Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Super! My jeszcze nie zaczęliśmy, a już marzę o takim etapie 😂 Urządzanie zawsze sprawia mi wiele frajdy 😃 Choć muszę przyznać, że w mojej głowie wygląda to zazwyczaj lepiej niż w rzeczywistości 😂 Przy urządzaniu domu chyba zainwestuję w lepszy program albo skorzystamy z usług profesjonalisty 😅
To pamiętaj: myśl o urządzaniu już na etapie wyboru projektu. 🤣
Ja zaczęłam myśleć później i później Mąż stawiał, burzył i znowu stawiał ścianki. 🤣🤣🤣 -
Bambi92 wrote:Ja już marzę o kolejnym domu, który postawimy sami od podstaw 😃 Ostatnio śmiałam się, że nie jestem typem, który zapuszcza korzenie 😃 A tak na serio to też myślimy o architekcie wnętrz, szczególnie po to, żeby podpowiadał nam w sprawie usytuowania gniazdek, lamp instalacji itp. Jeszcze można coś zmienić. Na dole mamy na razie otwarta przestrzeń, ja chciałabym chociaż wiatrołap odgrodzić od salonu i kuchni. No i jeszcze parę drobiazgów jest do przemyślenia. Na szczęście te mokre tynki już dosychają 🙈 Nie mogę się doczekać podpisania aktu notarialnego, bo jak Zosis opowiada ich przygody na budowie, to ja też tak chcę 😃
Paula ja właśnie też wypiłam kawkę, ✌️ bez kawusi to nie to samoPoczątek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Zosis wrote:To pamiętaj: myśl o urządzaniu już na etapie wyboru projektu. 🤣
Ja zaczęłam myśleć później i później Mąż stawiał, burzył i znowu stawiał ścianki. 🤣🤣🤣Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka06 wrote:Chcesz powiedzieć, że to nie będzie Wasz docelowy dom i planujecie w przyszłości budowę? Jeśli tak to podziwiam 😃 Ja się z jednej strony cieszę na budowę, a z drugiej strony jestem przerażona. Jestem straszną perfekcjonistką i wiem, że będę cierpieć jak coś nie wyjdzie tak, jak to sobie wyobrażam, a jestem świadoma, że nie raz będę musiała przymknąć na coś oko 😅 Zamierzamy budować systemem gospodarczym, więc najgorzej będzie miał mój mąż 🙈 Ale podobno jak małżeństwo przetrwa budowę, to wszystko przetrwa 😄 I ja też chcę już tak jak Zosia 😈🤭
POTWIERDZAM! Jak małżeństwo przetrwa budowę, to wszystko przetrwa! 😅
Największe kłótnie z mężem to na budowie właśnie!
Ale i ogień największy też! 😈
Emka06 wrote:Upss, projekt już wybrany 🫢😂
Będzie dobrze! a chwaliłaś się już projektem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 10:38
Emka06 lubi tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Dziewczyny przepraszam, ze sie tak wcinam w watek, ale mam pytanie do Claire i przy okazji gratulacje mamusiu!!!!
A pytanie mam takie. bo właśnie zamówiłam suplementy z Twojej rozpiski na poprawę nasienia i powiedz mi czy wy robiliście badanie nasienia ponowne po 6 miesiącach czy wcześniej tez?
I od razu podziękuję za tą skarbnicę bo sama bym nie wpadła na to aby zrobić taką mieszankęCukruś lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Bambi, jeśli chodzi o elektrykę to tutaj proponowałabym samej usiąść i pomyśleć, co gdzie i jak będziesz chciała. Architekt, pewnie, pomoże, ale z doświadczenia wiem, że zrobi to "wedle najlepszej SWOJEJ wiedzy". Ja np. po projektancie przerabiałam elektrykę. 🤣 Bo tu za mało, tu nie w tym miejscu włącznik, tu widzę to inaczej. Jakbyś potrzebowała pomocy "z boku" - to chętnie Ci podpowiem - mam w trakcie swoją budowę, a i zawodowo jestem z tym związana.
Zosis dodaje Cię do przyjaciółek i jak coś to będę pytać. Dziękuję! ❤️
Emka tak, docelowo marzy mi się dom na dużej działce 🥰 z ogródkiem i w ogóle. Stary chciałby mieszkać tuż przy lesie. Ale na razie stać nas na bliźniaka i mała działkę, więc idziemy w to 😊. Długo oszczędzaliśmy i możemy kupić bez kredytu.. poza tym chcemy być bliżej miasta, żeby nie tracić zbyt wiele życia na dojazdy do pracy. A jak będą dzieci większe (te których jeszcze nie mamy ofkors 😃) to może odsuniemy się gdzieś dalej 😊
Clausix, Zosis, Emka06 lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Bambi to bardzo podobnie jak u nas 😍 też mieszkamy w 100m bliźniaku, na osiedlu pod miastem. Marzy nam się duży dom z dużą działką ale cieszymy się tym co mamy bo na razie na dom nas totalnie nie stać 🥲
Bambi92 lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Pewka! Ja bardzo lubię te tematy.
Hmm, próbowałam,ale nie mam takiej opcji 😔 jestem na przeglądarceOna: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Zosis wrote:Będzie dobrze! a chwaliłaś się już projektem?
Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:Nie chwaliłam się 😃 Zdecydowaliśmy się na parterówkę. Mamy projekt indywidualny. Moim marzeniem był dom na wzór projektu od Archona - Dom w renklodach 15 (G2) i z zewnątrz wyglądać będzie prawie identycznie. W środku trochę inaczej, bo ten projekt ma sypialnię + dwa pokoje, a ja chciałam trzy, bo zawsze marzyła mi się trójka dzieci i chciałabym, aby każde miało swój kąt 🤭 Marzą mi się już te kawki na tarasie.. 🥰
Emka06 lubi tę wiadomość
-
Emka przypomnij, kiedy startujecie z budową? ✌️Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Bambi92 wrote:Emka przypomnij, kiedy startujecie z budową? ✌️
Bambi92, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Cieszę się, że z taką euforią podchodzicie do budowy/zakupy/urządzania domu ☺️ ja bym nie chciała wrócić do czasu budowy, tyle nerwów ile idzie stracić na tych fachowców to koszmar, łez wylanych jak wydało się tyle kasy a ktoś coś zjebał (malowali nam tak natryskowo że odpadły farby razem z tynkiem 🥴), zastanawianie się czy wystarczy nam kasy i czy damy radę .. ale żeby nie było tak pesymistycznie jak ogólnie teraz cały mój humor to powiem Wam, że za nic nie oddałbym tego domu i kawałka własnej ziemi. Codziennie budzę się i mówię "jak dobrze tutaj mieszkać" i żeby nie było .. dom to skarbonka bez dna.. my się wprowadziliśmy rok temu a jeszcze tylu rzeczy nie ma i jeszcze dość długo nie będzie, ale stopniowo wszystko krok po kroku powolutku się zrobi ☺️ w tym roku ogrodzenie, w przyszłym kostka a później już meble docelowe, o których marzę od czasu kiedy podjęliśmy decyzję o budowie domu ☺️ powodzenia dziewczyny i ogromnej wytrwałości !
Ps. Co do elektryki to tak jak Zosis mówi, najlepiej samemu pochodzić i pomyśleć gdzie Wam będzie potrzebne gniazdko, włącznik, czy z prawej czy z lewej strony, czy tu punkt świetlny czy tu. My do dziś zastanawiamy się dlaczego nie zrobiliśmy jeszcze gniazdek w jakichś miejscach. Bo właśnie ktoś nam podpowiadał 🤷🏼♀️Niaha, Emka06, Pfry lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dzisiaj kolejne wyniki badań, ładne wiatki wychodzą... zawsze miałam lekko podniesioną prol ale nigdy tak
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Bambi, ale miło czytać co u Was ❤️
Emka, Bambi, Zosis, u nas też Stary marzy o budowie i domu, ja jestem bardziej sceptyczna, ale pewnie kiedyś ta budowa będzie.
Lipcowa, kciuki za wizytę ✊ Dawaj znać co u jajek 🔥
Rozala, bezpiecznej podróży ❤️
Clausix, no ewidentnie coś poszło nie tak z prolaktyną 😥
Lipcowa, chciałabym do połowy września, potem urlop, a potem już trzeci trymestr i siedzenie w domu. Bambi, pracuje się jak zwykle, tylko łatwiej się męczę jak rozmawiam z ludźmi i łapię zadyszkę 😅 No i muszę robić więcej przerw na jedzenie. 😅
Co próbuję tutaj ostatnio napisać to mnie wywala z apki. 🙄Bambi92, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Witam się z Wami bardzo serdecznie 😊 wczoraj nawiedziła mnie małpa także jutro jadę na badanie potrzebne do refundacji IV a później czekamy na dalsze zalecenia ❤️
Beezi, Chantelle, Emka06, rozalaa, Pfry, Lipcowa, Amunicja lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Clausix wrote:Dzisiaj kolejne wyniki badań, ładne wiatki wychodzą... zawsze miałam lekko podniesioną prol ale nigdy tak
A zachowałaś Kochana higienę badania? 😊Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Dziewczyny mam wiadomość od lekarza mojego taty. Bardzo zdawkowa, ale chyba mogę się cieszyć 'Wynik jest dobry'.
Tona kamieni właśnie spadła mi z serca 😭Clausix, Nataliii, Beezi, Chantelle, Emka06, Claire, Niaha, rozalaa, Pfry, Niezapominajka95, Lipcowa, SandraH.97, Paprota9418, Amunicja, Mart768 lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta