X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeek, aż brak słów na podejście lekarza (o ile można go w ogóle tak nazwać). 🤦‍♀️ W wieku 22 lat Was olewają, a po 30-stce powiedzą, że trzeba było myśleć wcześniej. 🤦‍♀️ No przecież to jest nie do pomyślenia! 🤦‍♀️ Tulę Was bardzo mocno i nieustannie trzymam kciuki. Wypłaczcie się, wykrzyczcie, ale pod żadnym pozorem NIE PODDAWAJCIE! Jesteście silni i dacie radę przetrwać ten kryzys. Wysyłam moc ciepłych myśli.

Paprota, wygrzewaj się tam i niech Stary dba o Ciebie. Nie takich dwóch kresek czekaliśmy. 😒 Mam nadzieję, że szybciutko uporasz się z tym cholerstwem. Tak, jak Dziewczyny już pisały, z niejednego choróbska już to forum ciążę widziało, także kciuki wciąż zaciśnięte.

KarolinaAnastazja, kiedy testujesz? Te Twoje objawy brzmią obiecująco...

Jo_ana, a jak u Ciebie?

Beezi, Lipcowa, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dbajcie o siebie teraz i swoje maluszki ( po obu stronach brzucha). 🥰

Moon, pytałaś o NIFTY. No więc... Nie jestem jeszcze do końca pewna. Natomiast bardziej skłaniamy się ku temu, że nie będziemy robić. Jutro mamy wizytę u ginekologa to pewnie pojawi się temat, ale dla nas generalnie wynik tego badania nic nie zmienia, a dwa nie mamy żadnych obciążeń genetycznych w rodzinach (a przynajmniej o nich nie wiemy). Więc chyba wolę wydać te pieniądze na wyprawkę. Zobaczymy jeszcze, co powie Doktorek.

I muszę Wam powiedzieć, że... Wczoraj wróciłam do domu ok. 23. 😮 Tak się szybko zmyłam. 🤣 Ale faktycznie brakowało mi kontaktu z ludźmi. Z wyjścia dwa spostrzeżenia ciążowe - w większości moich sukienek JUŻ WIDAĆ BRZUSZEK! 😮 Na szczęście znalazłam jedną, która sprytnie ukryła koronny dowód ciąży (póki co w pracy wiedzą tylko szefowie, w zespole powiem pewnie po nowym roku). I... Szpilki w ciąży nie są najlepszym pomysłem - po 6h na wcale nie wysokich jak na mnie obcasach, jak je zdjęłam strasznie czułam dół pleców. :( Ale po nocy na szczęście przeszło. Od szefów dostałam, słuchajcie, karnet na masaż dla przyszłych mam. 🥺 Także wzrusz totalny.

Emka06, KarolinaAnastazja, Cukruś, Mart768, siesiepy, aśś, Beezi, moonflower, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Kil Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

Dziś nie mam kręciołków, potuptałam do pracy, patrząc, że nadal boli mnie krocze jak przed @ to nie jest źle, czuje się dobrze (swoją drogą mówimy, że boli Nas brzuch a mnie w sumie to właśnie krocze boli-was też?🙄)

W sumie to masz rację... xD boli tam jakby ta kość - jakby mi ktoś ją próbował rozłamać na pół xD o taki drastyczny opis xD

Bialekk współczuję takiego podejścia u lekarza... nic dziwnego, że masz chwilowo dość :/ mam nadzieję, że znajdziesz "tego jedynego" który się w końcu Wami zaopiekuje. Odpocznij przez Święta i nabieraj siły <3

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizka_ wrote:
    Cześć. jestem na forum od niedawna. Przeczytałam sporo wątków i poszukuję tabelki z rozpiską suplementacji dla męża. Na którymś z wątków czytałam, że rozpiska jest super. Niestety, nie mogę jej znaleźć. Czy jesteście w stanie mi pomóc? :)

Cześć, mowa na pewno o rozpisce od jednej z naszych dziewczyn z grupy.
    Pozwolę Ci odpisać i wrzucić ją :)

Mam nadzieję, że przed stosowaniem zrobił mąż badania na witaminy w organizmie :)
    suplementy-mati.jpg

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis - bardzo fajnie mieć takie szefostwo- prezent mega super !

Ja testuje w sobotę (według @ powinnam mieć 24.12).

Pamiętasz jakie dolegliwości miałaś po IUI ? Bolało Cię coś ?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Bialeekk nie tak to miało wyglądać 🥴 dawno nie widziałam tak olewczego stosunku do pacjenta. Wiek tutaj dla mnie nie powinien mieć znaczenia tylko ile trwają starania a u Was już za bardzo się to przeciąga. Szukaj polecanych ginekologów u siebie i umawiaj się bo szkoda czasu na konowałów.

Paprota kuruj się. Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie, że też teraz musiało się dopaść 🫣

Beezi mam nadzieję że chociaż w dzień Ignaś Cie oszczędza 🤗

Zosis fajnie że udało Ci się wyrwać do ludzi 😊 i przemiły gest od szefa w postaci prezentu 🥰

U mnie dzisiaj mini zawał. Aplikowałam rano luteine i na palcu zobaczyłam żywą krew. Później już tylko resztki zostały na wkładce. Odrazu zadzwoniłam do lekarza ale stwierdził że przy luteinie często się to zdarza i skoro mam wizytę w czwartek a nic więcej niepokojącego się nie dzieje to po prostu mam poczekać.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam zobaczyć do u Was.
    Bezi, chyba nie miałam okazji - gratulacje 😊

Zosis, jak w ogóle przyjęli informacje? :)

Paprota, współczuję, kuruj sie! Ja walczę z comiesięcznym (ostatnio) przeziębieniem i opryszczka przed okresem 🤨

Marti27, nie panikuj, mogłaś nawet sów delikatnie uszkodzić i stąd krew.

Bialekk, oczywiście sami najlepiej czujecie jak wolicie, ale może nie ma sensu dawać się podporządkować emocjom i odpuszczać wyjazdu? Zawsze to jakieś oderwanie się.

U mnie z dobrych wieści to zbiłam trochę homocysteine do 8.7. B12 wzrosła, a kwas foliowy spadł 🙄 Nie pojmuje trochę tego, ale zbadam znowu za jakiś czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 11:47

siesiepy lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil te chłopy to tylko im nakopać do dupy. Z moim chciałam do endokrynologa jechać z programu, bo myślałam, że leki mi się kończą, to on też nie ma czasu i mam jechać sama. A warunkiem uczestnictwa w programie jest to, że mamy być oboje hehe (poza ginkiem, no tam już nie musi być ze mną na szczęście). Okazało się, żę jednak leki jeszcze mam, więc pojedziemy w styczniu. :p Kurde a one nie mogły tego odpakować pokryjomu, wiedząc, że jest okres świąteczny i też tobie zamawiały prezent? Albo zapakować go znowu po odpakowaniu? Ehh. :p Bierzesz od czasu krzywej jakieś leki?

Beezi cudowna choinka hahah. :D Cieszę się, że dajecie rade. Powoli mam nadzieję będzie coraz lepiej i "dawanie radę" przeistoczy się w fajnie spędzone chwile, noce i dnie. :)

aśś według mnie oba powinny wystarczyć. :) Obie firmy są spoko. Skończyliśmy kompletować prezenty, czekamy na ostatnie niedobitki aż przyjadą z chin i nie tylko, żeby zapakować i pod choinkę. Na razie zapowiada się, że dotrze autentycznie wszystko. <3 Stary się na ostatnią chwilę obudził i jak dwa tygodnie się mnie pytał, czy czasem pod kreską nie jesteśmy, tak teraz każe mi tylko co rusz nowe rzeczy zamawiać haha. :p

KarolinaAnastazja mnie kłuje szyjka macicy zawsze. Tzn mam wrażenie że to ona bo w takim miejscu jest. Bóle menstruacyjne zawsze czuję jak już @ przyjdzie, ale to są wtedy bóle typowo skurczowe - jeśli są (odpukać). Pączki oczywiście są jadalne, z tego samego ciasta (wyszło go naprawdę dużo) mam jakieś resztki (reszta zjedzona) płaskich pierniczków z lukrem. ;) Co do testu - nie dowiesz się, póki nie sikniesz. Ale lepiej sikać późno niż za szybko. :>

migotka popieram, będziesz mogła święta spędzić w spokoju i bez stresu. :)

Białekk o szlag. :/ Co z tego, że 22 lata, skoro staracie się 16 cykli i ewidentnie coś jest na rzeczy? Macie gibać kolejne 24 żeby jaśnie pan się zechciał wami zainteresować? Kochana tulę Cię mocno, jedno jest pewnie nie warto wracać tam gdzie byliście. Niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiecie, ja Wam kibicuję i Was tulę. Mam również nadzieję, że na Waszej drodze w końcu pojawi się ktoś, kto Wam po prostu pomoże i się Wami zaopiekuje, choćby to miało się stać dopiero w Polsce. :( Oczywiście ogromnie trzymam kciuki za to, aby to jednak nie było konieczne. Tulę Cię jeszcze raz. Jeżeli byś była w okolicach Wrocławia, to myślę, że z Invimedu dr Żurawski Was nie zostawi na lodzie. Jeśli chciałabyś namiary na innych lekarzy, ginków, endo z poradni, to dawaj cynka.

Moon masz moje pół kciuka. :)

Biedronka, a coś na własną rękę luteiną? Aby cykl zakończyć?

Zosis naprawdę Twoi szefowie mają plusa za to jak zareagowali na wieści. <3 Oby takich szefów więcej było na świecie. :)

Marti dobrze że masz kogoś, do kogo możesz przedzwonić w takich chwilach mrożących krew w żyłach. :)

aśś lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
    🌈naturals 🙈
    30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek współczuję że trafiliście na takich lekarzy, ale jak napisałaś że mieszkacie w Szkocji to powiem Ci szczerze, że tak czułam że to nie będzie takie z górki z tą kliniką, tak samo jak u mnie w NL, bo już czytałam opinie że tam też mają takie olewcze podejście. Dla przykładu u nas żeby dostać skierowanie do kliniki muszą być minimum 2 lata bezskutecznych starań. A jak już się tam dostaniesz to też oni nigdy nie widzą żadnego problemu, wszystko jest w normie 🤷🏻‍♀️ ehh ten zachód niby taki rozwinięty ale z tą opieką medyczną i ich podejściem to jest dramat. Ściskam, dużo sił na kolejne miesiące, nie poddawajcie się.

Zosis u mnie w sumie nic szczególnego się nie dzieje, samopoczucie normalne, bez jakiś specjalnych objawów… także czekam.

Karolina pakowanie jeszcze daleko w planach 🙈
    Nie nie dłuży mi się zupełnie, dni mi lecą przez palce aż nie wiem w co mam ręce włożyć. W pracy dużo roboty bo oczywiście połowa zespołu chora 🥴 plus do tego po pracy sporo rzeczy jeszcze do ogarnięcia. Musze zakończyć temat prezentów, popakować wszystko już ostatecznie, chciałam jeszcze jechać na jakieś zakupy ale nie mam kiedy 😓 jutro kosmetyczka po pracy, w czwartek zabieg i wigilia klasowa córki muszę przygotować jakieś przekąski ehh niech ktoś wydłuży dobę 🙈
    Cieszę się że dzisiaj lepiej się czujesz, a może to faktycznie zmiany samopoczucia na ⏸️🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 12:20

justme lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

🔜 sztuczna menopauza
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek przyszłam ciebie utulić 🫂 Nie poddawaj się 😘 Pamiętam ciebie z początków waszych starań i wiem że waleczna z ciebie dziewczyna ❤️❤️❤️ Niestety trafić na dobrego lekarza, który się zainteresuje jest strasznie ciężko. Takie wizyty jak ta zlewaj i szukaj dalej. Mam nadzieję że długo i daleko szukać nie będziesz musiała.

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, w sumie zareagowali bardzo spoko. Chociaż, nie ukrywam, ja też się zobowiązałam, że część pożarów jeszcze zdalnie pogaszę tak do końca roku. 🤫 Bo jednak z dnia na dzień zostali bez pracownika (dość istotnego). Ale poza wszystkim zrozumieli sytuację i "wzięli na klatę". I, patrząc po prezencie, to nie odbierają tego jako jakiegoś wielkiego problemu. A i mój awans będzie chyba czekał na mój powrót. 🥺

KarolinaAnastazja, ja w cyklu z ⏸️ miałam chyba najmniej ciążowych obserwacji. 🤣 Jedynym objawem, jak tak teraz patrzę, to było takie dziwne zapalenie pęcherza i ogólnie osłabienie i senność.

U mnie prezentowo to leżę. Dla Starego wczoraj zamówiłam (choć nie jestem z niego dumna, ale chciał narzędzia - będzie miał), Rodzicom kupuję karnet na wspólny masaż, więc pewnie jutro podlecę i ogarnę, a mam jeszcze na głowie Teścia, Brata i Bratową, dla których nawet pomysłu nie mam w tym roku. 🤦‍♀️ Zawsze robiłam jeszcze prezenty dzieciakom przyjaciół, ale w tym roku odpuszczam temat - nie mam na to weny, a i chęci jechać - w planach jest, że przesiedzimy całe Święta u Rodziców i będziemy odpoczywać.

paprotka17 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Kil te chłopy to tylko im nakopać do dupy. Z moim chciałam do endokrynologa jechać z programu, bo myślałam, że leki mi się kończą, to on też nie ma czasu i mam jechać sama. A warunkiem uczestnictwa w programie jest to, że mamy być oboje hehe (poza ginkiem, no tam już nie musi być ze mną na szczęście). Okazało się, żę jednak leki jeszcze mam, więc pojedziemy w styczniu. :p Kurde a one nie mogły tego odpakować pokryjomu, wiedząc, że jest okres świąteczny i też tobie zamawiały prezent? Albo zapakować go znowu po odpakowaniu? Ehh. :p Bierzesz od czasu krzywej jakieś leki?

Beezi cudowna choinka hahah. :D Cieszę się, że dajecie rade. Powoli mam nadzieję będzie coraz lepiej i "dawanie radę" przeistoczy się w fajnie spędzone chwile, noce i dnie. :)

aśś według mnie oba powinny wystarczyć. :) Obie firmy są spoko. Skończyliśmy kompletować prezenty, czekamy na ostatnie niedobitki aż przyjadą z chin i nie tylko, żeby zapakować i pod choinkę. Na razie zapowiada się, że dotrze autentycznie wszystko. <3 Stary się na ostatnią chwilę obudził i jak dwa tygodnie się mnie pytał, czy czasem pod kreską nie jesteśmy, tak teraz każe mi tylko co rusz nowe rzeczy zamawiać haha. :p

KarolinaAnastazja mnie kłuje szyjka macicy zawsze. Tzn mam wrażenie że to ona bo w takim miejscu jest. Bóle menstruacyjne zawsze czuję jak już @ przyjdzie, ale to są wtedy bóle typowo skurczowe - jeśli są (odpukać). Pączki oczywiście są jadalne, z tego samego ciasta (wyszło go naprawdę dużo) mam jakieś resztki (reszta zjedzona) płaskich pierniczków z lukrem. ;) Co do testu - nie dowiesz się, póki nie sikniesz. Ale lepiej sikać późno niż za szybko. :>

migotka popieram, będziesz mogła święta spędzić w spokoju i bez stresu. :)

Białekk o szlag. :/ Co z tego, że 22 lata, skoro staracie się 16 cykli i ewidentnie coś jest na rzeczy? Macie gibać kolejne 24 żeby jaśnie pan się zechciał wami zainteresować? Kochana tulę Cię mocno, jedno jest pewnie nie warto wracać tam gdzie byliście. Niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiecie, ja Wam kibicuję i Was tulę. Mam również nadzieję, że na Waszej drodze w końcu pojawi się ktoś, kto Wam po prostu pomoże i się Wami zaopiekuje, choćby to miało się stać dopiero w Polsce. :( Oczywiście ogromnie trzymam kciuki za to, aby to jednak nie było konieczne. Tulę Cię jeszcze raz. Jeżeli byś była w okolicach Wrocławia, to myślę, że z Invimedu dr Żurawski Was nie zostawi na lodzie. Jeśli chciałabyś namiary na innych lekarzy, ginków, endo z poradni, to dawaj cynka.

Moon masz moje pół kciuka. :)

Biedronka, a coś na własną rękę luteiną? Aby cykl zakończyć?

Zosis naprawdę Twoi szefowie mają plusa za to jak zareagowali na wieści. <3 Oby takich szefów więcej było na świecie. :)

Marti dobrze że masz kogoś, do kogo możesz przedzwonić w takich chwilach mrożących krew w żyłach. :)
    No właśnie czekam chyba do czwartku bo to akurat 12 dpo od ostatnich przytulanek i umówię sobie jakąś wizytę last minute u ginekologa po coś na wywołanie 😒

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Paprota, cholera...nie o takie 2kreski chodziło😐Ale uważam, że nadal nic straconego 🤞wracaj szybko do zdrowia 🍀
    Robisz jutro ten właściwy test?🤞🤞🤞

Aśś, dziewczyny już wszystko Ci pięknie rozpisały, nie bierz tej sytuacji za zgrozę, tylko raczej za światełko, które ma Cię wspomóc 🫂

Bialeekk, szkoda nawet nerwów na takie podejście, wkurwiające to jest i tyle... Jesteście mega silnymi młodymi ludźmi i ja wierzę, że złapiecie w garść Wasze szczęście ✊ Tego życzyć będę Wam zawsze i zawsze będę wspierać🫂 Nie poddawajcie się!❤️‍🩹

Zosis, super, że się "wybawiłaś", miałaś okazję wyjść z domu, zrobić taką kilkugodzinną przerwę o tego, co masz teraz na co dzień. Prezent cudowny, taki w punkt! Jak przeczytałam, że będą czekać na Ciebie to aż mnie wzruszenie ogarnęło 🥹❤️

Marti, słonko na spokojnie 🤞Lekarz wie, co mówi, ale gdyby coś jeszcze doszło to nie wahaj się dzwonić znów, tulę🫂

Siesiepy, ze mną to możesz żartować o wszystkim 😅 Stary to samo mi powiedział🤣 Te pączki są jadalne?!!!😳 No czad!!!❤️

KarolinaAnastazja, jejku nie wytrzymam do soboty na Twój test 🙈🤞🤞

Moon, kciuki za Was 🤞🍀 Daj znać jak po rozmowach ✌️

Przespałam całe wczorajsze popołudnie, dziś nie lepiej. Aż się zastanawiam czy i ja nie powinnam testu zrobić... Wszakże od niedzieli wszyscy zjeżdżają do nas 🥴

aśś lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, jednak okazało się ze profity z tego przedsięwzięcia nie są warte aż takiego zachodu i odpuszczamy 🙄
    odpukać jeszcze dziś nie wymiotowałam... walczyłam ze sobą dwa razy ale mi się udało... jakiś mały sukces, choć były już takie dni i jednak wieczora nie przetrwałam, więc nie chwale dnia przed zachodem 🌞

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Wpadam zobaczyć do u Was.
    Bezi, chyba nie miałam okazji - gratulacje 😊

Zosis, jak w ogóle przyjęli informacje? :)

Paprota, współczuję, kuruj sie! Ja walczę z comiesięcznym (ostatnio) przeziębieniem i opryszczka przed okresem 🤨

Marti27, nie panikuj, mogłaś nawet sów delikatnie uszkodzić i stąd krew.

Bialekk, oczywiście sami najlepiej czujecie jak wolicie, ale może nie ma sensu dawać się podporządkować emocjom i odpuszczać wyjazdu? Zawsze to jakieś oderwanie się.

U mnie z dobrych wieści to zbiłam trochę homocysteine do 8.7. B12 wzrosła, a kwas foliowy spadł 🙄 Nie pojmuje trochę tego, ale zbadam znowu za jakiś czas.

A jaki kwas zażywasz może musisz metylowany?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jak wy dajecie radę tyle pisać? 😅 Dziś nocka w pracy to może jak będzie spokój to nadrobię. Miłego wieczoru ☺️

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    A jaki kwas zażywasz może musisz metylowany?
    Taki właśnie biorę. A wcześniej brałam taki i zwykły. Tu na forum ktoś polecał kompleks witamin b. I po nim rzeczywistości b12 ładnie w górę, homo w dół, ale ten kwas spadł.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Taki właśnie biorę. A wcześniej brałam taki i zwykły. Tu na forum ktoś polecał kompleks witamin b. I po nim rzeczywistości b12 ładnie w górę, homo w dół, ale ten kwas spadł.

Ja teraz przerzuciłam się na B-complex od Health Labs, zbadam w styczniu to zobaczymy jaki poziom; ale po Naturell mi kwas foliowy poszedł z poziomu 6 do 15 w 2 miesiące;) ale może faktycznie powtórz za jakiś czas i wtedy jak coś to możesz konsultować z lekarzem;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki krwi starego możecie podpowiedzieć czy są ok? Niby wszystko w normie, ale nie wiem

received-6721563201305709.jpg

received-711844834244815.jpg

received-752661710021610.jpg

received-215564864917307.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 19:00

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś Witaminę D to możesz mu wdrożyć do suplementacji ;)

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że nie odniosę się do każdej ale mam nadzieję że mnie zrozumiecie 😥😷😞

Mam straszny spadek formy emocjonalnej.. nie nastawiam się na ten jutrzejszy test ani trochę.
    Jestem pewna że będzie biały.
    Chciałaby teraz tylko być już zdrowa..

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ