Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprota9418 wrote:O 9 🙏🤞
Paprota9418 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Paprota 🤞🤞❤️🍀
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Paprota 🤞🍀🍀💚
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
nick nieaktualny
-
Mamy pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🙏🫣🥰🥰🥰🥰🥰
Następnej USG 5.01 i wtedy powinno być już serduszko ❤️🥰Amunicja, aśś, Angi90 , jo_ana, RinTinTin, Emka06, KarolinaAnastazja, oloska, kropka27, paprotka17, moonflower, Marti27, Frutellka , Lipcowa, Mart768, migotka_, Beezi, Paula29, siesiepy, KoKos, Claire, Nataliii, agentka93, Pfry, Kil lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Paprota 🙂
A ja zobaczyłam 2 kreski na teście covidowym... ciążowy robie za tydzień, mam nadzieję, ze powtorze Twoj sukces testowy 😃KoKos, Paprota9418, moonflower, Lipcowa, siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Gratulacje Paprota 🙂
A ja zobaczyłam 2 kreski na teście covidowym... ciążowy robie za tydzień, mam nadzieję, ze powtorze Twoj sukces testowy 😃
Kurde oby ! 🤞🤞
Dla mnie Covid był dobrym znakiem więc mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie ❤️aśś lubi tę wiadomość
-
Paprota, Gratulacje🥳 Czekam razem z Tobą ten tydzień ☺️🤞
Aśś, przykro mi 😔 Kuruj się i na pewno idź tą ścieżką co Paprota!😁🤞
KoKos, kciuki za proga🤞Niech Cię zaskoczy 🙃🍀
Paprota9418, KoKos lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
U mnie hipoglikemia reaktywna. Kontrola cukru po każdym posiłku po 1h. Po nowym roku diabetolog
Rodzinny mnie podkurwił na maksa usłyszałam tylko "bo widać, że po pani coś pani dolega" i dostałam skierowanie na badania z krwi, a ja mowie, ze ja rano jadłam śniadanie i jak pójdę dzisiaj? A ona a niech pani idzie, oni mają nowe technologie to pani zbadają dobrze...kino
Więcej mi przez telefon pomogł mój doktorek co nas przy płodności prowadzi..
Odkładamy IUI, mam niw brać letrozolu.
2.1 jak się będę dobrze czuć to podjechać zobaczyć czy coś rośnie, jak nie to cykl odpuszczamy -
Paprota 🥳🥳🥳
Pierwszy kamień z serca co? 😁
Gratulacje ❤️
Aśś wierzę, że to początek dobrej passy dwóch kresek 🤞🏻🤩
KarolinaAnastazja ehh Ci lekarze, mam wrażenie, że niektórzy mają zerowe pojęcie 🙄 dobrze, że macie prowadzacego, na którym możecie polegać 😊 nie martw się tym przełożeniem iui - szybko zleci, a zdrówko najważniejsze 🤞🏻🍀
Grunt, że poznaliście wroga - to duży krok do przodu 😊
BuBu co za 😡😠🤬😠😡🤬!
Już chyba teraz w nic nie uwierzę 🧐
Paprota9418, aśś lubią tę wiadomość
-
Paprota ❤️ Rośnijcie ✊🍀
KarolinaAnastazja, to zależy na co dostałaś skierowanie, nie wszystkie badania trzeba robić na czczo, jak nie było glukozy i TSH to spokojnie można pobrać po śniadaniu.
Aśś, zdrowiej szybko ❤️🩹 I kciuki, żeby to nie był jedynu pozytywny test 🤞Paprota9418, aśś, Mart768 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Dziękuję dziewczyny
Tak, zdecydowanie kamień z serca
Teraz jedziemy z mężem i znajomymi w Bieszczady już z mniejszym stresembędę się odzywać troszkę mniej ale wpadnę z życzeniami noworocznymi 😘
Karolina kurde ale się porobiło :* 🫂 ale musisz się porządnie zdiagnozować żebyś potem w ciąży się nie sterowała i nie miała takich przebojów 🥰
Ja brałam i metforminę i ozemipic i nigdy nic takiego mi się nie działo mimo że jadłam tą XR bez kolacji. Więc musi u Ciebie coś być nie tak.
A co do badań to tak jak Beezi mówi chociaż warto robić wszystko na czczo.
A krzywe są obciążeniem dla organizmu więc nie powinno się ich robić często. Czytałam gdzieś że raz w roku maksymalnie.Angi90 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:U mnie hipoglikemia reaktywna. Kontrola cukru po każdym posiłku po 1h. Po nowym roku diabetolog
Rodzinny mnie podkurwił na maksa usłyszałam tylko "bo widać, że po pani coś pani dolega" i dostałam skierowanie na badania z krwi, a ja mowie, ze ja rano jadłam śniadanie i jak pójdę dzisiaj? A ona a niech pani idzie, oni mają nowe technologie to pani zbadają dobrze...kino
Więcej mi przez telefon pomogł mój doktorek co nas przy płodności prowadzi..
Odkładamy IUI, mam niw brać letrozolu.
2.1 jak się będę dobrze czuć to podjechać zobaczyć czy coś rośnie, jak nie to cykl odpuszczamy
Właśnie miałam Ci pisać, jak wtedy opisywałam swoje "zjazdy" i że mam tą hipoglikemie reaktywna i żebyś pod tym względem popatrzyła.
Dobrze, że znasz wroga 👍O ❤️
Z ❤️ -
Paprota ogromne gratulacje, rośnijcie dalej zdrowo 💚🥰 no i miłego wypoczynku ☺️
aśś no to nieźle, zdrowiej i oby było jak z Paprotą 🤞🍀🤞
KarolinaAnastazja 🫂🫂 wrócicie do działania jak się sytuacja ustabilizuje, teraz Twoje zdrowie ważniejsze 🥺Paprota9418, aśś lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Paprota, cudowny widok! 🥰 W przyszłym tygodniu będzie piękne serduszko. ❤️ Bawcie się dobrze w Bieszczadach i ładujcie baterie. 🤩
Aśś, zdrowiej Dziewczyno. I obyś powtórzyła historię Paproty. 🤞
KarolinaAnastazja, dobrze, że macie ogarniętego prowadzącego. Pamiętaj, że co się odwlecze, to nie uciecze. Teraz przede wszystkim musisz zadbać o sobie, żeby w później w ciąży się dodatkowo nie stresować niepotrzebnie.
A ja dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam, że "w ciąży nie wolno ". 😅 Rodziców odwiedziła siostra mojej Mamy, no więc od słowa do słowa wyszła informacja, że jestem w ciąży. Dzisiaj włączam ekspres do kawy, a ciotka do mnie z tekstem "a komu Ty tą kawę robisz? przecież Tobie w ciąży nie wolno". 🤦♀️ No smakowało mi to latte podwójnie.😁
Kropka, a Twoja wizyta o której? Czekamy na wieści, co u Bąbla. 🥰
moonflower, Paprota9418, siesiepy, Lipcowa, aśś, Amunicja, Angi90 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Paprota gdzie jedziecie w Bieszczady?
My mamy domek niedaleko Polańczyka i zastanawiamy się czy się nie wybrać... kocham Bieszczady a mimo tego że mamy tam domek to też mało czasu żeby jechać i odpocząć... a tam się tak cudownie śpi...
Nigdzie nie wysypiam się jak tam...
aż się rozmarzyłam...
ale muszę przyznać że po dwóch nocach nieprzespanych przez pełnie dziś spałam jak zabita... nie obudziłam się ani raz, dopiero o 8 rano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 12:25
-
moonflower wrote:Paprota gdzie jedziecie w Bieszczady?
My mamy domek niedaleko Polańczyka i zastanawiamy się czy się nie wybrać... kocham Bieszczady a mimo tego że mamy tam domek to też mało czasu żeby jechać i odpocząć... a tam się tak cudownie śpi...
Nigdzie nie wysypiam się jak tam...
aż się rozmarzyłam...
ale muszę przyznać że po dwóch nocach nieprzespanych przez pełnie dziś spałam jak zabita... nie obudziłam się ani raz, dopiero o 8 rano
Tym razem jedziemy do Bóbrki koło miejscowości Uherce Minerale ale zawsze jeździliśmy do Polańczyka albo Myczkowa. Mamy ogromny sentyment do Bieszczad. Tam się zaręczyliśmy i tam byliśmy w “szybkiej” podróży poślubnej.
Jak byłam na studiach to złaziłam Bieszczady wzdłuż i wszerz ❤️ niestety teraz już są trochę bardziej zadeptane niż kiedyś.. pamiętam czasy jak schodziłam z szlaku i siedziałam przy drodze dobra godzinę żeby cokolwiek przejechało i zabrało nas na stopa🥹
Jak macie tylko możliwość to oczywiście że jedźcie ! 🥰
Dużo świeżego powietrza dobrze zrobi i Tobie i dzidziutkowi
-
Paprota ale cudownie 😘😘
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Lekarka wyslala mnie na glukozy i insulinę i na crp 🤣👌
Tsh robiłam w tamtym miesiącu przed IUI.
Porobiło się strasznie. Mam wrażenie, że odkąd się staramy mam więcej chorób w sobie niż jak się nie staraliśmy.
Obczaiłam braci rodzeń, będę mierowac się ich zaleceniami.
Suple idą w kat zostaję Witamina D i magnez
Przepraszam dziewczyny, że się tak nie odpisuje do każdej ale mam taki zjazd psychiczny, że głową mała. Nie potrafię Ułożyć tego wszystkiego w głowie.
Paprota -cieszę się, że z kropkiem wszystko ok. Wypoczywajcie na wyjeździe 🥰 a jeżeli mogę wiedzieć to na jaką przypadłość brałaś ozempic i metforminę? Może brałaś krótszy czas? Ja biorę od czerwca tego roku, a w sumie to brałam.
Meggi jak sobie radzisz z hiperglikemia? Nie przeszkadza to maluszkowi? Jak się czujesz?
Zosiu jeszcze nie raz będziesz słyszeć, że.czegos nie wolno 😁😁 mimo, że nahalne to miłe, nie ma co 🤭
Mój mężuś wraca o 15 także się cieszę, bo sama w domu czuje się jakoś gorzej...placebo?
-
aśś wrote:Gratulacje Paprota 🙂
A ja zobaczyłam 2 kreski na teście covidowym... ciążowy robie za tydzień, mam nadzieję, ze powtorze Twoj sukces testowy 😃
Asiu trzymam kciuki za ten drugi pozytywny test 👌
A jakie masz objawy covida? Co ci się dzieje?