Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nataliii wrote:Dzień dobry ^^ u mnie też już wiosennie się robi. Piękne słoneczko i dzień jakiś taki dłuższy ❤️.
Migotka jakie cudowne informacje 🤞🤞🤞 niech kropeczki już z wami zostaną.
Jo_ana 🫂 co za pech... Jeszcze chwilka i w końcu ruszycie z kopyta 😘 przytulam mocno.
Paula oby ten cień z tobą został i zaczął ciemnieć 😁
Frutellka ja tam cały czas pokładam nadzieję w twojej niedrożnej stronie 😘 Rozpocznij pięknie ten luty 🤞🤞🤞
Emka 💪💪💪 waleczne nastawienie 😘 to lubię
Paprotka oby leki to był brakujący puzel 🧩 waszej ukladnaki. Cieszę się że czujesz że ruszacie do przodu 😘
Trigger warning❗️ W dalszej części wiadomości będą ciężarne treści. Kibicuje wam wszystkim 😘 Jestescie cudowne dziewczyny i mam nadzieję że przyszłe mamusie. Chciałabym abyście były na moim miejscu ❤️❤️❤️
Obiecałam wam, że się pochwalę brzuszkiem jak dostanę zdjęcia od fotografki. Oto i one ❤️
https://ibb.co/ZS0rgfV
https://ibb.co/TLpKNnF
https://ibb.co/Vjg085L
https://ibb.co/4Fb6t9b
https://ibb.co/Zfs2rxJ
Wczoraj też podglądaliśmy naszego łobuza. Nie chciał się za bardzo pokazać, ale już się robi taki pulchniutki na twarzy, bobaskowy że bym go wyściskała ❤️
https://ibb.co/t28JJDk
Oby tak było 😘😘
Piękne zdjęcia Kochana 🥰
Nataliii lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Późne dzień dobry! Widzę, że nie tylko u mnie dzisiaj piękne słonczko.
Natalii, piękne zdjęcia! Cudowna pamiątka na przyszłość. I Łobuziak jaki już rzeczywisty... ❤️ A sformułowanie "bardzo ciężarna" powaliło mnie na kolana.
Migotka, proszę mi tutaj nie zakładać scenariuszy "gdyby coś poszło nie tak". Kategorycznie zakazuję! ❌️ Wszystko pójdzie dobrze!
Paprotka, jesteś, niestety, kolejnym przykładem, że w tym kraju człowiek się prędzej sam zdiagnozuje niż lekarz mu pomoże.
Przykre, że wiele dziewczyn tutaj ma większą wiedzę od przeciętnego ginekologa na NFZ.
No, ale oby to był TEN puzzel w Twojej układance.
Kil, współczuję nocki. Mam nadzieję, że w dzień już lepiej się czujesz.
Beezi, co za ulga mieć w domu znowu pralkę, mówisz?
Zobaczcie, jak na codzień niedoceniamy tych prostych sprzętów. 
Marti, dlaczego "ledwo co wróciłaś"? Co za przygody miałaś?
A teraz.... Uwaga! Grupowy🦵🏼w... Wiadomo w co. Co to za myślenie o sobie per "gruba i brzydka"?! Wszystkie jesteśmy piękne! I proszę nawet przez chwilę nie myśleć inaczej! Toż to się nie godzi takim kobietom!
Nataliii, paprotka17, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Dziewczynki widzę, że się martwicie także na szybko wrzucam info - z Malutką wszystko ok, Pyzunia waży już ponad 1400g 💪🏻 mam nawet foto buzi i pochwalę się później jak Was nadrobię, bo póki co mam zawirowanie rodzinne 😘
Kil, Angi90 , Marti27, rozalaa, Nataliii, Cukruś, Clausix, Beezi, Emka06, kropka27, Paprota9418, paprotka17, Mart768, migotka_, Pfry, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️

-
A dziękuję za pytaniaCukruś wrote:Kil jak tam nastrój przed pierwszą wizyta? ❤️
stres 😣 stres jest xP a szczególnie po dzisiejszej nocy jak mnie tak mocno ten brzuch bolał… mam nadzieję że doktorka mnie uspokoi
i że w ogóle ja polubię
- pierwszy raz do niej w sumie idę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 15:42
-
Zosis przeceniłam swoje możliwości w ciąży 😂 zgubiłam gdzieś kondycję po drodze 😆
Lipcowa mam nadzieję że to tylko chwilowe zawirowania i nic poważnego się nie dzieje 🤞
Lipcowa lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀

-
W ciąży często TSH wzrasta, ale czym prędzej trzeba skonsultować 😊2024
3 x IUI
2025
01.2025: 1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
03.2025: 2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07.2025 - Omnitrope 0,1 mg
05.2025 - mezoterapia jajników
08.2025 - 3 IVF - krótki protokół: 23 oocyty (większość zdegenerowanych), 7 słabych komórek, których nie zdecydowaliśmy się zapłodnić
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️ -
Przez wzgląd na zakorzeniony w polskiej kulturowości szacunek do ludzi starszych, proszę więcej nie narażać Amunicji na palpitacje!
Lipcowa, wielkie ufff. Czekam na foto Pyzuni 😊
Kil
Bierzesz hormony tarczycy? Podwyższone TSH i obniżone fT3 może oznaczać niedoczynność tarczycy, ja na to dostałam Euthyrox. Chyba że ciąża rządzi się innymi prawami. Na pewno do skonsultowania.
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Kil wyglada to na niedoczynność. Pewnie lekarz wyśle cie do endokrynologa i tam dobiorą ci dawkę leku. W ciąży kobiety często mają problem z niedoczynnością, dlatego też TSH bada się w tym pierwszym pakiecie ciążowych badań. Możliwe, że po ciąży ci się unorumję z powrotem tarczyca.Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Jesteś w ciąży, hormony tarczycy będą szaleć teraz ☺️ jaką dawkę masz leków na tarczycę ?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Beezi dziękuję 😘 czuje się bardzo dobrze 🥰 relaksuje się na babskim wypadzie nad morze, spacerujemy, oddychamy jodem i zajadamy się rybkami 🥰🥰
Pozdrawiam ze słonecznego Kołobrzegu 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 17:12
Amunicja, Marti27, rozalaa, Beezi, Zosis, Kil, paprotka17, Biedronka@, Angi90 , Nataliii, Lipcowa, Emka06, agentka93, Mart768, Cukruś, KarolinaAnastazja, oloska, aśś, kropka27, Niaha, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi
wcześniej stwierdzili mi lekką niedoczynność i brałam euthyrox 25 raz dziennie, ale to bardziej żeby zbić w staraniach. Zobaczymy co mi powie w takim razie w czwartek - mam zapas jeszcze tych 25 więc nie będę musiała kupować jakby mi kazała brać. Obecnie od około pół roku nie brałam wcale 
@paprota ale piękne widoczki
spokój i relaks ⛱️🏝️
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Lipcowa, nooo dzięki Bogu!🙏🏼 Byłam na paznokciach i już miałam lecieć do fryzjera, bo prawie osiwiałam 🙆🏼♀️Mam nadzieję, że to nic bardzo skomplikowanego i da się rozwiązać 🤞🏼
Kil, jak coś Ci dolega i masz odpowiednie do stanu lekarstwo to się nim kuruj, bo będzie gorzej jak się nie doleczysz. TSH świruje w ciąży, jednak kontrola u lekarza potrzebna i dobranie dawki leku, będzie dobrze!❤️
Zosis, mam wrażenie, że taka bardzo stanowcza jesteś w tej ciąży 🤭😅
Z myślenia, że "jestem gruba i brzydka" wyleczyłam się sama, gdy jako nastolatka postanowiłam sama zawalczyć o siebie. Nadmiar kg mnie nie definiuje, jestem sobą i jeżeli coś zmieniam to robię to dla siebie i Zdrowia🍀
Paprota, baw się dobrze 🥰😘
Lipcowa, Zosis, Paprota9418, Emka06, Cukruś, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Amunicja Mąż był z Nami i no cóż - bardziej przeżywał miny Małej na 3d niż później chciał się przyznać 🙈 2 tygodnie czekania zlecą szybko i w sumie to już praktycznie prezent na Walentynki więc wieści muszą być tylko dobre! 😁
Pfry i jak udało się z tymi wynikami na jutrzejszą wizytę? 😊
Kil na ból brzucha bierz spokojnie magnez lub nospe 😘 trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
Siesiepy jak się czujesz? 🧐
Paula jak sytuacja na froncie?😊
Emka i to nazywa się podejście! 🥳🥳
Nasze kciuki są na pokładzie, a one mają magiczną moc, pamiętaj 🍀🍀
KarolinaAnastazja super wieści 😘 jak nastawienie? Kciuki 🤞🏻 kiedy planowane iui? 😊
Zosis jak nastawienie przed wizytą? 😊
Nadal twardo w nieświadomości? 😁
Angi no zachowanie Starego super 🥺🥺
Czuć wsparcie 🍀😘
Bialeekk powodzenia 🍀
Bambi bardzo często jest tak, że sami diagnozujemy się dużo lepiej niż lekarz prowadzący 🙄
Aśś pamiętaj, że nadal pilka w grze 😘
Cukrus wyniki eleganckie 🥳
Teraz do boju! 🥳
Jo_ana 😡 dostałaś coś na tą torbiel?
Biedronka@ kciuki za piątek 🍀🤞🏻🍀
Migotka 🥳🥳
Ale się cieszę 🥳🥳
I jaka ładna kwalifikacja 🥳❤️
Paprotka zdążysz z tą cytologia? 🧐
Rozalaa jak z tym plamieniem sytuacja? 🧐
Natalii nie zdążyłam zobaczyć zdjęć ale na pewno wyglądasz pięknie 😘
Beezi wyobrażam sobie Twoja ulgę 😁 jak dałaś radę tyle czasu bez prania? 😊
Paprota super pogoda Wam się trafiła, odpoczywajcie 🍀🍀
Emka06, Angi90 , rozalaa, Amunicja, Cukruś, Paprota9418, Paula29, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨

-
Angi, pozory. 😅 Aczkolwiek co do oceny swojego wyglądu to ja zawsze byłam tą, która upiera się, że każdy jest na swój sposób piękny. I każdego trzeba doceniać. Zwłaszcza siebie. Więc tu Wam w tym aspekcie też będę stanowczo podkreślać, że jesteście pięknymi, wartościowymi, najcudowniejszymi kobietami. Za to zresztą dziękuję Rodzicom, bo w czasach gdy większość moich koleżanek miało kompleksy, ja miałam wy*e@@ne, bo wpajali mi, zawsze, że jeśli ktoś nie docenia mojej wartości to nie ja jestem nieodpowiednią, tylko miejsce, w którym jestem. I nie, nie wyglądam jak miss. 😅 Coś na zasadzie:

No a co do pozorów stanowczosci... Dzisiaj np. popłakałam się nad malinami do śniadania. 😢 Bo tak bardzo chciałam je dodać do skyru, wybierałam je skrzętnie wczoraj w Lidlu, a dzisiaj rano już popleśniałe i całe wyleciały do śmietnika. I taki smutek to we mnie wywołało, że się rozmemlałam. Dobrze że Starego nie było w domu, bo by mnie śmiechem zabił. 😅
Lipcowa, Angi90 , rozalaa, paprotka17, Mart768, Amunicja, Cukruś, Beezi, Paula29, RinTinTin, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
Lipcowa, tak, my nadal na stanowisku, że czekamy na swoją letnią Kinderniespodziankę. Aczkolwiek... Już ustalone, że poproszę Doktorka, żeby powiedział mojej Przyjaciółce, która z nim pracuje. 😅 Ciotki nie chcą pozwolić na "smutne beżowe dziecko". 🤣
A co do nastawienia przed wizytą to jakoś dziwnie nie mam obaw. Mam nadzieję, że wszystkie komplikacje już za nami i teraz z górki aż do porodu. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 18:07
👩🦰35 🧔39
Zosis oj tak, stanowczo wykorzystałaś już limit złych zdarzeń 🙈😅😁
Zosis lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨

-
Zosia, kocham ten obrazek!🙌🏼 Właśnie tak wychowujemy córkę, która jedyne co, zamiast różowej łopatki używa tropikalnego bidonu 🙈😂
Zosis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLipcowa, pojechałam na pobranie prywatnie. Wszystko wyliczyłam, cykl przeciagne progesteronem i na 99% na pierwszy monitoring będzie:) W zasadzie to mogłabym dać nawet na drugi, ale obawiam się że by marudzili, więc chce od razu mieć to z głowy. Termin z NFZ mnie zabił 😬
-
Beezi chyba prała w Wiśle, bo w ostatnim czasie na warszawskim odcinku woda była mocno spieniona 🧐 🤭
Zosia
Jak ruszą zakłady o płeć bobozaura, to obstawiam dziewczynkę.
Paprotka
Myślę, że na luzie. Mi cytologię w ramach badań w klinice zrobili w 12 dni. Jak chcą, to potrafią 😉
Zosis, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅