Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
@Bambi - tulę 🫂 jakbyś chciała się wygadać to czekamy i nie oceniamy
@Emka - kciuki za stymulacjęoby wredne @ już się dłuuugo nie pojawiało
@Rozalaa - swego czasu pracowałam w szkolnictwie... współczuję xD
Dzień doberekWitam się z rooiboskiem w kubeczku
Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki roznoszę czarna, gorzką kawę bo taką uwielbiam, ale dla tych co lubią z cukrem i mlekiem mam spienione mleko obok i cukier dla osłody ❤️
Ja zbieram się żeby wyrzucić z siebie wszystko co złe, ale na razie jeszcze chyba nie potrafię. Chciałabym się pożalić, ale jakoś nie umiem się zebrać. Powiem Wam dbajcie o swoje zdrowie psychiczne bo depresja to jeban* kurw*, ale staram się pozytywnie myśleć 😁
Od 1.5 tyg ćwiczę sobie ramiona po 10 min, ale nie codziennie bo jak nie mam siły to po prostu tego nie robię. W tamtym tyg udało mi się 4 razy poćwiczyć. W tym już 2 razy i dzisiaj też zamierzam. Może jak już trochę sobie poćwiczę tę ramiona to wdrożę jeszcze jakieś dolne części ciała i z 10 min zrobi się 20, ale malymi kroczkami.
Wczoraj wypełniłam wszystkie ankiety potrzebne do kliniki i zobaczymy co przyniesie jutrzejsza wizyta. Oczywiście ja już czarnowidztwo uprawiam, że odeślą mnie z kwitkiem żebym schudła a dopiero później myślała o klinice bo parę miesięcy temu usłyszałam takie coś od mojej byłej już ginekolog, że najpierw mam schudnąć a później myśleć o klinice.
Ale pocieszam się tym, że już mnie ten lekarz widział na wizycie męża a już wtedy zaproponował plan do IUI więc myślę, że chyba będzie dobrze.
Wiecie mi ciężko zrzucić kg nawet metformaxie, deficycie, ale dobrze, że chociaż wyniki się poprawiły na metforminie. Od lutego chce wrócić znowu na dietę pudelkowa bo mi było łatwiej, gdy na niej byłam.
Wyszło trochę chaotycznie, ale trochę wyrzuciłam z siebie.
Dobrego dnia Dinusie ❤️paprotka17 lubi tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki homocysteiny w maju 10,6 w październiku 8,3 wczoraj 4,2 - od czerwca do października brałam B-complex Naturell, później B Complex z Health Labs pięknie spadło - teraz będę brać dawkę utrzymująca 2 razy w tygodniu; jeśli któraś z Was ma podwyższona to polecam;)
-
paprotka17 wrote:Brałaś po 1 tabletce? Badałam przy tym b12? U mnie po jednym opakowaniu trochę spadło, ale za to b12 była bardzo wysoko, więc zrobiłam pauzę. A ginekolozka oczywiście mowi że poniżej 10 i tyle, jest ok. Ja mam prawie 9.
Tak po jednej tabletce, robiłam ostatnio pakiet na anemię B12 mam 666, a kwas foliowy 15 czyli 75 procent normy, moja ginekolog mówi że ma być max 7 a najlepiej poniżejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 08:30
paprotka17 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Tak po jednej tabletce, robiłam ostatnio pakiet na anemię B12 mam 666, a kwas foliowy 15 czyli 75 procent normy, moja ginekolog mówi że ma być max 7 a najlepiej poniżej
Frutellka lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Tak właśnie słyszałam, nie wiem skąd u ginekologów taka rozbieżność. A kwas to mi w ogóle spadł po tym jak bralam ten complex, natomiast wtedy gin powiedziała, żeby się nie przejmować, bo on może różnie wychodzić, przez to że jest rozpuszczalny w wodzie 🤷♀️
Na konsultacji z dietetykiem też usłyszałam to samo że max 7;) Witaminy z grupy B niby ciężko przedawkować bo wubaldmy z moczem ale wszystko jest możliwe, po tym mi pięknie spadło więc teraz będzie dawka utrzymująca🙂 jeszcze jak podniosę ferrytyne to będę szczęśliwa;)paprotka17 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Amunicja, dzisiaj czuje się dobrze, dziękuję 😘
Wczoraj czułam cały dzień podbrzusze i plecy na dole, więc sobie leżałam pod kocykiem i oglądałam serial. Jak leżałam było lepiej, mocniej bolało jak chodziłam. Przeszło pod wieczór i dzisiaj już wybieram się do pracy 🙂
Nie miałam żadnych plamień, krawawień ani nic takiego.Amunicja lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
Zostań ze mną 🙏
-
Cześć!
Emka, przytulam za @🫂i od razu zaciskam kciuki za nowy cykl i nowe szanse!✊🏼🍀
Bambi, odpocznij ile potrzebujesz i wracaj do nas❤️ Jesteśmy 🫂
Paprota, oglądam tv, a tu akcja "Mrozy", o której wcześniej pisałaś🤩 Niektóre psiaki z tymczasu na mrozy zmieniły status na stały dom 😍🥰
Rozalaa, za chwilkę ferie i zasłużony odpoczynek🍀 Dasz radę!✊🏼
Frutellka, super wynik 🥳 Też jednak przejdę na B complex, bo widzę, że macie po tym rezultaty bardzo ładne 🧐 Ze swoją ferrytyną idę do dr w przyszłym tygodniu, dietą tego nie naprawię...
Moon, jestem dziś myślami przy Tobie🫂 Podsyłam tyle siły i spokoju ducha ile tylko potrzebujesz✊🏼❤️
Dobrego dnia!Emka06, moonflower, Paprota9418, Frutellka , rozalaa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Dzień dobry, Dziewuszki!
Czy tylko ja jestem dzisiaj od rana już taka zmęczona? 😪
Frutellka, poprawiasz te wyniki jak szalona.Super!
Rozalaa, kiedy u Ciebie zaczynają się ferie? Odpoczniesz wtedy czy już się zaangażowałaś w coś dodatkowo?
Cukruś, przytulam. Będę jutro trzymać bardzoo mocno kciuki za Waszą wizytę w klinice.
Żal się, ile tylko wlezie. Od tego tutaj jesteśmy.
Moon, kciuki za dzisiejsze spotkanie. 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 09:53
Frutellka lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Cukruś wrote:Dzień dobry dziewczynki roznoszę czarna, gorzką kawę bo taką uwielbiam, ale dla tych co lubią z cukrem i mlekiem mam spienione mleko obok i cukier dla osłody ❤️
Ja zbieram się żeby wyrzucić z siebie wszystko co złe, ale na razie jeszcze chyba nie potrafię. Chciałabym się pożalić, ale jakoś nie umiem się zebrać. Powiem Wam dbajcie o swoje zdrowie psychiczne bo depresja to jeban* kurw*, ale staram się pozytywnie myśleć 😁
Od 1.5 tyg ćwiczę sobie ramiona po 10 min, ale nie codziennie bo jak nie mam siły to po prostu tego nie robię. W tamtym tyg udało mi się 4 razy poćwiczyć. W tym już 2 razy i dzisiaj też zamierzam. Może jak już trochę sobie poćwiczę tę ramiona to wdrożę jeszcze jakieś dolne części ciała i z 10 min zrobi się 20, ale malymi kroczkami.
Wczoraj wypełniłam wszystkie ankiety potrzebne do kliniki i zobaczymy co przyniesie jutrzejsza wizyta. Oczywiście ja już czarnowidztwo uprawiam, że odeślą mnie z kwitkiem żebym schudła a dopiero później myślała o klinice bo parę miesięcy temu usłyszałam takie coś od mojej byłej już ginekolog, że najpierw mam schudnąć a później myśleć o klinice.
Ale pocieszam się tym, że już mnie ten lekarz widział na wizycie męża a już wtedy zaproponował plan do IUI więc myślę, że chyba będzie dobrze.
Wiecie mi ciężko zrzucić kg nawet metformaxie, deficycie, ale dobrze, że chociaż wyniki się poprawiły na metforminie. Od lutego chce wrócić znowu na dietę pudelkowa bo mi było łatwiej, gdy na niej byłam.
Wyszło trochę chaotycznie, ale trochę wyrzuciłam z siebie.
Dobrego dnia Dinusie ❤️
Cukrus, jestem z Tobą odnośnie zrzucenia kg. Mam podobnie, ciężko mi to idzie okropnie
Czasami dla zdrowia mojej głowy potrzebuje zjeść coś niezdrowego z potem żałuję. Do tego, żeby chudnąć muszę na prawdę mało jeść, bo jestem niska, przez co mój deficyt kaloryczny jest na naprawdę niskim poziomie
Jak dotąd najwięcej schudłam, gdy byłam na diecie zupnej (czyli same zupy, dieta rekomendowana przez Monikę Honory) i też właśnie na diecie pudełkowej. Ale ciężko też do tego wrócić. -
BuBu90 wrote:To nie są bardzo złe wyniki ☺️ jest ładna koncentracja, wprawdzie 2% morfo i słaby ruch. Niech wprowadzą Wit.C 1000, Wit.E 400, cynk, selen, L-karnityne, l-arginine ☺️ u mnie na moim ig jest rozpiska co jest na co możesz jej skopiować ☺️
W imieniu znajomych Dziękuję wam❤️
Wszystkie wasze opinie i wskazówki przekazałam!Zosis, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Zosis dziękuję ❤️
Niaha ja przed weselem schudłam 17 kg bez jakiegoś wielkiego problemu od czasu wesela przybyło mi 14 kg w międzyczasie pojawiło się IO.
U mnie problem leży tez po stronie depresji. Zajadam smutki a później jak zjem coś niezdrowego to mam wyrzuty sumienia. W między czasie jak przytyłam to byłam też na amtydepresantach, które powodowały we mnie łaknienie więc to też miało duże znaczenie. Dlatego też później odstawiłam, ale pojawiła się tez decyzja o dziecku
Teraz od jakiegoś czasu (pewnie przez metformine) waga stoi mi w miejscu nie rośnie, ale też nie maleje.
Ja mam straszny duży problem z kompleksami, z pewnością siebie (mimo że jestem bardzo wyszczekana) więc dlatego tak się przejmuje tym, że w klinice powiedzą coś na temat mojej wagi bo każde zdanie o tym powoduje we mnie dyskomfort. Tym bardziej, że ciężko mi cokolwiek z tym zrobić.
Eh no gdyby nie to, że moim priorytetem jest walka o dziecko to zdecydowałabym się na ozempic albo saxende albo jeszcze coś innego bo wiem, że są jeszcze tabletki, ale ze nie chce porzucać na conajmniej 6 miesięcy walki o dziecko.
Więc tak sobie próbuje sama jakoś schudnąć no, ale nie wychodzi bo przychodzi wieczór i chętnie by się coś przekasilo do jakiegoś serialiku 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 11:29
👱♀️
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
Cukruś a ile posiłków jesz dziennie ? Może po prostu jesz za mało, niepełnowartościowe posiłki i dlatego tak Cię ciągnie do podjadania.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:Cukruś a ile posiłków jesz dziennie ? Może po prostu jesz za mało, niepełnowartościowe posiłki i dlatego tak Cię ciągnie do podjadania.
Ogólnie staram się jeść 5 posiłków dziennie, ale zazwyczaj to wychodzi tak, że w pracy zjem 3 posiłki a po pracy to już różnie wychodzi.
Nie chce zaczynac znowu liczyć sobie kalorii bo to źle działało mi na głowę. Na cateringu byłam ponad miesiąc i mi się znudził, ale przynajmniej nie musiałam się martwić czy faktycznie jem tyle kalorii ile muszę a nie więcej.👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
Cukruś, jeżeli jakikolwiek lekarz komentuje Twoją wagę (jaka by nie była) to jest zwyczajnie konowałem bez empatii i nie powinien wykonywać tego zawodu. Takie jest moje zdanie. Nie przejmuj się tym.
Poza tym często problem ze zrzuceniem wagi jest objawem czegoś - u Ciebie być może IO i z tym warto byłoby zawalczyć. W stopce widzę, że bierzesz Ovarin. Mi przy podejrzeniu IO lekarka polecała Miovelię - może zapytaj w klinice, co myślą o ewentualnej zmianie.👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Angi - moja ferrytyna też słaba teraz dr przepisała mi Feroplex + 2000j Witaminy C + 250 mg laktoferyny, mam nadzieję że ruszy to szybciej startowałam z poziomu 9 teraz mam 22... Zbadam pewnie w połowie lutego czy to rusza i jak szybko;)
Zosia staram się jak u umiem, dopiero po tym Health Labs homocysteina ładnie zleciała w dółAngi90 lubi tę wiadomość
Zosis wrote:Cukruś, jeżeli jakikolwiek lekarz komentuje Twoją wagę (jaka by nie była) to jest zwyczajnie konowałem bez empatii i nie powinien wykonywać tego zawodu. Takie jest moje zdanie. Nie przejmuj się tym.
Poza tym często problem ze zrzuceniem wagi jest objawem czegoś - u Ciebie być może IO i z tym warto byłoby zawalczyć. W stopce widzę, że bierzesz Ovarin. Mi przy podejrzeniu IO lekarka polecała Miovelię - może zapytaj w klinice, co myślą o ewentualnej zmianie.
Taki mam plan zapytać. Odstawiłam jakiś czas inne suple bo już mi stawały w gardle i chce się poddać temu co mi lekarz jutro zaproponuje.
Bo z tego co zauważyłam u mojego męża to nie jest to lekarz, który lubi jak pacjent bierze dużo supli. No, ale zobaczymy.
Mam nadzieję, że obędzie się jutro bez nieprzyjemności i pp prostu usłyszę "harmonogram" działań taki jaki mam w głowie 😅😅👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
Cukruś wrote:Ogólnie staram się jeść 5 posiłków dziennie, ale zazwyczaj to wychodzi tak, że w pracy zjem 3 posiłki a po pracy to już różnie wychodzi.
Nie chce zaczynac znowu liczyć sobie kalorii bo to źle działało mi na głowę. Na cateringu byłam ponad miesiąc i mi się znudził, ale przynajmniej nie musiałam się martwić czy faktycznie jem tyle kalorii ile muszę a nie więcej.
Cukruś ja jestem na cateringu pudełkowym typowo z niskim IG dla IO.
Mam 4 posiłki.
Ale wcześniej byłam na 3 innych firmach cateringowych i mi albo nie smakowało albo nudziło się, bo robili prawie to samo. Znajdź catering, który Ci posmakuje. Czasami trzeba zmiany w tej kwestii.
Co do ćwiczeń w IO to tak jak ostatnio dziewczyny pisały (albo aśś albo migotka, a może ktoś inny nie paiętam). Najlepsza formą są spacery, szybsze. Zacznij od 6-8tys kroków dziennie. Później zwiększaj do 10tys.
Jeżeli masz możliwość bieżni to na step 12 i ruch 4-4.5km/h - ja tak maszeruję 30-40minut (oglądając serial, filmiki na yt itp.) + dodatkowe ćwiczenia na brzuch i ramiona = 1h/1.10h na siłowni x3 w tygodni
Wiadomo, że ciężko się wciągnąć, ale ja jestem 5tydzień bez metaformina tylko na berberynie + dieta + ruch i mi waga i centymetry lecą.
Jeżeli nie będziesz dokładać wszystkich cegiełek efektu nie będzie żadnego.
P.S. Obczaj na insta Braci Rodzeń
Powodzenia ! 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 12:41
Angi90 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja możesz mi podać nazwę cateringu, który Ci zasmakował? Może akurat u mnie też dowożą.
Co do ćwiczeń. Spacery u mnie są nieuniknione bo wychodzę 3 razy dziennie z psem, ale nie jestem w stanie robić dużych odległości przez moją depresję (nie chce wszystkiego na nią zdaniac, ale tak jest)
Cieszę się jak zrobię jakiekolwiek kroki w ciągu dnia. W pracy mimo, że mam pracę siedzącą to staram się robić też jak najwięcej krokow, ale tego nie jestem w stanie policzyć bo zegarek mi się zepsuł już jakiś czas temu i zapominam kupić nowy.
No cóż taki mój los. Będę próbować z ćwiczeniami. Na razie po 10 min a mam nadzieję, że zwiększę do większej ilości 😊
👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
2 FET 09/06/2025
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀