Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozala ale serio spokoj biję z Twojego posta aż miło! 😊
P.S całe życie się z Wami uczę, chociażby o nazwie N97 🙈
Rozala czyli będziemy w tym samym czasie po zabiegach 😁
Bambi dlaczego nie możecie się starać? Jak będziesz mieć usuwanego polipa? U mnie jeden lekarz twierdzi, że mam polipa 8mm drugi twierdzi że nie ma a trzeci powiedział, że nie widzi nic, ale skoro pierwszy mowil to może coś tam jest 😂😂😂😂 kino!
Lipcowa- ja też czekam na fotki! No i zdradź jakie tam imiona ma pojedynek wchodzą bo ciekawa jestem bardzo 😁
P.S Lipcowa - https://vm.tiktok.com/ZGJv19GbJ/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 17:37
rozalaa, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Hej moje Dinusie, wracam po przerwie wakacyjnej. Choć przyznaję że zaglądałam do Was i podczytywałam 😎 dzisiaj już koniec urlopu, pierwszy dzień pracy za mną.
A Wy tu nie próżnujecie w działaniach 💪
Nie odniosę się do wszystkich tematów, wybaczcie. Ale od teraz będę już na bieżąco 😊
Mart678, jak sytuacja u Ciebie? Byłaś na dodatkowym usg? Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze.
Bambi, a czy ten polip na pewno operacyjny i wyklucza was ze starań na kilka miesięcy? Oczywiście nie chce Ci nic mieszać, tylko ze swoich doświadczeń pamiętam że jeszcze zanim zaczęłam się starać, miałam jakiegoś polipa, skierowanie żeby go usunąć, a kiedy już się zdecydowałam zapisać, okazało się że już dziada nie było. Sam się zluszczył.
Lipcowa, ekstra że już lepiej się czujesz. Brzuszek już się zaokrągła czy jeszcze nic nie widać? 🥰
Rozalaa, supcio że miałaś udaną wizytę 👌Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Bambi92 wrote:qrwa mać. No jest polip. Około 6mm raptem, ale lekarka z uśmiechem na ustach wręczyła mi skierowanie do szpitala i powiedziała, że po wycięciu nie powinniśmy się starać przez 3-6 mscy.
Rozumiecie, jak się czuje teraz.rozalaa, siesiepy, Pfry, Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
@rozalaa super, że wizyta udana! Obyście teraz szli już tylko do przodu i niech dzieje się magia 💖!
@Angi90 trzymam mocne kciuki, wszystko na pewno pójdzie dobrze ❤️!rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵
-
Ah i chciałam też się z Wami podzielić czymś, czym właściwie z nikim innym nie mogę.
Spójrzcie tylko 🥺✨
https://ibb.co/hFwCk6XKarolinaAnastazja, Niemampomyslunanick, SandraH.97, Paprota9418, Pfry, siesiepy, Emka06, BuBu90, Paulina666, RinTinTin, Marti27, Niaha, oloska, Amunicja, Angi90 , Beezi, Paucia, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Bambi92 wrote:qrwa mać. No jest polip. Około 6mm raptem, ale lekarka z uśmiechem na ustach wręczyła mi skierowanie do szpitala i powiedziała, że po wycięciu nie powinniśmy się starać przez 3-6 mscy.
Rozumiecie, jak się czuje teraz.
Mojej koleżance tez wycinali i to większego i usłyszała ze działal jak antykoncepcja i mieli od kolejnego cyklu się starać i sie udaloOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Bambi nigdy z polipem nie miałam do czynienia ale wydaje mi się, że dziewczyny dobrze prawią 🧐 nawet jeśli coś tam siedzi, to pół roku bez starań wydaje się być mocno naciągane 👀 trzeba poczytać i skonsultować z innym lekarzem 🧑⚕️ ale przytulam za tą informację tak czy inaczej 🫂
Lipcowa podziel się propozycjami imion, jestem strasznie ciekawa 😍
Mart daj znać co tam u Ciebie, bo się tu zamartwiamy 🥺
KarolinaAnastazja piąteczka w takim razie 🙌 😁
Kropka - piękne kropeczki 🥹 wrzesień się kończy, co oznacza, że do transferu coraz bliżej 😍 przydało by się jakieś jaja wpisać 🦖 🥚
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
rozalaa wrote:Kochane moje mam chorobę lokomocyjną więc nie miałam Wam jak nasmarować posta po drodze 😅
Pani Doktor bardzo przyjemna i ciepła kobieta ☺️ przeanalizowała wszystkie wyniki, dała skierowanie na HSG🥳🥳🥳, jestem w 26 dniu cyklu więc muszę zadzwonić i się umówić do jej zaufanego kolegi żeby mi zrobił zabieg po 🙉 lub poczekać miesiąc i ona wtedy mi zrobi bo mają remonty jakieś na oddziale 😊 zdecydowanie jestem spokojniejsza, wręcz zadowolona 🥰 mężu ma brać suplementy jeszcze przez dwa/trzy miesiące, wspominała coś o badaniach genetycznych 🧬 u niego, pytała o przypadki występowania chorób płuc w rodzinie 🧐 bo kupy jej się nie trzyma fakt, że hormony u niego są ok, posiewy czyste, a plemniki leniwe 🤷♀️ idziemy do przodu 🥰 N97 na skierowaniu wali po oczach 👀
Bardzo się cieszę, że Pani dr przypadła Wam do gusty i że macie zaplanowane kolejne kroki 😊
A co do N97 pamieta, że do tylko "znaczek" który określa Wasza jednostkę chorobową, ale w żaden sposób nie definuje Was ❤️ mimo że droga wszystkich N97 jest ciężka i wyboista to kiedyś dotrzemy do celu ❤️rozalaa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
kropka27 wrote:Ah i chciałam też się z Wami podzielić czymś, czym właściwie z nikim innym nie mogę.
Spójrzcie tylko 🥺✨
https://ibb.co/hFwCk6X
Ale piękne ❤️kropka27 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
KarolinaAnastazja jakoś tak Kudowy za bardzo nie zwiedzaliśmy więc nie uświadczysz. Zwiedzaliśmy tylko knajpy w Kudowie i najbardziej jedzonkowo i obsługowo polecić mogę z pewnością Cafe Domek. Tak pysznego sosu grzybowego jak u nich to nigdy w życiu nie jadłam a każde mięsko mięciutkie i soczyste. Drinki za to najfajniejsze były w Merkurym, chociaż w Cechu byłam i piłam jakiś regionalny. Też był pyszny. 😇 Super że w badaniach wszystko gra. Ale sprawdź lepiej u siebie na USG co tam z tymi cyckami. 🥺
Olail widzę że krótki protokół teraz i już 30 podglad jajec. Trzymam już kciuki żeby dobrze rosły! 🤞🍀 to ostrzykiwanie jajników po co jest? Polepsza efekty stymulacji? I to ja pytałam i koszty. Czyli jakby do momentu w którym skończyliście to za samą procedurę dostajecie zwrot. Wiadomo że za leki itd. zwrotu nie ma. Mimo wszystko uważam że to naprawdę w porządku.
Paucia 😍 stylowe masz super żeby go pięknie uwidocznić!
Bambi nie mam pojęcia co mam ci napisać. 😬😬😬 poza tym że tulę mocno. Taka przerwa faktycznie jest konieczna? Nie da się, jeśli wszystko przebiegnie dobrze i będzie się dobrze goić, tego jakoś przyspieszyć? Chyba jest jakaś szansa z tego co dziewczyny mówią. A lekarka może niedelikatna i leci po najmniejszej linii oporu bo nigdy nie miała do czynienia z czymś takim jak niepłodność. I co to dla niej. 🙄
Aśś cieplutko! Jak cudownie! 🥰
Bubu kiedy masz jakiś monit? O właśnie. Marti dobrze mówi. Jak zobaczymy dwie kreski to pewnie pierwsze co pomyślimy to to, że test oszukany. Pięć kolejnych także. Za szóstym może do nas dojdzie. 😄
Moon spamuj ile chcesz! Człowiek chociaż w myślach sobie popodrozuje. Cudowne zdjęcia!
Zosis to tak jest że człowiek w takich chwilach nie może leżeć bezproduktywnie. Stary mój to swego czasu nie chciał jeździć na żadne wyjazdy bo wkurzało go to że w tym czasie mógł być na budowie i coś tam robić produktywnego. 😳
Rozalaa N97... to kolejny schodek w drodze po dziecko. Nic czego byśmy nie wiedziały, ale jednak w końcu jest to namacalny dowod na papierze. Zostalysmy oznaczone w systemie tym kodem. Szkoda że bez USG, jednak liczyłam że ktoś jednak mi w 16dc powie czy cokolwiek rośnie w końcu w moim kurniku. 😅
Angi oby te wszystkie utrudnienia tylko teraz, na samym poczateczku były a potem szło w pełni z górki. 🥰
Lipcowa nie mogę się doczekać fotek. 🥰 I pochwal się tymi imionami, chcemy poglosowac na swoje typy. 😂
Kropka! To malutkie kropki?! 💕
Co do starczakowej sinusoidy... jesienna chandra chyba powoli daje się we znaki i niedobór słońca. Może trzeba zwiększyć suplementację witaminy D. :p Ale tak. Ja mimo tej piątkowej wizyty też jakoś przystopowałam troszkę. Może dlatego że i tak nie mam się czym chwalić, a może dlatego że no faktycznie sobie tam wyszywam i pykam planszowki solo. Mam teraz setki zdjęć do obrobienia to już w ogóle kosmos. 😱
Nasz weekend mega udany był. Pogoda była idealna. Miało lać cały weekend ale się udało naprawdę dobrze. Padało tylko w piątek jak przyjechaliśmy i wracaliśmy z knajpy. W sobotę w Skalnym Mieście było trochę pochmurno, ale nie padało. Nie było też upału i alleluja bo nie wyobrażam sobie jakbyśmy się tam męczyli, skoro i tak się rozbieraliśmy z kurtek.
Po skalnym mieście mieliśmy chwilę przerwy w hotelu (dorwałam w końcu starego 😎 nie wiem czy z sensem nawet ale chociaż przyjemnie było 😏), potem myk na obiadokolacje i... coś mi jeb... w kolanie. Nie mogłam wchodzić po schodach (z każdym podnoszeniem nogi bolało w kolanie) a chodząc po płaskim czułam jak ciągnę za sobą nogę. Nic mi nie strzeliło w tej nodze, nic sie nie przestawiło więc nie wiem o co chodzi. Dalej boli ale jest trochę lepiej. 😳
Wczoraj byliśmy w twierdzy Kłodzko. Na górnej trasie z przewodnikiem i w labiryncie też z przewodnikiem. Kurcze naprawdę dobrze się bawiłam! Słoneczko świeciło, było przepięknie i okropnie ciekawie. Nasi przewodnicy mieli super gadane i dryg do rzucania ciekawostkami historycznymi. Jaka ja dumna byłam że gros tych rzeczy wiedziałam z takiego "serialiku dla pensjonarek" jak Outlander. 😅 Od razu poczułam że jednak oglądam coś wartościowego pod kątem historycznym.
Wtedy noga na początku doskwierała ale potem się rozruszała. Za to w domu zaczął boleć mnie prawy bark i dalej boli i wszystko mi w nim strzela (też nie wiem czemu 😆) i na dokładke plecy ale one przeszły po masażu od starego. 😳 coś się rozsypałam w ten weekend ale się nie dałam.
Zaraz tu wstawię kilka fotek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 19:04
Angi90 , Paucia, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Bambi - gdzie Ci rozpoznali tego polipa? Na szyjcie/w jamie macicy czy jeszcze w innym miejscu? Te 3-6m-cy przerwy w staraniach to przeginka wg mnie, ale może zależy to od metody usunięcia i tego gdzie jest umiejscowiony.
Miałam polipa, który miał ok 1 cm i był w jamie macicy, usuwali mi go podczas histeroskopii diagnostycznej i tylko w danym cyklu nie mogliśmy się starać, a do 2 tygodni po zabiegu mieliśmy wstrzymać się od współżycia i kapieli.
Z mojego doświadczenia zalecana jest antykoncepcja hormonalna przed usunięciem podczas histeroskopii, głównie chyba po to, aby endometrium się tak nie nabudowywało itp. Po wycięciu praktycznie nie miałam krwawienia tylko plamilam lekko na brunatno przez 2 tygodnie - ale to raczej zasługa tylko antykoncepcji.siesiepy lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry, Mój polip też jest w jamie macicy.
To już drugi cykl jak go widać. Nie wiem czy jak się nie zluszczyl przy poprzedniej miesiączce to czy jest opcja, że przy kolejnej się zluszczy.
No ta lekarka to był hit kolejny, strasznie się spieszyła na zebranie w przedszkolu. Powiedziała mi to po zakończeniu wizyty. Laski, ja nie wiem czy ja mam w sobie jakiś antymagnes, który oddała ode mnie normalnych lekarzy?Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Rozumiecie, jak się czuje teraz.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
siesiepy wrote:KarolinaAnastazja jakoś tak Kudowy za bardzo nie zwiedzaliśmy więc nie uświadczysz. Zwiedzaliśmy tylko knajpy w Kudowie i najbardziej jedzonkowo i obsługowo polecić mogę z pewnością Cafe Domek. Tak pysznego sosu grzybowego jak u nich to nigdy w życiu nie jadłam a każde mięsko mięciutkie i soczyste. Drinki za to najfajniejsze były w Merkurym, chociaż w Cechu byłam i piłam jakiś regionalny. Też był pyszny. 😇 Super że w badaniach wszystko gra. Ale sprawdź lepiej u siebie na USG co tam z tymi cyckami. 🥺
Olail widzę że krótki protokół teraz i już 30 podglad jajec. Trzymam już kciuki żeby dobrze rosły! 🤞🍀 to ostrzykiwanie jajników po co jest? Polepsza efekty stymulacji? I to ja pytałam i koszty. Czyli jakby do momentu w którym skończyliście to za samą procedurę dostajecie zwrot. Wiadomo że za leki itd. zwrotu nie ma. Mimo wszystko uważam że to naprawdę w porządku.
Paucia 😍 stylowe masz super żeby go pięknie uwidocznić!
Bambi nie mam pojęcia co mam ci napisać. 😬😬😬 poza tym że tulę mocno. Taka przerwa faktycznie jest konieczna? Nie da się, jeśli wszystko przebiegnie dobrze i będzie się dobrze goić, tego jakoś przyspieszyć? Chyba jest jakaś szansa z tego co dziewczyny mówią. A lekarka może niedelikatna i leci po najmniejszej linii oporu bo nigdy nie miała do czynienia z czymś takim jak niepłodność. I co to dla niej. 🙄
Aśś cieplutko! Jak cudownie! 🥰
Bubu kiedy masz jakiś monit? O właśnie. Marti dobrze mówi. Jak zobaczymy dwie kreski to pewnie pierwsze co pomyślimy to to, że test oszukany. Pięć kolejnych także. Za szóstym może do nas dojdzie. 😄
Moon spamuj ile chcesz! Człowiek chociaż w myślach sobie popodrozuje. Cudowne zdjęcia!
Zosis to tak jest że człowiek w takich chwilach nie może leżeć bezproduktywnie. Stary mój to swego czasu nie chciał jeździć na żadne wyjazdy bo wkurzało go to że w tym czasie mógł być na budowie i coś tam robić produktywnego. 😳
Rozalaa N97... to kolejny schodek w drodze po dziecko. Nic czego byśmy nie wiedziały, ale jednak w końcu jest to namacalny dowod na papierze. Zostalysmy oznaczone w systemie tym kodem. Szkoda że bez USG, jednak liczyłam że ktoś jednak mi w 16dc powie czy cokolwiek rośnie w końcu w moim kurniku. 😅
Angi oby te wszystkie utrudnienia tylko teraz, na samym poczateczku były a potem szło w pełni z górki. 🥰
Lipcowa nie mogę się doczekać fotek. 🥰 I pochwal się tymi imionami, chcemy poglosowac na swoje typy. 😂
Kropka! To malutkie kropki?! 💕
Co do starczakowej sinusoidy... jesienna chandra chyba powoli daje się we znaki i niedobór słońca. Może trzeba zwiększyć suplementację witaminy D. :p Ale tak. Ja mimo tej piątkowej wizyty też jakoś przystopowałam troszkę. Może dlatego że i tak nie mam się czym chwalić, a może dlatego że no faktycznie sobie tam wyszywam i pykam planszowki solo. Mam teraz setki zdjęć do obrobienia to już w ogóle kosmos. 😱
Nasz weekend mega udany był. Pogoda była idealna. Miało lać cały weekend ale się udało naprawdę dobrze. Padało tylko w piątek jak przyjechaliśmy i wracaliśmy z knajpy. W sobotę w Skalnym Mieście było trochę pochmurno, ale nie padało. Nie było też upału i alleluja bo nie wyobrażam sobie jakbyśmy się tam męczyli, skoro i tak się rozbieraliśmy z kurtek.
Po skalnym mieście mieliśmy chwilę przerwy w hotelu (dorwałam w końcu starego 😎 nie wiem czy z sensem nawet ale chociaż przyjemnie było 😏), potem myk na obiadokolacje i... coś mi jeb... w kolanie. Nie mogłam wchodzić po schodach (z każdym podnoszeniem nogi bolało w kolanie) a chodząc po płaskim czułam jak ciągnę za sobą nogę. Nic mi nie strzeliło w tej nodze, nic sie nie przestawiło więc nie wiem o co chodzi. Dalej boli ale jest trochę lepiej. 😳
Wczoraj byliśmy w twierdzy Kłodzko. Na górnej trasie z przewodnikiem i w labiryncie też z przewodnikiem. Kurcze naprawdę dobrze się bawiłam! Słoneczko świeciło, było przepięknie i okropnie ciekawie. Nasi przewodnicy mieli super gadane i dryg do rzucania ciekawostkami historycznymi. Jaka ja dumna byłam że gros tych rzeczy wiedziałam z takiego "serialiku dla pensjonarek" jak Outlander. 😅 Od razu poczułam że jednak oglądam coś wartościowego pod kątem historycznym.
Wtedy noga na początku doskwierała ale potem się rozruszała. Za to w domu zaczął boleć mnie prawy bark i dalej boli i wszystko mi w nim strzela (też nie wiem czemu 😆) i na dokładke plecy ale one przeszły po masażu od starego. 😳 coś się rozsypałam w ten weekend ale się nie dałam.
Zaraz tu wstawię kilka fotek.siesiepy, Marti27, Pfry, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ale ten polip u mnie pojawił się ostatnio, na USG w kwietniu go jeszcze nie było. Także to raczej kwiatek do kożucha niż praprzyczyna. Wiem, że brzmię gorzko, ale tak jest.
Niemniej podnioslyscie mnie już trochę na duchu, najbardziej mnie dobiła ta przerwa w staraniach. Napisałam już do dwóch szpitali z pytaniem o termin na NFZ, ale myślę że i tak zrobię prywatnie w której z klinik.Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Bambi92 wrote:Pfry, Mój polip też jest w jamie macicy.
To już drugi cykl jak go widać. Nie wiem czy jak się nie zluszczyl przy poprzedniej miesiączce to czy jest opcja, że przy kolejnej się zluszczy.
No ta lekarka to był hit kolejny, strasznie się spieszyła na zebranie w przedszkolu. Powiedziała mi to po zakończeniu wizyty. Laski, ja nie wiem czy ja mam w sobie jakiś antymagnes, który oddała ode mnie normalnych lekarzy?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Misia monit jeszcze nie, na razie palmienio-krwawienie (woda zabarwiona na czerwono), jutro jeśli przyjdzie okres to dzwonię do kliniki żeby mnie jeszcze na jutro wcisnęli do Pani doktor bo tak kazała zrobić, wyskoczę szybciutko na badania i od następnego dnia stymulacja 😍
Kurcze kurcze, dawać mi ta stymulację już. 🔥 Nie mogę się doczekać jakby to miała być moja.
Obiecane fociszki:
Twierdza:
Skalne miasto:
Emka06, Marti27, Pfry, Bambi92, Niaha, kropka27, ChocoMonster, Angi90 , Beezi, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Bambi92 wrote:Ale ten polip u mnie pojawił się ostatnio, na USG w kwietniu go jeszcze nie było. Także to raczej kwiatek do kożucha niż praprzyczyna. Wiem, że brzmię gorzko, ale tak jest.
Niemniej podnioslyscie mnie już trochę na duchu, najbardziej mnie dobiła ta przerwa w staraniach. Napisałam już do dwóch szpitali z pytaniem o termin na NFZ, ale myślę że i tak zrobię prywatnie w której z klinik.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Bambi z tymi polipami to bywa różnie. Niektórzy ginekolodzy w ogóle nie umieją ich rozpoznać, a jak się pójdzie w II poł. cyklu to polip może być niewidoczny na USG. U mnie wykryli polipa jak nie starałam się o dziecko, więc kazali tylko obserwować, ale jak zaczęłam się starać to tylko niepotrzebnie traciłam przez niego czas. 🤨 no i w międzyczasie sobie podrósł... Może być tak, że masz go już dłużej niż 2 cykle, bo 6 mam to już spory polip. Najlepiej pozbyć się go raz dwa i z głowy. 💪
Wiadomo, że i z polipem można zajść w ciążę - przykładem tego jest natkurka z zeszłorocznego wątku lipcowego. Ale ogólnie on działa jak naturalna, ale niechciana antykoncepcja w jamie macicy - jak taka wkładka domaciczna.👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Dziewczyny mamy wyniki HBA i fragmentacji, no chyba nie jest najlepiej 🧐 ale nie jest też najgorzej ☺️ napisali tam, że próbka 5 mln w 1 ml czyli zwiększa się ilość 😍
Hba 54%
Dfi 22,4%
Hds 12,8 % (ale to jest akurat w normie bo poniżej 15% ma być)siesiepy, Pfry, Bambi92, RinTinTin, Lipcowa lubią tę wiadomość
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸