Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ostatnio pokazywałam mężowi Wasze wyniki nasienia, a on mnie spytał:
    - No i udało im się?
    - Jeszcze nie.
    - No właśnie.
    A dziś z ogromną satysfakcją przekażę mu wieści i uzmysłowię, że suplementacja się opłaca! 😁

Już czuję tę satysfakcję w tej rozmowie. :)
    "A jednak miałam rację i co teraz powiesz?" 🤣

Emka06, Beezi, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Już czuję tę satysfakcję w tej rozmowie. :)
    "A jednak miałam rację i co teraz powiesz?" 🤣
    Już się nie umiem doczekać aż wrócę do domu 😂

Niaha lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, przykro mi, że tak wyszło 😔 No, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Zaciskam 🤞 za dobre wyniki 🍀

Claire, od rana studiuję te Twoje tabelki!😂😂

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚

28/11 wizyta ⏳
    PTP 20.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ostatnio pokazywałam mężowi Wasze wyniki nasienia, a on mnie spytał:
    - No i udało im się?
    - Jeszcze nie.
    - No właśnie.
    A dziś z ogromną satysfakcją przekażę mu wieści i uzmysłowię, że suplementacja się opłaca! 😁
    Co to za wątpienie!! 😡 Nie ładnie Panie Mężu!
    Kopala w dupala proszę mu zasadzić i niech łyka wszystkie tableteczki 💊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 15:13

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Claire, od rana studiuję te Twoje tabelki!😂😂
    Studiuj, studiuj 😏 Niech Staremu pójdzie w 🥚🥚🔥

Angi90 lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bardzo ogarniam co się u mnie dzieje, rano żywa krew, na tyle że założyłam tampona... Jak chciałam go zmienić to on był suchy, ani kropelki krwi tylko śluz kawa z mlekiem ... i do tej pory czysto i sucho!

Kurwa zgłupiała ... Może to być jakaś niewydolność ciałka żółtego? @Się na pewno rozkręci bo widzę po wykresie, Ale nie ukrywam że zaczęło mnie to martwić 🤷😭🤦 oczywiście pogadam z doktorkiem na wizycie, ale chciałam zasięgnąć też waszej rady...

A może któraś tak miała po letrozolu?
    I teraz nie wiem czy liczyć ten dzień jako pierwszy dzień cyklu bo była żywa krew czy nie? Gdybym liczyła to jutro powinnam zacząć brać letrozol 🤷😭🤦🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 15:49

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:

Za to mój odwrotnie, był żywo zainteresowany i wierzy w dietę i suple, więc od razu mu rano napisałam o kreseczkach 🥰 oboje gratulujemy 🦕

Moon kochana, tylko beta powiedziałaby Ci prawdę, pogadaj z lekarzem, ale nie zadręczaj się 🫂

W ogóle powiem Wam, że dobrze mieć wsparcie w mężczyznach i warto ich uświadamiać. Wiadomo że oni nie mają takiego forum i nie mają jak sobie utrwalać, ale 😜 Mój wczoraj nie dał mi zasnąć, bo wie że już sikam na owulaki i obliczył że mamy już 3 dni przerwy od ostatniego ❤️ i to trzeba naprawić 😜 Ale nie odczułam tego jako presji tylko właśnie wspieranie się i uzupełnianie. I dzisiaj jestem taka podbudowana 😇

Beezi, Claire, Emka06, Pfry, Niaha, Chantelle lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, jak dla mnie test wiele wyjaśni plus jak ma się rozkręcić 🐒 to po nim się rozkręci.

Lipcowa, czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie 🤞

Emka, jesteś taka kochana ❤️

Claire, po tych ⏸️ nie zmienia się wiele, a tak naprawdę zmieni się wszystko 🥹

Emka06, moonflower, Lipcowa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi, mam dokładnie tak samo ze swoim mężem 🥰 Sam pilnuje terminów, tak na luzie, ale jednak 😇 Do tego stopnia, że ja jestem dziś jakaś nabuzowana, drażliwa przed owu, wkurzam się na wszystko, a on nie pojechał dziś do pracy, bo z teściową trzeba było jechać dziś na zdjęcie gipsu i sam to załatwił, żebym ja jej nie dźwigała i nie dokładała sobie stresu. Lata za mną z gaśnicą i tuli cały dzień 😅 Bo przecież nastrój buduje się od rana ✌️

Moon, kurcze ciężko coś powiedzieć... Chyba sikałabym na test... Wiem, że nie chciałaś, ale no w takiej sytuacji przynajmniej będziesz wiedziała czego się spodziewać... I jeśli to taka "chwilowa" akcja to narazie nie zaznaczałabym okresu, wiedząc, że masz stałą FL to trzeba traktować jak plamienie. A dużo tej krwi było rano? Weź głęboki oddech, za dużo masz stresu w tym tygodniu, może przez to coś się knoci 🙄

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚

28/11 wizyta ⏳
    PTP 20.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Łyka wszystko, ale już go łapie zwątpienie 😏 Mnie samej czasem łapie jak zamawiam te tony suplementów i widzę te ceny do zapłacenia.. (ps. dziękuję Beezi i Oloska, że dzięki Wam mam trochę zapasu supli 🤭❤️). Ostatnio zamawiałam czarnuszkę i nie dość, że to drogie, to jeszcze niedobre 😅 Nie dziwię się mężowi, bo łykanie 18 tabletek dziennie i wmuszanie w siebie soczku pomidorowego na pewno jest męczące jak nie przynosi to upragnionego skutku 😏 Z jednej strony pocieszam go (i siebie), że zaczęliśmy dopiero 3 miesiąc suplementacji, a z drugiej strony mam wrażenie, że problem leży gdzie indziej. No ale kopala w dupala i tak dostanie za brak wiary w efekty suplementacji 😂

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, siknij na test. Agentka miała takie krwawienie, że myślała, że to okres, a jednak był trochę dziwny i to ją skłoniło do testowania. Ja sama nie lubię testować, ale czasem to lepsza opcja niż nasze domysły i kombinowanie. Mocno trzymam kciuki, żebyś się miło zaskoczyła 😘

Beezi, agentka93 lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• moonflower Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikne wieczorem... Muszę skoncentrować sika trochę 😎

Beezi, Angi90 , Niaha, Emka06, Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Łyka wszystko, ale już go łapie zwątpienie 😏 Mnie samej czasem łapie jak zamawiam te tony suplementów i widzę te ceny do zapłacenia.. (ps. dziękuję Beezi i Oloska, że dzięki Wam mam trochę zapasu supli 🤭❤️). Ostatnio zamawiałam czarnuszkę i nie dość, że to drogie, to jeszcze niedobre 😅 Nie dziwię się mężowi, bo łykanie 18 tabletek dziennie i wmuszanie w siebie soczku pomidorowego na pewno jest męczące jak nie przynosi to upragnionego skutku 😏 Z jednej strony pocieszam go (i siebie), że zaczęliśmy dopiero 3 miesiąc suplementacji, a z drugiej strony mam wrażenie, że problem leży gdzie indziej. No ale kopala w dupala i tak dostanie za brak wiary w efekty suplementacji 😂
    Powiedz mężowi, że ja już będziesz w tej ciąży to Ty będziesz łykać 18 tabletek na dobę, wymiotować i bez soku pomidorowego, i spać na stojąco, może go to przekona. 😂

Claire, Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Claire Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Kochana, zobacz ile Ty już zrobiłaś - wszystkie badania, monitoringi, HSG. Te kilkanaście tabletek w porównaniu z tym to jest "chwilowa niedogodność" a olej z czarnuszki jak nie smakuje to niech zatka nos i przełknie, albo wymiesza z sokiem. Wiem że jesteś bardzo empatyczna wobec Męża, ale bądź twarda 💪🏼 bo dokładnie jak Beezi pisze, to i tak kobieta później będzie dźwigać cały ciężar przez pozostałe miesiące ;)

Chantelle lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Powiedz mężowi, że ja już będziesz w tej ciąży to Ty będziesz łykać 18 tabletek na dobę, wymiotować i bez soku pomidorowego, i spać na stojąco, może go to przekona. 😂
    I to są argumenty 😁

Bambi92 lubi tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire, ja dziś cały dzień o Tobie myśle :) To niesamowite, że ani na chwile nie poddałaś się w tej walce, gratuluje i Tobie i Twojemu mężowi ❤️ Niech już będzie tylko dobrze. 🍀

Claire lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Claire Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Claire, ja dziś cały dzień o Tobie myśle :) To niesamowite, że ani na chwile nie poddałaś się w tej walce, gratuluje i Tobie i Twojemu mężowi ❤️ Niech już będzie tylko dobrze. 🍀
    🥹🥹🥹

ChocoMonster lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Kochana, zobacz ile Ty już zrobiłaś - wszystkie badania, monitoringi, HSG. Te kilkanaście tabletek w porównaniu z tym to jest "chwilowa niedogodność" a olej z czarnuszki jak nie smakuje to niech zatka nos i przełknie, albo wymiesza z sokiem. Wiem że jesteś bardzo empatyczna wobec Męża, ale bądź twarda 💪🏼 bo dokładnie jak Beezi pisze, to i tak kobieta później będzie dźwigać cały ciężar przez pozostałe miesiące ;)
    Ja wiem, że kobieta musi znieść więcej i że to są o wiele mniej przyjemne rzeczy niż badanie nasienia czy łykanie supli. Mąż się nie skarży, że musi to robić, tylko czasem go łapie zwątpienie czy to ma sens. Nie buntuje się, pamięta o łykaniu supli, więc też daje z siebie dużo, a wątpliwości po takim czasie starań myślę, że są normalne 😊
    Przekazałam mu dzisiejsze wieści i powiedział, że bardzo się cieszy, gratuluje i dostał motywacyjnego kopa 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 17:24

Chantelle, Bambi92 lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Chantelle Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny nie bardzo ogarniam co się u mnie dzieje, rano żywa krew, na tyle że założyłam tampona... Jak chciałam go zmienić to on był suchy, ani kropelki krwi tylko śluz kawa z mlekiem ... i do tej pory czysto i sucho!

Kurwa zgłupiała ... Może to być jakaś niewydolność ciałka żółtego? @Się na pewno rozkręci bo widzę po wykresie, Ale nie ukrywam że zaczęło mnie to martwić 🤷😭🤦 oczywiście pogadam z doktorkiem na wizycie, ale chciałam zasięgnąć też waszej rady...

A może któraś tak miała po letrozolu?
    I teraz nie wiem czy liczyć ten dzień jako pierwszy dzień cyklu bo była żywa krew czy nie? Gdybym liczyła to jutro powinnam zacząć brać letrozol 🤷😭🤦🤯

Najgorsze takie momenty, kiedy trzeba się domyślać i nie wiadomo co robić 😕 Jak przyjdzie 🐒 , to jest trochę smutku, ale stała sprawa, więc ociera się gila i „cieszy” z pierwszego dnia cyklu. Nie mam pojęcia, co to może być. Jestem ciekawa, co tam się wyprawia u Ciebie 🍀

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Sikne wieczorem... Muszę skoncentrować sika trochę 😎

Jak się okaże, że to jednak nie pierwszy dzień Twojej ciąży, a jakiś... 4 tydzień! To dopiero będziemy miały tutaj dzień euforii i początek wymierania dinozaurów. Trzymam kciuki. :)

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ