Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Aśś dziękuję za odpowiedź 😊
Tyle tego bylo, ze zapomnialam napisac, ale tak - wszytskie wymazy już za nami. Czysciuteńko.
Usg tez bylo- jest jeden maly zylak 1 stopnia, ale androlog mowi ze to nic takiego. Zalecil tylko Diosminex.
Zapomniałam jeszcze o tym, ze moje amh również nie wyglada kolorowo. Wynosi 1.29, mam 29 lat.
Jak widzicie - dużo tego 🫣 -
Beezi czuję się wywołana. Nie meldowalam się bo nie widziałam sensu, u mnie ch... ale stabilnie, święta były przepiękne i przemagiczne, jedzenie było tak pyszne że jeszcze bym znowu to wszystko wszamała.
Jutro mam dostać okres. Tak. Jutro. 😅 I zastanawiam się czy to będzie oznaczać, że przez cały Nowy Rok będę dostawać okres? 😆 Nie wiem czy znacie ten przesąd.
Czytam Was pilnie i z cicha wszystkim kibicuje, śledzę dpo, trzymam kciuki i lajkuje. 🔥 Nie wypowiadam się za co przepraszam, ale to też pozwala mi się odprężyć. Jednak wiedzcie, że tu jestem cały czas.
Falistaa witamy w gronie. Faktycznie sporo tego. Szkoda, że musiałaś zostać dinusiem, ale ogromnie wierzę że i przy Tobie w końcu będzie dinojajo.
Pfry lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Zosis wrote:Falistaaa, witaj na pokładzie. Obyś szybko dorobiła się z nami dorodnego jaja. 🥚
Kokos, u mnie 10 dni po Ovi było bialusieńko, a 13 dni po już jaśniutka kreska ciążowa.
Ja dzisiaj witam się z Wami w gronie chorych. Leci mi z nosa i czuję się przeziębiona. Na nieszczęście w środę po Świętach mieliśmy kontakt z covidem, ale mam nadzieję, że to może jednak nie to. Wleciał już amol do inhalacji i Prenalen na gardełko, a teraz wygrzewam się z herbatką z miodem.
Zosiu kurujcie się.
Ja dzisiaj wstałam, wysłałam się 10h, jak nowonarodzone. Nic mi się nie działo.
Ale
Ale
Chyba też mieliśmy z kimś kto miał styczność z covidem albo jakieś przeziębienie mnie traska...koście mnie łamią, raz ciepło, raz zimno..katar..ech
Dużo zdrówka! -
siesiepy wrote:Beezi czuję się wywołana. Nie meldowalam się bo nie widziałam sensu, u mnie ch... ale stabilnie, święta były przepiękne i przemagiczne, jedzenie było tak pyszne że jeszcze bym znowu to wszystko wszamała.
Jutro mam dostać okres. Tak. Jutro. 😅 I zastanawiam się czy to będzie oznaczać, że przez cały Nowy Rok będę dostawać okres? 😆 Nie wiem czy znacie ten przesąd.
Czytam Was pilnie i z cicha wszystkim kibicuje, śledzę dpo, trzymam kciuki i lajkuje. 🔥 Nie wypowiadam się za co przepraszam, ale to też pozwala mi się odprężyć. Jednak wiedzcie, że tu jestem cały czas.
Falistaa witamy w gronie. Faktycznie sporo tego. Szkoda, że musiałaś zostać dinusiem, ale ogromnie wierzę że i przy Tobie w końcu będzie dinojajo.
Siesiepy to może znak, że ostatnio raz go w grudniu dostaniesz na sylwestra hehe 😁
Ja też już z nastawieniem, "Ja pikole cały rok chora bede- jak nie urok to srakaka"😂😂
Tez dziewczyny Was podczytuje jak się dibrze czuje to staram się tu zaglądać i odpisywać ale też staram się robić detoks od telefonu I internetu (moje postanowienie noworoczne) 😊 także wybaczcie🤗siesiepy lubi tę wiadomość
-
KoKos wrote:Paprota, dzięki! No to musze teraz poczekać albo potestuje codziennie i zobaczę czy będzie bardziej blado z każdym dniem 😜Jedyne co to niestety u mnie dzień podania zastrzyku to też wg mnie dzień owulacji 🙃
Kokosku trzymam kciuki tak bardziej, bardzo mocno za Ciebie 😘😘😘😘💚🍀
Edit. Całe życie człowiek się uczy. Aż sprawdzałam co to te cytocoś tam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 13:22
KoKos lubi tę wiadomość
-
aśś to faktycznie długo się u Ciebie ten zastrzyk utrzymuje 🤔 może mało pijesz czy coś?
Paula29 dzięki ☺️
Zosis to daje nadzieję, że jest jeszcze duża szansa u mnie 🥺 wracajcie szybko do zdrowia 🫂🥰
Karolina Anastazja to nieźle pospałaś, oby Cię nie rozłożyło, bo i tak masz ostatnio za wiele atrakcji 🫂🥺 postanowiłam sikać przez kolejne 4 dni i zobaczymy jak się ten zastrzyk u mnie będzie zachowywał 🤷♀️ a 10dpo wypada teoretycznie w Nowy Rok!
Siesiepy to tylko przesąd!! Nie ma takiej opcji!! Cieszę się, że święta się udały ☺️ zaraz tutaj wszystkie będziemy zaciskać kciuki za Twój zabieg i to będzie piękny rok, już wyczerpałaś limit niespodzianek 🥺siesiepy, Paula29 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Siesiepy, dobrze, że Święta były pyszne i piękne, ale mam nadzieję, że kolejne będą jeszcze piękniejsze jak już zakończycie przeboje zdrowotne i wyjdziecie na prostą ❤️🩹✊🍀
Zosis, kuruj się ❤️🩹🥺 Oby jednak nie covid 🤞
Falista, wow, mega dużo za Wami poza staraniami 🤯 Chociaż dobrze, że część rzeczy miałaś zdiagnozowane jeszcze przed rozpoczęciem starań, znacie dość dobrze wroga ✊🍀
Paula, póki co jest naprawdę spoko. 🥹 Może nie kwestii dobrych rad, ale znajoma mi napisała, że karmienie piersią to najlepsze co mogę dać mojemu dziecko, warto o to zawalczyć i macierzyństwo uczy cierpliwości i tego, że nie da się niczego zaplanować. Rada od dziewczyny, która urodziła SN w 41tc i po 2 dniach wyszła do domu, ja wtedy byłam 10 dzień w szpitalu, po pilnym CC, Bąbel jak już wyszedł z noworodków to trafił do inkubatora na naświetlania, co znowu odsunęło naszą naukę przystawiania, więc takie rady były mi naprawdę potrzebne 🤦🏻♀️😵
Pamiętam, jak któraś z nas (Lipcowa? Zosis?) była przerażona, że zrobiło się poważnie, bo kazali jej kupić koszulę do szpitala 😅🥹 Zaczynam trzymać kciuki, ale jak w znieczuleniu to raz dwa i nie będziesz nic pamiętać ✊🍀siesiepy, Paula29 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Ja również jestem, czytam w tak zwanym międzyczasie ☺️ Stary ma teraz chwilę wolnego więc spędzamy trochę więcej czasu ze sobą ☺️ biorąc pod uwagę fakt, że mam okres to cud, że się nie pozabijaliśmy jeszcze 😅
Falista witamy wśród Dinozaurów ☺️🫂 🦖 los Cię nie oszczędza jeśli chodzi starania, rozgość się, a ja uruchomię swoje szare komórki i wymyślę Ci jakąś szaloną rolę w autobusie 🚌
Laaaski nie to że się poddaję, ale po histero postanowiłam odpocząć kilka miesięcy od starań, wbijam na redukcje, nadwagi nie mam, ani nic z tych rzeczy, ale 5 kg lżejsza postanawiam być do lata 👯♀️ dieta wykupiona, zakupy zrobione, nie ma odwrotu. Będę tu oczywiście, kciuki zaciskam cały czas za każdą duszyczkę ☺️
Święta spoko, ale chce już żeby to się skończyło, chce iść do pracy i wkręcić się w codzienność 😅 na Sylwestra idziemy ze Starym i friendami do lokalu na organizowaną imprezę 🎉
siesiepy, Angi90 , KoKos, Mart768, Pfry, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
siesiepy wrote:Beezi czuję się wywołana. Nie meldowalam się bo nie widziałam sensu, u mnie ch... ale stabilnie, święta były przepiękne i przemagiczne, jedzenie było tak pyszne że jeszcze bym znowu to wszystko wszamała.
Falistaa witamy w gronie. Faktycznie sporo tego. Szkoda, że musiałaś zostać dinusiem, ale ogromnie wierzę że i przy Tobie w końcu będzie dinojajo.siesiepy, Paula29, Angi90 , RinTinTin, Pfry, moonflower, Emka06, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Rozalaa dziękuję za moją nową rolę w autobusie 🤣 nieźle mnie ubawiłaś
Mam do Was pytanie bardzo aktualne - będąc w tym całym staraniowym czasie, jak traktujecie sylwestra?
Pić czy nie pić, oto jest pytanie?
Ja wychodze z założenia, że jeśli pić to z umiarem. Na sylwestra wypada mi 10dpo. Na poczatku starań nie pilam wcale po owulacji, a po kilku miesiącach odpuscilam taką taktyke i pozwalałam sobie na kieliszek wina.
Co o tym myslicie? -
Falistaaa wrote:Rozalaa dziękuję za moją nową rolę w autobusie 🤣 nieźle mnie ubawiłaś
Mam do Was pytanie bardzo aktualne - będąc w tym całym staraniowym czasie, jak traktujecie sylwestra?
Pić czy nie pić, oto jest pytanie?
Ja wychodze z założenia, że jeśli pić to z umiarem. Na sylwestra wypada mi 10dpo. Na poczatku starań nie pilam wcale po owulacji, a po kilku miesiącach odpuscilam taką taktyke i pozwalałam sobie na kieliszek wina.
Co o tym myslicie?
Ja piję ile chce. Wyszłam z założenia że póki nie ujrzę 2 kresek to będę żyć zwyczajnie, to już nie czas na podporządkowywanie całego życia staraniom. :pBeezi, KoKos, Mart768, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Falistaaa ja w tym roku symbolicznie kieliszek szampana raczej, ale tylko z tego powodu, że jestem po pierwszej stymulacji i miałam owulację z prawego jajnika na co długo czekałam i nie chce mieć sobie nic do zarzucenia jbc 😜 ale generalnie w większości cykli tak jak siesiepy piszę żyje normalnie, pije okazjonalnie po owulacji również, co by utrzymać trzeźwość umysłu 😅Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Aśś 😂 dobre!
Falista, ja mam podobne podejście jak siesiepy. Nie podporządkowuje się całkiem pod starania. Jedynie jakbym miała imprezować w dniu @ to zrobiłabym test. Ogólnie lubię wypić lampkę winka, drinka, nie walę też ostro w kocioł więc takie ilości chyba wchodzą w grę przy staraniach. Jak byłyby dwie kreski to wiadomo - zero alko.
Rozalaa ja pamiętam jak wrzucałaś zdjęcie z kaloryferem na brzuchu a Ty mówisz o zrzucaniu ? 😁 Chyba że mi się coś pomyliło 🤔 No dobra, to ja też się biorę, ja mam jakieś 4 kg do swojej ulubionej wagi więc do dzieła 💪🏻
Beezi eh, nie miała wyczucia. Obyś już więcej nie musiała mądrości wysłuchiwać. A jak Stary się ma ? Chłopy to też na swój sposób przeżywają 😉
A co do tych piżamek to chciałabym żeby to miało takie przełożenie na wynik jak u Lipcowej i Zosis 😁 też poczułam że robi się poważnie skoro mam wyprawkę, piżamka na liście, konsultacja anestezjologiczna itp...aśś, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Falista ja piłam wcześniej okazyjnie w weekend albo jak szliśmy gdzieś ze znajomymi. Jakiś miesiąc przed IUI przestaliśmy pić całkowicie obydwoje
Hah okazało się że przyjaciółka też jest w ciąży :0
I teraz jesteśmy dwie z praktycznie takim samym terminem 😱🥹
Wczoraj grałyśmy w beerpinga na ogórki kiszone 🫣🫣Mart768, kropka27 lubią tę wiadomość
-
Siesiepy kurczę, może dostaniesz 🐒 w nowy rok? Ja właśnie też dostałam i moja pierwsza myśl była też związana z tym przesądem 😉 Ale ja go znam w taki sposób, że ma wszystkie imprezy taneczne będzie 🐒 w maju idę na wesele, to znaczy że pójdę bez brzuszka? 😑
A tak na serio to nie wierzę w przesądy 😜 Dziewczyny moja przeprowadzka wydaje się nie mieć końca. A przecież już od pół roku starałam się sukcesywnie coś tam wyrzucać.. Maaaasakra. Wczoraj odmalowaliśmy z Mężem stare mieszkanie i jesteśmy ledwo żywi. 😜 plan na sylwestra i nowy rok to odpocząć i się wyspać 😜 tak naprawdę to na nic nie mamy kompletnie czasu ostatnio: na żadne badania ani nawet na ❤️ 😑
Ja też Was czytam i jestem na bieżąco, ale odpisuje tak aby aby 😑Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Cześć dziewczyny!
KarolinaAnastazja, przykro mi, że akurat teraz to Ci wyszło, może ta stymulacja jakoś dołożyła swoje? W każdym razie, najważniejsze jest Twoje zdrowie, życzę Ci szybkiego uporania się z problemem 🤞🍀
KoKos, przepiękny prog 🤩 Miałam Ci pisać, że tak psioczymy trochę na Twojego doktorka, a ten skubany, chyba wie co robi😅Zaciskam kciuki 🤞🤞 wiesz, że życzę Ci najbardziej właśnie dwóch kresek ✊🥹
Zosis, nie choruj 🙏 Dochodź szybko do siebie i niechaj choróbska omijają Cię szerokim łukiem ✊
Kropka, przepiękny Maluszek rośnie, najważniejsze, że zdrowy!💗
Pozwolę sobie powróżyć - ostatni raz w tym roku!✌️ Kropka - chłopak, Zosis - dziewczynka ✨
Paprota, baw się dobrze!❤️
Siesiepy, dobrze Cię widzieć 😘
U mnie też mówi się "jaka Wigilia - taki cały nowy rok"🙃 A więc dużo stresu, żarcia i śmiechu 😅 Moja 🐵ma mnie nawiedzić w urodziny 😂No co zrobisz jak nic nie zrobisz 🤷🏼♀️
Aśś, na wszelki wypadek ja też 😂z rana póki czas był 😆👋
Falista witaj ☺️ To z całą pewnością dobre miejsce ❤️ Życzę Ci powodzenia, widzę, że jesteś mocno uparta na naturalne starania 😁
Beezi, wspaniale czytać jak Bąbel rośnie i jak dogrywacie się coraz bardziej w nowej roli 😊 My Sylwestra spędzamy w domu, wyjdziemy podziwiać fajerwerki, sami nie strzelamy, ale od Nowego Roku nasza gmina staje się miastem, także będzie głośno😅 Najgorzej - dzieciaki nie mogą sobie poukładać w głowach, że będą chodziły do szkoły miastowej po przerwie 😂
Wczoraj świętowaliśmy urodziny Nadzi. Miało nie być imprezy tylko dzień pizzy 😅ale przyjechała przyjaciółka z Krk z mężem, razem są jej chrzestnymi, zabrali ją i swoich chłopaków na bawialnie, a ja usłyszałam tylko, że mam 2 godziny na zrobienie biby 😂bo oni specjalnie przyjechali na imprezę😆 Udało się 🥳 Ale pizzy nie zjem chyba przez cały kolejny rok 🫢
https://ibb.co/cJ5R1thWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 17:00
aśś, Mart768, kropka27, Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Paula no to właśnie tak było te 5 kg temu 😅
Bambi ale jak cudownie na swoim, prawda? ☺️ taki wysiłek się opłaca, nie jak te cholerne starania - bo tu pcha człowiek energię i 💵 bez żadnej gwarancji powodzenia, a jak domek się ogarnia to przynajmniej efekt człowiek widzi i się cieszyć może 😂
Falista żyjemy normalnie, nigdy nie wiadomo ile ten stan jeszcze potrwa, trzeba korzystać z życia 😁Emka06, Bambi92 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Rozaala, też pamiętam Twój 6-pak i znów powtarzam-będę taki mieć ✌️kiedyś 😂 Jaką dietę kupiłaś i gdzie? Też się zastanawiam, chociaż mam nadzieję, że w styczniu diabetolog mi dużo podpowie 🤷🏼♀️👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Ja obecnie bardzo unikam alkoholu, ze względu na leczone zapalenia od lipca tego roku. Nawet przestał mi za bardzo smakować. Za to jak słodyczy wcześniej prawie nie jadłam, tak teraz smakują mi bardzo - taka to moja "dieta przeciwzapalna" 🤪 ale uważam tak jak Siesiepy - trzeba żyć normalnie. ☺️
W ogóle Dziewczyny ostatnio dostałam olśnienia i mam nadzieję, że go nie zapomnę. Zaczęłam się lepiej czuć, mam lepszy sen, trawienie, nie mam bóli kręgosłupa - nie wiem czy to kwestia tego, że W KOŃCU nie mam infekcji, nie biorę antybiotyków i może to objaw wyleczonego zapalenia endometrium (oby! 🤞) Czy może to skutek dropsów od psychiatry (któraś pytała kiedyś: dostałam Miansec 10 - biorę 1 tabletkę przed snem, ale chyba zmniejszę do 1/2 tabletki) ALE szłam sobie raz z pracy do domu zapłakana i w pewnym momencie stwierdziłam, że ja tak naprawdę nie chcę tak żyć. Nie chcę martwić się i płakać i stresować, nie chcę żyć od okresu do okresu, nie chcę żyć w takim stresie i tymi staraniami. Jakbym żyła obok, a nie swoim życiem. Tonęła w bagnie, z ktorego nie ma ucieczki. Jakbym nie miała żadnej sprawczości nad własnym życiem i ciałem, bo jednak przy niepłodności na tak wiele rzeczy nie mam wpływu 😮💨 Jak to powiedziałam Mężowi na głos to zauważyłam, że zaczęłam się lepiej czuć. Staram się też pisać pamiętnik, ale nie jestem w tym rogularna - klucz to ponoć pisanie na papierze 🤔
Usunęłam na Instagramie mnóstwo nieplodnosciowych kont z obserwacji. Zaczęłam znowu snuć jakieś plany inne niż leczenie i badania na nowy rok i czuję się z tym dobrze i w sumie chciałabym, żeby moje odczucia pozostały na tym poziomie ☺️ Nawet wizja tego, że wynik biopsji wskazywałby u mnie dalej na stan zapalny w obecnej chwili mnie nie przeraża 🤔 Oczywiste jest to, że finalnie mogę inaczej zareagować, ale jeszcze chwilę temu byłam przerażona tym, że stan zapalny mógłby się dalej utrzymywać.
W Nowym Roku zaplanowałam sobie, że wrócę na jakiś kurs tańca z Mężem. Wymyśliłam sobie też, że zacznę przygodę z Pole Dance 🫣👯♀️ - chciałabym wzmocnić swoje ciało i mięśnie, kurs od totalnych podstaw może mi pomoże 😂
A jakie Wy Kochane Dinusie macie plany pozastaraniowe na przyszły rok? Wiadomo, że 🥚 w staraniach 🥰KoKos, Mart768, kropka27, Paprota9418, Angi90 , Beezi, Lipcowa, justme lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 - polip w jamie macicy
21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
❔❔❔ wciąż niepłodność idiopatyczna
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET ???
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭