X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Sorki że się nie odzywam ale totalnie pokłócona ze starym mam ochotę odwołać to IUI w pizdu.
    W pracy z 5 osób minimum zostałyśmy we 2..
    mam serdecznie dość.
    Ściskam 🫶 Nie wytrzymuje presji chlop czy co mu tam pod kopułką siedzi? Nie ma co działać pod wpływem emocji, nic nie odwołuj ☝️ Czasami tak się wszystko uklada nie po drodze, ale pamiętaj że to chwilowe.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• Zosis Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja tylko pinformuje, że stary wytępił bakterię beztlenową- właśnie otrzymałam wynik ! 💚💚💚💚

A to oznacza, że podchodzimy do IUI końcem listopada 😍😍

🥳🥳
    Tak się cieszę!
    Prawie, jak z własnej IUI! :)

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja tylko pinformuje, że stary wytępił bakterię beztlenową- właśnie otrzymałam wynik ! 💚💚💚💚

A to oznacza, że podchodzimy do IUI końcem listopada 😍😍
    To piekny prezent na święta może być z tego 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 14:56

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    🥳🥳
    Tak się cieszę!
    Prawie, jak z własnej IUI!

A ja mam nadzieję, że grudniowe jajo będzie ode mnie na pierwszej stronie 🤭😄😊

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak meldujemy, to u nas stary po badaniach. Jutro wyniki. Ciekawe co tam zostawil w laboratorium 🤔 Robil w sierpniu ostatnio. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będę mieć wizytę pod kątem IUI.

Paprota9418, KarolinaAnastazja, rozalaa, jo_ana, Beezi, Marti27, siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś tak ciężki dzień w pracy.. wgl ostatnio jakoś tak wszystko jest nie po drodze. Chciałabym się przytulić ale nie mogę się tym razem ugiąć tak łatwo. Za bardzo zabolało.
    Cholernie go kocham i mi bardzo szybko przechodzą złości.. mam ochotę już mu odpuścić ale sprawił mi straszną przykrość w sobotę.
    Tak naprawdę poszło o “krzyczenie” na psa.. bo mieliśmy gości, a pies się mega cieszył zaczął po nich skakać… i była dość ostra wymiana zdań z moją babcią na temat krzyczenia na psa i ustawiania go do pionu. Mąż ich potem przeprosił ale u mnie jest taka mała zadra bo ja nigdy w życiu nie odezwałabym się w taki sposób do nikogo z jego rodziny.
    Jeszcze teraz ta praca totalne braki kadrowe. Robimy w 2 robotę 5 osób. Ostatnio chciałyśmy chociaż urlop nagrodowy za nadgodziny to się szefostwo nie zgodziło. I nie usłyszysz ani dziękuję ani spier**.. tak wiem wiem mówiła że jak nie będę w ciąży do końca roku to zmieniam pracę i dalej się tego trzymam już mam 2 opcje i będę się umawiać na rozmowy bo tak dłużej się nie da.

Stary właśnie “oddaje się przyjemności w imię nauki” jak on to mówi…

Karolina bardzo się cieszę ! Mam nadzieję że będziemy mogły przechodzić przez to razem !❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 15:14

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was w końcu!

Dziadek miał wychodzić najwcześniej jutro, wypuścili go wczoraj o czym dowiedzieliśmy się w sobotę wieczorem, więc nawet sprzętu medycznego w okolicy bliższej niż miasto wojewódzkie (100km) nie mogliśmy już wypożyczyć. Na szczęście dziadek daje radę.
    Miałam jechać dzisiaj na warsztaty, ale tak mi się nie chciało wstawać o 5 (dostałam @ wczoraj, sytuacja z dziadkiem, ostre spięcia ze starym, zawirowania ciśnienia pogodowe, ogólna niemoc), że dziadkiem się wymigałam. Nie czułam się na siłach poznawać dzisiaj rzeszy ludzi i "dobrze się bawić". :/ Ale jedno muszę przyznać, pamiętacie jak ostatnio mówiłam, że z bólu podczas 1dc mnie kosiło z nóg? I to jakoś od listopada poprzedniego roku się działo, że te miesiączki coraz boleśniejsze? Aktualnie po kuracji antybiotykiem okres bezbolesny. Nie wiem czy to efekt tego, że bezowulacyjny (ale nawet takie mnie kosiły srogo), czy jednak ureaplasma winna była temu, że zdychałam... :o
    Próbuję się teraz umówić na USG cycków i tarczycy oraz kilka hormonów (morfo, ths, ft4, prolaktyna). Wstępnie udało mi się USG cyckowe na piątek umówić, to będzie 6dc, ale uznałam, że już ten jedeń dzień tej prolaktynie aż takiej różnicy nie zrobi, bo będę po to ujeżdżać do wrocławia, więc chce za jednym zamachem kilka rzeczy zrobić. Może uda się wyrwać wcześniejszy termin, cały czas się czaję.
    Skontaktowałam się z koordynatorką jak ma wyglądać ten cykl. Kiedy mamy się skontrolować, czy do czasów otrzymania wyników kontrolnych mamy się wstrzymać ze staraniami (to logiczne, ale jeśli mamy zbadać się 2-3 tygodnie po antybiotykoterapii i doliczymy 1 tydzień na otrzymanie wyników, to kolejny miesiąc idzie na zmarnowanie. I to tylko i wyłącznie w wypadku jeśli nic znowu nam nie wyjdzie).

Oprócz tego latam jak maniaczka na grzyby, odkrywam nowe gatunki które zbieram bo nikt inny ich nie zbiera (teraz jaram się gąsówkami fioletowawymi, ostatnio znalazłam wielkie skupisko opieniek i jak trafiam na muchomory czerwieniejące to też biorę - panierowane były paskudne, ale smażone na masełku z solą i pieprzem cudo). Teraz ma być sezon na gąski, gąsówki, powinny pojawiać się nadrzewne grzyby i wodnichy. Super się idzie do lasu i wychodzi z pełnym koszem, podczas gdy inni płaczą, że już grzybów nie ma. :) Obkupiłam się w słoje i trzaskam przetwory grzybowe i sosiki.

Skłamałabym, jeślibym nie powiedziała, że nie jestem zmęczona już tym wszystkim. Niby mam i mamę do pomocy, i babcie, i siostry, ale jest wszędzie okropnie dużo bodźców.

Kokos a badaliście testosteron? :D Mój też brodę jak zapuści to ma bujną. W sumie wszędzie ma sporo włosów, jak nie goli, poza głową. :)

Beezi ogólnie to obawialiśmy się, że przez mocne stłuczenie barku nie będzie w stanie tak sprawnie funkcjonować. Ale jest bardzo dobrze. :) I hahaha, zachcianka na mleczko w tubce mnie urzekła. Rozumiem, że to na wzmocnienie po porodzie? :D

KarolinaAnastazja od kilku miesięcy nosiłam się z zakupem takich bodziaków na szczęście. Chciałam szukać czegoś tak ładnego jak widziałam dwa lata temu (z Bambim były), ale nie mogłam znaleźć, a że my dinusie to uznałam, że te dinkowe przecież cudowne są. Trzymam kciuki za IUI!!! :)

Biedronka@ superowo! :D To niesamowite ile można czasem zdziałać tak prostymi rzeczami jak suple, ruch czy dieta.

Rozalaa a ta rozpiska to nie była od Claire? Mój bierze w innych dawkach. :) Na pewno je rozpiszę jak będę robiła wpis do pamiętnika.

Angi jak Lipcowa pokazała swoje to moja pierwsza myśl była taka, że przecież zastanawiałam się nad nimi w Pepco już niejednokrotnie. A tu miałam komplet 5 sztuk, no mój Patrycjuszex musiał to wziąć. :)

jo_anna tak, tą czarną forte. Brał ją od sierpnia. Ale mam na etykiecie z tyłu napisane, że tam jest w 1 kapsułce 80mg naturalnego oleju z astaksantyną 5%, w tym astaksantyny 4mg. Brał jedną kapsułkę. https://www.notino.pl/ostrovit/astaksantyna-forte-naturalny-przeciwutleniacz/p-16153440/?gclid=Cj0KCQiAuqKqBhDxARIsAFZELmJmmvEzztP6JhgSOL_dVAP2XaqOgvQnoywFWIgvFuYmHEHAtvE1olsaAgR3EALw_wcB

Zosis, korzystaj póki możesz (tfu tfu, oczywiście życzę Ci aby obyło się bez obezwładniających mdłości :) ).

Aśś no dokładnie, powinno zaskoczyć a nie zaskakuje, więć według mnie badania to nie szukanie dziury w całym tylko po prostu szukanie powodu tego, że sie nie udaje...

Paprota, z tymi starymi to chyba jesienna chandra, skoro tak masowo im odwala. Brak słów... :( Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, proszę IUI nie odwoływać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 15:13

Paprota9418, paprotka17 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, kochana teraz niech kupi coś dobrego do żarcia na przeprosiny, żeby nie było tak łatwo jak mu się wydaje! A co! Niech się wykazi kupi coś pysznego co lubisz !😋

A o odlowaniu IUI nawet nie chce u Ciebie słyszeć! Emocje wzięły górę a ja tu w dole wołam Cię, żeby razem przejść przez tą drogę Karola! Ja tu czekaaam! 🤗😃

A stary to jakieś przesilenie jesienne chyba ma, że mu się pyskówka włączyła 😁

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.. dobrze się było móc wygadać.
    To z odwoływałam IUI to były emocje i myślałam o tym przez całą niedzielę ale ostatecznie już tak niedużo nam brakuje. A sprzeczki i kłótnie zawsze będą. Mogę się jeszcze trochę ponieodzywac ale ostatecznie w końcu mi przejdą złości.

Stary już po, wyniki mają być dzisiaj bo miał zrobić tylko podstawowe a posiewy za 7 dni.
    Moja “czystość” też jest okej.

Nie spodziewam się żadnych niespodzianek więc oczekuję na 🐒 i jedziemy z tym koksem.

KarolinaAnastazja, siesiepy, Beezi, paprotka17, kropka27, Lipcowa, Mart768 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Dziękuję.. dobrze się było móc wygadać.
    To z odwoływałam IUI to były emocje i myślałam o tym przez całą niedzielę ale ostatecznie już tak niedużo nam brakuje. A sprzeczki i kłótnie zawsze będą. Mogę się jeszcze trochę ponieodzywac ale ostatecznie w końcu mi przejdą złości.

Stary już po, wyniki mają być dzisiaj bo miał zrobić tylko podstawowe a posiewy za 7 dni.
    Moja “czystość” też jest okej.

Nie spodziewam się żadnych niespodzianek więc oczekuję na 🐒 i jedziemy z tym koksem.

Psycholog mi powiedziała że jak są kłótnie to znaczy że wciąż nam (obu stronom) zależy. :) i uważam że coś w tym jest, dużo gorzej jakby wszystko mam bylo obojętne w stosunku do drugiej połówki.
    Ale co krwi napsuja to inna sprawa.

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy oczywiście psycholog ma rację.
    Sprzeczki oczyszczają atmosferę. Poza tym obydwoje jesteśmy z różnych domów i każde z nas jest wychowane inaczej i ma wpojone inne zasady więc nieporozumienia to normalna rzecz..
    gorzej jest ze słowami które wtedy padają i potrafią bardzo mocno zaranić długą stronę.
    Często nieprzemyślane i powiedziane w emocjach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 16:25

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosku chyba kłóciła bym się z tą teorią 😁 dużo było przypadków na forum, takich że np. w pierwszej ciąży kreski były już 9dpo a w drugiej dopiero po terminie małpy 🧐

Paprota ajjj przekichane 😥 co się zadziało że taki braki kadrowe macie? Za wyniki 🤞🍀 niestety kłótnie są nieodłączną częścią wszystkich związków 🤷‍♀️ ważne żeby była zachowana odpowiednia równowaga pomiędzy kłóceniem się i godzeniem 😅 jeśli chodzi o Starego to piąteczka - mój też mnie wkurwia ostatnio 😅 Już nie wiem jak mam go naprawić, jego libido szoruje po ziemi aż żal patrzeć co mnie denerwuje maksymalnie 😤

Paprotka kibicuję, trzymam 🤞🍀 za super wyniki ☺️

Siesiepy masz rację, jak już przestaje zależeć to często nie ma czego ratować 😒 ja z jednej strony rozumiem tych naszych facetów - starania to ciężki czas, ale z drugiej serio, nie raz jak z dziećmi 🤦‍♀️

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mi to właśnie wysłał ❤️🦖🦕
    Zrzut-ekranu-2023-11-06-o-17-08-18.jpg
    vs png

Tak w temacie ubranek ❤️

siesiepy, paprotka17, rozalaa, Emka06, kropka27, Zosis, Marti27, KarolinaAnastazja, Beezi, Mart768, bonassola, justme lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala jedna dziewczyna jest w ciąży, druga na planowanym urlopie na Kanarach a trzecia wzięła opiekę nad dzieckiem…

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    vs png

Tak w temacie ubranek ❤️
    Czy to przypadek, że takie reklamy mu wyskakują? Nie sądzę :D

Beezi, Mart768, Paprota9418 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nadrobiłam Was w końcu!

Dziadek miał wychodzić najwcześniej jutro, wypuścili go wczoraj o czym dowiedzieliśmy się w sobotę wieczorem, więc nawet sprzętu medycznego w okolicy bliższej niż miasto wojewódzkie (100km) nie mogliśmy już wypożyczyć. Na szczęście dziadek daje radę.
    Miałam jechać dzisiaj na warsztaty, ale tak mi się nie chciało wstawać o 5 (dostałam @ wczoraj, sytuacja z dziadkiem, ostre spięcia ze starym, zawirowania ciśnienia pogodowe, ogólna niemoc), że dziadkiem się wymigałam. Nie czułam się na siłach poznawać dzisiaj rzeszy ludzi i "dobrze się bawić". :/ Ale jedno muszę przyznać, pamiętacie jak ostatnio mówiłam, że z bólu podczas 1dc mnie kosiło z nóg? I to jakoś od listopada poprzedniego roku się działo, że te miesiączki coraz boleśniejsze? Aktualnie po kuracji antybiotykiem okres bezbolesny. Nie wiem czy to efekt tego, że bezowulacyjny (ale nawet takie mnie kosiły srogo), czy jednak ureaplasma winna była temu, że zdychałam... :o
    Próbuję się teraz umówić na USG cycków i tarczycy oraz kilka hormonów (morfo, ths, ft4, prolaktyna). Wstępnie udało mi się USG cyckowe na piątek umówić, to będzie 6dc, ale uznałam, że już ten jedeń dzień tej prolaktynie aż takiej różnicy nie zrobi, bo będę po to ujeżdżać do wrocławia, więc chce za jednym zamachem kilka rzeczy zrobić. Może uda się wyrwać wcześniejszy termin, cały czas się czaję.
    Skontaktowałam się z koordynatorką jak ma wyglądać ten cykl. Kiedy mamy się skontrolować, czy do czasów otrzymania wyników kontrolnych mamy się wstrzymać ze staraniami (to logiczne, ale jeśli mamy zbadać się 2-3 tygodnie po antybiotykoterapii i doliczymy 1 tydzień na otrzymanie wyników, to kolejny miesiąc idzie na zmarnowanie. I to tylko i wyłącznie w wypadku jeśli nic znowu nam nie wyjdzie).

Oprócz tego latam jak maniaczka na grzyby, odkrywam nowe gatunki które zbieram bo nikt inny ich nie zbiera (teraz jaram się gąsówkami fioletowawymi, ostatnio znalazłam wielkie skupisko opieniek i jak trafiam na muchomory czerwieniejące to też biorę - panierowane były paskudne, ale smażone na masełku z solą i pieprzem cudo). Teraz ma być sezon na gąski, gąsówki, powinny pojawiać się nadrzewne grzyby i wodnichy. Super się idzie do lasu i wychodzi z pełnym koszem, podczas gdy inni płaczą, że już grzybów nie ma. :) Obkupiłam się w słoje i trzaskam przetwory grzybowe

Zazdroszczę takiej wiedzy o grzybach. Ja to może ze trzy odróżniam. Zawsze mam obawę, że jakiegoś trującego zbiorę. Jak sprawdzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 18:15

• kropka27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    vs png

Tak w temacie ubranek ❤️
    Ale ekstra! 🤩

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Zazdroszczę takiej wiedzy o grzybach. Ja to może ze trzy odróżniam. Zawsze mam obawę, że jakiegoś trującego zbiorę. Jak sprawdzasz?

Zależy jakiego grzyba. 😅 Sporo wiedzy czerpie z jednej grupy na Facebooku, bo jest prowadzona naprawdę rzetelnie, oznaczają mykolodzy i znawcy po zdjęciach które muszą nadawać się do oznaczenia. Wiele postow przeglądam sama, uczę się jaki wygląd ma oznaczony grzyb, sama weryfikuje potem w atlasie i internecie a następnie wyruszam na podbój lasu. Jeśli widzę coś podobnego/nieznanego, zbieram, daje w apce do rozpoznania i na grupie a potem jeszcze weryfikuje wszystko na własną rękę, sprawdzając zapach, smak miąższu, przekrój itd.

Zbieram i tak tylko proste do odróżnienia gatunki, sprawdzam jakie są gatunki ewentualnie podobne do tego jednego i jakie są różnice między nimi. 😅

Angi90 , paprotka17, Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20231106-WA0000.jpg

Angi90 , rozalaa, Marti27, Beezi, KarolinaAnastazja, paprotka17, Lipcowa, jo_ana, Mart768, KoKos, Paprota9418, kropka27, Pfry, Emka06, Kil, bonassola lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    No 3 razy dziś pisałam i ciągle coś 🙈co za dzień!🤷🏼‍♀️

Aśś, trzymam kciuki za dalsze badania🤞 Mówisz szukanie...a może właśnie immunologicznie jest coś na rzeczy? Z tą robotą to niech już sobie jaj nie robią tylko dają tu wyniki! Zawsze powtarzam- lepsza jest nawet najgorsza odpowiedź niż brak odpowiedzi.

Lipcowa, gdzie ta Księżniczka ciotuni piękna?!🍀

Zosis, daj się porozpieszczać🥰 Wasz związek wchodzi właśnie na level wyżej, to jest cudowne ☺️

Olail, Ooo to grubo było 😅I tak czasem trzeba!👌 Żyjesz dziś?😅

Bambi, tulę za @🫂 Niech Cię już tak nie męczy 🙄 Daj znać jak po dzisiejszym "występie"!💫

RinTintin, tulę za @🫂 Ja tam obczajałam Wasz wypad na IG😁 No tacy piękni jesteście, że oh🤩kurła, jedno zdjęcie nie wyjdzie i już głupie komentarze, a niech się WYPCHAJĄ😤

KoKos, odpuściłoby Ci już bidulko😐🍀

Paprota, co tych Starych gryzie to nie wiem 🙄 Ale widzę, że Twój chce się odkupić 😜🤩Trzymam kciuki żeby zmiana pracy wyszła Ci w najlepszy możliwy sposób ✊

Siesiepy, tulę za @🫂 Wiesz, nawet jeśli będziecie mieć " zmarnowany" miesiąc to zawsze miesiąc do przodu z diagnostyką, jednak trzymam 🤞, by wyszło jak najbardziej po Twojej myśli ❤️ o tak! Gąski, zielone najlepsze do pierogów są 🤤 U nas mówimy na nie "członki"😅 Wysypu trzeba szukać na piaszczystych terenach, najlepiej po porannym przymrozku☺️

Kropka, czekam na wynik😁🤞🍀
    My w rodzinie jakoś nie mamy szczęścia do suczek 😪 Nawet nie będę tu pisać, bo kończyło się tragicznie, więc ja wręcz unikam posiadania suni.
    Nie wiem co sobie upatrzyłaś, ale bluzy z ropierdakami sprawdzą się przy brzuszku 🙃☺️ Konieczne wpisz: DinoCiotki 😘 bez całusa 😅

siesiepy, Lipcowa, Paprota9418, kropka27, RinTinTin, Emka06 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ