X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 trzymaj się 🥰 powodzonka ze wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 20:14

Angi90 lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi oj będzie 🥹 powodzonka na weekend, wracaj bezpiecznie.

Karolina powiem Ci, że trochę dziwne podejście tego lekarza 😳 to fakt co próbka może wyjść inaczej, ale skoro znaleźli prawidłowe plemniki to coś się zadziało. Przecież to wynik po miesiącu, jeszcze nie jest powiedziane co będzie za kolejne 2 miesiące. U nas androlog na morfo 0% mówił, że według niego są szanse na ciążę i żeby próbować, a jak nie to iui powinna wystarczyć, jak widać co lekarz to inna opinia. Ja bym wyleczyła bakterie i bym próbowało na Waszym miejscu.

Angi90 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Po dniu pełnym badań i migreny po powrocie nadrabiam Was.
    Dodam tylko, że po powrocie zastałam... grzyby. XD Mama z siostrą były, nazbierali typowych "jadalnych", kani i moich fioletowych ulubionych (notabene smażyłam na masełku wczoraj i to okropnie pyszniaste grzyby, polecam bo w sumie bardzo łatwo je rozpoznać i nie są do pomylenia z żadnym trującym - gdyby ktoś chciał zbierać na próbę pierwszy raz to służę pomocą, teraz jest ich wysyp ;) ).

USG cycków - git majonez, wiele torbielek dziwnych co mi wtedy narosło zniknęło, plus przewód mleczny się znacznie zmniejszył i jest teraz miękki, mimo że wciąż lekko powiększony. Po tamtym USG cycków stało się z nimi coś dziwnego, bo przez półtoramiesiąca bolały mnie okropnie jak w fazie lutealnej (a miałam w trakcie normalny cykl z tą owulacją szybką). Po tym jak to nabombanie zlazło to cycki mam 3 rozmiary mniejsze, ale nie bolą i nawet na progesteronie nie bolały. XD No i zmiany wróciły do swojego standardu.
    USG tarczycy - na obrazie wygląd jakby p.ciała przeciwtarczycowe miały być dodatnie (już w 2021 tak było), ale te są ujemne. Ogólnie malutkie torbielki koloidalne, może endokrynolog zleci mi znowu p.ciała, jak nie to nie. Ogólnie wszystko ok.
    TSH - 1,23 <3 zwiększona dawka Euthyroxu działa bardzo dobrze. FT4 = 1,39 (idealnie w połowie :) ), prolaktyna 16,1 ng/ml i też prawie w połowie normy.
    Czekam jeszcze na morfologie i OB (było w pakiecie XD), żelazo, witamine b12, kwas foliowy i ferrytyne. Znalazłam bardzo fajny pkt Diagnostyki bez kolejek we Wrocławiu, malutki. Bardzo miła, młoda pielęgniarka. Polecam punkt na Gwarnej. :)

paprotka - gdzieś czytałam, że za 1kg grzybów świeżych na skupie 400zł. Może to jest sposób na życie. :D Za rok muszę się tym zainteresować, bo ja tego nie przejem a chodzić uwielbiam. Fakt, zwierzęta to w ciul wyżeczeń i odpowiedzialności. My też kiedyś chcemy psa, ale typowo obronnego. Niemniej na pewno będzie rozpieszczany. :) W domu tylko koty na ten moment. U mnie też się mówiło "psiaki" w rodzinie, dziadek do tej pory tak mówi. Aktualnie większość używa słowa "trujak". :p

paprota ja nie uważam, że osoby które rysują z pamięci są w czymś lepsze. Po prostu wymaga to innych umiejętności. Szanuję zarówno osoby, które do perfekcji opanowały np. hiperrealizm "odgapiany", jak i osoby które potrafią tak dowalić z pamięci (chociaż zakładam, że tutaj też mają tzw. "refki" żeby wiedzieć jak zafakturować choćby skórę czy materiał, miałam znajomą która rysowała z pamięci i wiem jak to wyglądało :) ). Znaczy ja ogólnie szanuję i podziwiam nie tylko osoby rysujące hiperrealizm, bo wszystko wymaga ogromu pracy nad sobą i pasją. :) Po prostu potrzebowalam hiperrealizmu do przykładu. Czekam na dinusiowe prace markerowe. Może trzeba się ugadać na wątku, że na narodziny każdego dinusia ja będę dawać słoik grzybów, ktoś malunek dinusia i taka dinopaczka będzie lecieć do mamuśki z bąblem? :DDD Wiem, że pewnie sporo pracy z tym będzie, dlatego sobie tak luźno rzuciłam, ale jakieś drobniejsze tego typu upominki w sumie why not, zostawiam do rozważenia - wiem, że to będzie się wiązało z większą poufałością i problemami logistycznymi (wysyłki itd.). Może coś wspólnie wymyślimy jako dinusiowa społeczność. :) Umawianie na seks boskie. XD Ale przyznam się, że też by mnie to pozytywnie nakręciło. Lepiej tak niż wpisać w kalendarz "czas na seksy, bo w sobotę badanie nasienia" XD Nie patrzą się na Ciebie dziwnie w pracy jak się rozbierasz? :D

Kokos z ciekawości, masz jakieś specjalne kredki do kolorowania czy zwykłe szkolne? Wiem, że polycolory są tanie i zarąbiste. :) Z chęcią pomogę z rozpoznawaniem grzybów hihi. Już rok temu chciałam iść na jakiś kurs bogaty w wiedzę o grzybach, których nie potrafię rozpoznawać, ale bałam się że w mojej gminie to skupią się na borowikach i kozakach, może dorzucą gołąbka. :p Fakt, ten wątek to bardzo specyficzne miejsce. W tym ogromie starań mamy czas na wesołe tematy jak nasze pasje, historie z dnia codziennego. Nie przeplatają się tu tylko testy owulacyjne i lament, że to już 2 cykl i znowu się nie udało. To jest naprawdę bardzo przyjemne miejsce, w którym nie czuję presji starań chociaż ona jest w każdej z nas. Czuję się tu dobrze chociaż potrafię być odstawiona od starań na pół roku. :D

KarolinaAnastazja rozumiem, czemu nie możesz pokazać swoich prac. Szkoda, bo trochę amatorsko fotografowałam (teraz mi się nie chce a mam sporo zdjęć do obrobienia). Chyba, że masz jakieś takie niezwiązane z ludźmi, np. jakieś kwiatki, grzybki, krajobrazy czy zwierzaki. ;) To z chęcią zobaczę. A świeczki to te takie yankee candle, country candle, woodwick i gąski? <3 Uwielbiam, ale mam mało, choć gdybym mogła to bym pewnie pół sklepu świeczkowego wykupiła.

Angi hahaha, ja kiedyś też wszystkie takie deptałam bo psiaki. :p Ale już się zreflektowałam. Bo bardzo mnie irytuje jak poluję na jakiegoś blaszkowanego grzybka i widzę go rozwalonego, bo np. "muchomor". XD Okazuje się, że psiaki są łatwiej dostępne niż prawdziwki i smaczniejsze niekiedy niż prawdziwki. :D Ucz się ucz, czekamy na Waszą pierwszą mangę, widzę że idzie bardzo dobrze! :)) Podobuje się mnie to! Co do starego: Środa dzień loda. XD Te plakaty to Twoje czy jak? Boskie są i kurcze, chcę takie. :o Drukujesz takie za kaskę? :)) Jak nie to może przerobię to jakoś na wzór do haftu krzyżykowego i wyszyję? Hmmm hmm...

Zosis, robić i na allegro sprzedawać haha. Albo serio do skupu. :o Co do opieniek, czytałam że się je same łebki, ale... Jak jeszcze nie wiedziałam to kapelusze wrzuciłam w słoik a trzony do zupy. I było smacznie, nic nikomu nie dolegało. Więc opieńki teraz poszły do słoiczka z trzonkami. :p Jak jeszcze zbiorę, to będę też mrozić, bo ile tych słoików można natrzaskać. Już mam plan, że pod choinkę będę rozdawać. I Zosiek, książki przecież to też pasja, więc nie próbuj mówić, że nie masz pasji. Podobnie jak kino czy seriale, nawet jeśli to miałoby być kino z samymi superbohaterami. ;) Myślę, że stary zadowolony, że zderzak naprawią z OC. Mój stary jak dachował naszym ukochanym Froggerem (renault) - całe szczęście, nic mu się nie stało wtedy, nie z jego winy - to był cały szczęśliwy bo wycenili nasze autko na tyle, że kupiliśmy nowe, droższe i teraz bujamy się Cytryniakiem. :p Szukamy sposobu, żeby znowu rozwalić go tak, żeby kupić sobie nowe haha. Nie no, żartuję. :)

jo_anna cudowne okruszki. :) Nie dziwię się, w hodowli jednak strach o domy dla kociaków będzie towarzyszył, chyba że będziesz samym dobrym znajomym rozdawać, a to nie o to chodzi. Jeśli byś chciała wrócić do tego to podpatrz sobie jak działa koc-pol cat - ragdoll cattery, niesamowicie ich szanuję za podejście do hodowli, swoich kociąt i doboru potencjalnych przyszłych kupców maluchów. :) Wiem, że kolejnego kociaka będę chciała kupić właśnie od nich, marzę o ragdollku.

AlfaCentauri według mnie oczywiście jeśli chcesz tutaj z nami rozmawiać to jak najbardziej nie widzę ku temu przeszkody, ale uważam, że do autobusu rozalaa nie powinna Cię jeszcze dopisywać. Rozumiem, że po pół roku starania mogą Cię już mocno frustrować, jednak my jesteśmy tu już na trochę innym etapie. Fakt, załamujemy się nad każdą utraconą nadzieją, ale już nie żyjemy samymi staraniami - tzn. staramy się je przykrywać pasjami i codziennością, bo nie mamy po prostu innego wyjścia jeśli nie chcemy zwariować. Znamy się tu prawie jak łyse konie, wspieramy w chwilach każdego kryzysu i nie obrażamy za słowa szczerości gdy której coś odbije. Czekam tylko aż nastanie jakiś dinusiowy zlot. :) Jak widać, każda szuka swojego "konika" żeby odciągnąć myśli od starań, bo nie można żyć bite kilka lat tylko tym. Jesteśmy pod opieką przeróżnych specjalistów, przechodzimy różne procedury i drogi, nasi lekarze mają przeróżne plany na nas. Nie życzę Ci, abyś w swojej starczkowej historii została dinozaurem, mam nadzieję, że uda Ci się szybciej. ;) Ale do "ploteczek" oczywiście zapraszamy. Z chęcią zobaczę Twoje obrazy, jeśli zechcesz się pochwalić. :D

Olail o kleszcze to zbiór numer jeden. :D Szkoda, że nie ma skupów na nie hahahah. Już mówiłam, że zarówno serial jak i książka to też zainteresowania, więc nie ma co sobie umniejszać. :D Są dni, że moją jedyną pasją jest spanie. XD

Emka jak już wygrzebiecie się z ziemi to chociaż jakaś satysfakcja będzie, bo naocznie będzie widać postępy budowy. Chociaż uważam, że nagorszy etap budowania domu to wszelkie tynki i posadzki, po zamknięciu dachu. Nam przynajmniej zajęło to okropnie dużo czasu, wszelka elektryka, hydraulika, ehh. :o

Nadrobiłam wczoraj, zaraz będę nadrabiać dzisiaj... :o Dużo tego.

Paprota9418, Angi90 , paprotka17, Kil lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • BiałaSasanka Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Beezi też o to pytała. Słabo jeszcze idzie 🫤 Powiem Wam, że przydałoby się być jakimś programistą, okrutnie długo mi schodzi żeby pojąć niektóre rzeczy, a nawet jak coś zrobię to nie wiem czy dobrze. Także otwieram się na szukanie pomocy, nie będzie kompletnej Zosi -Samosi 🤷🏼‍♀️
    Angi, odezwij się na priv jak czegoś potrzebujesz 🙂. A teraz wracam do cichego kibicowania🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 08:57

rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wszyyystko jest na sprzedaaaż :p Za dużo grzybów na świecie, za mało się ich je hahaha. Ja chyba wprowadzę je na stałe do diety po prostu i zacznę chodzić trochę rzadziej jak już zrobię zapasy. ;) Raz na tydzień daine z grzybkami świeżymi. Rydze mam w końcu w ogródku, pojawiły się dwa tygodnie po tym jak płakałam przyjaciółce że u mnie nie rosną a powinny, bo one pod sosnami są. :p Mój las jest sosnowy właśnie głównie, z domieszką brzóz i świerków. I malutkich dębów.

Kil kochana, ogromnie się cieszę, że pogadane i jest nadzieja na wspólną, piękną przyszłość! Proszę w razie ewentualnych problemów z nami rozmawiać, podniesiemy na duchu i ewentualnie zrugamy jak będzie ku temu potrzeba. :) Bardzo ładnie proszę pochwalić się fotkami tortów. :D A fioletowe grzybki polecam, służę pomocą w rozpoznaniu. ;)

Zosis pasożyt/larwik <3 Hihi. :D Mały pasożytniczy dinuś w Tobie rośnie.

Mart wiedza jeszcze malutka, ale pracuję nad nią. :) Grzybowym guru nie będę, ale nie zależy mi aby znać wszystkie gatunki - wystarczy te jadalne i dostatecznie smaczne. :D

Amunicja oj mam ogromną nadzieję, ale zaczęłam planować już w przód bez uwzględniania w tym wszystkim ewentualności odmiennego stanu i bycia w trójkę. ;) Tak chyba zdrowiej, a jak się uda to się uda i przeorganizuje się plany. :)

Emka jakoś rzucił mi się artykuł w oczy dzisiaj, że badania nasienia mają być na NFZ za darmo, ale nie mogłam przeczytać artykułu bo był na stronie z płatną subskrupcją. Może zerknij, może uda się starego na takie badania nasienia na NFZ wrzucić za friko? :)

Kokosku tulę mocno, ale mam nadzieję, że wizyta w klinice, jednak trzyma Cię w ryzach i daje nadzieje.

Beezi od jutra mogę wydzwaniać czy są wyniki. Minie równo 3 tygodnie, ale wyniki od 3 do 5 tygodni mogą się pojawić, więc pewnie mogę sobie jeszcze trochę poczekać. :p

Natalii zawsze możesz na nie polować z aparatem! :) I poznawać "grzybnię" swoich lasów. :)) Jakie to uczucie jest jak bąbel kopie i się rusza? :D

olail ej oby nie były potrzebne już żadne stymulacje za stymacjami. :D Obyś miała fajny prezent na Andrzejki hihi. :D

Clausix ja mam nie dopochwowy, ale typowo na kobiecą florę bakteryjną - Lacibios Femina. Polecam ogromnie. :)

Kil jaki odlotowy dinozaur! Mega! :ooo

Paprota to promarkery?

Meggi też na jednym coś widziałam, ale zakładałabym testową jednak.

jo_anna czyli co, liczymy u Ciebie na trojaczki, skoro u Zosis na bliźniaki? :)

KarolinaAnastazja ale u Was była chyba morfo 0%? To 0 a 2 to jak nic i coś(sporo). Kurcze, morfo przecież przy IUI to chyba nie jest aż taki problem?

RinTinTin najważniejsze pytanie - od jakiego czasu robisz i czy widzisz, że to działa? :D Pytam serio, bo szukam czegoś żeby trzymać twarz w ryzach. :)

Angi powodzenia i dużo dobrego! Ja dostałam wczoraj wypłatę, więc zacznę się powoli czaić, hahaha. :D Przypomni mi ktoś jaki był kodzik? :D

Właśnie przyszła morfologia.
    Hemoglobina i erytrocyty minimalnie w górę, MCV i MCH dalej wysoko, ale MCV spadło i jest w normie teraz, RDW-CV troszkę wzrosło i jest w normie, eozynofilii dalej mało. Może to znaczy że już po ureaplasmie? :D

Paprota9418, Angi90 , Mart768, Kil lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki będę za nim tęsknić,ale jesli moj brzuszek trafi do którejś z was to zawsze to łatwiej psychicznie:)

Jutro zwalniam dziewczynkowy domek,mam nadzieję,że ktoras z Was przejmie 😘😗

022de0dd53a8c.jpghttps://zapodaj.net/plik-iVWEZ4iyHm

Nataliii, kropka27, siesiepy, Paprota9418, Frutellka , rozalaa, Marti27, Marti27, olail, Clausix, Amunicja, KoKos, jo_ana, Beezi, Angi90 , aśś, Lipcowa, paprotka17, Mart768, Emka06, Bambi92, justme, Kil lubią tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy super że wszystkie wyniki w normie i idziesz do przodu ! 🤞

Pomyśl z prezentami super ! :) ja mogę rysować ale musi mi ktoś podrzucać tematykę :)
    A paczkomat nie jest taka trochę forma “zaufana” ? Nie wysyłam za dużo rzeczy w sumie to tylko z Vinted kilka razy :)

712e2179fb512.jpghttps://zapodaj.net/plik-xRRgKXii83

c23c3d8430a43.jpghttps://zapodaj.net/plik-ChYL2rsmeO

1bbdffdcc8422.jpghttps://zapodaj.net/plik-ZMWYlTSsxv

Promarkery ale nieoryginalne . :)
    Jeszcze je nie do końca ogarniam ale będę ćwiczyć :)

Hah przyzwyczaili się już.. chociaż jak kiedyś przyszłam z ogromnym krwiakiem na pół szyi od duszenia kimonem 🫣 to zapytali czy u mnie wszystko w porządku :) potem się z nas śmiali że mąż lubi ostre zabawy 🫣🫣 (oni się znają z moim W)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:36

siesiepy, Frutellka , jo_ana, Beezi, Angi90 , Lipcowa, KoKos, Kil lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy - Janki i Gąski i VV To moje top, no i lubię niuchać swieczki w tkmaxie😄 co do zdjęć to nie mam, mało kiedy oftograduje naturę

Joanna- my podejdziemy do tego IUI w grudniu. Nie przy tym cyklu co będzie, tylko przy następnym. Akurat mój M wezmie teraz 2 tyg antybiotyk pozniej po 2 tyg zrobimy posiew, akurat wynik ma być przed rozpoczęciem nowego cyklu. Jak będzie bakteria wytepiona -podchodzimy do IUI.

Przedyskutowałam z mężem i te MSOME nie będziemy robić, nie jest to dla Nas żaden wyznacznik zwłaszcza, że ta morfologia rośnie. A co za tym idzie, może być tak, że ta inseminacja będzie miała sens po antybiotykoterapi. Lekarz twierdzi, że to nic ale dla mnie w miesiąc czasu 2% to bardzo ładny wynik.

Jak dla mnie to 90% jest aktualnie problemem bakteria a 40€ moja owulacja, ale ja ładnie reaguje na letrozol i same pękają więc tylko dobrze mnie podstymulować

Juz tyle czekałam to i poczekam te kilka tygodni na tą kropkę 🥹 przecież jestem już coraz bliżej..

Paprota9418, jo_ana, Beezi, Angi90 , paprotka17 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Natosia ja przygarnę ten dziewczynkowy brzuch chętnie 🤭😍

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, przypomnijcie proszę jaki preparat polecacie na Ferrytyne. :)

Mam 30 µg/l 😱 żelazo na szczęście 110.
    Na pewno zrobię sobie zakwas z buraka i codziennie chlac będę napoj z pietruszki z termomiksa. Ostatnio sobie pofolgowałam i odpuściłam strączki, trzeba do nich wrócić.

Wciąż czekam na witaminę B12 i kwas foliowy.

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że na moje marcowe dziewczyny możemy liczyć ☺️♥️🍀

Obiecuję jakimś cudem jutro nadrobić wszystko 😁 dzisiaj dużo pracy było, dopiero skończyłam piec biszkopt na tort dla Starego, bo w sobotę imprezka urodzinowa 🥳

Angi powodzenia 🤞 ☺️

KarolinaAnastazja myślę, że to dobra decyzja, lekarz trochę dziwny, ale na mojej doktorce te 2 % mimo sporej ilości plemniorow też nie robi wrażenia 🤷‍♀️ twierdzi, że marności 😅 takie typy 🤷‍♀️

Frutellka , Angi90 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:

Hah przyzwyczaili się już.. chociaż jak kiedyś przyszłam z ogromnym krwiakiem na pół szyi od duszenia kimonem 🫣 to zapytali czy u mnie wszystko w porządku :) potem się z nas śmiali że mąż lubi ostre zabawy 🫣🫣 (oni się znają z moim W)

Ja wróciłam po 16 latach do kung-fu i trochę się śmieją z moich siniaków w pracy haha :P a M patrzy z politowaniem... :P on woli rower od sportów kontaktowych ;)

siesiepy, Paprota9418 lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy super że wszystkie wyniki w normie i idziesz do przodu ! 🤞

Pomyśl z prezentami super ! :) ja mogę rysować ale musi mi ktoś podrzucać tematykę :)
    A paczkomat nie jest taka trochę forma “zaufana” ? Nie wysyłam za dużo rzeczy w sumie to tylko z Vinted kilka razy :)
    Chciałam Wam wrzucić fotki ale stronka odmówiła posłuszeństwa :(
    Promarkery ale nie oryginalne . :)

No też myślałam o paczkomacie, ale mimo to będzie wiązać się jeszcze z płatnością za wysyłkę. :) Ja nie będę miała z tym problemu, zawsze można pomyśleć o jakiejś drobnej zrzutce na ten cel, jeśli ktoś nie będzie chciał/miał możliwości nic do paczki dorzucić a będzie chciał się dołożyć.
    Jestem otwarta na propozycje i oczywiście nie obrażę się jak to nie wypali, wyjaśniałam czemu już wcześniej. :)

Paprota9418 lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi powiem Ci, że ja dla takich cieni cieni cieni podchodzę bardzo ostrożnie, ale trzymam kciuki żeby to było to 👍 co tam u Ciebie słychać oprócz tego że sikasz na patyki? 😉

KoKos lubi tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ja wróciłam po 16 latach do kung-fu i trochę się śmieją z moich siniaków w pracy haha :P a M patrzy z politowaniem... :P on woli rower od sportów kontaktowych ;)

Uwielbiam sporty przytulane :) !❤️
    Mój trenował Judo jak był dzieckiem ale miał kontuzję i tak zakończył karierę ale kuma w ten rodzaj macanka i czasami sobie sparujemy :)

Edytowałam wcześniejszy post i podrzuciłam fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:47

Clausix lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Laski, przypomnijcie proszę jaki preparat polecacie na Ferrytyne. :)

Mam 30 µg/l 😱 żelazo na szczęście 110.
    Na pewno zrobię sobie zakwas z buraka i codziennie chlac będę napoj z pietruszki z termomiksa. Ostatnio sobie pofolgowałam i odpuściłam strączki, trzeba do nich wrócić.

Wciąż czekam na witaminę B12 i kwas foliowy.

Ferritin dziś mi zostało polecone, osobiście piję pyłek pszczeli, genativ colostrum, San probi ibs, Ferr C+ i Feroplex co drugi dzień - skonsultowane z moja ginekolog to nie samowolka 😁

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ferritin dziś mi zostało polecone, osobiście piję pyłek pszczeli, genativ colostrum, San probi ibs, Ferr C+ i Feroplex co drugi dzień - skonsultowane z moja ginekolog to nie samowolka 😁

Ten Ferr C+ wygląda spoko, lubię suple z PrenaCaps i cenowo na allegro znośnie, chociaż jak zobaczyłam ceny tych ferrytynowych to mina mi zrzedła. 🙈 Czyli bierzesz zarówno Ferr C+ jak i Feroplex? Tego Ferr C+ to dwie kapsułki dziennie?

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja polecam laktoferyne no i zakwas z buraczka 👍🏻 nie wiadomo jeszcze co będzie z tych pęcherzyków, ale nawet jak by były trzy to i tak nie liczę na to, że nagle znajdą się 3 prawidłowe plemniki jeśli przez 2 lata nie znalazł się żaden, szczęśliwa będę jeśli choć jeden wygra wyścig.

Natosia jaki słodki maleńki brzuszek 🥹 myślałam, że jesteś maksymalnie w 5 miesiącu 🙈 szczęśliwego rozwiązania, ustawiam się w kolejce na przejęcie 🤗

Dziewczyny jeśli szukacie zajęcia na jesienne wieczory, dla oderwania głowy od oczekiwania na testowanie itd to polecam puzzle, ale takie wiecie 1000 elementów, pochłaniają czas na maksa, podejrzewam, że tak samo jak malowanie czy czytanie 😉

siesiepy, Clausix lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Siesiepy ja polecam laktoferyne no i zakwas z buraczka 👍🏻 nie wiadomo jeszcze co będzie z tych pęcherzyków, ale nawet jak by były trzy to i tak nie liczę na to, że nagle znajdą się 3 prawidłowe plemniki jeśli przez 2 lata nie znalazł się żaden, szczęśliwa będę jeśli choć jeden wygra wyścig.

Natosia jaki słodki maleńki brzuszek 🥹 myślałam, że jesteś maksymalnie w 5 miesiącu 🙈 szczęśliwego rozwiązania, ustawiam się w kolejce na przejęcie 🤗

Dziewczyny jeśli szukacie zajęcia na jesienne wieczory, dla oderwania głowy od oczekiwania na testowanie itd to polecam puzzle, ale takie wiecie 1000 elementów, pochłaniają czas na maksa, podejrzewam, że tak samo jak malowanie czy czytanie 😉

Właśnie ten Ferr C+ ma laktoferynę. Zakwasie jutro wstawiam, do tej pory będę żreć ogórki kiszone i pić z nich sok. Oczywiście z domowych, mojej teściowej. 🔥

Z Ferr C+:
    Zalecana porcja dzienna (1 lub 2 kapsułki) zawiera (referencyjna wartość spożycia %):

1 kapsułka:

Żelazo (fumaran żelaza) - 15 mg (107%)
    Laktoferyna – 100mg
    Witamina C - 175 mg(219%).

2 kapsułki:

Żelazo (fumaran żelaza) - 30 mg (214%)
    Laktoferyna – 200mg
    Witamina C - 350 mg(438%).

jo_ana lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Mam całą półkę puzzli i jakoś nie mogę się do nich zabrać, chociaż uwielbiam 🙈

MasiaG lubi tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ