Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas zimno, wietrznie, deszczowo 🤮 Musimy zmienić opony, bo w przyszłym tygodniu czekają nas dłuższe trasy, więc nie chcemy ryzykować, ale ciężko wstrzelić się między jednym a drugim deszczem 😒
Paucia, cudny synek 🥰
Marti, jak się czujesz? ☺️
Moon, w Twoim przypadku ciążową senność zaliczymy do plusów - przynajmniej Starego nie słyszysz 😅
Miłego weekendu 🤗Paucia lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
❔️❔️❔️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Emka06 wrote:Białek, a musicie zaliczyć tego androloga przed wizytą w klinice? Tam też lekarz powinien się na tym znać, ważne, że będą wyniki. Po spotkaniu z andrologiem można ewentualnie zmienić zalecenia (o ile jakieś będą). Kombinuję, bo wiem jak to odwlekanie wszystkiego w czasie jest męczące 😣
Musimy🤦🏽♀️ takie „zasady” ma lekarz prowadzący- najpierw wszystkie wizyty u androloga, później z pełna dokumentacją do niego😩
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Emka06 wrote:U nas zimno, wietrznie, deszczowo 🤮 Musimy zmienić opony, bo w przyszłym tygodniu czekają nas dłuższe trasy, więc nie chcemy ryzykować, ale ciężko wstrzelić się między jednym a drugim deszczem 😒
Paucia, cudny synek 🥰
Moon, w Twoim przypadku ciążową senność zaliczymy do plusów - przynajmniej Starego nie słyszysz 😅
Miłego weekendu 🤗
Dobrze się czuję, dziękuję ze pytasz 😘 jestem troszkę bardziej senna w dzień i latam sikać jak poje*ana 😅
A u Ciebie jakie plany na najbliższy czas? Jakieś wizyty będą? ☺️siesiepy lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
nick nieaktualnyEmka06 wrote:U nas zimno, wietrznie, deszczowo 🤮 Musimy zmienić opony, bo w przyszłym tygodniu czekają nas dłuższe trasy, więc nie chcemy ryzykować, ale ciężko wstrzelić się między jednym a drugim deszczem 😒
Paucia, cudny synek 🥰
Miłego weekendu 🤗 -
Białek, to pozostaje mi tylko współczuć, że znowu będziecie musieli czekać 😥 Oby jak najkrócej🤞🏻
Marti, cieszę się, że ciąża Cię oszczędza, oby tak dalej ☺️ U nas dość intensywnie w najbliższym czasie: w poniedziałek badanie nasienia (jeszcze nie zdecydowałam czy powtarzamy wszystko, czy tylko HBA), we wtorek biopsja endometrium. Potem czekamy na okres i nawet jeśli nie będzie jeszcze wyników to zaczynamy stymulację. Jeśli w trakcie stymulacji przyjdą wyniki i wyjdzie stan zapalny to przerywamy i leczymy zapalenie, a jeśli będzie okej to lecimy dalej z Accofilem i Encortonem po owulacji 🙉Beezi, Marti27, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
❔️❔️❔️
paprotka17 wrote:Dzisiaj widzieliśmy z okien jak ludzie dreptają z oponami 🙃 My chyba zmieniamy jako jedni z pierwszych, nas nigdy zima nie zaskoczyła hehe. Zaraz pewnie będą paraliże na mieście 😵💫
paprotka17 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
❔️❔️❔️
Cześć dziewczyny, na męskie sprawy chyba mało kto zagląda to może Wy pomożecie jako weteranki ( w sumie po 3,5 starań sama powinnam nazwać się weteranka…)
Pomożecie w interpretacji wyników mojego M?
Zastanawiamy się nad wizyta u androloga, ale czy warto wykonać jeszcze jakieś badania przed?
Badania nasienia:
Objętość 4,0ml
PH 8.1
Aglutynacja- brak
Komórki okrągłe (mln/ml) <1mln/ml
Leukocyty - brak
Liczba plemników w 1 ml ejakulatu -20,4 mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie- 81,4 mln/ejak.
Plemniki o ruchu progresywnym (typ A+37%
Plemniki o ruchu nieprogresywnym (typ C) 10%
Plemniki nieruchome (typ D)- 53%
Ruchliwość (typ A+B+C)- 47%
Liczba plemników progresywnych (typ A+- 7,5 mln/ml
Plemniki o prawidłowej budowie 1%
Plemniki żywe - nieoznaczone ( oznaczone gdy ruchliwość plemników <42%)
Badanie fragmentacji chromatyny plemnikowej:
Plemniki prawidłowe- 57,74%
Plemniki nieprawidłowe (DFI)- 42,26%
Czy jest tak zle ?☹️ -
Stay Hej
ja się nie znam niestety na męskich sprawach, bo u nas w tych tematach podobno całkiem nieźle jak na początek diagnostyki. Powodzenia ☺️
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Hej Dziewczyny
Przybywam dzisiaj ze słowami otuchy dla naszych świeżych DinoMamusiek - chociaż trudno w to uwierzyć, to te paskudne mdłości NAPRAWDĘ po czasie mijają 💪🏻
W końcu w końcu w końcu spłynął na mnie ten sławny mityczny pregnancy glow 😁 wyglądam lepiej i czuję się lepiej fizycznie i psychiczniei w końcu odzyskałam apetyt (na razie mam najwięcej parcia na mięso, co trochę rani moje niemięsne serce, no ale jak dzieciak tak chce to niech ma xD). Zamówiłam też poduszkę ciążową, a wczoraj w końcu powiedziałam o ciąży mojemu najlepszemu przyjacielowi - bardzo mi zależało, żeby zrobić to osobiście i cieszę się, że tak się udało.
Tymczasem wracam do sprzątaniażyczę Wam miłego weekendu, chociaż wygląda na to, że gdzieniegdzie rzeczywiście już jest śnieżnie 🤭
siesiepy, Emka06, moonflower, Paprota9418, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
KarolinaAnastazja w sensie że knajpę z sushi? Suszarnia mą miłością.
z reguły jemy tylko tam. 🤤
Paprotka hihi, co ci powiem. Mnie pewnie też to czeka za tydzień. 😂 Na razie udaje racjonalną. Ale tak, z progiem to zwłaszcza ostatnio narobili mi nadziei, wynik 17,10, piękne endo... Wszyscy lekarze mówili że może się już udało. Plamienie było nawet znowu. A tu co? No nie ma. 😅 W ogóle okazało się że dalej mam testy z tamtego czasu i dalej widzę na nich cienie cieni. Nie pomogę Ci że staraczkowa nadzieja, ale ogromnie kibicuje aby to właśnie było to. 🤞🍀
Paucia cudowny Miko! 🥰 Kradnę jednego wiruska, a co mi tam. Za Was też trzymam mocne kciuki, już niedługo się zobaczycie! 💕
Marti u nas na szczęście jak chrapiemy to oboje haha. 👀 Cieszę się że czujesz się dobrze i że ciąża pełną gębą. 😈
Białek no tak to nie, dlaczego. 🥺 Nie da się tam wydzwaniać co jakiś czas i pytać, może ktoś zwolni? Albo poprosić o wpisanie na jakąś listę rezerwowa?
Stay potem rzucę okiem jak nikt bardziej ogarnięty się nie wypowie, ale na pewno na fragmentacji się nie znam zupełnie. 🙈
Też Was nadrabiam do kawki, pozwoliłam sobie pospać. Śniło mi się że mega ostro się kłóciłam że starym i nawet zwialam z wieżowca na dach zostawiajac portfel i telefon. 🙈 Potem się budzę, wkurzona na maksa a on leży oczywiście na mojej połowie wyra i mnie przygniata do ściany. Dobrze że poszłam siku, mogłam poukładać sobie we łbie że to tylko sen.Marti27, Stay, Mart768, paprotka17, Beezi, Paucia, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Stay, nie jestem specjalistką, ale moim zdaniem największym problemem jest bardzo wysoka fragmentacja. To poważny problem, ale widziałam tu różne cuda, gdzie udało się ją mocno poprawić. Jak dobrze pamiętam to Meggi kiedyś pisała, że też mieli kiedyś problem z fragmentacją. Wyniki na pewno do konsultacji z dobrym andrologiem. Powodzenia 😊
Stay lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
❔️❔️❔️
Emka06 wrote:Stay, nie jestem specjalistką, ale moim zdaniem największym problemem jest bardzo wysoka fragmentacja. To poważny problem, ale widziałam tu różne cuda, gdzie udało się ją mocno poprawić. Jak dobrze pamiętam to Meggi kiedyś pisała, że też mieli kiedyś problem z fragmentacją. Wyniki na pewno do konsultacji z dobrym andrologiem. Powodzenia 😊
Meggi jesteś tu?😊 albo inne osoby które tez miały podobny problem? -
Stay wynik fragmentacji powyżej 30, oznacza duże prawdopodobieństwo niepłodności. U Was to prawie połowa, więc nie jest dobrze niestety 🥺 ale czytałam o kuracjach z dużymi dawkami antyoksydantów w kroplówkach, które mogą pomóc w obniżeniu, ale zazwyczaj jest to maksymalnie o 15% w dół, stosuje się również stymulację Clo i warto by wykonać USG czy nie ma żylaków powrózka nasiennego. Napewno potrzebujecie ogarniętego androloga.
Poczytaj na tym wątku może znajdziesz więcej informacji przydatnych
https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/dna-plemnika-badanie,7144.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 13:37
Stay lubi tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Emka06 wrote:Stay, nie jestem specjalistką, ale moim zdaniem największym problemem jest bardzo wysoka fragmentacja. To poważny problem, ale widziałam tu różne cuda, gdzie udało się ją mocno poprawić. Jak dobrze pamiętam to Meggi kiedyś pisała, że też mieli kiedyś problem z fragmentacją. Wyniki na pewno do konsultacji z dobrym andrologiem. Powodzenia 😊
Tak u Nas spadła z 56% na 14%😉Emka06, Stay lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Cześć wszystkim.
Chciałam się przywitać🙂 ponieważ śledzę to forum od kilku dni na bieżąco, gdzieś od momentu jak Moon podała swoje wyniki bety i wszystkie wrozylyscie jej bliźniaki!❤️❤️
Czytając wasze wpisy, najchętniej bym Was wszystkie wyprzytulała - czy to z radości, czy na pocieszenie! Każda z Was ma inną historię, ale widząc to jak się wspieracie, mam takie poczucie ciepła, bezpieczeństwa ... Takie miejsce z dala od hejtu wszechobecnego w tym internecie
Mam nadzieję, że mogę tu przycupnac u Was w grupie, śledzić Wasze historie, mimo że nie jestem tak jak Wy Dinusiem. Ja dopiero zaczynam swoją drogę w tym temacie i czuję tak skrajne emocje, że czasem sama ze sobą nie mogę wytrzymać - dziwię się, jak mogę przeżywać tak różne emocje i trochę jestem z tym sama. W rodzinie nikt nie wie, że się staramy. A mój M jest bardzo pozytywnie nastawiony - co będzie to będzie, ile trzeba będzie czekać to on poczeka. I tak naprawdę nie mam komu powiedzieć co myślę, nad czym się zastanawiam. Może też dlatego właśnie tutaj do Was piszę, bo gdzieś z tyłu głowy "nie chciałabym być sama".
Jeśli mogę, miałabym do Was jedno pytanie, bo czytałam różne rzeczy, ale to informacje z kilku a nawet kilkunastu lat wstecz. Czy po owulacji, czekając te dwa tygodnie, można (jak to fajnie mówicie) serduszkowac? Jedne info mówią, ze tak. Inne, że nie, tłumacząc to tym, że w trakcie orgazmu są silne skurcze macicy, który mogą utrudnić zagnieżdżenie się. Jestem "swieżakiem", więc wybaczcie, jeśli to pytanie jest banalne/proste/głupie.
Milego weekendu dla Was wszystkich i jeszcze raz - przytulam każda z Was z osobna! 😊
Mart768, Paprota9418 lubią tę wiadomość
🙋♀️ 26l
🙋 33l
05.2023 - hiperprolaktynemia (622uIU/ml)
10.2023 💊Norprolac 💊glucophage XR 500
11.2023 prolaktyna zbita - w normie 😊 -
100krotka witaj 😊
Możesz śmiało serduszkowac jeśli będziesz miała na to ochotę 😊 wiele z Nas żyje normalnie dopóki nie zobaczy na teście dwóch kresek 😊 a orgazm nie zaszkodzi potencjalnemu Kropkowi - ma lepszą ochronę niż Nam się wydaje 😉
Powodzenia 🍀🤞🏻😘100krotka🌼, siesiepy lubią tę wiadomość
-
100krotka🌼 wrote:Cześć wszystkim.
Chciałam się przywitać🙂 ponieważ śledzę to forum od kilku dni na bieżąco, gdzieś od momentu jak Moon podała swoje wyniki bety i wszystkie wrozylyscie jej bliźniaki!❤️❤️
Czytając wasze wpisy, najchętniej bym Was wszystkie wyprzytulała - czy to z radości, czy na pocieszenie! Każda z Was ma inną historię, ale widząc to jak się wspieracie, mam takie poczucie ciepła, bezpieczeństwa ... Takie miejsce z dala od hejtu wszechobecnego w tym internecie
Mam nadzieję, że mogę tu przycupnac u Was w grupie, śledzić Wasze historie, mimo że nie jestem tak jak Wy Dinusiem. Ja dopiero zaczynam swoją drogę w tym temacie i czuję tak skrajne emocje, że czasem sama ze sobą nie mogę wytrzymać - dziwię się, jak mogę przeżywać tak różne emocje i trochę jestem z tym sama. W rodzinie nikt nie wie, że się staramy. A mój M jest bardzo pozytywnie nastawiony - co będzie to będzie, ile trzeba będzie czekać to on poczeka. I tak naprawdę nie mam komu powiedzieć co myślę, nad czym się zastanawiam. Może też dlatego właśnie tutaj do Was piszę, bo gdzieś z tyłu głowy "nie chciałabym być sama".
Jeśli mogę, miałabym do Was jedno pytanie, bo czytałam różne rzeczy, ale to informacje z kilku a nawet kilkunastu lat wstecz. Czy po owulacji, czekając te dwa tygodnie, można (jak to fajnie mówicie) serduszkowac? Jedne info mówią, ze tak. Inne, że nie, tłumacząc to tym, że w trakcie orgazmu są silne skurcze macicy, który mogą utrudnić zagnieżdżenie się. Jestem "swieżakiem", więc wybaczcie, jeśli to pytanie jest banalne/proste/głupie.
Milego weekendu dla Was wszystkich i jeszcze raz - przytulam każda z Was z osobna! 😊Pfry, siesiepy lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
rozalaa wrote:Amunicjo czemu buszujesz po forum o 2 w nocy? 😂
😏😏😏
Całą noc kręciłam maszynką do śniegu żebyście z rana miały biało 😄
100krotka
„Jak byłam w Twoim wieku…” 👵🏼😉 Na początku starań też się nad takimi sprawami zastanawiałam, poza tym nie piłam kawy, bo kofeina, nie latałam samolotem, bo promieniowanie, itp, itd, abrakadabra. Jak masz być w zdrowej ciąży, to będziesz i żaden orgazm nie powstrzyma nowego życia przed przyjściem na świat. A jak ciąży ma nie być, to nawet złoty klosz Ci nie pomoże. Życzę Ci krótkich i radosnych starań, obyś nie porosła dinozaurową łuską 😊✊🏻siesiepy, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Siema mordunie😀😀
My opony zmienione mieliśmy przed wyjazdem nad morze, więc bezpiecznie będziemy wracać jak Amunicji śnieg nam tu napizga jutro 😂😂
Co do dnia dzisiejszego To przeszliśmy 16km i chwilę odpoczywamy w pokoju. Mój organizm już dawno nie był tak dotleniony 😁😊
Wieczorem jakiś drineczek, może jacuzzi 🤭😁
Kilka fotek z dzisiaj, udało Nam się współpracować że słońcem 😀😀
Amunicja, Mart768, rozalaa, siesiepy, Beezi, Emka06, Lipcowa, Paula29, migotka_, paprotka17, Paprota9418, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość
-
100krotka hej ☺️ wątek został założony z myślą o dziewczynach które starają się o dziecko już bardzo długo, więc myślę że lepiej odnajdziesz się na wątku miesięcznym - tam trafiają dziewczyny zaczynające przygodę i często już tam zostają - nie życzymy nikomu bycia 🦖 staraniowym 🤭 powodzenia 😌
Co myślicie o tsh? 🤔 odstawiać euthyrox?Angi90 lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖