X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy naucz mnie biegać ! Proszę xD
    Nienawidze tego robić… najchętniej zastąpiłabym to czymś innym ale niestety tylko bieg wchodzi w gre 🤮😭

Grunt to mega ciekawa książka w słuchawkach i tempo żebyś się nie zmęczyła (ja kocham biegać jak jest ciemno: nikt mnie nie widzi, jest chłodniej i często wieje, znajcie więc moja złość jak wyszłam biegać ostatnio co to było 22 stopnie w nocy po tym chłodnym okresie... wróciłam wkur... i umęczona po 8km 😆), albo jakieś fajne pobudzające i w rytm biegania piosenki. Jak nie lubię tego typu muzyki to super biega mi się np przy Faded Alana Walkera. Mam też stałą trasę 4km i sobie tzw. "punkty kontrolne" ustalam po każdym takim odcinku. Zawsze mam przebiec chociaż 1x4. A jak na końcu uznam że w sumie mogę biec dalej to sukcesywnie zwiększam o jeden taki 4km odcinek. 😇 Dużo lepiej się biegnie jak nie myślisz że "Boże, przebieglam 4km a mam jeszcze 10km" tylko stopniowo co rusz sobie dokladasz i przesuwasz granicę w zależności od ochoty i samopoczucia.
    W sumie nie mam więcej rad. Wiem że bez słuchawek i muzyki nienawidzę biegać bo siebie słyszę i myślę o tym cały czas jaka zmęczona jestem (bullshit), a ostatnio na półmaratonie nie mogłam znaleźć na szybko ciekawego audiobooka.

Bubu o właśnie. 🤪 bądź mądry i pisz wiersze w takiej sytuacji. 😆 ale to trochę pocieszające. A-6 miała chyba trochę podobnie. Wykres jej wariował jak dziki i też chyba złapała raptem 2 razy jakąś wyższa temperaturę, była wkurzona że bezowu a tu cyk, ciaza. A potem inna której zrobiła się torbiel krwotoczna i gin mówił że owulacji w ogóle na pewno nie było, a wysilała dwie kreski bo jakimś cudem to jajko wyszło zanim torbiel się zrobiła. 😳

Ja teraz znowu nagle mam dzisiaj temperature 36,93, wczoraj była 36,59, owulaki w sumie dopiero teraz ciemnieją ale potrafią ściemnieć do 0,5 intensywności i się wycofać całkowicie na 30 dni, więc no, standardzik i kij wie co mi się dzieje. Plus cyce bolące od poprzedniego cyklu to już w ogóle fenomen. I 8 dni okresu (4 dni krwawienia, 4 dni plamienia) w tym cyklu. Będą mieli do myślenia w tym programie jak im przedstawię moje super cykle. Ty 4 fazy temperatury (dwa tygodnie temperatury powyżej 36,6 mimo braku owu), tu jakieś dziwne też cuda. 😆

Paprota9418 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu a Ty dostałaś ten okres, sikasz na patyka czy co tam się dzieje? Update please 😇

Siesiepy nooo to piona, ja dokładnie tak samo biegam ostatnio. Tyle co nogi poniosą, ale zwykle to 4-6 km. Albo idę wybiegać zle emocje 😈

Paprota Ja też uważam, że jak ktoś chce zaczac to wystarczy założyć buty sportowe i wyjść na pół godziny. Ogólnie to najpierw się chodzi ale w międzyczasie robi się 4-5 przebiezek po 30 sekund i to się nazywa BIEGANIE. Jak zrobisz tak że 4-5 razy to ani się obejrzysz a będziesz chciała więcej. No i potem już przepadałaś 😅 Właśnie przedwczoraj była 10 rocznica tego, jak ja wyszłam na te pierwsze przebieżki 😜 Grunt to robić swoje w tym, a nie porównywać się z innymi.

Btw mam 10 dc i chyba faktycznie mam owulację, niezla mocna kreska wyszła na teście Facelle. Dostałam termin z kliniki na histeroskopie 21.11, jak będę miała takie krótkie cykle to będę musiała przesunąć.. No, więc odliczam do 16 i idę wybiegać te rozkminy 😜

Paprota9418, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy gdyby to było takie proste :))

Biegałam i z książka i muzyka i za każdym razem nie lubiłam tego tak samo bardzo hehe :)

Spróbuje zacząć tym razem z myślą ze chce, a nie muszę. Chociaż podświadomie cały czas będzie ze muszę 😢

Uważam ze takie bieganie to trochę starta czasu wolałabym w tym czasie zrobić dodatkowy trening BJJ. Ale wydolność sama się nie zrobi. I egzamin sam się nie zda..

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota widzisz, ja nie mogę za to zebrać się do ćwiczeń jakichkolwiek, bo gdzieś w głowie mam że to strata czasu i przez ten czas właśnie jestem w stanie spalić dużo więcej kcal biegając sobie. 🙈
    No i powiem Ci że w przeciągu 7 lat miałam wiele podejść do biegania. Zawsze było "musisz przebiec tyle i tyle bo tyle zawsze biegasz". I nigdy w tym wytrwać nie mogłam. Teraz jak zmieniłam sama sobie podejście to jest kompletnie inaczej. Nie mam ochoty to biegnę 4km i z głowy. Mam to biegnę dalej ile chce.

Bambi zbliża się zima, więc nie wiem jak to u mnie będzie. Muszę wyjść i spróbować z tym kolanem coś zdziałać, zobaczyć czy i jak działa. O kupiłam się w izotoniki na dłuższe biegi a się okaże że spacery mi zostaną. 😅 biegaj biegaj! U mnie znowu dość ciepło i znowu mają wrócić jakieś dziwne upały, wiec wątpię że przed 20 wysciubie nos na biegi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 16:29

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, tulę mocno za tę złe wiadomości ❤️‍🩹 Ale widzę, że działasz, termin histeroskopii jest. Zrobią przy okazji drożność? Pamiętaj, że końcem grudnia zwalniam Ci brzuszek, więc do tego czasu zdążycie wszystko ze Starym ogarnąć 🤞🍀

Siesiepy, piękne zdjęcia 😍

Pfry, czekam w takim razie razem z Tobą na 🐒 i rozpoczęcie leczenia ✊

Lipcowa, ja w pierwszym trymestrze też nie miałam za bardzo siły na taki wysiłek, teraz to jakoś naturalnie przychodzi, nic na siłę, chociaż też już raczej ostatni moment na takie wybryki. 😅 Dzisiaj 10tys kroków pykło jeszcze przed południem, bo z samego rana wybraliśmy się na Caminito del Rey. Czekam te dwa tygodnie i zaciskam kciuki, żeby było wiadomo czy Bąbel będzie miał kolegę czy koleżankę ✊

Mart? 🥺

Angi, jakieś nowe wiadomości? Trafiłaś do szpitala? 😉

Moon, Meggi, bezpiecznych lotów ❤️

Bubu, to już ✊🔥🍀

Kropka, piękne Kropki 😍

Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy to nie o spalanie kalorii chodzi tylko o przyjemność z treningu :)
    Trzeba robić (trenować) to co się kocha :)
    A z gustami się nie dyskutuje 😀

Dziękuje bardzo za rady. Będę musiała wcielić to w życie. Dam znać na jakim etapie jest moja relacja z bieganiem :)

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka naklejka to znowu ja 😄
    Co do leków to chyba się za szybko pochwaliłam...ta poprawa była jednodniowa, teraz jest jak było...mąż odebrał mi dzisiaj wyniki i wszystko w normie, Clostridium też nie obecne także w czwartek jadę zrobić badania na celiakie 🤷‍♀️a jak to nie to, to zostaje chyba tylko to IBS (chociaż te leki co teraz biorę są na IBS i nie pomagają...)

Byłam też dzisiaj u ginekologa swojego na miejscu by zobaczył czy wszystko okej po tych "okresowych" plamieniach...powiedział że mogło być tak dlatego że najpierw brałam tabletki na wywołanie miesiączki (okresowych był mocniejszy, mógł bardziej złuszczyć endometrium), później brałam antykoncepcje i mogło po prostu nie odbudować się na tyle i stąd taki "okres'. Jak tak policzył od tego plamienia początek cyklu to by się zgadzało bo endometrium 8 mm i wczoraj albo dzisiaj miałam owulacje z prawego jajnika (tam gdzie mam jajowód) bo widać lekko zapadnięty pęcherzyk...cieszę się że była bo to znaczy że organizm radzi sobie po operacji, ale z drugiej strony się trochę cykam bo w niedziele poszaleliśmy z mężem, a stosunek przerywany to nie antykoncepcja więc zawsze mogło się coś zadziać...No cóż pozostaje mi czekać 😅

Biorę się za nadrobienie co u Was i życzę Wam miłego dnia 😊

Edit: aaaa I postanowiłam że jak moje problemy jelitowe będą się przedłużać to postaram się o termin u dr Paligi w Angeliusie w Katowicach, nowe zapisy 20 października na styczeń/luty/marzec 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 16:46

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
    05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
    preg.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi właśnie chciałabym żeby zrobili mi też drożność, ale nie wiem jak to załatwić, czy muszę mieć kolejne skierowanie czy co. I czy w ogóle tak robią w tym szpitalu. Może po prostu zadzwonię jutro i dopytam.

Taaaaak ja już od dawna planuje zajść w ciążę na przełomie grudnia/stycznia, więc czekam grzecznie na brzuszek 😜 Wsrod naszych znajomych jest sporo ciąż z okresu około noworocznego, więc coś musi działać w tym czasie 😃

Melduje, że wróciłam z biegania 4km w 30 minut, okropny skwar.. Ale nic tak nie układa tematów w głowie jak bieganie 😎 Jesienią i zimą biega się jeszcze lepiej, o ile nie ma smogu. Serio, zobaczycie 😃

Beezi, Paprota9418 lubią tę wiadomość

💃
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nadrabiam Was pomału 🫣

Bubu jak sytuacja u Ciebie? Była wizyta?

Mart, gdzie jesteś? Też się o Ciebie martwię 🥺

Beezi już już 😘Update ode mnie. Zostałam przyjęta na oddział, siedzę sobie z 3 fajnymi babkami na sali ☺️ Mam wenflon, pobraną krew na badania, badanie ginekologiczne, USG i EKG 😳 Niestety moja 🐒 musiała się ze mnie zaśmiać i jeszcze podczas badań ze mnie kapało 🥴 przez co, nie dostałam jednoznacznej kwalifikacji do zabiegu. Będę badana jeszcze rano, przed wyjazdem na operacyjną, ale już widzę, że będzie ok, zostało dosłownie samo brudzenie 💪

Bambi, są ze mną dwie dziewczyny do wycięcia polipa ok 2cm i ani jedna ani druga nie dostała żadnego zakazu na starania dłużej niż do ogarnięcia się po zabiegu 🤷🏼‍♀️ Także wydaje mi się, że ta doktorka chciała Cię nastraszyć zwyczajnie...

Jak odpoczynek to...kolacja z dodatkiem tortilli i frytek KFC i leżakowanie na balkonie 😅
    https://ibb.co/MS4nwf2
    https://ibb.co/TL4nyv4

Beezi, Paucia, KarolinaAnastazja, rozalaa, Emka06, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, jakie luksusy w tym Twoim szpitalu 😂 Czekam jutro pod salą ✊

Bambi, zadzwoń i zapytaj, a jak nie to szukaj w innym miejscu. Ja miałam planowaną właśnie histeroskopię z drożnością, bo lekarka twierdziła, że nie ma sensu się rozdrabniać, tylko wszystko za jednym zamachem. Szkoda, żebyś musiała osobno umawiać się potem na drożność, bo wiadomo, że to kolejny cykl plus dodatkowe interwencje w macicy i dwa razy ten sam stres. 🤷🏻‍♀️

Angi90 lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, Beezi dzięki za rady. Poszukam i dopytam jeszcze, ale chciałam sobie zaklepać ten termin na NFZ, żeby mieć to w razie wu.

Beezi a miałaś mieć robione w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? I co Twój prywatny anestezjolog na to?

Sandra Słońce a Ty byłaś u jakiegoś dietetyka poza tym gastrologiem? Jesli nie, to umów się koniecznie, na pewno poświęci Ci więcej czasu niż gastrolog i jeszcze coś podpowie w zakresie tej glisty czy podejrzenia celiakii. Może warto żebyś zrobiła test na SIBO? Mój mąż nie miał robionych przeciwciał, tylko próbki kału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 17:50

Angi90 , SandraH.97 lubią tę wiadomość

💃

🕺

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Hejka naklejka to znowu ja 😄
    Co do leków to chyba się za szybko pochwaliłam...ta poprawa była jednodniowa, teraz jest jak było...mąż odebrał mi dzisiaj wyniki i wszystko w normie, Clostridium też nie obecne także w czwartek jadę zrobić badania na celiakie 🤷‍♀️a jak to nie to, to zostaje chyba tylko to IBS (chociaż te leki co teraz biorę są na IBS i nie pomagają...)

Byłam też dzisiaj u ginekologa swojego na miejscu by zobaczył czy wszystko okej po tych "okresowych" plamieniach...powiedział że mogło być tak dlatego że najpierw brałam tabletki na wywołanie miesiączki (okresowych był mocniejszy, mógł bardziej złuszczyć endometrium), później brałam antykoncepcje i mogło po prostu nie odbudować się na tyle i stąd taki "okres'. Jak tak policzył od tego plamienia początek cyklu to by się zgadzało bo endometrium 8 mm i wczoraj albo dzisiaj miałam owulacje z prawego jajnika (tam gdzie mam jajowód) bo widać lekko zapadnięty pęcherzyk...cieszę się że była bo to znaczy że organizm radzi sobie po operacji, ale z drugiej strony się trochę cykam bo w niedziele poszaleliśmy z mężem, a stosunek przerywany to nie antykoncepcja więc zawsze mogło się coś zadziać...No cóż pozostaje mi czekać 😅

Biorę się za nadrobienie co u Was i życzę Wam miłego dnia 😊

Tyle starań, a teraz strach żeby nue wpaść 😝

Ja dzisiaj już 11 dpo, cycki nadal flaki, nie bolą ani one, ani doły pachwowe, za to sutki pieką tak że stroju już nie złożyłam dzisiaj, bo został jedyny suchy usztywniany... Duża wilgotność i nic nie schnie w tej Turcji 🙈

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Beezi właśnie chciałabym żeby zrobili mi też drożność, ale nie wiem jak to załatwić, czy muszę mieć kolejne skierowanie czy co. I czy w ogóle tak robią w tym szpitalu. Może po prostu zadzwonię jutro i dopytam.

Taaaaak ja już od dawna planuje zajść w ciążę na przełomie grudnia/stycznia, więc czekam grzecznie na brzuszek 😜 Wsrod naszych znajomych jest sporo ciąż z okresu około noworocznego, więc coś musi działać w tym czasie 😃

Melduje, że wróciłam z biegania 4km w 30 minut, okropny skwar.. Ale nic tak nie układa tematów w głowie jak bieganie 😎 Jesienią i zimą biega się jeszcze lepiej, o ile nie ma smogu. Serio, zobaczycie 😃

Ja w dniu przyjęcia na oddział, złapałam dr który miał mi robić i miałam mieć tylko laparoskopie diagnostyczna a poprosiłam że jak usypia czy może drożność zrovic. I byl taki miły ze miałam laparo, drożność i histeroskopie z biopsja endometrium, więc pełen wypas xD

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście przekochane, że się tak martwicie, aż mam łzy w oczach serio 🥹 u mnie bez zmian, napisze Wam wiecej w czwartek, bo mam kolejną wizytę i wtedy się okaże co dalej… na razie jestem w takim zawieszeniu, ale tez nie mam za bardzo siły pisać, bo strasznie męczą mnie mdłości… co wezme telefon do reki to od razu mnie odrzuca :(

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Angi, Beezi dzięki za rady. Poszukam i dopytam jeszcze, ale chciałam sobie zaklepać ten termin na NFZ, żeby mieć to w razie wu.

Beezi a miałaś mieć robione w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym? I co Twój prywatny anestezjolog na to?

Sandra Słońce a Ty byłaś u jakiegoś dietetyka poza tym gastrologiem? Jesli nie, to umów się koniecznie, na pewno poświęci Ci więcej czasu niż gastrolog i jeszcze coś podpowie w zakresie tej glisty czy podejrzenia celiakii. Może warto żebyś zrobiła test na SIBO? Mój mąż nie miał robionych przeciwciał, tylko próbki kału.

Pani gastrolog poświeciła mi go dużo, na to nie narzekam, i szuka przyczyny także nie jest źle 😊 u nas w mieście ciężko o dobrego dietetyka ale jak będzie trzeba to znajdę 😊 jeśli to też nie będzie celiakia to zrobię też test na SIBO, a jak to też nie będzie to to ja juz nie wiem 😅 będę szukać aż coś znajdę bo In Vitro przy takim stanie moim zdaniem odpada póki co 🤷‍♀️ wolę podejść jak będę siw dobrze czuła i by mój organizm był naprawiony 😊
    Dziękuję bardzo za pomysł z dieteykiem😊

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
    05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, miałam mieć ogólne, dlatego klinika, bo w szpitalach zazwyczaj robią bez. Stary stwierdził, że lepiej w znieczuleniu jak można, sam nawet gastroskopię miał w znieczuleniu. 😉

Mart, w takim razie czekamy na czwartek i trzymamy kciuki ✊ Uznaję, że te mdłości to dobry znak 🍀

31 & 31

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja biocenoza idealna, zero bakteri a co za tym idzie czekam na @ i lecimy z drożnością!🥳🥳🥳🥳🥳

Paprota9418, Beezi, Angi90 , Meggi110818, SandraH.97, Marti27, siesiepy, rozalaa, Zosis, Emka06, BuBu90, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Angi, jakie luksusy w tym Twoim szpitalu 😂 Czekam jutro pod salą ✊

Za te luksusy musiałam zapłacić... lewatywą 🙀😂
    Lecę z pozycji nr 2, czyli koło 8:00 😁

Mart, kciuki za czwartek!✊✊ Odpoczywaj ile się tylko da, są mdłości tzn jest dobrze ❤️🍀

Karolina, brawo! Kolejny krok przed Tobą 🥳Daj znać jaki będziesz mieć termin 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 19:07

Beezi lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi No tak można żyć 😂 leżaczek, fryteczki, jeszcze jakiś aperolek 🍹 na balkonie i wakacje za darmo 😁 trzymam kochana kciuki jutro za jednoznaczną kwalifikację i za sam zabieg 😘

Mart odpoczywaj i mam nadzieje ze w czwartek same dobre wieści nam przekażesz 😘

KarolinaAnastazja bardzo dobra wiadomość 🍀

No dziewczyny wy tak o tym bieganiu piszecie ze aż sama mam chęć wyjść i pobiegać ale u mnie niestety słomiany zapał 🥱 za to uwielbiam spacery i dzisiaj korzystając z wolnego i ładnej pogody wybrałam się z teściową na grzyby 🍄 sezon na kurki powoli się rozkręca 🤤

KarolinaAnastazja, Angi90 lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi kochana ty daj znać jak tam w szpitalu, bo na razie widzę, że luzik arbuzik i relaksik 😄
    Swoją drogą @ powinnam dostać dzisiaj ale cisza...Nawet brzuch mnie nie boli...coś znowu chce się przestawić 🫡

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ