, Lipcowa przytoczyła bardzo celny cytat. Forumowych dobrych myśli i otuchy z naszej strony Ci nie zabraknie.
Aśś
😞 przykro mi, że tak wyszło. Skoro w tym miesiącu układ rozrodczy leci w kule i bumeluje, to na kolejny cykl ma się zebrać w mocy do wyhodowania złotego jaja ✊🏻 Idea z futrzastym świetna 🙂
Kil
Póki biało, a nie czerwono, to nie skreślamy cyklu na straty ✊🏻
Rozalaa
A we wcześniejsze dni robiłaś? Może ten pik Ci się utrzymuje długi czas i akurat się załapaliście na okno płodnościowe? 😏rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
nick nieaktualnyLipcowa wrote:Aśś Ciebie również mocno tulę. 🩹❤️
Olail, a jak narazie Wasze nastawienie? Zbieracie siły na rozpoczęcie kolejnej walki?
Wiesz jak napisałaś o wyniku Waszej stymulacji to też od razu do głowy przyszedł mi długi protokół.
U wielu dziewczyn zmiana protokołu to był właśnie strzał w 10! Wierzę, że tak samo będzie również u Was ❤️ teraz wypłacz się ile możesz ale nie poddawaj się ✨siesiepy, Lipcowa, Niaha, SandraH.97, Emka06, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
-
olail wrote:Kochana, miałam długi protokół właśnie. Czekam na 🐒 i starujemy z drugą procedurą od razu. Nie poddamy się!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Będę wdzięczna bo zaczęło mnie to zastanawiać zwłaszcza jak zobaczyłam reklamę bodaj Gyncentrum że "ciąża albo zwrot kosztów". Jestem ciekawa jak takie coś działa w ogóle. No i też z praktycznego punktu widzenia jak to traktują kliniki właśnie.
Koty tak, są cudowne. Tylko też trzeba trafić na typ przytulasa, bo można mieć takiego króla na Złotej górze jak mój. 🙈
Oo podobne rozkminki miałam z tymi ich reklamami 🤔siesiepy lubi tę wiadomość
-
Aśś a jakiego kitkę bierzecie?
Tez chciałam bardzo nawet miałam hodowle ustawioną i byłam na spotkaniu zaprzyjaźnieniu się z kotkami
Ale boję się, że mija psycha perfekcyjnie czystej podłogi będzie silniejsza i nie dam rady mieć kotka w domu:(
Druga kwestia widzę jak mojej przyjaciółce kot zadrapał meble (krzesla I naroznik) cierpiałabym z tego powodu
A nigdy nie miałam zwierzęcia w domu, boję się, że będę hujowąkociąmama