Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nataliii wrote:Dzień dobry ^^ u mnie też już wiosennie się robi. Piękne słoneczko i dzień jakiś taki dłuższy ❤️.
Migotka jakie cudowne informacje 🤞🤞🤞 niech kropeczki już z wami zostaną.
Jo_ana 🫂 co za pech... Jeszcze chwilka i w końcu ruszycie z kopyta 😘 przytulam mocno.
Paula oby ten cień z tobą został i zaczął ciemnieć 😁
Frutellka ja tam cały czas pokładam nadzieję w twojej niedrożnej stronie 😘 Rozpocznij pięknie ten luty 🤞🤞🤞
Emka 💪💪💪 waleczne nastawienie 😘 to lubię
Paprotka oby leki to był brakujący puzel 🧩 waszej ukladnaki. Cieszę się że czujesz że ruszacie do przodu 😘
Trigger warning❗️ W dalszej części wiadomości będą ciężarne treści. Kibicuje wam wszystkim 😘 Jestescie cudowne dziewczyny i mam nadzieję że przyszłe mamusie. Chciałabym abyście były na moim miejscu ❤️❤️❤️
Obiecałam wam, że się pochwalę brzuszkiem jak dostanę zdjęcia od fotografki. Oto i one ❤️
https://ibb.co/ZS0rgfV
https://ibb.co/TLpKNnF
https://ibb.co/Vjg085L
https://ibb.co/4Fb6t9b
https://ibb.co/Zfs2rxJ
Wczoraj też podglądaliśmy naszego łobuza. Nie chciał się za bardzo pokazać, ale już się robi taki pulchniutki na twarzy, bobaskowy że bym go wyściskała ❤️
https://ibb.co/t28JJDk
Oby tak było 😘😘
Piękne zdjęcia Kochana 🥰Nataliii lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Późne dzień dobry! Widzę, że nie tylko u mnie dzisiaj piękne słonczko.
Natalii, piękne zdjęcia! Cudowna pamiątka na przyszłość. I Łobuziak jaki już rzeczywisty... ❤️ A sformułowanie "bardzo ciężarna" powaliło mnie na kolana.
Migotka, proszę mi tutaj nie zakładać scenariuszy "gdyby coś poszło nie tak". Kategorycznie zakazuję! ❌️ Wszystko pójdzie dobrze!
Paprotka, jesteś, niestety, kolejnym przykładem, że w tym kraju człowiek się prędzej sam zdiagnozuje niż lekarz mu pomoże.Przykre, że wiele dziewczyn tutaj ma większą wiedzę od przeciętnego ginekologa na NFZ.
No, ale oby to był TEN puzzel w Twojej układance.
Kil, współczuję nocki. Mam nadzieję, że w dzień już lepiej się czujesz.
Beezi, co za ulga mieć w domu znowu pralkę, mówisz?Zobaczcie, jak na codzień niedoceniamy tych prostych sprzętów.
Marti, dlaczego "ledwo co wróciłaś"? Co za przygody miałaś?
A teraz.... Uwaga! Grupowy🦵🏼w... Wiadomo w co. Co to za myślenie o sobie per "gruba i brzydka"?! Wszystkie jesteśmy piękne! I proszę nawet przez chwilę nie myśleć inaczej! Toż to się nie godzi takim kobietom!Nataliii, paprotka17, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Dziewczynki widzę, że się martwicie także na szybko wrzucam info - z Malutką wszystko ok, Pyzunia waży już ponad 1400g 💪🏻 mam nawet foto buzi i pochwalę się później jak Was nadrobię, bo póki co mam zawirowanie rodzinne 😘
Kil, Angi90 , Marti27, rozalaa, Nataliii, Cukruś, Clausix, Beezi, Emka06, kropka27, Paprota9418, paprotka17, Mart768, migotka_, Pfry, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Kil jak tam nastrój przed pierwszą wizyta? ❤️
stres 😣 stres jest xP a szczególnie po dzisiejszej nocy jak mnie tak mocno ten brzuch bolał… mam nadzieję że doktorka mnie uspokoi
i że w ogóle ja polubię
- pierwszy raz do niej w sumie idę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 15:42
-
Zosis przeceniłam swoje możliwości w ciąży 😂 zgubiłam gdzieś kondycję po drodze 😆
Lipcowa mam nadzieję że to tylko chwilowe zawirowania i nic poważnego się nie dzieje 🤞Lipcowa lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
W ciąży często TSH wzrasta, ale czym prędzej trzeba skonsultować 😊2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Przez wzgląd na zakorzeniony w polskiej kulturowości szacunek do ludzi starszych, proszę więcej nie narażać Amunicji na palpitacje!
Lipcowa, wielkie ufff. Czekam na foto Pyzuni 😊
Kil
Bierzesz hormony tarczycy? Podwyższone TSH i obniżone fT3 może oznaczać niedoczynność tarczycy, ja na to dostałam Euthyrox. Chyba że ciąża rządzi się innymi prawami. Na pewno do skonsultowania.Lipcowa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Kil wyglada to na niedoczynność. Pewnie lekarz wyśle cie do endokrynologa i tam dobiorą ci dawkę leku. W ciąży kobiety często mają problem z niedoczynnością, dlatego też TSH bada się w tym pierwszym pakiecie ciążowych badań. Możliwe, że po ciąży ci się unorumję z powrotem tarczyca.Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Jesteś w ciąży, hormony tarczycy będą szaleć teraz ☺️ jaką dawkę masz leków na tarczycę ?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Beezi dziękuję 😘 czuje się bardzo dobrze 🥰 relaksuje się na babskim wypadzie nad morze, spacerujemy, oddychamy jodem i zajadamy się rybkami 🥰🥰
Pozdrawiam ze słonecznego Kołobrzegu 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 17:12
Amunicja, Marti27, rozalaa, Beezi, Zosis, Kil, paprotka17, Biedronka@, Angi90 , Nataliii, Lipcowa, Emka06, agentka93, Mart768, Cukruś, KarolinaAnastazja, oloska, aśś, kropka27, Niaha, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi
wcześniej stwierdzili mi lekką niedoczynność i brałam euthyrox 25 raz dziennie, ale to bardziej żeby zbić w staraniach. Zobaczymy co mi powie w takim razie w czwartek - mam zapas jeszcze tych 25 więc nie będę musiała kupować jakby mi kazała brać. Obecnie od około pół roku nie brałam wcale
@paprota ale piękne widoczkispokój i relaks ⛱️🏝️
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Lipcowa, nooo dzięki Bogu!🙏🏼 Byłam na paznokciach i już miałam lecieć do fryzjera, bo prawie osiwiałam 🙆🏼♀️Mam nadzieję, że to nic bardzo skomplikowanego i da się rozwiązać 🤞🏼
Kil, jak coś Ci dolega i masz odpowiednie do stanu lekarstwo to się nim kuruj, bo będzie gorzej jak się nie doleczysz. TSH świruje w ciąży, jednak kontrola u lekarza potrzebna i dobranie dawki leku, będzie dobrze!❤️
Zosis, mam wrażenie, że taka bardzo stanowcza jesteś w tej ciąży 🤭😅
Z myślenia, że "jestem gruba i brzydka" wyleczyłam się sama, gdy jako nastolatka postanowiłam sama zawalczyć o siebie. Nadmiar kg mnie nie definiuje, jestem sobą i jeżeli coś zmieniam to robię to dla siebie i Zdrowia🍀
Paprota, baw się dobrze 🥰😘Lipcowa, Zosis, Paprota9418, Emka06, Cukruś, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Amunicja Mąż był z Nami i no cóż - bardziej przeżywał miny Małej na 3d niż później chciał się przyznać 🙈 2 tygodnie czekania zlecą szybko i w sumie to już praktycznie prezent na Walentynki więc wieści muszą być tylko dobre! 😁
Pfry i jak udało się z tymi wynikami na jutrzejszą wizytę? 😊
Kil na ból brzucha bierz spokojnie magnez lub nospe 😘 trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
Siesiepy jak się czujesz? 🧐
Paula jak sytuacja na froncie?😊
Emka i to nazywa się podejście! 🥳🥳
Nasze kciuki są na pokładzie, a one mają magiczną moc, pamiętaj 🍀🍀
KarolinaAnastazja super wieści 😘 jak nastawienie? Kciuki 🤞🏻 kiedy planowane iui? 😊
Zosis jak nastawienie przed wizytą? 😊
Nadal twardo w nieświadomości? 😁
Angi no zachowanie Starego super 🥺🥺
Czuć wsparcie 🍀😘
Bialeekk powodzenia 🍀
Bambi bardzo często jest tak, że sami diagnozujemy się dużo lepiej niż lekarz prowadzący 🙄
Aśś pamiętaj, że nadal pilka w grze 😘
Cukrus wyniki eleganckie 🥳
Teraz do boju! 🥳
Jo_ana 😡 dostałaś coś na tą torbiel?
Biedronka@ kciuki za piątek 🍀🤞🏻🍀
Migotka 🥳🥳
Ale się cieszę 🥳🥳
I jaka ładna kwalifikacja 🥳❤️
Paprotka zdążysz z tą cytologia? 🧐
Rozalaa jak z tym plamieniem sytuacja? 🧐
Natalii nie zdążyłam zobaczyć zdjęć ale na pewno wyglądasz pięknie 😘
Beezi wyobrażam sobie Twoja ulgę 😁 jak dałaś radę tyle czasu bez prania? 😊
Paprota super pogoda Wam się trafiła, odpoczywajcie 🍀🍀Emka06, Angi90 , rozalaa, Amunicja, Cukruś, Paprota9418, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Angi, pozory. 😅 Aczkolwiek co do oceny swojego wyglądu to ja zawsze byłam tą, która upiera się, że każdy jest na swój sposób piękny. I każdego trzeba doceniać. Zwłaszcza siebie. Więc tu Wam w tym aspekcie też będę stanowczo podkreślać, że jesteście pięknymi, wartościowymi, najcudowniejszymi kobietami. Za to zresztą dziękuję Rodzicom, bo w czasach gdy większość moich koleżanek miało kompleksy, ja miałam wy*e@@ne, bo wpajali mi, zawsze, że jeśli ktoś nie docenia mojej wartości to nie ja jestem nieodpowiednią, tylko miejsce, w którym jestem. I nie, nie wyglądam jak miss. 😅 Coś na zasadzie:
No a co do pozorów stanowczosci... Dzisiaj np. popłakałam się nad malinami do śniadania. 😢 Bo tak bardzo chciałam je dodać do skyru, wybierałam je skrzętnie wczoraj w Lidlu, a dzisiaj rano już popleśniałe i całe wyleciały do śmietnika. I taki smutek to we mnie wywołało, że się rozmemlałam. Dobrze że Starego nie było w domu, bo by mnie śmiechem zabił. 😅Lipcowa, Angi90 , rozalaa, paprotka17, Mart768, Amunicja, Cukruś, Beezi, Paula29, RinTinTin, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
Lipcowa, tak, my nadal na stanowisku, że czekamy na swoją letnią Kinderniespodziankę. Aczkolwiek... Już ustalone, że poproszę Doktorka, żeby powiedział mojej Przyjaciółce, która z nim pracuje. 😅 Ciotki nie chcą pozwolić na "smutne beżowe dziecko". 🤣
A co do nastawienia przed wizytą to jakoś dziwnie nie mam obaw. Mam nadzieję, że wszystkie komplikacje już za nami i teraz z górki aż do porodu. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 18:07
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
Zosis oj tak, stanowczo wykorzystałaś już limit złych zdarzeń 🙈😅😁
Zosis lubi tę wiadomość
-
Zosia, kocham ten obrazek!🙌🏼 Właśnie tak wychowujemy córkę, która jedyne co, zamiast różowej łopatki używa tropikalnego bidonu 🙈😂
Zosis lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
nick nieaktualnyLipcowa, pojechałam na pobranie prywatnie. Wszystko wyliczyłam, cykl przeciagne progesteronem i na 99% na pierwszy monitoring będzie:) W zasadzie to mogłabym dać nawet na drugi, ale obawiam się że by marudzili, więc chce od razu mieć to z głowy. Termin z NFZ mnie zabił 😬
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Beezi chyba prała w Wiśle, bo w ostatnim czasie na warszawskim odcinku woda była mocno spieniona 🧐 🤭
Zosia
Jak ruszą zakłady o płeć bobozaura, to obstawiam dziewczynkę.
Paprotka
Myślę, że na luzie. Mi cytologię w ramach badań w klinice zrobili w 12 dni. Jak chcą, to potrafią 😉
Zosis, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅