Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
SandraH.97 wrote:A zachowałaś Kochana higienę badania? 😊
Zero seksu, wyspałam się, nie byłam wkurzona ale wiadomo jakieś stresy dnia codziennego są.SandraH.97 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix, od stresu aż tak nie skoczy. Ale myślę, że niepokalanek albo tabsy na receptę i powinnaś sobie z tym poradzić. ✊
Sandra, wyjątkowo cieszę się z Twojej 🐒 ❤️ Jakie teraz plany? Tzn, czy mniej więcej wiadomo kiedy będziecie mogli zaczynać procedurę?
Bambi 🥹 Super wiadomości ❤️ Przekaż dla Taty życzenia dużo zdrowia ❤️Bambi92, SandraH.97 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Clausix, ja powiem na swoim przykładzie, u mnie prolaktyna wyszła też w podobnych wartościach w pierwszym badaniu ok 800, ale endo powiedziała że tutaj dużo zależy od osoby. Np. ja jestem taka, że mnie wiele rzeczy stresuje nawet takie pobranie krwi i myśl o tym, że coś może wyjść nie tak. Lekarka mi powiedziała, że prolaktyna się wydziela tak szybko, że nawet jeden impuls stresowy może zaburzyć to badanie. Dlatego kazała mi później powtórzyć ale tym razem na 3 pobrania, każde z 30 minutowym odstępem. I potwierdziły się jej słowa, każdy kolejny wynik malał, najpierw 1163,0 mU/l następnie 765,0 mU/l i na końcu 604,1 mU/l. (Normy labu 127 - 637). Jeśli więc masz swoje owulacje, cykle są regularne, nie masz podejrzenia PCOS, to nie ma co panikować. Ja nie zdecydowałam się na leczenie farmakologiczne, co również gin mi odradziła, jedynie wspierałam się niepokalankiem, choć po pół roku suplementacji ten wynik u mnie nadal był w górnej granicy. Plus był taki że zniknęły mi bóle miesiączkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 15:55
Clausix, Beezi, Pfry lubią tę wiadomość
-
Bambi92 wrote:Dziewczyny mam wiadomość od lekarza mojego taty. Bardzo zdawkowa, ale chyba mogę się cieszyć 'Wynik jest dobry'.
Tona kamieni właśnie spadła mi z serca 😭Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka06 wrote:Wspaniale! Tak się dziś zastanawiałam czy już macie wyniki, ale nie chciałam dopytywać. Bardzo się cieszę ❤️
Jak tak długo nie przychodziły to byłam już dobrej myśli. W końcu jak coś wychodzi złego np. w cytologii to dzwonią od razu. Taką logikę przyjęłam, żeby nie stresować się aż tak... No i potwierdziło się, ufff 🥰
Beezi 🥰 i wszystkie, ktore o mnie myślałyście w tym czasie, dziękuję ❤️❤️
Co do prolaktyny, to u mnie była wcześniej podobna sytuacja jak u Claire. Zmiana stylu życia w sumie wystarczyła, żeby prolaktyna zmieściła się w granicach normy (no ostatnio jej nie badałam, pewnie była kosmiczna, ale jako Dino staraczka biorę to na klatę 😊) . Jak progesteron i monitoring potwierdza owulację, to ja bym się nie martwiła, to zbyt czule badanie jest, żeby tylko na nim się opierać.Emka06, Clausix lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
U mnie dzisiaj 6dpo i oczywiście zaczyna się festiwal objawów. Poczułam lekkie ciągnięcie w podbrzuszu, podobnie jak to było dla lutym przy CB (standardowo nie mam takich dolegliwości w fazie lutealnej, jedynie bolesne piersi). Zazwyczaj w 6dpo zaczynam mieć wrażliwe piersi, dzisiaj nic , co traktuję jako dobry znak. Oczywiście zbyt wiele razy widziałam biel na teście, żeby już szaleć, ale nie powiem nadzieję mam wielką 😔
Dzisiaj mam w planach zaopatrzyć się w testy ciążowe na przyszły tydzień. Zastanawiam się, czy zbadać jutro proga 🤔, i tak będę przy labie bo mąż musi oddać mocz do badania. Z jednej strony, zawsze miałam dobry wynik, ale z drugiej wiedziałabym, czy profilaktycznie nie zastosować proga w przypadku obniżonego wyniku. Naprawdę szkoda, że w diagnostyce jest to badanie takie drogie -
Bambi92 wrote:Co do prolaktyny, to u mnie była wcześniej podobna sytuacja jak u Claire. Zmiana stylu życia w sumie wystarczyła, żeby prolaktyna zmieściła się w granicach normy (no ostatnio jej nie badałam, pewnie była kosmiczna, ale jako Dino staraczka biorę to na klatę 😊) . Jak progesteron i monitoring potwierdza owulację, to ja bym się nie martwiła, to zbyt czule badanie jest, żeby tylko na nim się opierać.
Mam ostatnio faktycznie sporo jakichś wyzwań czy stresów, nie da się chyba od tego uciec ale owulacje zawsze mam swoje, potwierdzone nie raz i monitoringiem i progesteronem, plus trzema ciążami więc na luzie do tego podchodzę. Miałam też rezonans przysadki ok 3 lat temu więc wiem, że to nie problemy gruczolakiem przysadki.
Ciekawa jestem jaki obraz dadzą Prof. te wszystkie wyniki i jaki będzie plan Cieszę się na myśl, że w końcu ktoś coś zrobi, bo coś zaczęło wychodzić źle33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Cześć dziewczyny, odnosząc się do Waszej rozmowy o domach - no podziwiam Was z tymi budowami itp. 🤩 my osobiście zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania w Krakowie z drugiej ręki i jak widzimy ile pracy i problemów ludzie mają z budowami/wykańczaniem deweloperki to jesteśmy zadowoleni z decyzji 😅 wprowadziliśmy się bez remontu, będziemy się do niego powoli zabierać - da się mieszkać, wszystko na spokojnie. 😇 Domek brzmi naprawdę super, ale jak przeanalizowaliśmy ile byśmy życia stracili w korkach do pracy to jednak mieszkanie wygrało 😅 tak więc jeszcze raz gratuluję uporu i odważnej decyzji. Będzie pięknie! 🥰
Clausix - prolaktyna faktycznie wysoka, ale najpewniej skoro wcześniej była w normach to nie jest duży powód do niepokoju. 🤔 Czekasz jeszcze na jakieś wyniki?
Dziewczyny a ja jestem szaloną dinostaraczką - leczę sobie tą infekcję, ale poszłam na konsultację do ginekolog (skoro mam pakiet to darmowa wizyta więc czemu nie korzystać 😁) i pytałam: czy partner ma też coś brać w razie czegoś, jakieś leki? Mimo, że nie dali mi wyniku posiewu i nie pamiętam co tam w nim wyszło 😅
Czy możemy współżyć w trakcie leczenia? Mimo, że wiedziałam, że na pewno nie 🤣🫣
Haha, tak więc klasyka 😅 nie chciałam odpuszczać tego cyklu, no ale jednak pani doktor (mój ginekolog pojechał na urlop) rozwiała moje nadzieje 🫣
Od razu zrobiła USG i wczoraj pęcherzyk dominujący 21mm na lewym jajniku. Jajnik naparza od wczoraj, owulaki coraz ciemniejsze, a ja wiem, że 🥚 na zmarnowanie 🥲 Przy okazji standard, każdy lekarz ma inną pomysł na mnie i dalszą diagnostykę - opowiedziałam lekarce całą swoją historię, na co ona, że bez sensu histeroskopia u mnie, że lepiej laparoskopię by było zrobić, bo może endometrioza 😑 przyjęłam to w sumie wzruszeniem ramion, bo co jak co ale na cięcie brzucha to ja się nie piszę na tą chwilę 😁 ale wspomniała też coś o immynologu, więc w przyszłym tygodniu pewnie w końcu będę szukać jakiegoś i umawiać wizytę, bo już 2 ginekologów sugerowało nam ten kierunek.👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry wrote:Clausix - prolaktyna faktycznie wysoka, ale najpewniej skoro wcześniej była w normach to nie jest duży powód do niepokoju. 🤔 Czekasz jeszcze na jakieś wyniki?
Czekam jeszcze na genetyczne na trombofilie i w poniedziałek robię krzywe glukozy i insuliny.33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Claire a dlaczego zdedyowaliście się na suple Ostrovita, w czym one są lepsze od innych?Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
-
Clausix - też teraz czekam na trombofilię i zakrzepicę, więc kciuki za nas 🤞
Dziewczyny, jeszcze odnośnie Koenzymu Q10 to jaką dawkę planujecie przyjmować? Wczoraj zdecydowałam, że też zacznę suplementowac, skoro w wielu źródłach czytałam, że poprawia on jakość komórek jajowych 🧐. Super, że poruszyłyście ten temat. Jeszcze nie zdążyłam zdecydować, który suplement wybrać i w jakiej dawce.
U mnie drastycznie spadło AMH przez 3 miesiące pomiędzy 11.2022 a 02.2023 😤
Dalej uważam, że to, że:
- byłam na kacu bo wypiłam chyba całe wino dzień przed badaniem w lutym, bo nie spodziewałam się, że na wizycie kwalifikacyjnej do programu NFZ od razu wyślą mnie na jakieś badania 😅, a mieliśmy urlop
- byłam niewyspana, bo nie mogłam zasnąć przez 3 noce przed (teściowie tak ogrzali dom, że nie byłam w stanie spać na poddaszu 🥵)
- był to ostatni dzień mojego cyklu
mogło mieć wpływ na wynik AMH w marcu, ale niektórzy lekarze twierdzą, że to nie miało wpływu, a niektórzy uważają, że miało 🙄 - i bądź tu mądrą staraczką. Prosta droga do Dinowariactwa 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 19:11
Clausix lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry i tak to jest, co lekarz to opinia. A moze jak przeleczycie bakterie już nie trzeba będzie żadnej '-skopii'? 🍀 Rozumiem decyzję o zakupie mieszkania - kwestia dojazdów odgrywa sporą rolę, my możemy częściowo pracować zdalnie.
Lipcowa ????
Niaha don't worry 😃 jesteśmy w tym samym autobusie, mnie wczoraj wieczorem okropnie kłuło podbrzusze po prawej stronie i wyobraźnia oszalała 😅 chociaż najbardziej skłaniam się ku infekcji pęcherza, bo moja mama miała ostatnio 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 19:12
Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
-
Clausix wrote:Zero seksu, wyspałam się, nie byłam wkurzona ale wiadomo jakieś stresy dnia codziennego są.
Powtórz za jakiś czas i zobacz czy to chwilowe czy jednak się utrzymuje 😊Clausix lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Beezi wrote:Clausix, od stresu aż tak nie skoczy. Ale myślę, że niepokalanek albo tabsy na receptę i powinnaś sobie z tym poradzić. ✊
Sandra, wyjątkowo cieszę się z Twojej 🐒 ❤️ Jakie teraz plany? Tzn, czy mniej więcej wiadomo kiedy będziecie mogli zaczynać procedurę?
Bambi 🥹 Super wiadomości ❤️ Przekaż dla Taty życzenia dużo zdrowia ❤️
Jeszcze nie wiadomo, ale myślę że powoli czas zleci jakoś do około października bo ten metotreksat...No ale to też zależy od lekarza ^^ muszę z nim porozmawiać na kolejnej wizycie o tym 😊 teraz zrobię jedne badania z krwii, później jak będę to mieć to na pewno wizyta i pobranie wymazow do badan, no i pewnie cała reszta badan 😅Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
BuBu nie wiem na ile Cię to pocieszy ale mój Mąż miał tak kiepska ilość plemnikow w próbce, że morfologii nie dali rady zrobić. Stwierdzili oligozospermie, ale ratujemy się jeszcze in vitro.
RinTinTin super, że tak wyregulowałaś sobie fsh 😊 czasami mała zmiana a daje takie efekty 🙃
Rozalaa Stary wiedział jak pożegnać Czarnogore 😁 pokaż ta opaleniznę 🤩
Emka super projekt 🤩 a do jesieni coraz bliżej 😊
Sandra kciuki wielkie 🤞🏻🤞🏻 pamiętaj, że badania są ważne pół roku tylko 😊
Bambi super, że Twój tata ma dobry wynik 😊
Niaha kciuki za ten cykl 🤞🏻🍀Emka06, Niaha, RinTinTin lubią tę wiadomość
-
Pfry ja brałam 200mg, tyle mi polecała doktor. Na razie mam przerwę. Jak sie nie uda w tym cyklu to wróce do supelmentacji Tak jak o tym czytałam to padały dawki od 100mg do max 300mg na dobę. Jeśli chodzi o formę to ubichinol jest lepiej przyswajalny niż ubichinon.
Edit: ja miałam chyba ten drugi ubichinon stąd może ta większa dawka. Ogólnie koenzym jest drogi 🤑 miliony monet za małe pojemnościWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 21:40
Pfry lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Jak czytam o waszych domkach i budowach to zazdroszczę, a z drugiej strony trochę mnie temat przeraża. My aktywnie poszukujemy działki. Nie spieszy się nam, bo póki wygodnie nam we dwójkę w naszym mieszkaniu, ale jak się pojawi brzdąc ( a wkrótce się pojawi 🤞) to się zacznie robić ciasno 😊.
Jeśli chodzi o starania to jestem 3dpo i jakoś mam przeczucie, że to nie nasz cykl... Trochę się zaczynam martwić. Od kwietnia działamy z kliniką. Biorę tonę leków i te stymulacje non stop i dupa blada. Dodatkowo stary mnie irytuje. Co chwila rzuca teksty w stylu nie podnoś tego bo na pewno w ciąży jesteś itp. Strasznie słodkie, ale zaczyna się nakręcać i nie chcę kolejny raz mu mówić że znowu nie wyszło 🥺Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Nataliii wrote:Jak czytam o waszych domkach i budowach to zazdroszczę, a z drugiej strony trochę mnie temat przeraża. My aktywnie poszukujemy działki. Nie spieszy się nam, bo póki wygodnie nam we dwójkę w naszym mieszkaniu, ale jak się pojawi brzdąc ( a wkrótce się pojawi 🤞) to się zacznie robić ciasno 😊.
Jeśli chodzi o starania to jestem 3dpo i jakoś mam przeczucie, że to nie nasz cykl... Trochę się zaczynam martwić. Od kwietnia działamy z kliniką. Biorę tonę leków i te stymulacje non stop i dupa blada. Dodatkowo stary mnie irytuje. Co chwila rzuca teksty w stylu nie podnoś tego bo na pewno w ciąży jesteś itp. Strasznie słodkie, ale zaczyna się nakręcać i nie chcę kolejny raz mu mówić że znowu nie wyszło 🥺
Piątka 🖐🏼 Też 3 dpo i tak sobie myślę, że trochę za późno były przytulasy. Nie nastawiam się na nic w tym cyklu, może tak będzie lepiej. Ale zatestuję 😅Nataliii lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Lipcowa Ty lepiej mów ile tam tych jajeczek 😍
Natalii dołączam do teamu przerażonych budową, podziwiam za odwagę, budowanie się w tych czasach to wyczyn 😳 ale cudownie będzie mieszkać w idealnie przez siebie skrojonym wnętrzu ☺️❤️
Bambi super wieści 🥹 zdrówka dla taty ☺️
SandraH widać, że czujesz to, w co idziecie ☺️ jesteś cudowna, silna, jestem Twoją fanką, serio 🤩
Nie znam się na tym AMH, mój wynik jest jakiś kosmiczny, ale lekarz kazał mi się tym nie przejmować 🤷♀️
Proszę bardzo moje drogie, oto ja, niegdyś biały człowiek 😅 a i widziałam dzisiaj dinozaura! Wrzucę Wam go tu
Chantelle, Pfry, Nataliii, Lipcowa, Emka06, Bambi92, Angi90 , Beezi, Mart768, SandraH.97, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖