Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Ostatnio pokazywałam mężowi Wasze wyniki nasienia, a on mnie spytał:
- No i udało im się?
- Jeszcze nie.
- No właśnie.
A dziś z ogromną satysfakcją przekażę mu wieści i uzmysłowię, że suplementacja się opłaca! 😁
Już czuję tę satysfakcję w tej rozmowie.
"A jednak miałam rację i co teraz powiesz?" 🤣Emka06, Beezi, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Już czuję tę satysfakcję w tej rozmowie.
"A jednak miałam rację i co teraz powiesz?" 🤣Niaha lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Pfry, przykro mi, że tak wyszło 😔 No, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Zaciskam 🤞 za dobre wyniki 🍀
Claire, od rana studiuję te Twoje tabelki!😂😂👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Emka06 wrote:Ostatnio pokazywałam mężowi Wasze wyniki nasienia, a on mnie spytał:
- No i udało im się?
- Jeszcze nie.
- No właśnie.
A dziś z ogromną satysfakcją przekażę mu wieści i uzmysłowię, że suplementacja się opłaca! 😁
Kopala w dupala proszę mu zasadzić i niech łyka wszystkie tableteczki 💊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 15:13
-
Dziewczyny nie bardzo ogarniam co się u mnie dzieje, rano żywa krew, na tyle że założyłam tampona... Jak chciałam go zmienić to on był suchy, ani kropelki krwi tylko śluz kawa z mlekiem ... i do tej pory czysto i sucho!
Kurwa zgłupiała ... Może to być jakaś niewydolność ciałka żółtego? @Się na pewno rozkręci bo widzę po wykresie, Ale nie ukrywam że zaczęło mnie to martwić 🤷😭🤦 oczywiście pogadam z doktorkiem na wizycie, ale chciałam zasięgnąć też waszej rady...
A może któraś tak miała po letrozolu?
I teraz nie wiem czy liczyć ten dzień jako pierwszy dzień cyklu bo była żywa krew czy nie? Gdybym liczyła to jutro powinnam zacząć brać letrozol 🤷😭🤦🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 15:49
-
Claire wrote:Co to za wątpienie!! 😡 Nie ładnie Panie Mężu!
Kopala w dupala proszę mu zasadzić i niech łyka wszystkie tableteczki 💊
Za to mój odwrotnie, był żywo zainteresowany i wierzy w dietę i suple, więc od razu mu rano napisałam o kreseczkach 🥰 oboje gratulujemy 🦕
Moon kochana, tylko beta powiedziałaby Ci prawdę, pogadaj z lekarzem, ale nie zadręczaj się 🫂
W ogóle powiem Wam, że dobrze mieć wsparcie w mężczyznach i warto ich uświadamiać. Wiadomo że oni nie mają takiego forum i nie mają jak sobie utrwalać, ale 😜 Mój wczoraj nie dał mi zasnąć, bo wie że już sikam na owulaki i obliczył że mamy już 3 dni przerwy od ostatniego ❤️ i to trzeba naprawić 😜 Ale nie odczułam tego jako presji tylko właśnie wspieranie się i uzupełnianie. I dzisiaj jestem taka podbudowana 😇Beezi, Claire, Emka06, Pfry, Niaha, Chantelle lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Moon, jak dla mnie test wiele wyjaśni plus jak ma się rozkręcić 🐒 to po nim się rozkręci.
Lipcowa, czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie 🤞
Emka, jesteś taka kochana ❤️
Claire, po tych ⏸️ nie zmienia się wiele, a tak naprawdę zmieni się wszystko 🥹Emka06, moonflower, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Bambi, mam dokładnie tak samo ze swoim mężem 🥰 Sam pilnuje terminów, tak na luzie, ale jednak 😇 Do tego stopnia, że ja jestem dziś jakaś nabuzowana, drażliwa przed owu, wkurzam się na wszystko, a on nie pojechał dziś do pracy, bo z teściową trzeba było jechać dziś na zdjęcie gipsu i sam to załatwił, żebym ja jej nie dźwigała i nie dokładała sobie stresu. Lata za mną z gaśnicą i tuli cały dzień 😅 Bo przecież nastrój buduje się od rana ✌️
Moon, kurcze ciężko coś powiedzieć... Chyba sikałabym na test... Wiem, że nie chciałaś, ale no w takiej sytuacji przynajmniej będziesz wiedziała czego się spodziewać... I jeśli to taka "chwilowa" akcja to narazie nie zaznaczałabym okresu, wiedząc, że masz stałą FL to trzeba traktować jak plamienie. A dużo tej krwi było rano? Weź głęboki oddech, za dużo masz stresu w tym tygodniu, może przez to coś się knoci 🙄👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Claire wrote:Co to za wątpienie!! 😡 Nie ładnie Panie Mężu!
Kopala w dupala proszę mu zasadzić i niech łyka wszystkie tableteczki 💊Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Moon, siknij na test. Agentka miała takie krwawienie, że myślała, że to okres, a jednak był trochę dziwny i to ją skłoniło do testowania. Ja sama nie lubię testować, ale czasem to lepsza opcja niż nasze domysły i kombinowanie. Mocno trzymam kciuki, żebyś się miło zaskoczyła 😘
Beezi, agentka93 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:Łyka wszystko, ale już go łapie zwątpienie 😏 Mnie samej czasem łapie jak zamawiam te tony suplementów i widzę te ceny do zapłacenia.. (ps. dziękuję Beezi i Oloska, że dzięki Wam mam trochę zapasu supli 🤭❤️). Ostatnio zamawiałam czarnuszkę i nie dość, że to drogie, to jeszcze niedobre 😅 Nie dziwię się mężowi, bo łykanie 18 tabletek dziennie i wmuszanie w siebie soczku pomidorowego na pewno jest męczące jak nie przynosi to upragnionego skutku 😏 Z jednej strony pocieszam go (i siebie), że zaczęliśmy dopiero 3 miesiąc suplementacji, a z drugiej strony mam wrażenie, że problem leży gdzie indziej. No ale kopala w dupala i tak dostanie za brak wiary w efekty suplementacji 😂
Claire, Chantelle, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Emka06 wrote:Łyka wszystko, ale już go łapie zwątpienie 😏 Mnie samej czasem łapie jak zamawiam te tony suplementów i widzę te ceny do zapłacenia.. (ps. dziękuję Beezi i Oloska, że dzięki Wam mam trochę zapasu supli 🤭❤️). Ostatnio zamawiałam czarnuszkę i nie dość, że to drogie, to jeszcze niedobre 😅 Nie dziwię się mężowi, bo łykanie 18 tabletek dziennie i wmuszanie w siebie soczku pomidorowego na pewno jest męczące jak nie przynosi to upragnionego skutku 😏 Z jednej strony pocieszam go (i siebie), że zaczęliśmy dopiero 3 miesiąc suplementacji, a z drugiej strony mam wrażenie, że problem leży gdzie indziej. No ale kopala w dupala i tak dostanie za brak wiary w efekty suplementacji 😂
Chantelle lubi tę wiadomość
-
Beezi wrote:Powiedz mężowi, że ja już będziesz w tej ciąży to Ty będziesz łykać 18 tabletek na dobę, wymiotować i bez soku pomidorowego, i spać na stojąco, może go to przekona. 😂
Bambi92 lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
ChocoMonster wrote:Claire, ja dziś cały dzień o Tobie myśle To niesamowite, że ani na chwile nie poddałaś się w tej walce, gratuluje i Tobie i Twojemu mężowi ❤️ Niech już będzie tylko dobrze. 🍀
ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Kochana, zobacz ile Ty już zrobiłaś - wszystkie badania, monitoringi, HSG. Te kilkanaście tabletek w porównaniu z tym to jest "chwilowa niedogodność" a olej z czarnuszki jak nie smakuje to niech zatka nos i przełknie, albo wymiesza z sokiem. Wiem że jesteś bardzo empatyczna wobec Męża, ale bądź twarda 💪🏼 bo dokładnie jak Beezi pisze, to i tak kobieta później będzie dźwigać cały ciężar przez pozostałe miesiące
Przekazałam mu dzisiejsze wieści i powiedział, że bardzo się cieszy, gratuluje i dostał motywacyjnego kopa 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 17:24
Chantelle, Bambi92 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
moonflower wrote:Dziewczyny nie bardzo ogarniam co się u mnie dzieje, rano żywa krew, na tyle że założyłam tampona... Jak chciałam go zmienić to on był suchy, ani kropelki krwi tylko śluz kawa z mlekiem ... i do tej pory czysto i sucho!
Kurwa zgłupiała ... Może to być jakaś niewydolność ciałka żółtego? @Się na pewno rozkręci bo widzę po wykresie, Ale nie ukrywam że zaczęło mnie to martwić 🤷😭🤦 oczywiście pogadam z doktorkiem na wizycie, ale chciałam zasięgnąć też waszej rady...
A może któraś tak miała po letrozolu?
I teraz nie wiem czy liczyć ten dzień jako pierwszy dzień cyklu bo była żywa krew czy nie? Gdybym liczyła to jutro powinnam zacząć brać letrozol 🤷😭🤦🤯
Najgorsze takie momenty, kiedy trzeba się domyślać i nie wiadomo co robić 😕 Jak przyjdzie 🐒 , to jest trochę smutku, ale stała sprawa, więc ociera się gila i „cieszy” z pierwszego dnia cyklu. Nie mam pojęcia, co to może być. Jestem ciekawa, co tam się wyprawia u Ciebie 🍀✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
moonflower wrote:Sikne wieczorem... Muszę skoncentrować sika trochę 😎
Jak się okaże, że to jednak nie pierwszy dzień Twojej ciąży, a jakiś... 4 tydzień! To dopiero będziemy miały tutaj dzień euforii i początek wymierania dinozaurów. Trzymam kciuki.Lipcowa lubi tę wiadomość