Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa 🤯 Ciężkie wybory przed Wami, ale mam nadzieję, że uda się Wam podjąć decyzję dobrą przede wszystkim DLA WAS. Nie dla pracodawcy, kliniki, przyszłych dzieci, tylko dla Ciebie i męża. Trzymam kciuki ✊🍀
Moon, ale pazy 😍
Sandra, bo nie trzeba miliona diagnoz, czasami wystarczy jedna trafna 😂
U mnie dzisiaj dobre wiadomości, bo odstawiamy antybiotyk, toxo jest starsze niż 16 tygodni, nie będę też musiała mieć robionej krzywej cukrowej, ale, tu zła wiadomość, dlatego że już mam cukrzycę. 😅 Jestem po diabetologu, ze średnimi perspektywami na przyszłość po ciąży, z sensorem do ciągłego pomiaru glukozy na ramieniu, ale na szczęście dla pasożyta nie powinno być konsekwencji i ciąża pod tym względem powinna być bezpieczna. 😉SandraH.97, Lipcowa, Angi90 , Emka06, rozalaa, Kil, Amunicja lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Witam Was kobietki kochane w tą piękna środę, taki w sumie mały piątek już...😅
Składam Wam dziewczyny zaległe życzenia, ale bardzo szczere...aby wszystko szło po waszej myśli, abyście byli (bo i wasi Mężowie też) zawsze zdrowi, no i oczywiście aby każdej z Was udało się dojść do celu jakim jest upragniona 🤰
Ja dzisiaj jestem trochę uspokojona bo po 2 tygodniach leczenia mój ukochany Loki (kotek) jest zdrowy, dopadła go bardzo ciężka kaliciwiroza ale już jest okej i mam nadzieję że tak pozostanie...cieszę się bo podejrzewano u niego chłoniaka (który został wykluczony) oraz bardzo drogi w leczeniu FIP (wykluczony, a w jego przypadku leczenie kosztowałoby ok 10 tysięcy)...Tak bardzo się o niego martwiłam, wydałam na to by go przebadać i wyleczyć przez ostatnie 2 tygodnie jakieś 2.5 tysiaka...nie jeden by powiedział że mam nierówno pod deklem ale może i mam...on ma dopiero 8 miesięcy a już tyle badań porobionych...ale jest dla mnie bardzo ważny, kupiliśmy go mniej więc jak była rocznicę 1 CP bo było to zawsze moje marzenie a poza tym musiałam ulokować swoje uczucia w jakieś istocie, później była 2 CP I dzięki temu futrzakowi nie pokiełbasiło mi się aż tak w głowie, bardzo koła mnie i moje myśli ta "mała" kulą futra...oby już był tylko zdrowy...
Powiem Wam że ja się zastanawiam czy mnie ktoś nie przeklnał czy coś...przez ostatnie 1.5 roku tyle nieszczęście nam się przytrafiło że aż ciężko uwierzyć...nie mam chyba wśród znajomych kogoś kto tyle przeszedł (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo)...mam nadzieję że już będzie tylko lepiej bo moja głowa zaczyna tworzyć takie chore scenariusze co do IV że to szok...chyba mam odpowiednią tutaj rolę związana z "diagnozowaniem" schorzeń psychicznych 😅
Czemu to dorosłe życie jest takie ciężki i czemu nikt nas na to nie przygotowuje ja się pytam? Zawsze się czekało na to by być już dorosłym i samodzielnym a jak już się to ma to by się z chęcią wróciło do czasów szkoły średniej 😅
Eh musiałam co nie co z siebie wyrzucić...wiem że Wy wysłuchacie i zrozumiecie jak nikt inny 🥰
Wogole od czasów 2CP chodzi za mną myśl by założyć IG na którym opowiem soja historie i będę się dzielić swoją drogą do dzidziusia ale nie wiem czy to dobry pomysł...Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Lipcowa wrote:Moon co za pazy! 🤩 I właśnie za tą kobiecość kocham kobiety - jesteśmy wyjątkowe z tym swoim pierwiastkiem 🥰
Angi właśnie dzisiaj mam zamiar dać sobie mega wycisk, bo inaczej oszaleje, a dobrze żeby głowa trochę odpoczęła 😵
Kil niestety, u Nas urlopy są "sztywne ramowo" każdy ma swoją kolej itd. Ehh..
Kurcze chyba coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to chyba jednak nie jest mój czas. Dzisiaj dostałam "zaproszenie" od góry na "niezobowiązującą rozmowę". Dziewczyny dostałam w pracy taka propozycje, która dostaje się raz na kilka lat albo i kilkanaście. Czas do podjęcia decyzji mam do końca lipca. Jeśli się zgodzę - starania będę musiała zawiesić na jakieś 2 lata inaczej stracę wszystko. Biję się z myślami co robić. Jeśli ją odrzucę to pewnie taka okazja już się nie powtórzy. Już myślałam nawet czy nie podejść do procedury i zatrzymać się na etapie zapłodnienia i zamrożenia zarodkow na te 2 lata ale co jeśli stanie się cud i później w ciążę zajdę naturalnie i one nie przydadzą się już? Oddać je komuś w adopcji, moje dzieci? Narazie nie wyobrażam sobie takiej opcji. Nosz kur.. 🤬
Powiem Ci ze nie zazdroszczę podejmowania tak trudnych decyzji, ale wiem jedno, nie ważne jaka drogę wybierzesz w tym momencie będziemy Cię wspierać z całych sił i jestem przekonana że nie zależnie od decyzji będzie ona dla Ciebie ta wlasciwa 😊 Kestes mądra, zaradna i przede wszystkim silna kobieta i na pewno podejmiesz dla Ciebie najlepsze wyjście z tej sytuacji, ale warto pamiętać że i tak nigdy nie wiadomo co nam życie przyniesie i różnie może się zdarzyć zarówno jak wybierzesz "karierę zawodową" czy też "zakładanie rodziny" 😊 trzymam mocno kciuki za Ciebie 🥰❤️Lipcowa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
Angi, Beezi, Sandra 🥺 porozmawialiśmy sobie z Mężem ale decyzji nie podjęliśmy ani w jedną ani drugą stronę - zdecydowaliśmy, że musimy się z tym przespać kilka dni 😉
Angi jesteś tak mądra kobietą, że zaszczytem będzie poznać Cię w realu na jakimś staraczkowym zlocie 🥰
Beezi ten Twój "pasożyt" zawsze mnie bawi 🤣 nie bawi mnie za to cukrzyca ale dobrze, że chociaż z toxo masz załatwioną sprawę. 😊
SandraH.97 jeśli czujesz się na siłach na IG to śmiało 😊 myślę, że długoterminowe starania to w Polsce jeszcze temat tabu więc im więcej uświadamiaczy tym lepiej 😊 ja myślałam o blogu albo książce - kto wie co przyniesie czas 😉SandraH.97, Angi90 , rozalaa lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
SandraH.97 wrote:Witam Was kobietki kochane w tą piękna środę, taki w sumie mały piątek już...😅
Składam Wam dziewczyny zaległe życzenia, ale bardzo szczere...aby wszystko szło po waszej myśli, abyście byli (bo i wasi Mężowie też) zawsze zdrowi, no i oczywiście aby każdej z Was udało się dojść do celu jakim jest upragniona 🤰
Ja dzisiaj jestem trochę uspokojona bo po 2 tygodniach leczenia mój ukochany Loki (kotek) jest zdrowy, dopadła go bardzo ciężka kaliciwiroza ale już jest okej i mam nadzieję że tak pozostanie...cieszę się bo podejrzewano u niego chłoniaka (który został wykluczony) oraz bardzo drogi w leczeniu FIP (wykluczony, a w jego przypadku leczenie kosztowałoby ok 10 tysięcy)...Tak bardzo się o niego martwiłam, wydałam na to by go przebadać i wyleczyć przez ostatnie 2 tygodnie jakieś 2.5 tysiaka...nie jeden by powiedział że mam nierówno pod deklem ale może i mam...on ma dopiero 8 miesięcy a już tyle badań porobionych...ale jest dla mnie bardzo ważny, kupiliśmy go mniej więc jak była rocznicę 1 CP bo było to zawsze moje marzenie a poza tym musiałam ulokować swoje uczucia w jakieś istocie, później była 2 CP I dzięki temu futrzakowi nie pokiełbasiło mi się aż tak w głowie, bardzo koła mnie i moje myśli ta "mała" kulą futra...oby już był tylko zdrowy...
Powiem Wam że ja się zastanawiam czy mnie ktoś nie przeklnał czy coś...przez ostatnie 1.5 roku tyle nieszczęście nam się przytrafiło że aż ciężko uwierzyć...nie mam chyba wśród znajomych kogoś kto tyle przeszedł (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo)...mam nadzieję że już będzie tylko lepiej bo moja głowa zaczyna tworzyć takie chore scenariusze co do IV że to szok...chyba mam odpowiednią tutaj rolę związana z "diagnozowaniem" schorzeń psychicznych 😅
Czemu to dorosłe życie jest takie ciężki i czemu nikt nas na to nie przygotowuje ja się pytam? Zawsze się czekało na to by być już dorosłym i samodzielnym a jak już się to ma to by się z chęcią wróciło do czasów szkoły średniej 😅
Eh musiałam co nie co z siebie wyrzucić...wiem że Wy wysłuchacie i zrozumiecie jak nikt inny 🥰
Wogole od czasów 2CP chodzi za mną myśl by założyć IG na którym opowiem soja historie i będę się dzielić swoją drogą do dzidziusia ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Obserwuję dwa takie konta na IG i ogólnie mi pomagają, ale widzę też ile hejtu potrafią dostać na twarz i ja bym się chyba nie zdecydowała, bo jestem na to za miękkaSandraH.97 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Obserwuję dwa takie konta na IG i ogólnie mi pomagają, ale widzę też ile hejtu potrafią dostać na twarz i ja bym się chyba nie zdecydowała, bo jestem na to za miękka
Lipcowa świetny pomysł, czytałam jedną książkę która jest historia o staraniach, "Wymarzone" jak się nie mylę i była super, pokazywała jakie to ciężkie i jak może działać to nie tylko na jednostkę ale i na małżeństwo...jakbyś się kiedyś zdecydowała na jakąś formę to wiesz, zapidsj linka czy coś ^^ będę fanką ^^ albo może wattpad ?
Też obserwuje kilka takich kont i uważam ze daja ogrom wiedzy i siły ale tez wiary w to, ze jeszcze będzie pięknie 😊 najbardziej zaskoczyło mnie konto gdzie okazało się że po kilku latach bezowocnych starań Pani zaszła w naturalna ciążę w tym samy czasie co było IV i uwaga, spodziewa się bliźniaków 🥺 jedno z IV a drugie naturalne, i to jeszcze parka 🥺 no coś pięknego.. 🥰Lipcowa, Clausix, Pfry lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Sandra, ja też czasami wpadam na takie konta na IG i jak masz siłę to działaj 🔥 Uważam, że warto, chociaż wiadomo, że trzeba mieć do tego twardą 🍑.
Lipcowa, w którym dniu cyklu powinnaś zacząć stymulację? Mam wrażenie, że teraz jak jesteście w zawieszeniu to 🐒 się pojawi 🙄 Pasożyt u mnie jest pieszczotliwy 😅 Zawsze mówię w pracy, że pasożyt jest głodny, więc ja teraz idę na przerwę 😂Lipcowa, SandraH.97 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Sandra jak coś to dam znać 😁
Takie historie są piękne 🥰 zawsze jak czytam blogi innych Staraczek i odczuwam całą gamę tych emocji to wiem, że nie jestem z tym sama to podnosi na duchu 😊 taka prywatna grupa wsparcia 😊SandraH.97 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Beezi dla mnie pasożyt też ma pozytywny wydźwięk jak coś 🤣 sama czekam na swojego pasożyta 🥰
Wiesz mi się już chce chyba śmiać z tego wszystkiego (może to objaw choroby psychicznej? 🤔) ale właśnie dostałam okres. Także fanfary dla tej suczy, która spóźniła się 5 (!) dni - mam nadzieję, że teraz spóźni się 9 miesięcy 😉 zaraz dzwonię do kliniki, bo potrzebuje wizyty na jutro 🤞🏻 stymulacje powinnam zacząć 2-3 dc.Clausix, Angi90 , Beezi, Emka06, rozalaa, Niaha, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa kochana! Powodzenia❤️ Jesteś bardzo mądra kobietą i na pewno podejmiesz odpowiednią decyzje! Trzymaj się❤️🍀
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Lipcowa 🥹 no i jak Cię tu nie kochać?🫂❤️
Dobrze, że pogadaliście, dajcie sobie teraz czas na indywidualne przemyślenia, kolejna rozmowa przypuszczam będzie bardzo emocjonalna...
Jak napiszesz blog, książkę czy cokolwiek to pamiętaj, że jestem Twoją największą cichą fanką!✌️
@@@ jupi!!!! Nareszcie!😂🤞
Beezi 🙆🏼♀️ no dobrze i źle... Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twój pasożyt, mierz tą glukozę, badaj się i pilnuj co trzeba. A co będzie później, po porodzie, przy kolejnych staraniach to będzie później 🫂❤️
Pasożyt jest słodki 😇u znajomej mieszkał Alien 😂
Sandra, dobrze, że masz się kim opiekować, to stworzonko Cię potrzebuje ❤️ Na IG prowadziłam konto z foto i w sumie było ok, ale... Obserwowałam różne konta i mi wynika, że dopóki coś pokazujesz, napiszesz kilka słów to jest w porządku, bynajmniej ja się nigdy z hejtem nie spotkałam, jednak Ci , którzy opowiadają o swoim życiu mają już ciężej. Znajdziesz na pewno wielu swoich obserwatorów, którzy będą Ci kibicować i śledzić Twoją drogę, ale będą też ludzie, którzy nie będą Cię rozumieć, nawet nie będę próbowali, a mogą Ci zaszkodzić. Dlatego wchodź w to, jak najbardziej, ale musisz mieć twardą dupę i nauczyć się szybko blokować 😏😅Lipcowa, Beezi, SandraH.97 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
O ja jebie laski zostawić Was na chwilę a tu tyle emocjonujących wpisów że nie wiem od czego zacząć ..
Lipcowa kilka dni na przespanie się z tematem myślę jest Wam mega potrzebnych .. takie decyzje trzeba przemyśleć... Nie zazdroszczę bo domyślam się że to jedna z trudniejszych decyzji w waszym życiu. Również jak Angi nic nie podpowiem! Ale wiem że decyzja która podejmiecie będzie odpowiednia bo już kilka ładnych miesięcy się "znamy" i wiem to napewno że obydwoje ze starym macie bardzo bardzo mądre podejście do życia!! Trzymam kciuki za dobre decyzje!!
Mówiłam że @ to muszą być straszne pindy! W Twoim przypadku moja teoria została potwierdzona 🤷
Angi Ty mądra kobieto uwielbiam czytać Twoje posty!
No dla mnie Ty Lipcowa i Bubu jesteście fundamentem całej naszej staraczkowej wspólnoty! Nie ujmując innym dinkom oczywiście!!! Każda z nas wiele wnosi!!
Ja mam mega strach przed sikaniem a to dlatego że czuje w trzewiach że się nie udało... Ja to wiem! I zlinczujcie mnie jak chcecie al ja to wiem poprostu więc mentalnie jestem oswojona z tą myślą i czekam na 🐒 w sobotę .. szkoda że pinda przyjdzie wprost na upalny weekend ale to już takie moje szczęście .. I to nawet nie chodzi o brak objawów bo ich mogę naliczyć kilka... Tak czuję i tyle
Nie ukrywam że po lipcu jestem mentalnie gotowa na zostanie wolnym strzelcem na wątkach miesięcznych. .
Z Wami jest mi tutaj cudownie u chętnie poznała bym Was w realu tak dobrze się z Wami czuję...
Noo uzewnętrzniłam się .. i jako że jestem tu od gotowanie zapraszam na jagodzianki z prawdziwymi leśnymi jagodami a nie borówka amerykańska! ( Swoją drogą cena jagód leśnych- a raczej u nas na Podkarpaciu i w Małopolsce borówek leśnych zwala z nóg ale obiecałam synusiowi że z takimi będą dziś jagodzianki więc co było uczynić)
Lipcowa, SandraH.97, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Mam okropny czas w pracy i ciężko mi być na bieżąco, ale już nadrabiam!
Lipcowa, przeczytałam Twoją wiadomość i mnie zatkało 🤯 Nie wyobrażam sobie jaki mętlik musisz mieć teraz w głowie. Nie jestem w stanie Ci nic doradzić, ale wiem, że podejmiesz dobrą decyzję. Zawsze będziemy stały za Tobą 😘 A Twoją książkę przeczytałabym jednym tchem 😊
Beezi, polubiłam zanim doczytałam o cukrzycy 🙈 Cieszę się, że nie musisz się męczyć z antybiotykiem do końca ciąży. Z tą cukrzycą trochę gorzej, ale najważniejsze, że larwikowi nic nie grozi. A może po ciąży nie będzie tak źle jak się zapowiada✌️
Sandra, wiem jakie to okropne uczucie patrzeć na cierpienie ukochanego zwierzaka, więc współczuję tych emocji. Całe szczęście, że kotek z tego wyszedł. Niech żyje zdrów 😊 Limit pecha wyczerpany!🙏🏼Lipcowa, SandraH.97 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
SandraH.97 wrote:Też obserwuje kilka takich kont i uważam ze daja ogrom wiedzy i siły ale tez wiary w to, ze jeszcze będzie pięknie 😊 najbardziej zaskoczyło mnie konto gdzie okazało się że po kilku latach bezowocnych starań Pani zaszła w naturalna ciążę w tym samy czasie co było IV i uwaga, spodziewa się bliźniaków 🥺 jedno z IV a drugie naturalne, i to jeszcze parka 🥺 no coś pięknego.. 🥰
rozalaa, SandraH.97 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Lipcowa wrote:Wiesz mi się już chce chyba śmiać z tego wszystkiego (może to objaw choroby psychicznej? 🤔) ale właśnie dostałam okres. Także fanfary dla tej suczy, która spóźniła się 5 (!) dni - mam nadzieję, że teraz spóźni się 9 miesięcy 😉 zaraz dzwonię do kliniki, bo potrzebuje wizyty na jutro 🤞🏻 stymulacje powinnam zacząć 2-3 dc.
Lipcowa lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Lipcowa 😳 jak sobie człowiek pomyśli, że już może być tylko z górki, to tam wysoko ktoś sobie siedzi, czeka na moment i robi takie ,,to pa tera”🤦♀️ i jeeeeeeb 😶🌫️ ja tu już nic mądrego nie powiem - zrób tak jak czujesz, obgadajcie sprawę z mężem - rozważ oba scenariusze i zastanów się, który sprawia, że się uśmiechasz na sama myśl 😘
Beezi, no ładnie, jedno dało spokój, to drugie się przyczepiło 🤨 będzie dobrze 😘
SandraH - ja rozumiem, po tych samych papierach jestem - koty i psinka życiem 😍
Laski ja się zbieram na wakacje więc tylko wpadam na minutkę 😘 owulaki - NIESPAKOWANE 😁 reszta - już prawie tak 😁Lipcowa, Chantelle, Clausix, Emka06, Niaha, SandraH.97, Kil, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Rozalka, no to ja już życzę udanych wakacji! 😎 Odpoczywajcie, cieszcie się sobą i bawcie się dobrze 🥰
rozalaa lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Lipcowa, w końcu przyszedł małpiszon, mega mocno trzymam kciuki za Twoją stymulację! Ech, jakby tych wszystkich emocji było mało, co? Ale właśnie najlepiej z takimi decyzjami wstrzymać się parę dni, dać sobie czas na spokojne przemyślenie i przegadanie tematu. Najważniejsze, żeby ta decyzja była Wasza. Dacie sobie radę ❤️
Emka, mam to samo teraz, przewalony tydzień w pracy, już pod koniec dnia nie wiem jak się nazywam, a zamiast ubywać to ciągle przybywa. Czekam już na weekend, bardzo!
Rozalaa, udanych wakajkow!
Ja też już się nie mogę doczekać kiedy pojawi się mały Dinuś na tym wątku 🦕
Pfry, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Wracam do Was z info po dzisiejszej wizycie, odnośnie bolącego jajnika. Dowiedziałam się, że może być w zroście z macicą, ale to tylko podejrzenie. Nie ma żadnej torbieli, wszystko piękne na USG i przy badaniu. Zwrócono mi uwagę na różne dolegliwości związane z jelitami, żebym w przyszłości (gdyby nadal bóle nie ustępowały) zrobiła USG jamy brzusznej i kolonoskopię. Po raz pierwszy usłyszałam też o chlamydii.
Podsumowując: Na dzień dzisiejszy wszystko gra. Natomiast, żeby trochę podrążyć temat i dowiedzieć się więcej, muszę zrobić badania.
• morfologia
• mocz
• glukoza
• CA 125 (które mnie przeraża!)
• insulina
• PRG
• PRL
• TSH
• FT3
• FT4
P.S. Od jutra rozbrajam pierwszy test owulacyjny 😋✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Lipcowa - miałaś dzień pełen wrażeń! Nie dość, że takie akcje w pracy to w końcu okres. Tematy na pewno do przemyślenia i przeanalizowania. Dawaj znać jak umówisz wizytę w klinice.
Sandra - też kminilam nam takim kontem na IG, ale sama nie wiem. Nie jestem typem, który by to robił regularnie i strzelał fotki. Sama obserwuje kilka takich kont - jak zaczynam obserwować to bach max 2 miesiące i dziewczyny zachodzą w ciążę 🫣 tak więc zakładaj i dawaj namiary. Ostatnio nawet widziałam pewną krakuskę ze swoją pociechą niedaleko jednej galerii w Krakowie. Aż chciałam ją zaczepić i wyściskać i powitać Maleńką - no ale na myślach się skończyło, bo w końcu jestem dla nich obca osobą 😅SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘