Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Miło was widzieć nowo-stare dinozaury!❤️
Kłaniam się nisko ja i mój życiowy pech😂😘Clausix lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Jak już szukamy rytuałów na przywołanie małpy to dla przyjaciółki potrzebuje też rady na wywołanie porodu 😁 coś się mały na swiat nie chce udać a czas już minął 😳
Mój gotuje jedynie z przymusu 🤭 ale jak już coś zrobi, to zrobi pysznie 😋
Ja też potrzebuje waszej rady, waham się czy spakować owulaczki na wakacje, czy dać sobie spokój, wątpię żeby przy tych temperaturach była opcja nie picia przez 2h, wiec chyba bez sensu. No i ogólnie, może trzeba się zluzować i tak plemniczki pewnie dalej żółwie 🤨👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dziewczyny! Ratunku😑 od jakiegoś czasu dopada mnie kłujący ból całego brzucha, ale dziś był tak silny, że myślałam, że odwiedzę tamten świat😳 tak mnie kłuło w całym brzuchu, że nie mogłam oddychać. Ten ból zawsze pojawia się w drugiej fazie cyklu.
Czy ktoras z was moze spotkała się z czymś podobnym? Bo już zgłupiałam o co tu chodzi🫣🤦🏽♀️👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Lipcowa wrote:
Lipcowa, Clausix lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
rozalaa wrote:Jak już szukamy rytuałów na przywołanie małpy to dla przyjaciółki potrzebuje też rady na wywołanie porodu 😁 coś się mały na swiat nie chce udać a czas już minął 😳
Mój gotuje jedynie z przymusu 🤭 ale jak już coś zrobi, to zrobi pysznie 😋
Ja też potrzebuje waszej rady, waham się czy spakować owulaczki na wakacje, czy dać sobie spokój, wątpię żeby przy tych temperaturach była opcja nie picia przez 2h, wiec chyba bez sensu. No i ogólnie, może trzeba się zluzować i tak plemniczki pewnie dalej żółwie 🤨
No ja bym totalnie zluzowała 🏖️✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Bialeekk wrote:Dziewczyny! Ratunku😑 od jakiegoś czasu dopada mnie kłujący ból całego brzucha, ale dziś był tak silny, że myślałam, że odwiedzę tamten świat😳 tak mnie kłuło w całym brzuchu, że nie mogłam oddychać. Ten ból zawsze pojawia się w drugiej fazie cyklu.
Czy ktoras z was moze spotkała się z czymś podobnym? Bo już zgłupiałam o co tu chodzi🫣🤦🏽♀️
Miałam tak tydzień temu…
Ból niesamowity! Podobno torbiel endometrialna. Wyniki OK, miałam czekać do 🐒, która właśnie się skończyła. Jutro kolejne USG.✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Lipcowa wrote:Emka fajnie, że mieliście czas tylko dla siebie 😊 i zazdroszczę gotującego Męża - mój niestety w tym kuleje 🤣
Nie ma co przejmować się teściowa - dobrze, że nie mieszka z Wami 😊
Co do gotowania - u nas to ja niechętnie gotuję, choć mąż twierdzi, że potrafię 😅 Ciągle się łudzę, że w ciąży, jak już będę na L4, zacznę gotować częściej i wykorzystam potencjał naszego lidlomixa 😅Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Rozala, ja bym sobie darowała owulaki i włączyła tryb wakacyjny na pełnej 😁 Może łatwiej mi tak radzić, bo nie robię owulaków, ale myślę, że taki luz Wam się przyda. A zachowanie odpowiedniego odstępu czasowego od picia faktycznie mogłoby być uciążliwe. Niech się dzieje co chce, korzystaj z tego czasu i baw się dobrze 🥰
Chantelle, rozalaa, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:O to to to! 😁 Teściowa jest na ogół spoko, nie jest taką typową teściową z kawałów, ale czasem.. wrrr, nie wyobrażam sobie razem mieszkać 😅
Co do gotowania - u nas to ja niechętnie gotuję, choć mąż twierdzi, że potrafię 😅 Ciągle się łudzę, że w ciąży, jak już będę na L4, zacznę gotować częściej i wykorzystam potencjał naszego lidlomixa 😅
Ja (tak czuję 🤪) mam potencjał, ale nigdy nie lubiłam gotować. Z wiekiem trochę się to zmieniło, choć jak Stary zrobi jedzenie, to… 🙈 Palce lizać!
Jak urodziłam córkę, to zaczęła się przygoda z gotowaniem i sprawiało mi to niezłą frajdę.✨ 2 cs
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Lipcowa pogoda daje w tyłek.. zasypiam na siedząco i głowa mnie mega boli…
Nie nie mój to typ sportowy słodycze tylko w weekend i te sprawy
Rozalaa nie bierz! Ciesz się urlopem odpoczywaj korzystaj z seksów i wracaj do nas zdwojona siła ❤️❤️
Emka heh tez cały czas jestem tej myśli ale nie dane nam jest narazie sprawdzić czy lidlomix przekona nas do gotowania ja tez nie lubię za bardzorozalaa lubi tę wiadomość
-
Hejka z rana
@Rozalaa - bez sensu na urlopie dodawać sobie "roboty" My Dinusie to już mamy wgrane oprogramowanie automatycznego starania się xD więc bez termometru i owulaków organizm sam się "dostosuje" xD ciesz się urlopem i zasypuj nas fotkami!rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Clausix, Chantelle, witajcie.
Lipcowa, jak u Ciebie? Koleżanka @ dalej sobie jaja robi? Czy łaskawie przybyła?
Rozalaa, moja Przyjaciółka chwilę przed porodem myła okna. Nie wiem, nie znam się, ale zaraz potem urodziła. A co do urlopu - zostaw te owulaki (i termometr też!) i cieszcie się urlopem i sobą w najlepsze. A czas, który poświęciłabyś na sikanie na patyki, poświęć na wrzucanie nam tu pięknych widoków!
Bialeekk, a miałaś tak już kiedyś? Może warto to skonsultować z ginem, skoro Dziewczyny tu wspominają o podobnych objawach przy torbielach? Ja, niestety, nie pomogę.
Dzień dobry w środę (pamiętajcie, żeby "dzień święty święcić" ). U mnie dzisiaj "dzień w terenie", więc przyjechałam sobie wcześniej do biura, żeby "nadgonić" pracę i co robię? Taaak! Zrobiłam sobie herbę i siedzę na forum! Dzisiaj po pracy z Mężem startujemy na wieś, do mojego rodzinnego domu na ponad tydzień - Rodzice pojechali na urlop, a my mamy opiekować się przybytkiem - w końcu będziemy z Mężem sami (nooo... sami plus dwa psy i kot ). Idealnie, bo.... Akurat wypadnie owu! Oby wiejskie powietrze nam sprzyjało.
Kil, rozalaa, Lipcowa, Beezi, Niaha, Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Clausix, Chantelle, witajcie.
Lipcowa, jak u Ciebie? Koleżanka @ dalej sobie jaja robi? Czy łaskawie przybyła?
Rozalaa, moja Przyjaciółka chwilę przed porodem myła okna. Nie wiem, nie znam się, ale zaraz potem urodziła. A co do urlopu - zostaw te owulaki (i termometr też!) i cieszcie się urlopem i sobą w najlepsze. A czas, który poświęciłabyś na sikanie na patyki, poświęć na wrzucanie nam tu pięknych widoków!
Bialeekk, a miałaś tak już kiedyś? Może warto to skonsultować z ginem, skoro Dziewczyny tu wspominają o podobnych objawach przy torbielach? Ja, niestety, nie pomogę.
Dzień dobry w środę (pamiętajcie, żeby "dzień święty święcić" ). U mnie dzisiaj "dzień w terenie", więc przyjechałam sobie wcześniej do biura, żeby "nadgonić" pracę i co robię? Taaak! Zrobiłam sobie herbę i siedzę na forum! Dzisiaj po pracy z Mężem startujemy na wieś, do mojego rodzinnego domu na ponad tydzień - Rodzice pojechali na urlop, a my mamy opiekować się przybytkiem - w końcu będziemy z Mężem sami (nooo... sami plus dwa psy i kot ). Idealnie, bo.... Akurat wypadnie owu! Oby wiejskie powietrze nam sprzyjało.
@Clausix, @Chantelle - witamy w szalonym busiku! Ode mnie na dzień dobry lampeczka czerwonego winka dla Was<3Zosis, Chantelle lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny! Ratunku😑 od jakiegoś czasu dopada mnie kłujący ból całego brzucha, ale dziś był tak silny, że myślałam, że odwiedzę tamten świat😳 tak mnie kłuło w całym brzuchu, że nie mogłam oddychać. Ten ból zawsze pojawia się w drugiej fazie cyklu.
Czy ktoras z was moze spotkała się z czymś podobnym? Bo już zgłupiałam o co tu chodzi🫣🤦🏽♀️
A ja Ci powiem tak, ja miałam taki ból i nie miałam torbieli. Jak miałam torbiel to nie miałam takiego bólu bardziej cały czas czułam jajnik jak chodziłam, siadałam, kładłam się, leżałam na boku gdzie była torbiel. Natomiast ten ból łapał mnie kilka razy około 4 dpo. Podejrzewam, że jest to związane z działaniem progesteronu i zmniejszeniem perystaltyki jelit i/lub dużą produkcją gazów. Jak Cię łapie coś takiego to spróbuj wziąć nospe i espumisan. Jeżeli nie pomoże to diagnozuj bo takie objawy mogą być przy endometriozie. Ja ją mam wykluczoną więc nie brałam tego pod uwagę ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
rozalaa, Zosis, Clausix, Kil, Bialeekk, moonflower, Chantelle, Marti27, Pfry, Emka06, SandraH.97, kropka27, Bluesky, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Dzień dobry 🌞 smacznej kawusi dziewczyny ☺️ macie rację, nic nie biorę 😎 ahhh jak dobrze mieć takie głosy rozsądku 😅
Bialeekk często masz mocne bóle, no i podejrzenie tej cholernej endomendy 😒wybierasz się w najbliższym czasie na jakąś wizytę? Dobrze by było to sprawdzić, bo nie dość że ciąży brak to jeszcze bóle takie na okrągło 😢
Lipcowa 🥹 wklejka idealna ☺️
Ooooo Zosis wiejskie klimaty lubię 😍 może jakiś piknik na weekendzie? 😎 pole, kocyczek, zimne piwko na łonie natury 😈Lipcowa lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Rozalaa owulaki zostaw w domu, bo gdzieś tam z tyłu głowy ciągle będą starania 😊 chociaż i tak na tyle znasz swój organizm, że wychwycisz ten moment 🤭
Co do wywołania porodu to moja przyjaciółka masowała sobie sutki (sama lub z Mężem 😉).
Zosis takie okoliczności na pewno będą sprzyjały dobrej zabawie! 🔥 Korzystajcie ile możecie 😁
U mnie niestety bez zmian. Rano nawet zrobiłam test żeby ją przywołać i oczywiście biało 🙄 kurcze mieć 3 tygodnie urlopu i nie zmieścić się z procedura to chyba tylko ja potrafię 😶. Jak nie przyjdzie do piątku to chyba serio będę ryczeć.🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa, w takim razie czekamy i zaciskamy kciuki za 🐒 ✊
Rozala, daj se spokój z tymi owulakami, idźcie na żywioł 🔥😈
Zosis, Wy też! 🔥
Białek, dziewczyny kiedyś robiły wyzwanie jedna surowa marchewka dziennie przez cały cykl, miała regulować równowagę estrogeny-progesteron i pomagać własnie na takie bóle, podobno efekty były. Możesz spróbować, chociaż jeśli to bóle od endomendy to nie pomoże 😥Lipcowa lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Dzień dobry, miłej środy coraz bliżej weekend!
Chociaż akurat ten spędzę z ludźmi z pracy na wyjeździe z okazji 20lecia firmy... będzie drętwo jak nic, bo każdy przyjeżdża z żoną (firma ma 6 osób, z czego ja jestem jedyną kobietą)32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Hej, ja również pije poranną kawusie w pracy i nie mogłabym zacząć dnia bez zajrzenia tutaj 😉Miłego dnia 🍀🥰
Rozalaa zdecydowanie owulaki zostaw dla nas, Ty odpoczywasz 😎
Bialekk ten ból brzucha to może od endomendy. Kiedy masz wizytę w tym temacie?
Zosis dzień święty świecić, okeeeej, namówiłaś 😜
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta