Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Claire gratulacje!!! Jak zobaczylam poprawione wyniki Twojego męża to miałam przeczucie, że sie udało 🥰
Lipcowa jestes wspaniałą kobietą. Od samego początku Cie podziwiam. To w jaki sposób umiesz odnaleźć sie w każdej sytuacji jest dla mnie niesamowite trzymam kciuki aby w Twoim życiu zagościło szczęście na dlugo!Lipcowa, Claire lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Clarie, gratulacje! Wspaniałąa wiadomość.❤
Niaha, idealny timing z tym monitoringiem. Kciuki, żeby to był TEN cykl i to jajo🍀
Lipcowa, bardzo Ci kibicuje (jak wszyscy tu;)).
Tak sobie myślę, że temat pracy, często przewija się przez forum i my kobiety często musimy wybierać. Faceci nie mają takich problemów.
A jeszcze żeby bardziej nam utrudnić, to ciazy nie da się po prostu zaplanować. I to działa w obie strony. My, Dinozaury chcemy, a coś nie wychodzi. Ale przecież jest też ta druga strona, że ktoś nie chce i nie planuje, a tu surprise. I do tego trzeba się dopasować i wpasować z pracą. No bywa nielekko.
Aa Białek, no uwielbiam Twoje teksty. Reklama sierpniowych dzieci - level master🙃Niaha, Lipcowa, Claire, Mart768 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Proszę o kciuki za mnie bo dzisiaj ide na progesteron, mam nadzieję, że potwierdzi to moja owulacje 😬Niaha, Pfry, Paprota9418, Emka06, Dara, Clausix, Angi90 , Lipcowa, ELka, Beezi, moonflower, Ewiwi, SandraH.97, Chantelle, rozalaa, Mart768 lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:Cześć dziewczyny
Proszę o kciuki za mnie bo dzisiaj ide na progesteron, mam nadzieję, że potwierdzi to moja owulacje 😬
🤞🤞🤞🍀🍀🍀Niezapominajka95 lubi tę wiadomość
-
Proszę o kciuki za mnie bo dzisiaj ide na progesteron, mam nadzieję, że potwierdzi to moja owulacje 😬
Kciuki na pokładzie. 🤞🤞
Moon, jak sytuacja u Ciebie?Niezapominajka95 lubi tę wiadomość
-
Proszę o kciuki za mnie bo dzisiaj ide na progesteron, mam nadzieję, że potwierdzi to moja owulacje 😬Niezapominajka95 lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka 🥺❤️ dziękuję 🥰
Daj znać koniecznie jak wyniki - kciuki na pokładzie 🍀🤞🏻🤞🏻🍀Niezapominajka95 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Cześć dziewczyny!
Niezapominajka kciuki 🤞 za ładny wynik 🍀
U mnie intensywny dzień, załatwienie dokumentów na wyjazd Młodej, okraszony psychodeliczną goryczą teściowej od rana 🙄 Eh... Życie.
Już piątek... także dobrego Weekendu 😎🔥🌞Niezapominajka95, Mart768 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Lipcowa - świetne rozwiązanie tej sytuacji brawo Wy
Niaha - no mam nadzieje, że podziałaliście z mężem hihi
Niezapominajka - trzymam kciuki!
Ja się pochwalę, że moja przyjaciółka która się długo zmagała z zajściem w ciążę urodziła w nocy zdrowego synka (a miesiąc przed zajściem mieli już stymulację zaklepaną xD) PCOS, cykle bezowulacyjne - a i tak zaszli naturalnie taki mały ich cud jak to określił jej lekarz xP
Myślicie dziewczyny, że jeśli to plamienie byłoby implantacyjne to nie zrobię (ewentualnie) krzywdy kropkowi w tym wojsku? Jednak będzie tam sporo wysiłku przez te 2 tyg...? Termin @ mam na 24.07 dopiero. Chociaż na 99,99% nie ma szans na to żebym się udało...
Niezapominajka95, Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
-
Kil myślę, że jesteśmy tak mądrze skonstruowani, że w pierwszych tygodniach dzidzion jest tak chroniony, że nie powinno mu się coś stać. Wiec bez stresu realizuj swoje marzenia 😁
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 09:57
Kil, kropka27, Lipcowa lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Kil, kochana powtarzane to jest tu na forum co jakiś czas, póki nie ma dwóch kreseczek, nie ma ciąży- żyjemy normalnie. Bawimy się , pijemy, robimy formę na siłce to i w wojsku można 😉 Nie zadręczaj się teraz, bo narazie nie ma czym, przepraszam, to tak twardo brzmi.... Ale wiem, że wiesz co ja mam na myśli 😘 Jeśli się wydarzy to początkowo zarodeczek ma ochronę 🍀
Myślę też, że test jeden czy dwa powinnaś zachomikować w torbie 😉 Jeśli będziesz czuła coś niepokojącego to sikaj albo zwyczajnie leć tam do pielęgniarki. Kurcze chyba wiedzą w wojsku, że baby są jakieś inne?😅Kil, Mart768 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Zosis wrote:Kciuki na pokładzie. 🤞🤞
Moon, jak sytuacja u Ciebie? -
Angi90 wrote:Cześć dziewczyny!
Niezapominajka kciuki 🤞 za ładny wynik 🍀
U mnie intensywny dzień, załatwienie dokumentów na wyjazd Młodej, okraszony psychodeliczną goryczą teściowej od rana 🙄 Eh... Życie.
Już piątek... także dobrego Weekendu 😎🔥🌞
"psychodeliczną goryczą teściowej" hahahahaha leże!!! 😂😂🤣🤣Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Witajcie w piąteczek 🌸
Lipcowa, powodzenia w tych pierwszych krokach do procedury, ja wierzę że się uda i mocno zaciskam kciuki! 🤞🏻
Niezapominajka, za progesteron 💪🏻
Kil, jeśli to szkolenie wypada Ci jeszcze przed spodziewanym terminem okresu to wg. mnie spokojnie możesz ćwiczyć 😊 Ale jeśli zobaczyłabyś tam albo wcześniej dwie kreseczki to chyba jednak warto byłoby odpuścić. Mi gin na konsultacji wczoraj powiedziała, żebym wstrzymała się z treningiem na siłowni aż do pierwszego usg. Argumentowała to tym, że nawet już teraz, w tych pierwszych dniach, może dojść do niedotlenienia pęcherzyka 🤔 czy jakoś tak. Także mi na razie pozostają spacery i joga 🧘🏻♀️
My sobie zrobiliśmy z mężem wczoraj milutki wieczorek, z przekąskami i jakąś komedią. Ale już mnie zaczyna senność łapać, bo ledwo zjadłam te rzeczy, chwilę filmu obejrzałam a już odpłynęłam w siną dal 😄 Także nie mam pojęcia o czym był film 😅
Miłego dnia kobietki ☀️Kil, Niezapominajka95, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Lipcowa bardzo się cieszę że można było to wszystko tak poukładać! Przynajmniej nie będziesz mogła sobie nic zarzucić a komfort i równowaga psychiczna w życiu są bardzo ważne!!
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Witajcie w piąteczek 🌸
My sobie zrobiliśmy z mężem wczoraj milutki wieczorek, z przekąskami i jakąś komedią. Ale już mnie zaczyna senność łapać, bo ledwo zjadłam te rzeczy, chwilę filmu obejrzałam a już odpłynęłam w siną dal 😄 Także nie mam pojęcia o czym był film 😅
Miłego dnia kobietki ☀️
Cleire byłaś na becie? j
edit. doczytałam że w poniedziałek 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2023, 10:50
Claire lubi tę wiadomość
-
Cześć Dinusie, miłego piąteczku! 😎
Lipcowa, jak tam się czujesz ze stymulacją? Nie sprawiają Ci trudności zastrzyki?
Wiecie co, robiłam ostatnio sporo badań z krwi, a dodatkowo miałam jakieś skierowania wystawione od endokrynologa, więc też machnęłam przy okazji. No i zbadałam prolaktyne, którą zawsze miałam taką podwyższona, albo w granicy normy albo lekko ponad. Generalnie wynik ok. 30. A tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy wyszło mi 70 🤯
Zachowałam całą te higienę badania, czyli byłam wyspana, bez wcześniejszego wysilku czy współżycia. Hmm nie wiem czy mam się martwić? Gin który prowadzi mnie w klinice mówił przy tych wynikach w okolicy 30, że nie przejmowałby się tym dopóki cykle mam regularne i czuje się dobrze. Ale ten wynik to już ponad dwa razy więcej... Co myślicie? 🥺Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
kropka27 wrote:Cześć Dinusie, miłego piąteczku! 😎
Lipcowa, jak tam się czujesz ze stymulacją? Nie sprawiają Ci trudności zastrzyki?
Wiecie co, robiłam ostatnio sporo badań z krwi, a dodatkowo miałam jakieś skierowania wystawione od endokrynologa, więc też machnęłam przy okazji. No i zbadałam prolaktyne, którą zawsze miałam taką podwyższona, albo w granicy normy albo lekko ponad. Generalnie wynik ok. 30. A tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy wyszło mi 70 🤯
Zachowałam całą te higienę badania, czyli byłam wyspana, bez wcześniejszego wysilku czy współżycia. Hmm nie wiem czy mam się martwić? Gin który prowadzi mnie w klinice mówił przy tych wynikach w okolicy 30, że nie przejmowałby się tym dopóki cykle mam regularne i czuje się dobrze. Ale ten wynik to już ponad dwa razy więcej... Co myślicie? 🥺Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵