Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogę plakaty drukować 🤩😁🤣
https://ibb.co/dM6SWW9olail, Marti27, KarolinaAnastazja, Paprota9418, jo_ana, AlfaCentauri, Zosis, Beezi, Niemampomyslunanick, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 wrote:Mogę plakaty drukować 🤩😁🤣
https://ibb.co/dM6SWW9
Ale piękne, aż chyba jak kiedyś będę mieć chlopca to na rzecz tej całej walki zrobię mu dinusiowy pokój 🥹
Dzięki Dziewczyny za zainteresowanie fotografią, ale strony u mnie brak w tej tematyce 🫡 a też nie chce wstawiać twarzy ludzi, których fotografowałam, bo może nie chcą być na forum 😃😊Angi90 lubi tę wiadomość
-
Angi tak analizuje Twoją stópkę, powiedz czy Ty wiesz coś się stało, że u Ciebie wyszła całkowita niedrożność jajowodów ? Ciąża z córką była naturalna ?
Angi90 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
nick nieaktualnyHejka
No taki post napisałam i mi się usunęło...
Nie mam siły pisać jeszcze raz bo czuje,że nie żyje po dzisiejszym dniu...😅
Siesiepy, ale zbiory 🥰 z mężem rzadko chodzimy na grzyby, przynosimy tylko podgrzybki, prawdziwki, maślaki i kleszcze 🤣 ale jest coś odrpężającego w lesie.
W ogóle widzę tu różne zainteresowania.
Paprota, jakie piękne 🥰
Ja nie mam żadnej takiej pasji. Wolny czas spędzam z książką albo serialem zazwyczaj. Kiedyś śpiewałam ale to dawno i nieprawda, jednak jak karaoke wleci to jestem pierwsza 😅
Przypomniałyście mi, że muszę zamówić obraz do malowania po cyfrach 😁
Jutro wizyta w klinice, będzie kwalifikacja do ivf i będę umawiać się na prp jajniorów.
Dobrze było przez chwilę odpocząć. Jednak lepiej mi z myślą,że coś się dzieje, jestem w jakimś procesie a tak to mam wrażenie,że marnuje czas 🤯
Miłego wieczoru ❤️Paprota9418, Marti27, paprotka17, Beezi, Mart768, Nataliii, Angi90 , kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
-
olail wrote:Hejka
No taki post napisałam i mi się usunęło...
Nie mam siły pisać jeszcze raz bo czuje,że nie żyje po dzisiejszym dniu...😅
Siesiepy, ale zbiory 🥰 z mężem rzadko chodzimy na grzyby, przynosimy tylko podgrzybki, prawdziwki, maślaki i kleszcze 🤣 ale jest coś odrpężającego w lesie.
W ogóle widzę tu różne zainteresowania.
Paprota, jakie piękne 🥰
Ja nie mam żadnej takiej pasji. Wolny czas spędzam z książką albo serialem zazwyczaj. Kiedyś śpiewałam ale to dawno i nieprawda, jednak jak karaoke wleci to jestem pierwsza 😅
Przypomniałyście mi, że muszę zamówić obraz do malowania po cyfrach 😁
Jutro wizyta w klinice, będzie kwalifikacja do ivf i będę umawiać się na prp jajniorów.
Dobrze było przez chwilę odpocząć. Jednak lepiej mi z myślą,że coś się dzieje, jestem w jakimś procesie a tak to mam wrażenie,że marnuje czas 🤯
Miłego wieczoru ❤️olail lubi tę wiadomość
-
AlfaCentauri, witaj 👋 Opowiedz nam coś więcej o sobie i o Waszych staraniach 😊2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Zosis wrote:Emka, ale to daliście po robocie!
Najgorzej to "wyjść z ziemi", bo to mokro, błoto, fuuu... Później będzie już z górki. 💪
Jak poznałam mojego męża to też jeździł BMW 😅 Ale kosztowne były te naprawy, więc jak się auto rozsypało totalnie to postawiliśmy na inną markę. Dobrze, że to "tylko" stłuczka była. W jakim humorze wrócił mąż?2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Dziewczyny z opryszczką, co stosujecie?
Jeszcze nigdy tak wielkiej nie miałam, jakby mi kosmetyczka za dużo botoksu z jednej strony wstrzyknęła 🙄 -
Emka06 wrote:AlfaCentauri, witaj 👋 Opowiedz nam coś więcej o sobie i o Waszych staraniach 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 21:29
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny z opryszczką, co stosujecie?
Jeszcze nigdy tak wielkiej nie miałam, jakby mi kosmetyczka za dużo botoksu z jednej strony wstrzyknęła 🙄
Ja polecam sonol.
programming gif
Jak czuję że zaczyna mi się pojawiać od razu stosuje i nawet nie wychodzi mi do końca.
Możesz też wziąć heviran albo hascovir tylko ta dawkę na receptę. Jak masz często na jesień/zimę to warto sobie zrobić taką kurację tabletkową
Mogę dopytać jutro moich pracowych doktorów co jak ile i jaką dawkęKarolinaAnastazja, paprotka17 lubią tę wiadomość
-
Ja 2 lata temu miałam duży problem z opryszczką wychodziła mi co miesiąc przed okresem i tak chyba pół roku to trwało, zrobiłam kurację hascovir control i miałam spokój dość długo. W trakcie opryszczki też dobrze brać bo przyspieszy gojenie, mi niestety nie udało się kupić. Aktualnie ratuje się maścią heviran i dzisiaj 3 dzień już zasycha. U mnie nie sprawdzają się te plastry, pierwszego dnia przykleiłam, a po zdjęciu plastra opryszczka była dwa razy większa. Na opryszczkę rozwinięta już z pęcherzem podobno najlepiej działa Zovirax Duo, bo te inne maści jak i sonol najlepiej zacząć stosować od pierwszych objawów żeby zahamować rozwój opryszczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 21:58
Paprota9418, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Będę jutro gadać z gin z PZU bo będzie mi wypisał te zakaźne do IUI myślałam żeby machnąć jeszcze Żelazo
Ferryna Wit D Homocysteine macie może pomysł co jeszcze warto ?
Mam dużo tych badać w pakiecie i nie korzystałam z tego w sumie nigdy… pora zacząć
Edit: Sprawdziłam na miesięcznym wątku bo tam było to fajnie rozpisane. Dopisałam tylko kwas foliowy a tak to całą resztę którą tam jest wymieniona mam zrobiona.
Poza trombofilia.. ciekawa jestem czy mam takie badanie z PZU.. zapytamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 22:18
-
Hej dziewczyny ☺️ czytam na bieżąco ale nie mam jak się włączać bo jeszcze teraz drukuje sobie materiały na jutrzejsze zajęcia - zapierdziel mam straszny 😂 Angi dobrze wyczuła klimat mojej codzienności 😂 widzę, że się pięknie realizujecie w różnych sferach życia ☺️ grzyby, sporty, malowanie 🎨⛹️♀️ jak mam luźniejszy czas to też staram się czymś zająć - ale przyznam szczerze tego czasu mam wyjątkowo mało, nawet jeśli jakiś luz wlatuje to odpalam drukarkę i laminator i jaaadę z samodzielnym tworzeniem pomocy dydaktycznych - bo przecież wiecznie mało i wszystko potrzebne 🙄👍
AlfaCentauri hmm nie wiem czy dobrze trafiłaś tak w zasadzie - nie nazwała bym tego wątku luźnym 🤔🦖 są tu kobiety które starają się o dzieci bezskutecznie dłużej niż rok, decydują się na różne metody, zmagamy się z problemami dużego kalibru chociaż - faktycznie czasami gadamy tu o głupotach i lodzikach 🍦- ale czy to taki lekki mało staraniowy wątek? No nie - my w tych staraniach jesteśmy wszystkie aż za bardzo 🥲
Amunicja jesteś? Dawno się nie widziałyśmy 🤔jo_ana, paprotka17, Paprota9418, Beezi, Mart768, Emka06, Angi90 , Pfry lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualnyPaprota ale super, jaram się, ze trenujesz jiu jits 😍🔥 Kocham ludzi aktywnych sportowo. Robicie to tak dla siebie czy jeździcie na zawody?
Może dołóż b12 do badań? Jak coś wyjdzie nie tak z kwasem czy homocysteiną, to dobrze mieć rozeznanie jak wygląda b12.
Jeżeli PZU nie ma w pakiecie tromo, bo najkorzystniej chyba wychodzi przez testdna.
Olai, prawie się kawą poplułam. Czytam te nazwy grzybów i nagle te kleszcze 😅 Ja mam paranoje jeżeli chodzi o kleszcze. Nigdy nie miałam wbitego, ale jak tylko pojawiam się w lesie to z puszka deetu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 06:58
Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Paprotka mąż gra w amatorskiej lidze ale trenuje w sumie 3 razy w tygodniu
A ja mam w planach w następnym roku już startować)
Okej dzięki !z tą trombofilia to narazie tak na zasadzie gdyby była za free to przy okazji, a jak nie ma to na spokojnie
paprotka17, KoKos, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Siesiepy, ale zbiory 😍 U mnie rodzina grzybowa, moi rodzice od wiosny do jesieni praktycznie co weekend są w lesie, ale zbierają tylko prawdziwki, czasami kurki i rydze, bo większość suszą, a w słoikach i tak nie ma kto potem jeść. 😉
Zosis, przybijam piąteczkę za brak jakiegoś ukierunkowanego hobby, ja też ostatnio głównie czytam i układam puzzle. 😉 Mąż w porządku po tej stłuczce? U nas po takiej sytuacji w zeszłym roku szkoda poszła na coś koło 4-5 tys, zderzak i coś tam pod zderzakiem. 🤯 Ale malunki piękne dziewczyny ❤️
Paprota, ja piekę i zazwyczaj trochę zostawiam w domu, a resztę zanoszę ja albo Stary do pracy. 😅🙈
Olail, zaciskam mocne kciuki za wizytę ✊
Emka, wow 🤯 Kiedy planujecie skończyć sezon na budowie?
Angi, u nas Volvo, nie jakiś wypaśny model tylko używka kilkuletnia, ale tak kocham ten samochód, że kolejne też raczej będzie Volvo 😉
Rozala, Ty pracusiu ❤️ Opowiedz w takim razie jakie plany na weekend, mam nadzieję, że chociaż tutaj niepracowo?
Dziewczyny, udane te środy? 😈Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny z opryszczką, co stosujecie?
Jeszcze nigdy tak wielkiej nie miałam, jakby mi kosmetyczka za dużo botoksu z jednej strony wstrzyknęła 🙄
Ja też stosuję to co napisała Paprotka, na noc nakładam jeszcze Zovirax duo.
A Sonol to najlepiej jak opryszczka nie jest pęknięta, bo jak pęknie to szczypie i puchnie 😨26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
RinTinTin wrote:Ja też stosuję to co napisała Paprotka, na noc nakładam jeszcze Zovirax duo.
A Sonol to najlepiej jak opryszczka nie jest pęknięta, bo jak pęknie to szczypie i puchnie 😨
Edit. Beezi, przez opryszczkę i małpę niestety nie😩
Zamiast zrobić edycję to zacytowałam 🤦🏽♀️ co za dzban 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 08:26
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Dziewczyny - porozmawianie. Zebrałam się (chociaż najpierw "na odwagę" lampeczkę winka zaproponowałam obojgu xD) Rozmawialiśmy długo, bo ten sam przekaz starałam mu się przedstawić z różnych perspektyw. Nie krzyczałam, nie złościłam się. Nie zasypywałam pretensjami, tylko starałam się wytłumaczyć to co czuję. Zaczęłam od tego, że go ogromnie kocham i właśnie dlatego ta rozmowa musi się odbyć. Cały czas trzymałam go za dłoń i gadałam, gadałam, gadałam... Koniec końców powiedział, że zrobi wszystko żebym znowu czuła się bezpiecznie w naszym związku. Jak będzie to się wiadomo okażę - ale postaram się też ze wszystkich sił dać mu ten kredyt zaufania. Dzisiaj czuję, że mi dużo lżej na sercu i w końcu nie chcę mi się płakać i rozmyślać. Etap ten mogę zatytułować - nadzieja
Raz jeszcze dziękuję za rady i zjebki(btw. powiedziałam mu że od was też dostałam rugankę xD śmiał się
)
@Siesiepy - łooo matko ile grzybów! Ja zbieram tylko podgrzybki, prawdziwki i krawce/koźlarki - na innych się nie znam... Ale może tych fioletowych też poszukam nast. razem! Piękne
@Zosis - dobrze, że nic się nie stało Twojemu... W jakim nastroju wrócił?
@Jo_ana - mój Boziu... jakie cudowne kotkiUwielbiam bezgranicznie...
Cudowne... Gdybym mieszkała sama to już bym zamawiała jakiegoś u Ciebie<3
@Paprota, @Kokos, @Angi uwielbiam rysunki/kolorowanki - w szczególności te mangowe
U mnie jeśli chodzi o zainteresowania to sporo mam tego...xD Mój K. się śmieje, że mam za dużo i nie umiem skupić się na jednym... Ogólnie mam ogromnego bzika na punkcie Japonii ogólnie, kocham rysować/malować - czasem jakaś abstrakcja, najczęściej jednak mangowe tematy.
Poza tym wkręciłam się w robienie tortów i figurek na torty - na przyszły weekend mam właśnie do zrobienia kolejny w temacie "mikrofon" (chrześnica ma urodziny).
Ogólnie to same takie bardziej "plastyczne" tematy - np. paznokcie jakieś hybrydowe...xD
Szeroko pojęta "sztuka" mnie odstresowuje
Miłego czwartku!Beezi, Nataliii, Mart768, Angi90 , Paprota9418, AlfaCentauri, jo_ana, paprotka17, Clausix, Pfry, siesiepy, kleopatr4 lubią tę wiadomość