Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
rozalaa wrote:
Co myślicie o tsh? 🤔 odstawiać euthyrox?
Ja mam na Euthyroxie wyprowadzony do wartości ok. 1 μIU/ml i na wizycie w klinice „tak trzymać, nic nie zmieniamy, kontrola wyniku za 6 tygodni”.rozalaa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Dzięki
nie wiedziałam, że są takie wątki miesięczne
dopiero niedawno odkryłam ta aplikacje i to forum i nie wiedziałam gdzie się zaczepić
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
Siesiepy, dobrze, że go opieprzyć nie zdążyłaś za to co wyrabia we śnie 😂
Rozala, ile bierzesz Euthyroxu? Ale dla mnie do zostawienia, TSH teraz idealne.
Emka, ale się szykuje emocjonujący tydzień, zaczynam trzymać kciuki ✊🍀
Mart, super, że się lepiej czujesz ❤️ Chociaż z tym, że te mdłości i wymioty mijają to mam różne opinie, zależy kiedy zapytasz 😂 Chyba nie pisałaś, ale jak reakcja teściów na wiadomości? I jak z partnerem, nadal sielankowo? ❤️
Amunicja, "...a potem pojechałam wypatrywać goryli" 🙈 Kiedy ta histeroskopia u Ciebie?
Clausix, Kil, jak sytuacja testowo-🐒? ❤️🩹
KarolinaAnastazja, pięknie 😍 Na południu śniegu brak, za to deszczowo i pochmurnie 🙄
Paprotka 🤞
Białek, na razie weekend, więc i tak nic nie zdziałasz, ale od poniedziałku walcz i dzwoń. My wszystkie wiemy, że załamki i poddawanie się to nie w Twojej naturze 💪 Jak plecy?
Edit, my mamy opony całoroczne, nie narzekam. Wiadomo, że pewnie osobne lepsze, ale jak pomyślę, że i tak większość zimy jeździłabym na letnich, a lata na zimowych, bo Stary nie miałby czasu tego ogarnąć terminowo, to już wolę wielosezonowe. 🙈 Gorzej, że nadają się do wymiany, ale aktualnie nie wiemy czy ten samochód w ogóle zostanie nasz 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 17:54
Mart768, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
25 biorę 😊 więc pewnie zostanie 😊 Ten estradiol coś wam mówi? Z proga jestem zadowolona 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 18:07
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Beezi my też mamy całoroczne i bardzo sobie chwalimy. Czytaliśmy o tym sporo bo oboje byliśmy zwolennikami opon sezonowych ale w naszym klimacie to ponoć bez sensu jest. 🤷 A już zwłaszcza w łódzkim gdzie śniegu to jest dwa razy w roku. W każdym razie na naszych oponach nigdy się jeszcze nie zawiodłam. Mamy jakieś uniroyale, stary wybieral.
Co do snu, czasami lubię sobie zerknąć na kilka najbardziej charakterystycznych rzeczy że snu do sennika. Kłótnia partnerów oznacza długi i szczęśliwy związek więc... 😅 Ale zostawienie portfela to już trochę gorzej. Jakieś trudności haha. Tu w sumie pasuje mi równie praca jak i zabieg. 🤪 Ale pewnie za kilka dni o tym zapomnę i co ma być to będzie: to wszystko jest poukładane tak że wszystko ci przecież pod to pasuje, jak w horospokach.
Rozalaa bardzo ładne TSH. 💕 Estradiol miałam podobny i mówili że całkiem ok ale mógłby być większy - ponoć jak zaskoczy ciąża to i tak rośnie więc nie ma co się martwić. :p ale prog masz ładny! Ja uznałam że sobie zbadam w czwartek też, no co mi szkodzi. 👀
KarolinaAnastazja woow ale zazdroszczę i spaceru i klimatu!
100krotka też myślę że lepiej się odnajdziesz na miesięcznym, nikomu nie życzymy źle i zostania dinozaurem haha.oczywiście jeśli masz ochotę wpadać co jakiś czas do nas poczytać i trochę pogadać to nikt nie broni przecież.
Stay dziwne że żywotności ci nie zbadali. Nam badali dwa razy, a teraz mieliśmy ruchliwość grubo ponad 42%. Liczbowo widzę fajnie, tu nie macie co narzekać. Ruchliwość też ponad normę, niewiele ale jednak. Największy problem to morfologia u Was. No i jak już ktoś powiedział fragmentacja. Na jedno i drugie chyba antyoksydanty powinny podziałać (witamina e, c, astaksantyna itd.). Ogólnie nie uważam żeby była to jakaś tragedia, ale patrząc po ogólnych wynikach. Sama czekam z chlopem na wyniki hba i fragmentacji teraz więc dopiero będę się dowiadywać coś więcej na ten temat.
Ja właśnie pije sobie zakwas z buraków. Tydzień temu wstawialam to dzisiaj już dobry. 😇 Spodziewałam się że będzie kwasniejszy ale ok. Chyba nie spleśniał, nie widziałam nic. 😅
Buraczki sobie zjem, a dzisiaj nastawie też nowy żeby był jak ten się skończy.muszę kupić drugi słoik albo większy i robić 1,5 porcji sobie.
Oprócz tego mam teraz problem z sianem. Obecny dostawca ma już resztki, na rynku nic nie ma. Będę dzwoniła w poniedziałek pytać się byłego dostawcę czy ma może jakieś snopki jeszcze... Ehh co roku na zimę to samo.m. in. dlatego trzeba zrezygnować z tych koni i iść z jednym w pensjonat. Niech ktoś inny się o to martwi.
Zaraz sobie nastawie piernik staropolski, pójdę sprzątac styropian na poddasze a potem umyje kibelki jeszcze i laba dzisiaj.
A tak ogólnie to grzeję stópki, kupiłam ananasa, na barszcz jeszcze wszystkich namawiam. 😅 No i winko czerwone leży i czeka. 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 18:37
Mart768, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Rozalaa też myślę, że TSH w porządku
Siesiepy smacznego burakapodziwiam Cie, ze o tej godzinie jeszcze masz siłę coś ogarniać, ja to już sobie dałam wolne od tego sprzątania na dzisiaj 😅
Beezi haha no tak, zależy kiedy, ale i tak uważam, ze to sukces, ze zemdli mnie raz na jakis czas, a nie nieustannie xD Tak, Stary sie ogarnął, zachowuje sie jak przykladny partner i przykladny przyszly ojciec ^^ Także odpukać, nie narzekam. Teściowie bardzo szczęśliwi, chociaż to nie jest ich pierwszy wnuk, ale to będzie pierwszy dziedzic nazwiskaale oni ogólnie są bardzo pozytywnie nastawieni, naprawdę życzę takich teściów każdemu - nie wtrącają się, ale jak trzeba to pomogą ^^
Beezi a jak Ty sie czujesz? Pewnie już masz wszystko przygotowane? Nie moge uwierzyc, ze u Ciebie to juz prawie koncowka. Pamietam oczekiwanie na Twoją betę jakby to było wczoraj 🤯🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Stay wrote:Zdradzisz co Wam pomogło ?
Odstawienie laptopa z kolan, telefon ze spodni. Luźna bielizna, spanie na golasa, chłodne prysznice. Duże dawki antyoksydantów. Supramen 2x2, fertimel 2x2, biotebal co drugi dzień, kwas foliowy, androvit 2x1, parenton 2x1, ubichinol, witamima C, witamina D duze dawki po 10 tys, łyżka oleju lnianego, maca, l-karnityna, zioła ojca klimuszko 1x przed snem. Rano napar z: kurkuma, pieprz, pyłek pszczeli. Duzo tego, myślałam że będzie świecił, ale po 3 miesiącach wyniki się poprawiły.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyrozalaa wrote:100krotka hej ☺️ wątek został założony z myślą o dziewczynach które starają się o dziecko już bardzo długo, więc myślę że lepiej odnajdziesz się na wątku miesięcznym - tam trafiają dziewczyny zaczynające przygodę i często już tam zostają - nie życzymy nikomu bycia 🦖 staraniowym 🤭 powodzenia 😌
Co myślicie o tsh? 🤔 odstawiać euthyrox? -
Siesiepy, wygląda ten zakwas jak potężna porcja winka 😅😍 Wcinaj ananasa, grzej stópki i racz się winkiem, będziemy trzymać kciuki za proga i szybką wizytę w sprawie wyników.🤞 W ogóle jestem pod mega wrażeniem jak się u Was z tym programem ogarniają i chcą pomóc na każdym kroku 🥹
Mart, super, że sielanka nastała i dobre samopoczucie ❤️ Oby już było tylko dobrze ✊🍀
Że mam wszystko gotowe to bym nie powiedziała 😅 Rzeczy w kartonach, bo czekamy na meble, sterta prasowania, do którego zabrać się nie mogę (nienawidzę prasować!), torba niespakowana, bo nade mną coraz niżej krąży widmo cesarki i nie wiem na co się szykować, a w dodatku Bąbel coś mało i nierównomiernie rośnie, więc czekamy na kontrolne USG. I sama nie mogę uwierzyć, że za 6 tygodni już będziemy we troje (oby nie wcześniej) 🤯😳 Z pozytywów od dwóch tygodni nie wymiotowałam 🎉😂
Meggi, jak u Ciebie? Mam nadzieje że bez plamień? 🤞Mart768 lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo
nick nieaktualnyStay, a jaki tryb życia prowadzi? Fajki, alko, simeciowe żarcie? Jeżeli coś z tego, to na pewno to najpierw do zmiany. A suple pewnie nie zaszkodzą.
U nas mówili, że fragmentacja powyżej 27% to tylko IVF. Ale może są inne opinie.
Co do opon, u nas zmiana obowiązkowa:) Chyba się nie przekonamy do wielosezonow. A już na pewno jak sobie przypomnę wyjazdy zimowe w góryWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 19:30
Stay lubi tę wiadomość
-
Beezi
Biorąc pod uwagę, że przed chwilą przeczytałam, że Siesiepy „zaraz sobie nastawi pierdolnik staropolski”, to stan wydolności umysłu wskazuje, że goryl tuż za rogiem 😁
Planowo będzie we wtorek i wtedy zamierzam trzymać kciuki za same dobre wiadomości po Twoim USG i zadzwonić po termin.
Siesiepy
„Mieć problemy z sianem” niejedno ma znaczenie 😅
Na ten „pierdolnik” to masz jakąś specjalną recepturę godną wypróbowania? Może bym spróbowała, bo przecież za rok święta z dzieckiem na ręku, to nie w głowie będą pierniki🤪
I cyk zdrówko tym zakwasem.
Mart768, Beezi lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Dobrego sobotniego wieczoru dziewczyny
Ja dziś od 6:40 na evencie, dopiero zjechałam do domu. Wszystko co się mogło zepsuć to się zepsuło, ale ostatecznie jakoś daliśmy radęWczoraj wróciłam z prób o 24, więc trochę padam... Ale M mi napisał smsa, że skrzydełka w piekarniku, a do tego czeka winko na grzańca, pomarańcze. Kochany czasem jest
Żeby ten dzień był jeszcze "łatwiejszy" o 10 przylazła wredna @... bolą mnie plecy standardowo, ale przynajmniej się cieszę, że dobrze już bez tempki i testów potrafię określić kiedy jest owu
Idę jeść i odpalimy jakiś odmóżdżacz na Disneyujutro nadrobię wątek, obiecuję
siesiepy, Mart768 lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg 🤞
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Beezi to trzymam kciuki, żeby wszystko się pomyślnie i bez komplikacji rozwiązało 🤞 ale podziwiam, oszalałabym na Twoim miejscu ze stresu, ja to się pewnie spakuję już w 20 tygodniu dla mojego komfortu psychicznego 🙈
No nie moge z Wami, pierdolnik staropolski xDDD płaczę xDDsiesiepy, Kil lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Amunicja wrote:Beezi
Biorąc pod uwagę, że przed chwilą przeczytałam, że Siesiepy „zaraz sobie nastawi pierdolnik staropolski”, to stan wydolności umysłu wskazuje, że goryl tuż za rogiem 😁
Planowo będzie we wtorek i wtedy zamierzam trzymać kciuki za same dobre wiadomości po Twoim USG i zadzwonić po termin.
Siesiepy
„Mieć problemy z sianem” niejedno ma znaczenie 😅
Na ten „pierdolnik” to masz jakąś specjalną recepturę godną wypróbowania? Może bym spróbowała, bo przecież za rok święta z dzieckiem na ręku, to nie w głowie będą pierniki🤪
I cyk zdrówko tym zakwasem.
Hahaha mam problemy z sianem dosłownie i w przenosni 🤪
Pierdolnik staropolski robię z przepisu z termomiksa, pierwszy raz w życiu więc nawet nie wiem czy mi zasmakuje. Ale przepis ogólnie chwalony więc nie szukałam innego. 🧐
Beezi ale przekaz larwikowi żeby aż tak zbytnio to się nie spieszył, niech da matce chociaż czas na spakowanie się. 😂 Dzięki za kciuki, liczę na to że uda mi się udać w przyszłym cyklu po małpie na zabieg. 🍀 😇
Mart ja to zawsze bardziej wieczorowa jestem, ale to wina tego że rano to gnije w łóżku do 11 albo k dłużej jak sobie budzika nie nastawie. 👀 Typ sowy ze mnie. Korzystam póki nie ma mini siesiepków obok mnie!Amunicja, Beezi, Mart768 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Siesiepy, mini siesiepki 🥹😍 Bąbel na razie nigdzie się nie wybiera, popyla sobie w tej macicy nogami do dołu i ani myśli się obracać. 🤷🏻♀️
Amunicja, pierdolnik staropolski 😂 Oby 🐒 była terminowo (albo w ogóle 🤞) i nic się nie poprzesuwało ✊🍀
Mart, ja w 20 tygodniu to nie miałam czego pakować, ale potem trzeba ostro nadrabiać, więc polecam jednak powoli do przodu 😉
Clausix, tulę za wredną 🐒 😥 Jedzenie, film i odpoczywaj ❤️
Rozala, odpoczywasz też czy nadal robota goni? No i co z tym autem?
Poprotka, jasne, że jak jeździsz w góry to obowiązkowo zimowe. Jak mieszkasz w mieście, rzadko jeździsz w dłuższe trasy i jak już coś to do innego miasta autostradą to wielosezonowe się całkiem dobrze sprawdzają. 😉Amunicja, Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo
Dzień dobry kochane. Wow, godzina 11 i jeszcze nikt tu nic dzisiaj nie napisał. :o
Melduje że u mnie pada śnieg, a chciałam iść na grzyby. Hmm może uda mi się niepostrzeżenie uciec. 😂
Życzę miłej niedzieli, na dworze minus jeden, w domu zaś plus kołderka. 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 11:26
Mart768 lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
siesiepy wrote:Dzień dobry kochane. Wow, godzina 11 i jeszcze nikt tu nic dzisiaj nie napisał. :o
Melduje że u mnie pada śnieg, a chciałam iść na grzyby. Hmm może uda mi się niepostrzeżenie uciec. 😂
Życzę miłej niedzieli, na dworze minus jeden, w domu zaś plus kołderka. 😇
Ja to bym chciała śnieg!! Nawet wstałam rano to pierwsze podeszłam do okna żeby sprawdzić czy spadł bo chciałam się 2ybrqc na spacer a tu gooowno!! Pada i mokro 🤦
Laski takie mam mdłości że zwariuje 😭