Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprota a widzisz, widzisz, jak kreski to u Ciebie z grubej rury lecą!
Biedronka widzę, widzę! Kciuki żeby ciemniało! Jak Bubu mówi lubią, mój mnie oszukał i wyglądał na żywo jak Twój (ale wierzę, że Twój na zdjęciu jest bardziej wyblaknięty niż w rzeczywistości był).
Karolina również trzymam mocne kciuki i nie puszczam!
Zosis przybiłabym piąteczke, ale nie chcę w takiej sytuacji tego robić. Trzymam kciuki aby to były faktycznie tylko LSIL i aby w ciąży uległo wszystko regresji, bo ponoć może. Jeśli jest źle to te 9 miesięcy Cię nie zbawi, jesli jest lekko źle to w te 9 miesięcy nic sporo gorszego nie powinno się stać. Trzymam kciuki kochana za Ciebie a grzdylek cudowny! Niemniej kolposkopię chyba można w ciąży robić, nawet z biopsją. Wskazane jest właśnie do monitorowania zmian... Hmm.
Kokosku widzę pomarańczki! Przepiękna choinka!
Ja dzisiaj wieczorem się zdrzemnęłam, bo tak mnie kłują lędźwia paskudnie, a i chyba nadchodzi jakieś rozbicie - albo przeziębienie mnie łapie, albo covid, albo po szczepieniu. No i co tam się działo. Przyjaciółka z bobasem mieszkała na piętrze w mojej rodzinnej miejscowości, w mieszkaniu w jakim kiedyś mieszkałam z rodziną. Byłam tam ja, jej mama, ona z dzieckiem i moja babcia. Jej bobas raczkował i sam wstawał na giry żeby chodzić, ale nie miał równowagi i upadał na ziemię, więc go podtrzymywaliśmy. Jak przyjaciółka uspała bobasa, to wyciągnęła z piekarnika dwie wielkie pizze, poszła z nimi do okna (była noc) i zaczęła tam jeść. Miałam taką cholerną ochotę na pizzę w tym śnie że o matko boska. Miałam jechać do domu i ją zjeść, ale ugryzła mnie wcześnie jakaś osa, więc się średnio czułam. Finalnie pojechałam hulajnogą elektryczną zamiast autem, w trakcie jakiś typ mnie strąbił bo za szybko jechał i mnie prawie rozjechał, ja zahaczyłam o jakieś zaparkowane błękitne metalic auto i się wywaliłam. Furiat też zaparkował i chciał się bić, ale podeszłam do niego i zaczęłam gadać w pełni spokojnie to mu się odechciało nagle bić - z pary spuścił momentalnie. No i trzeba było się obudzić... :p
Także chyba chorobowe sny na razie minęły, odpukać, oby.Paprota9418, KoKos lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
KarolinaAnastazja, Biedronka, kciuki za jutro ✊✊
Zosia, najważniejsze, że Grzdylek w porządku, a z szyjką macie czas na po ciąży, te zmiany często rosną latami. Trzymam kciuki, żeby się okazało, że to nic groźnego ✊🍀12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Witajcie Kochane Dinusie 🥰
Dzisiaj ja roznoszę pachnącą kawkę ☕ w oczekiwaniu na testowanie Biedronka@ i KarolinaAnastazja 🤞🏻🤞🏻 🍀
Miłego dnia! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 07:19
jo_ana, Emka06, Beezi, KoKos, Paprota9418, siesiepy, Paula29 lubią tę wiadomość
-
Melduję się zaraz obok Lipcowej, czekamy pod kibelkiem na Wasze ciemniejące kreseczki 🤞🏻
Ja się szykuje i jadę po 8 na zabieg usuwania tego gangliona, mam nadzieję, że po nie będę jakoś bardzo unieruchomiona bo muszę przygotować przekąski na kolacje świąteczną córki 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 07:35
Paprota9418, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
Dziewczyny jak pisałam w dniu wczorajszym - nie sikam aż do Soboty z @Joanną
( a może i do 25.12 tak jak powinnam mieć @)
Nie chcę się nakręcać w jedną albo druga stronę 😊
Dzięki za pyszną kawkę poranną, przyda się ☕
U Nas od Wczoraj to tak wieje, huczy wszystko niemiłosiernie 🙄
@Joanna - daj znać jak po zabiegu, wydaje mi się, że nie będzie bolało ! 💉jo_ana, Beezi, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Jo_ana, kciuki za sprawny zabieg ✊
Biedronka ✊
Lipcowa, gdybym piła kawę brałabym dzisiaj litrami 😉🙈
Czy komuś jeszcze trzeba kciuki? 🤞jo_ana, Lipcowa lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
jo_ana wrote:Melduję się zaraz obok Lipcowej, czekamy pod kibelkiem na Wasze ciemniejące kreseczki 🤞🏻
Ja się szykuje i jadę po 8 na zabieg usuwania tego gangliona, mam nadzieję, że po nie będę jakoś bardzo unieruchomiona bo muszę przygotować przekąski na kolacje świąteczną córki 🥴
Ja też miałam gangliona, który wyskakiwał, chował się, znowu się pojawiał przez pół roku. Czasami bolał nadgarstek, czasami nie. To byl "Pan gula". Jedej lekarz kazał mi opaskę siłowa nosić, i masować, jakby wciskać go lekko. I nawet nie wiem kiedy zniknął, z rok czasu juz nie mam. Pewnie znowu kiedyś wróci, ale na razie bez zabiegu się obeszłoO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja też miałam gangliona, który wyskakiwał, chował się, znowu się pojawiał przez pół roku. Czasami bolał nadgarstek, czasami nie. To byl "Pan gula". Jedej lekarz kazał mi opaskę siłowa nosić, i masować, jakby wciskać go lekko. I nawet nie wiem kiedy zniknął, z rok czasu juz nie mam. Pewnie znowu kiedyś wróci, ale na razie bez zabiegu się obeszło
O widzisz, ja mam go z pół roku i też raz boli nadgarstek raz nie, ale widać go cały czas, nie chowa się w ogóle, a ostanio mam wrażenie że trochę urósł. Jak lekarz spytał czy chce usunąć, a że mam już opłacone koszty własne na ten rok za leczenie i będę mieć to już z ubezpieczenia refundowane to stwierdziłam, że co mi tam niech usuną. A jak go uciskałaś, masowałaś to Cię bolało ? Bo mi raz po wizycie jak mi lekarz tak po naciskał to mnie to późnej bolało właśnie. Po nowym roku pójdę jeszcze do fizjo bo sobie wziąłem pakiet zabiegów na przyszły rok to może też popracujemy nad tym nadgarstkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:09
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny jak pisałam w dniu wczorajszym - nie sikam aż do Soboty z @Joanną
( a może i do 25.12 tak jak powinnam mieć @)
Nie chcę się nakręcać w jedną albo druga stronę 😊
Dzięki za pyszną kawkę poranną, przyda się ☕
U Nas od Wczoraj to tak wieje, huczy wszystko niemiłosiernie 🙄
@Joanna - daj znać jak po zabiegu, wydaje mi się, że nie będzie bolało ! 💉
@jo_ana, trzymaj sie cieplutko, bedzie dobrze 🙂KarolinaAnastazja, Lipcowa lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś ja to samo 🙃 czekam na testy!!
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
jo_ana wrote:O widzisz, ja mam go z pół roku i też raz boli nadgarstek raz nie, ale widać go cały czas, nie chowa się w ogóle, a ostanio mam wrażenie że trochę urósł. Jak lekarz spytał czy chce usunąć, a że mam już opłacone koszty własne na ten rok za leczenie i będę mieć to już z ubezpieczenia refundowane to stwierdziłam, że co mi tam niech usuną. A jak go uciskałaś, masowałaś to Cię bolało ? Bo mi raz po wizycie jak mi lekarz tak po naciskał to mnie to późnej bolało właśnie. Po nowym roku pójdę jeszcze do fizjo bo sobie wziąłem pakiet zabiegów na przyszły rok to może też popracujemy nad tym nadgarstkiem.
Mi lekarz mówił, że nawet jak usuną to może wracać. Ja tez nacieralam amolem, nie wiem czy pomogło, ale ja go wszędzie używam xD uwielbiam jego zapach 😋😅
Tak jak on wciskał to bolało, ale jak sama sama, tak masując bardziej to nie. Mi czasami dwa wyskakiwały mniejsze i jak wielbłąd wyglądał nadgarstek, a raz jeden duży.
Ja juz traktowałam go jak swojego kumpla 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:20
O ❤️
Z ❤️ -
Ja zaspałam i teraz bez śniadania muszę lecieć na monitoring 😂 ale mnie ssie i chyba wracając wejdę na jakąś bułeczkę i kawkę na mieście ☺️ miłego dnia wszystkim 🥰
aśś, Beezi, Angi90 , KarolinaAnastazja, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Jo_ana ja też miałam usuwanego jeszcze jako dziecko, było szybko i praktycznie bezboleśnie. Potem mi wróciło ale mniejszy i taki który nie przeszkadza. Pojawia się jak np układam puzzle na podłodze i podpieram się na ręce przez długi czas. A potem znika
Trzymam kciuki za bezbolesny zabieg ❤️🤞 -
KoKos wrote:Ja zaspałam i teraz bez śniadania muszę lecieć na monitoring 😂 ale mnie ssie i chyba wracając wejdę na jakąś bułeczkę i kawkę na mieście ☺️ miłego dnia wszystkim 🥰
KoKos lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
To witam się i ja. Ale zamiast z kawką to z herbatką z pigwą (dorwałam w ubiegłym tygodniu na jarmarku syrop z pigwy - mniaaam). 🤤
Dziękuję za Wasze wsparcie. Dla mnie najważniejsze, że z Grzdylkiem jest wszystko w porządku. Za 2 tygodnie (3.01.2024) mamy już prenatalne.Natomiast co do szyjki - zmiana, którą wykryto (LSIL/CIN1) to zmiana małego stopnia. W takich przypadkach rekomenduje się wykonanie kolposkopii do 6 tygodni po porodzie. Nie ma co panikować, bo ryzyko rozwoju raka w takim przypadku przez całą ciążę jest bardzo małe. Siesiepy, Doktorek nie chce w trakcie ciąży robić kolposkopii, bo szyjka jest teraz mocno ukrwiona i mogłoby to narobić więcej szkody niż pożytku - a przynajmniej tak zrozumiałam. No nic to... Obserwujemy i czekamy z nadzieją, że nic się nie rozwinie.
A co do zwykłej cytologii vs płynnej - Doktorek mi wczoraj tłumaczył, że zwykła wykrywa do 60% nieprawidłowości, płynna do 95% bodajże. Stąd może być tak, że zwykła jest OK, a płynna wykrywa nieprawidłowości. Także... Jeżeli możecie sobie pozwolić na to finansowo (ta dokładniejsza nie jest refundowana!) - warto zawsze robić płynną.
Paprota, dotarło już do Ciebie, że jesteś w ciąży?
KarolinaAnastazja, ja nieustannie trzymam bardzo mocno kciuki!!
Jo_ana, kciuki za zabieg. Wszystko będzie dobrze.Angi90 , Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Dobra szybki update nie zrobiłam zabiegu 🙈
Jak mi lekarz zaczął to tłumaczyć to się przeraziłam, były dwie opcje albo narkoza albo cała rękę by mi znieczuli, do tego pokazała mi jaka będzie wielkość blizny i że przez 3 tygodnie nie mogłabym pracować 🥴
Stwierdziłam że spróbuję na razie tej fizjoterapii może to pomoże, a jeśli nie i faktycznie nie będzie wyjścia to zawsze mogę wrócić na zabieg. Chyba też trochę mnie przeraziła wizja ograniczonej mobilności tuż przed wyjazdem na urlop. Także wracam do domu z moim gulem i musimy się na razie zakolegować 🙈Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Jo_ana, trzymam kciuki za zabieg 🤞I żebyś po mogła działać 🍀
KoKos, a jak to się stało, że Idziesz na monit? Zapomniałam wczoraj zapytać. Umówiłaś się sama czy lekarz po wynikach zaprosił do siebie? Trzymam kciuki za pęcherzyki 🤞🤞
Karolina, rozumiem 🫂 Nie nakręcaj się, a jak zrobisz w weekend to będzie pewne ✊ Chociaż nie do końca wierzę, że wytrzymasz 😅zabij🙈
Biedronka, w takim razie 🤞za wizytę, beta prawdę Ci powie🍀
Edit Jo_ana, czyli to wcale nie aż taki mały ten zabieg 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 09:41
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
ja do tej kawy serwuje dziś ciasto, biszkopt z masą budyniową owoce "posezonowe kwaśne jak cholera" i galaretka...
dziewczyny zatem czatujemy pod kibelkami do weekendu z zaciśniętymi kciukami, przez Was święta będą nieogarnięte ale cóż! Siła wyższa! 🤣Paprota9418, Beezi, Angi90 , Lipcowa, Paula29 lubią tę wiadomość
-
Zosia a siknęłam sobie dzisiaj jeszcze raz no i kurde ciemnieje na prawdę !
Wierze i nie wierzę🫣 teraz całego przeziębienia został mi tylko ból głowy i oczu przez katar.
Mąż czyta co mogę jeść czego nie mogę bo to on jest szefem kuchni w domu. Chodzi i powtarza że będzie tata 🥹🥹🥹
Bardzo bym chciała powiedzieć w święta mojej stronie rodziny bo się będziemy widzieć ale to będzie nawet przed pierwszym USG po dwóch betach …
I przez to przez całą noc mi się śniły jakieś głupoty.
Ja wierzę że jak już się Grzydelk pojawi na świecie to tam nie będzie śladu po tych złych komórkach w szyjce i będzie wszystko dobrze
Jo_ana to albo jakiś lekarz dziwny albo faktycznie masz to duże. Ja mam ślad po 3 szwach a potem nosiłam taką opaskę uciskową i faktycznie nie mogłam ta teka dźwigać i z bardzo nic robić. Ale nie wspominam tego czasu po zabiegu jakoś źle. To była prawa ręka i chodziłam wtedy normalnie do szkoły
Ale przetraw sprawdzę przez urlop a potem wróć i to zróbon przecież nie urośnie przez ten czas 😘
Moon przygarnę ciasto !🍰 ja mogę podzielić się zamiast kawki herbatka zimowa domowej roboty 😀
Beezi jak się macie ? 🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 10:03
Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość