Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny życzę Wam dużo siły i wytrwałości w tym ciężkim czasie.
P.S.mamy przecież wspaniałych mężów😊SandraH.97, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Emka06, oloska, SandraH.97, rozalaa, Beezi, siesiepy, Niaha, Lipcowa, aśś, Paulina666, Kil lubią tę wiadomość
-
Amunicja wrote:Emka06
O, wypalona- bardzo ładne określenie, pasuje mi. Ale jestem też pogodzona. Mnie macierzyństwo nigdy nie będzie definiować, nie będę mamą_ornitologiem ani mamą_płetwonurkiem 🤢🥴
Umiem już całkiem spokojnie myśleć o pozostaniu bez dziecka.
Oczywiście nie jest moim zamiarem wprowadzenie nastroju stypy, proszę dzielnie pracować nad potomstwem 😄 Nadal czekacie na wyniki badań KIR?
Rozala, to już jutro! 🤩 Całkowicie wypadło mi z głowy. Ale ze mnie ovupsiapsi 🙈😅 No to trzymam mocno kciuki, żeby NFZ miło Cię zaskoczył. Ja też się przejechałam nie raz, ale to nie jest reguła. Obyście trafili na dobrego specjalistę, który Wam pomoże🤞🏻O której wizyta?
Paprota, przybijam piątkę w 5dpo 🙌🏼 Na zdrówko!Paprota9418, rozalaa lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Rozalaa trzymamy kciuki, dlatego nic nie piszemy 😜 Myślę, że na NFZ może być całkiem rozsądnie. No i przebadaja Was pewnie dokladnie, bezpłatnie. Korzystaj i przemagluj tego lekarza jutro 😃
Dziewczyny my już tak długo się znamy, że nawet wypalenie przechodzimy razem 😃
Ja idę jutro sprawdzić, czy mam polipa czy się zluszczyl.siesiepy lubi tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Hej dziewczyny,
wróciliśmy do starań po rocznej przerwie. Dużo rzeczy się wydarzyło w międzyczasie, dużo słów powiedzieliśmy. Część niepotrzebnych. Myślałam że to już koniec naszego związku, ale wyszliśmy na prostą. Teraz czuję, że się wzmocniliśmy, że jesteśmy zespołem w tych staraniach. I jesteśmy zespołem w naszym związku. Że mamy wspólne cele i wspólną wizję na życie.
Chciałam się odezwać, bo ja dopiero teraz czuję że chcę tego dziecka, pomimo że staramy się od 2021 roku.
Życie potrafi doświadczać solidnie w tym temacie. Ostatni rok to jakiś rollercoaster emocji w moim wykonaniu.
Patrzę z nadzieją w przyszłość, ale jednocześnie boję się tej nadziei. Boję się że się zawiodę, że nie mam żadnej pewności jaki scenariusz starań na nas czeka. Medykalizacja każdego etapu starań mnie przytłacza i odziera z intymności. Dodatkowo podporządkowuje życie pod starania, co jest dla mnie trudne.
Z plusów tych wszystkich zawirowań - poszłam na terapię indywidualną i uczę się o sobie dużo,
- dużo nauczyłam się o zdrowszych wyborach żywieniowych dzięki dietom i ebookom akademii płodności - bardzo gorąco Wam polecam. To fajne babki, które robią dużo dobrego - część tricków stosowałam nawet bez starań, bo jedzenie ogromnie wpływa na zdrowie w każdym aspekcie (to czego nie umiem w dalszym ciągu to na stałe zrezygnować ze słodyczy i regularnie ćwiczyć, ale może z czasem przyjdzie też to).
Już po HSG w ostatnim cyklu, zaczynam właśnie kolejny - drugi po przerwie - z letrozolem. Trzymajcie kciuki proszę. Chyba najbardziej za zdrową głowę
Pozdrawiam Was ciepło i znów wpisuję się do słodko-gorzkiego teamu staraczkowego.rozalaa, Paprota9418, Lipcowa, siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
29 lat -> już 32
PCOS stwierdzony od 2012
początek starań 09.2021
Luty 2022 Gameta Łódź
Drugi początek starań sierpień 2023
HSG - 08.2023 jajowody drożne
Pierwsza procedura IVF - listopad 2023
45 komórek pobranych 🤯
30 dobrych
18 dawstwo
6 zamrożonych
6 zapłodnionych
2❄️❄️ z 5 doby
02.2024 FET 💔 beta <0,2
26.04.2024 FET 🤞
10 dpt beta 92,4
12 dpt beta 241
19 dpt beta 15,6 CB 😭
II IVF lipiec 2024
20 komórek pobranych
15 zapłodnionych
9 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️z 5 doby
1 ❄️ z 6 doby
Czekamy na transfer - odroczony aż o 2 cykle
11.09.2024 - FET
10dpt beta hCG 375
12dpt beta hCG 751
15dpt beta hCG 2552
19dpt beta hCG 13873
30.09 5+4: GS 12,9mm, YS 3,2mm
-
Emka92 witaj naszych skromnych progach ☺️ przykro mi, że starania tak mocno Cię już doświadczyły, trzymam kciuki za to żeby szybko wyszło dla Ciebie słoneczko ☀️ 😊
Wizyta jak umawialiśmy się na październik była na 7.30, ale jak jakaś Pani dzwoniła przekładać nam termin to kazała przyjechać między 7 a 10 rano 😊 mamy ponad godzinę drogi, wyruszamy o 6 🚗 😁
To jak mocno czuję Wasze wsparcie jest nie do opisania 🥹 to piękne ♥️ dziękuję 🫶🥹Paprota9418, Emka06, siesiepy, Marti27, Angi90 , Nataliii lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Rozala, czyli to już jutro! Kciuki zaciśnięte z całych sił ✊ Myślę, że nie będzie tak źle, w końcu mają w tym doświadczenie, wiadomo, że pewnych rzeczy nie przeskoczysz i niektórych rzeczy się nie da, ale myślę, że wbrew pozorom da się całkiem sporo. 🤞
Moon 😍
Aśś, u nas dzisiaj 'tylko' 17 😅 Ale na szczęście od jutra już relaks plażowy na koniec, chociaż Stary coś przebąkuje o jakimś małym trekkingu w górach 😂
Paprota, smacznego! 🍷 Przybijam toast Fantą bez cukru 😅
W ogóle w Hiszpanii mają Fantę cytrynową bez cukru, ratuje moją niemożność napicia się sangri i w ogóle czegokolwiek oprócz wody 😍
Bambi, Amunicja, Emka i wszystkie Dinusie - mam nadzieję, że już niedługo 🥺🍀
Olail, jak Ci idzie? Jak się czujesz?
Sandra, czekam na wyniki, ale dobrze, że jest jakakolwiek poprawa 🤞
Paprota9418, Emka06, rozalaa, aśś lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi według suwaczka dzisiaj macie studniówkę 😍
Beezi lubi tę wiadomość
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
-
Rozalaa, kciuki zaciśnięte. 🤞🤞 Już wiem, czemu się tak wcześnie obudziłam. 🤣 Czekam z Wami pod gabinetem.
Ja dzisiaj, teoretycznie zakończyłam urlop i powinnam iść do pracy, ale... Wzięłam jeszcze jeden dzień wolnego i leżę, odpoczywam po urlopie. 🤣 Całe 2 tygodnie na budowie to jednak zbyt dużo jak na moje siły. Dzisiaj NIC nie robię.rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeezi wrote:Rozala, czyli to już jutro! Kciuki zaciśnięte z całych sił ✊ Myślę, że nie będzie tak źle, w końcu mają w tym doświadczenie, wiadomo, że pewnych rzeczy nie przeskoczysz i niektórych rzeczy się nie da, ale myślę, że wbrew pozorom da się całkiem sporo. 🤞
Moon 😍
Aśś, u nas dzisiaj 'tylko' 17 😅 Ale na szczęście od jutra już relaks plażowy na koniec, chociaż Stary coś przebąkuje o jakimś małym trekkingu w górach 😂
Paprota, smacznego! 🍷 Przybijam toast Fantą bez cukru 😅
W ogóle w Hiszpanii mają Fantę cytrynową bez cukru, ratuje moją niemożność napicia się sangri i w ogóle czegokolwiek oprócz wody 😍
Bambi, Amunicja, Emka i wszystkie Dinusie - mam nadzieję, że już niedługo 🥺🍀
Olail, jak Ci idzie? Jak się czujesz?
Sandra, czekam na wyniki, ale dobrze, że jest jakakolwiek poprawa 🤞 -
Cześć!
Rozaala, z całych sił trzymam 🤞🤞za Ciebie i Starego!🍀🍀🍀
Mart 🥺 kochana odezwij się, jak się dziś czujesz? przytulam i wierzę, że będzie dobrze 🫂❤️
Paucia, dziękuję za taki piękny update 🤩 Brzusio przecudaśne, Mikołaj super nad nim pracuje 😁❤️
Beezi, Aśś, Moon 😍 Fantastyczne widoczki👌 Chcę jeszcze 🙌😅😘
Bambi, kciuki za czyściutki obraz🤞🤞🤞
Emka92, witaj ☺️
Niech dobry poniedziałek zwiastuje cały tydzień dobrych wieści dla Dinusiów!✊rozalaa, Paucia lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Bambi, dokładnie 😁 Chociaż tak naprawdę mniej, mam się zgłosić wcześniej na wywoływanie, bo cukrzyca, a na razie nic nie jest gotowe 😅
Rozala, czekam pod gabinetem 🤞
Zosis, odpoczywaj, należy Ci się! ❤️
Angi, jak nastawienie przed tym tygodniem? ✊
Olail, w takim razie będę mocno kibicować w sobotę, żeby były dobre wiadomości ✊
Dobrego tygodnia, Dinusie ❤️🍀Angi90 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Rozalaa wszystkie kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻🍀
-
Dziewczyny, melduje się z ☕ z home office. Nie mogłam się podnieść z łóżka o 8 😟 Jednak jak zamiast odpoczywać w niedzielę, człowiek projektuje kuchnie, to ma potem ciężki poniedziałek 😜
Rozalaa o której godzinie zameldujesz nam co i jak? Bo dzisiaj wszystkie myśli będą związane z Tobą 😃
Zosis tak trzeba żyć 😉 jeszcze z tydzień pewnie by się przydał, ale pojechałabyś na budowę 😉
Olail ✊ za realizację nowego planu. Myślę, że z cyklu na cykl bedzie coraz lepiej, bo leki będą już dłużej działać. Ale chyba zawsze przy staraniach chłodna głowa to podstawa. Przy IVF też, niestety 😔
Emka92 witamy w naszym skromnym gronie😇
Amunicja a Ty melduj się częściej ☝️ wczoraj jak biegałam to myślałam o tym naszym 'srał to pies'. Wkoło było mnóstwo szczęśliwych rodzinek z dziećmi. No nie jest to mój ulubiony widok ostatnio, bez urazy dla tych, co są w ciąży. Ale przypomniało mi się Twoje nastawienie i nie rozwaliło mnie to do końca. Takze chętnie posłużę Ci swoim ramieniem, gdybyś potrzebowała 😉
Amunicja, siesiepy lubią tę wiadomość
💃
🕺
-
Cześć Kochane !
U mnie weekend bardzo spokojny, wypoczęliśmy, mimo brzydkiej pogody. ☺️
Zaczyna mnie znowu boleć pierś...w marcu tak mnie bolała, że już się bałam, że jakiegoś guza/raka mam. Okazało się na wizycie u lekarza, że mam zapalenie mięśnia i od tamtej pory co podniosłam na ta stronę/rękę to na następny dzień bolał mnie cycek i tak jest do tej pory...smaruję maścią na stłuczenia/zapalenia ale guzik daje.. 🤨
📣Otrzymałam dzisiaj badanie męża nasienia na bakterię - NIE MAMY NIC🥳, czekam na grzybole 🍄🤪
Rozala, trzymam kciuki! 🤞
Mnie mało przez weekend nie tylko tutaj ale na Internecie, obiecałam sobie weekendy bez telefonu w ręku - nawiązując do naszej rozmowy kilka tygodni temu 😂
Pięknego dnia! ☺️Lipcowa, Beezi, Paprota9418, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
-
Beezi, a Ty jak dajesz rade w taka pogode? 🌞
KarolinaAnastazja, superz oby drugie tez wyszly czyste 🥳
Bambi, chociaż odpoczniesz troszke na tym HO?
Rozala, kciuki na pokładzie 🤞
Moon, skoro jestes a Alanyi (o ile dobrze pamietam), to czy byłaś na przejażdżce ta kolejką gondolkową? Jak byłam rok temu to akurat na miesiąc byla zamknieta, a podobno ładne widoczki🏖
Ja jadę teraz na Coral Bay, podobna jedna z najładniejszych plaż na Cyprze, wysle foteczki jak sie doczołgam z autobusu 😀siesiepy lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Jak człowiek ma dość budowy i bierze dodatkowy dzień urlopu, żeby odpocząć to gdzie przyjeżdża? Tak! Na budowę! 🤦♀️ Wyspaliśmy się, zjedliśmy śniadanie i ostatecznie stwierdziliśmy, że bez sensu taki dzień przed TV, wzięliśmy kawę, psa i przyjechaliśmy...🤣
Rozalaa, gdzie się podziewasz?! Jak wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 10:30
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Jak człowiek ma dość budowy i bierze dodatkowy dzień urlopu, żeby odpocząć to gdzie przyjeżdża? Tak! Na budowę! 🤦♀️ Wyspaliśmy się, zjedliśmy śniadanie i ostatecznie stwierdziliśmy, że bez sensu taki dzień przed TV, wzięliśmy kawę, psa i przyjechaliśmy...🤣
Skąd ja to znam 😂Zosis lubi tę wiadomość
💃
🕺
-
Zosis wrote:Jak człowiek ma dość budowy i bierze dodatkowy dzień urlopu, żeby odpocząć to gdzie przyjeżdża? Tak! Na budowę! 🤦♀️ Wyspaliśmy się, zjedliśmy śniadanie i ostatecznie stwierdziliśmy, że bez sensu taki dzień przed TV, wzięliśmy kawę, psa i przyjechaliśmy...🤣
Rozalaa, gdzie się podziewasz?! Jak wizyta?
Zosiu pocieszę cie, ze już jak zamieszkasz, to posiedzisz krótko w domu, bo pozniej bedzie trzeba na dworze działać 😂🤪🤞Zosis, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Kochane moje mam chorobę lokomocyjną więc nie miałam Wam jak nasmarować posta po drodze 😅
Pani Doktor bardzo przyjemna i ciepła kobieta ☺️ przeanalizowała wszystkie wyniki, dała skierowanie na HSG🥳🥳🥳, jestem w 26 dniu cyklu więc muszę zadzwonić i się umówić do jej zaufanego kolegi żeby mi zrobił zabieg po 🙉 lub poczekać miesiąc i ona wtedy mi zrobi bo mają remonty jakieś na oddziale 😊 zdecydowanie jestem spokojniejsza, wręcz zadowolona 🥰 mężu ma brać suplementy jeszcze przez dwa/trzy miesiące, wspominała coś o badaniach genetycznych 🧬 u niego, pytała o przypadki występowania chorób płuc w rodzinie 🧐 bo kupy jej się nie trzyma fakt, że hormony u niego są ok, posiewy czyste, a plemniki leniwe 🤷♀️ idziemy do przodu 🥰 N97 na skierowaniu wali po oczach 👀Emka06, Lipcowa, Angi90 , SandraH.97, Paucia, Nataliii, Beezi, ChocoMonster, Marti27, Niemampomyslunanick, siesiepy, olail, Amunicja lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖