X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart rozumiem Cię doskonale, bo pamiętam swoje kłótnie ze Starym przy remoncie - u Nas o tyle gorzej, że mamy silne charaktery i każde chciało postawić na swoim 😅 potrafiliśmy jechać sporo km do wybranego sklepu, tam pokłócić się przy wyborze i finalnie wrócić z niczym, bo żadne nie chciało odpuścić 🙈 później w domu dochodziliśmy do kompromisu i musieliśmy jechać znowu 😊 aż strach pomyśleć co będzie na budowie 😅🤣
    Tulę za @. Ale to ostatnia w tym roku, pamiętaj 🤞🏻🍀

Emka haha, a czy śnił Ci się może finał mojej przygody z in vitro? 🙃
    Taki masaż brzmi cudnie - relaksuj się ile możesz 🥰

Moon po tych stresach z przetargiem na pewno potrzebujesz wypoczynku 😊 także cieszę się na ten piątek razem z Tobą! 😁

Niaha a gdzie kupujesz mleko waniliowe? 😊

Claire nigdy nie byłam w Chorwacji ale słyszałam, że warto 😊 gdzie konkretnie planujecie jechać? 😊

Natalii najpierw rozrabiał, a teraz sobie jak gdyby nigdy nic śpi? 😁 Udane te zwierzaki 😊

Beezi łapię, łapię 🥰❤️ a czy pasożyt ma już wybrane imię? 😊

Nataliii, Mart768 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco a Ty jak się czujesz? 🙃

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Chorwacji, to mi osobiście bardzo odpowiada tamtejszy klimat. Byłam dwa razy autem. Jeden raz przejechaliśmy całe wybrzeże. Praktycznie codziennie spaliśmy w innym miejscu. To był czad! Za drugim razem trochę spokojniej, bo chcieliśmy odpocząć. Dobre jedzenie, ładne widoki, zawsze chętnie tam wrócę 😊 Nawet myśleliśmy o jakimś domku na stałe dla siebie, ale potem kupiliśmy działkę i też jesteśmy w trakcie projektowania domu 😅 Na razie musimy się przemęczyć w bloku. Piszę „przemęczyć”, bo nie jest ono duże, mamy dziecko, dwa koty i jeszcze jak pojawi się mały Brzdąc, to może być bardzo ciasno, ale za to jest duży taras. Najwyżej tam będę spała 🤣

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle śliczne te twoje krówki 🐮😍 Tak u nas jeszcze maluszek. Dopiero od niedawna go mamy więc się przyzwyczajam do wczesnych pobudek 😆 Lipcowa, Mart oj tak remonty to tragedia. Pamiętam jak przy wykańczaniu mieszkania spędziliśmy 3 godziny sklepie debatując jakie gniazdka wybrać, a teraz wziełabym pierwsze z brzegu bo nikt na to uwagi nie zwraca😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 11:34

Chantelle, Lipcowa, Mart768 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Emka haha, a czy śnił Ci się może finał mojej przygody z in vitro? 🙃
    Taki masaż brzmi cudnie - relaksuj się ile możesz 🥰
    Finał mi się nie przyśnił niestety, ale cały sen miał bardzo pozytywny wydźwięk i obudziłam się jakaś spokojna.. 😊 Wszystko będzie pięknie ❤️

Beezi, Lipcowa, rozalaa lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorwacja jest piękna 😍 Byłam raz i chętnie bym tam wróciła. Chorwacja, Czarnogóra to ewidentnie moje klimaty 😊 No i jeszcze greckie klimaty bardzo mi odpowiadają 😁 Mieliśmy nawet okazję jechać większą ekipią we wrześniu do Chorwacji, ale mamy w tym czasie wesele przyjaciół, więc musieliśmy odmówić 😏

Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny mam tak dość swojego miejsca pracy… chce mi się po prostu płakać jak muszę tu iść. Dzisiaj to już przeszli samych siebie.
    Średniowiecze to mało powiedziane.. zero szacunku do człowieka.. aż nie chce mi się już o tym wszystkim pisać ani myśleć..

Bardzo chciałabym zmienić prace i to nie jest żaden problem bo pracy jest dużo. (Nawet mam coś na oku)
    Cały czas mówię sobie ze mam tu umowę na stałe i chce zajść w ciąże.
    A nie chce zmienić pracy i za chwile uciec na ciążowe L4 mam taka prace ze pójdę na nie jak się tylko dowiem ze jestem w ciąży i nie ma opcji żebym pracowała chociaż dzień dłużej.

Sama nawet nie wiem po co Wam to pisze.
    Wiem ze nie czekaj na ciąże tylko zmień prace bla bla bla wiem to wszystko.. sama nawet takie rady tu pisze…

Powiedziałam sobie ze jak do końca roku nie będę w ciąży to zmieniam ale nie wiem czy o zdrowych zmysłach tyle tutaj wytrzymam…

Mamy w październiku wizytę u nowego lekarza..
    pójdziemy wtedy najprawdopodobniej w IUI które już dawno nad nami wisi..

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Boże dziewczyny mam tak dość swojego miejsca pracy… chce mi się po prostu płakać jak muszę tu iść. Dzisiaj to już przeszli samych siebie.
    Średniowiecze to mało powiedziane.. zero szacunku do człowieka.. aż nie chce mi się już o tym wszystkim pisać ani myśleć..

Bardzo chciałabym zmienić prace i to nie jest żaden problem bo pracy jest dużo. (Nawet mam coś na oku)
    A nie chce zmienić pracy i za chwile uciec na ciążowe L4 mam taka prace ze pójdę na nie jak się tylko dowiem ze jestem w ciąży i nie ma opcji żebym pracowała chociaż dzień dłużej.

Wiem ze nie czekaj na ciąże tylko zmień prace bla bla bla wiem to wszystko.. sama nawet takie rady tu pisze…

Powiedziałam sobie ze jak do końca roku nie będę w ciąży to zmieniam ale nie wiem czy o zdrowych zmysłach tyle tutaj wytrzymam…

Paprota Słonko 🌞 Przybijam piątke. Powiem Ci, że ja jestem zdecydowana zmienić pracę przy najbliższej sprzyjającej okazji (tj..dobrej ofercie) albo złoże wypowiedzenie. Mi znowu wrzucili wielki projekt i znikąd wsparcia. Coraz bardziej mam to w 🍑 czy się uda, czy będzie klapa. Myślę że stres to jest poważny bloker w staraniach. Więc czekanie na ciążę może trwać wieczność. Wiem jak się czujesz, ale spróbuj to przemyśleć w weekend. Jaki masz plan B w kazdej sytuacji.

Lipcowa congrats 15 jajek. Ciocie trzymają kciuki!

Ja też marzę o kocie!! W nowym domu na pewno będzie 🐈🐱

Beezi dziękujemy 🍀Dlaczego bez foteczki Pasożyta? 😔

Mi z kolei Chorwacja nie podeszła, w zasięgu auta polecam północne Włochy albo Słowenię 🥰

Paprota9418, Chantelle, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:

A może to Twój zły stan psychiczny związany z pracą (stresy, zamartwianie się, nerwy, negatywne emocje) są także pośrednią przyczyną nieudanych starań? Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że psychika ma ogromny wpływ na nasze zdrowie fizyczne i ogólne samopoczucie. Do października jest jeszcze bardzo dużo czasu, zakładając, że pracę zmienisz za miesiąc, to policzmy dodatkowo czas zanim organizm się odblokuje, zanim przejdziecie procedurę, zanim pójdziesz na zwolnienie ciążowe… minie sporo czasu, jesteś pewna że chcesz go spędzić w obecnej pracy, która tak negatywnie na ciebie wpływa? W tym czasie zdążyłabyś już zaaklimatyzować się w nowej przestrzeni zawodowej. Ja na Twoim miejscu zrezygnowałabym z takiej pracy. Byłam w podobnym miejscu zawodowym do Ciebie (co prawda wtedy nie planowałam ciąży, więc było troszeczkę inne myślenie), i zrezygnowałam z takiej pracy dosłownie z dnia na dzień nie mając żadnej innej nagranej. I powiem Ci, że to była najlepsza decyzja w moim życiu. Pracowałam tam bardzo krótko, ale czas jaki musiałam odchorować po tych wszystkich sytuacjach, był horrorem (i trwał dwa razy dłużej niż zatrudnienie…) i nikomu tego nie życzę. W pracy spędzamy dużą część dnia, bardzo mocno wpływa na naszą psychikę, nie warto marnować siebie w toksycznym miejscu. Ściskam ❤️

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, niestety, w każdym polakim szpitalu chyba jest raz lepiej raz gorzej i nigdzie nie jest idealnie 😥 Stary też się wiecznie wkurza, ma miesiące, że jest spoko, a ma miesiące, że najchętniej rzuciłby ten pierdolnik w cholerę... Przytulam Cię bardzo mocno ❤️ Pamiętaj, żeby robić dobre rozpoznanie przed zmianą pracy i trzymam kciuki za właściwe dla Was decyzje. 🍀 Dobrze chociaż, że pracy w ochronie zdrowia jest aż za dużo.

Dla mnie Chorwacja jest spoko, ale Czarnogóra lepsza. 😉 No i w Europie chyba nic nie przebija Włoch ❤️

Lipcowa, nie ma imienia i mam wrażenie, że jeszcze długo nie będzie miał 😂🙈 Bambi, źle się ułożył i nie dało się zrobić ładnego zdjęcia 🤷🏻‍♀️

Natalii, my nie mieliśmy kasy, więc zostawiliśmy kontakty od dewelopera z myślą, że wymienimy niedługo. Udało nam się w tym roku przy remoncie, po 5 latach 😅 Dobrze, że w ogóle 🙈

Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki proga 🤩 to najwyższy wynik jaki kiedykolwiek miałam 🤩

Screenshot-2023-07-21-12-01-50-937-com-google-android-apps-docs-edit.jpg

Emka06, Beezi, ChocoMonster, Chantelle, Nataliii, Lipcowa, oloska, Zosis, Clausix, Claire, RinTinTin, Pfry, SandraH.97, siesiepy lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Nataliii, to jeszcze młody, „świeży” (😂) Kudłaczek 🥹😍 Moje trochę starsze Krowy 🥰

https://ibb.co/j3ktNVL
    https://ibb.co/zQCYL93

Cudowne 😍 można się zakochać w tych oczkach 😍😍

Chantelle lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Niaha a gdzie kupujesz mleko waniliowe? 😊

Zazwyczaj robimy zakupy przez Auchan z dostawą do domu i właśnie tam jest. To jest mleko z ALPRO. Widziałam też w netto :)

Lipcowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, ale piękny 🔥🤞

Niaha lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Wow! Piękne masz te owulacje 🤩 Teraz już wkrętka max, co? 😅

Niaha lubi tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Wow! Piękne masz te owulacje 🤩 Teraz już wkrętka max, co? 😅

Żebyś wiedziała xD
    Aż boję się testować 🫣

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, o której jutro wizyta?🤞🏻

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

No dobra, żarty się skończyły, kiedy testujesz? 😍

Niaha, Pfry lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Chorwacji byłam na pierwszych zagranicznych wakacjach, więc pewnie stąd ten sentyment 😅 Było to 10 lat temu, więc nie wiem jakie teraz miałabym odczucia, wtedy wszystko było takie woooow 😅 Mąż miał okazję nurkować i chciałby to kiedyś powtórzyć, więc pewnie tam kiedyś wrócimy 😃

Chantelle, Lipcowa lubią tę wiadomość

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

• Niaha Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    No dobra, żarty się skończyły, kiedy testujesz? 😍

Testy zaplanowałam na środę 12dpo, ale coraz bardziej moje myśli się kruszą, żeby jednak wcześniej sprawdzić 🫣

Chantelle, Nataliii, Emka06, Beezi, ChocoMonster, Lipcowa, Pfry, Mart768 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ