Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa ale super wiadomości - super, że jajka pobrane, że się w miarę dobrze czujesz, że zabieg nie był taki straszny i że przecierasz nam szlaki IV :) tak jak Dziewczyny piszą, niech te 3 kropusie będą szczęśliwe :) a ja nie puszczam kciuków!

Siesiepy, Natosia nadal łączę się w remontowym bólu, ale jutro Stary wyjeżdża do pracy, więc jedyne co mi zostanie do roboty to wybór kolorów na ściany ^^ Chociaż mam wrażenie, że w jednym sklepie już mnie wpisali na czarną listę klientów po tym jak zrobiłam awanturę projektantce łazienek 🤦🏼‍♀️ no ale kaman, nie po to umawiam się na płatną dwugodzinną konsultację, żeby dostać projekt dokładnie odwrotny niż ustalenia i to jeszcze robiony na kolanie… Bo rozumiem, że niektore rzeczy mogly byc niedoprecyzowane, ale jak mowie, ze absolutnie nie chcę okrągłego lustra i ciemnych płytek pod prysznicem, a dostaję na projekcie okrągłe lustro i ciemne płytki pod prysznicem to już chyba jest po prostu zwykła złośliwość, a nie pomyłka…

U nas sierpień znowu odpada w staraniach, jutro ostatni dzień na działania, a nie sądzę, żeby plemniki dotrwały od 6 dnia cyklu aż do owulacji 🤷🏼‍♀️ Mieliśmy też poważną rozmowę ze Starym, bo się trochę rozkleiłam, że jak tak będzie wyjeżdżał to nigdy nie będziemy mieli dzieci i on najpierw się trochę uniósł, ale później widać było, że się przejął tym, że ja tak ciężko to wszystko znoszę. I chyba sobie nie zdawał sprawy, że to majowe poronienie było dla mnie aż takim obciążeniem. No ale niby skąd miał to wiedzieć skoro go tutaj nie było 🤷🏼‍♀️ Bez sensu to wszystko.

Bubu a co tam u Ciebie? Nie widziałam Twoich wpisów od kilku stron, ale wcześniej czytałam o tych wszystkich Twoich kierunkach studiów, jestem pod wrażeniem!

Lipcowa lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Lipcowa ale super wiadomości - super, że jajka pobrane, że się w miarę dobrze czujesz, że zabieg nie był taki straszny i że przecierasz nam szlaki IV :) tak jak Dziewczyny piszą, niech te 3 kropusie będą szczęśliwe :) a ja nie puszczam kciuków!

Siesiepy, Natosia nadal łączę się w remontowym bólu, ale jutro Stary wyjeżdża do pracy, więc jedyne co mi zostanie do roboty to wybór kolorów na ściany ^^ Chociaż mam wrażenie, że w jednym sklepie już mnie wpisali na czarną listę klientów po tym jak zrobiłam awanturę projektantce łazienek 🤦🏼‍♀️ no ale kaman, nie po to umawiam się na płatną dwugodzinną konsultację, żeby dostać projekt dokładnie odwrotny niż ustalenia i to jeszcze robiony na kolanie… Bo rozumiem, że niektore rzeczy mogly byc niedoprecyzowane, ale jak mowie, ze absolutnie nie chcę okrągłego lustra i ciemnych płytek pod prysznicem, a dostaję na projekcie okrągłe lustro i ciemne płytki pod prysznicem to już chyba jest po prostu zwykła złośliwość, a nie pomyłka…

U nas sierpień znowu odpada w staraniach, jutro ostatni dzień na działania, a nie sądzę, żeby plemniki dotrwały od 6 dnia cyklu aż do owulacji 🤷🏼‍♀️ Mieliśmy też poważną rozmowę ze Starym, bo się trochę rozkleiłam, że jak tak będzie wyjeżdżał to nigdy nie będziemy mieli dzieci i on najpierw się trochę uniósł, ale później widać było, że się przejął tym, że ja tak ciężko to wszystko znoszę. I chyba sobie nie zdawał sprawy, że to majowe poronienie było dla mnie aż takim obciążeniem. No ale niby skąd miał to wiedzieć skoro go tutaj nie było 🤷🏼‍♀️ Bez sensu to wszystko.

Bubu a co tam u Ciebie? Nie widziałam Twoich wpisów od kilku stron, ale wcześniej czytałam o tych wszystkich Twoich kierunkach studiów, jestem pod wrażeniem!
    U mnie antybiotyki i oczekiwanie na okres ☺️ umówmy się z jednego seksu cudów nie ma się co spodziewać 😆 bo na razie dostaliśmy bana na seksy więc 🤷🏼‍♀️ przynajmniej nie będę świrować czy testować czy sobie odpuścić, po prostu od razu odpuszczę 😆

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza 85,7 -> 109,1 -> 88,1
    Insulina 17,2 -> 76,9 -> 37,1

Porąbała się ta insulina ehh :/ no ale wiemy chociaż z czym walczymy :P

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wiadomo że tu na tym wątku ciężko się nakręcać. Ale mimo wszystko niezmiennie trzymam kciuki żeby 🐒 nie przyszła jednak. :) Zasługujesz na to!

Marti ogromnie mi przykro że się nie udało i jeszcze goryl przyszedł a nie lemur. 😓

Lipcowa no poniekąd. Lubi ostre wrażenia, a ja mam to po niej. :D Widziałam tutaj temat energylandii. To tylko powiem że śmigamy razem w pierwszym wagoniku. 🔥 A w Heide Parku najlepsza atrakcją był dla nas Scream (wieża swobodnego spadku 🔥).
    Niesamowite jest czytać od Ciebie jak to wszystko wygląda i że faktycznie nie taki diabeł straszny. Bałam się po opisach typu "czułam się jakbym ktoś zgwałcił mi jajniki" że będzie... mało fajnie delikatnie rzecz ujmując. 😳 Oswajasz nas z tym tematem a my mamy możliwość żarliwego kibicowania Wam i Twoim jajkom! 💕

Natosia ja to dwa lata temu, gdy nie szło nam ocieplanie ddomu styropianem, miałam myśli że najchętniej to bym poszła spać i obudziła się po wszystkim... Autentycznie moja psychika nie przyjmowała do wiadomości, że jeszcze tyle muszę się męczyć. Kosmos. 🙉 Ale ile radości teraz to ja nawet nie komentuje. Wszystko jak chcemy, jak nam się podoba... Prawie ale cii. I kupowanie kwiatków, firanek, pierdolek. 🔥

Emka haha Twój to nieźle zaznajomiony. :D mój dopiero zaczyna się interesować tym co się tu w ogóle dzieje.

Pfry kciuki żeby było czysto! 🤞

Kropka nie jesteś jedyną 😆 popanikujemy sobie razem!

Mart kto wie czy nie dowalila po prostu gotowca a skasowała jak za indywidualny. 😳 Dobrze że zrobiłaś burzę... to tobie ma się podobać a jak ona chciałaby coś zmienić to tylko po konsultacji z tobą, gdzie mogłaby przekonywać że tak będzie ładniej itd. 🙄 dobrze że że starym porozmawiałas, zwłaszcza jeśli faktycznie nie wiedział jak przeszłaś psychicznie to poronienie.

Ja ze starym mam gadać dzisiaj i podejmować jakieś konktetne decyzje co do wszystkiego. Chce z nim obgadac temat kilku badań jakie chce sobie jeszcze zrobić, plan co do supli... Pogadać z nim na temat kontroli nasienia i jeśli wyjdzie nie halo to o badaniu hormonów i andrologu. Chce też z nim porozmawiać kiedy zaczniemy w ogóle działać w kierunku IVF. Sądzę że walenie w ciemno teraz też jest bez sensu, lepiej poczekać na te badania wyżej. Obgadac że w przyszłym roku warto byłoby dotacje spróbować załatwic i wtedy ruszyć, chociaż nie wiem czy zdążymy skoro PIT teraz rozliczony na aktualny US a nie wrocławski... temat zahaczy również o to co z końmi, bo kredytu na IVF brać nie chcemy, zwłaszcza na pierwszą procedurę. A wszystkie oszczędności lecą w dom.

Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ja ze starym mam gadać dzisiaj i podejmować jakieś konktetne decyzje co do wszystkiego. Chce z nim obgadac temat kilku badań jakie chce sobie jeszcze zrobić, plan co do supli... Pogadać z nim na temat kontroli nasienia i jeśli wyjdzie nie halo to o badaniu hormonów i andrologu. Chce też z nim porozmawiać kiedy zaczniemy w ogóle działać w kierunku IVF. Sądzę że walenie w ciemno teraz też jest bez sensu, lepiej poczekać na te badania wyżej. Obgadac że w przyszłym roku warto byłoby dotacje spróbować załatwic i wtedy ruszyć, chociaż nie wiem czy zdążymy skoro PIT teraz rozliczony na aktualny US a nie wrocławski... temat zahaczy również o to co z końmi, bo kredytu na IVF brać nie chcemy, zwłaszcza na pierwszą procedurę. A wszystkie oszczędności lecą w dom.

A robił już kontrolę nasienia po suplach, czy to co masz w stopce to pierwsze badanie ever? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 20:42

02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, ogromnie trzymam kciuki za Wasze trzy kropeczki ❤️

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa piękny wynik, jesteś bardzo dzielna w tym wszystkim czekam na Ciebie po zielonej stronie 💚💚💚 Niech ten miesiąc będzie początkiem okresu lęgowego dla dinusiów 🦖

Mnie dziś kompletnie poskładały nerwy - jednak po tej stronie mózg staraczki przeobraża się w jakiś twór na jeszcze wyższym levelu zadręczania się. Z sinusoidy myślenia o tym, że "nigdy się nie uda być w ciąży" / "to na pewno ten cykl" wylądowałam w miejscu gdzie moje myśli krążą wokół "pewnie to już koniec" / "jaki ten czas jest wspaniały". Melduję się z powrotem w autobusie, co prawda ciążowym ale jednak niewiele różni się on od staraczkowego.

rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire, wizyta już niedaleko 🌸 ale wyobrażam sobie, że chciałabyś już zobaczyć czy wszystko w porządku. Przerąbane że nawet dwie kreski nie przynoszą spokoju, tylko nadal się czeka na wyniki, na wizyty, na kolejne wyniki 😅 końca nie ma.

A czy coś Cię niepokoi, jakieś objawy? Jak się czujesz?

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:

Mnie dziś kompletnie poskładały nerwy - jednak po tej stronie mózg staraczki przeobraża się w jakiś twór na jeszcze wyższym levelu zadręczania się. Z sinusoidy myślenia o tym, że "nigdy się nie uda być w ciąży" / "to na pewno ten cykl" wylądowałam w miejscu gdzie moje myśli krążą wokół "pewnie to już koniec" / "jaki ten czas jest wspaniały". Melduję się z powrotem w autobusie, co prawda ciążowym ale jednak niewiele różni się on od staraczkowego.

Been there seen that ;) nie wiem czy to kiedyś mija... po narodzinach wsiadasz do autobusu pt. połóg i noworodek :P potem niemowlę... przedszkolak... nastolatek... neverending story lalala lalala :P

• Pfry Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix - no faktycznie szaleje Ci ta insulina, a przecież przyjmujesz metformine, myślisz, że lekarz będzie chciał Ci zwiększyć dawkę? 🧐

Kropka - kiedy Wy macie wizytę w Klinice? Bo widzę przygotowania ale nie wiem kiedy mam trzymać kciuki ☺️ tak bardzo Wam kibicuję! 😚🫂

Mart - tak mi przykro, że nie miałaś swojego ukochanego przy sobie podczas poronienia. 😞 Na pewno mocno to przeżyłaś. 🫂 Rozmawiaj z nim szczerze na temat wszystkich odczuć, które Ci towarzyszyły i się dalej pojawiają. Kluczowe jest wsparcie i zrozumienie. Osobiście zauważyłam, że im dłużej minęło od mojego poronienia tym gorzej sobie dawałam radę 🫥 luty-kwiecień był tragiczny, bo to był czas kiedy dziewczyny z "mojego" wątku już szykowały się do porodów, a u mnie dalej nic, nemo. Głównie dusiłam w sobie te emocje i płakałam... Lipiec samopoczucie lepiej, chociaż tli mi się w głowie myśl, że dokładnie rok temu udało się zajść w ciążę... w sobotę byłam na weselu i było super, ale było tam chyba 5 dziewczyn w ciąży... i na weselu było ok.. tylko w niedzielę się totalnie posypałam 🥲 Są gorsze i lepsze momenty. Rozmawiaj więc z partnerem jak najwięcej, bo jesteście w tym razem ♥️ macie jakieś plany na najbliższy okres starań?

Paprota - ta moja infekcja nie jest przyczyną niepowodzeń 😅 miałam komplet badań przed i w trakcie ciąży, po poronieniu je powtarzałam i wszystko było idealnie. Teraz rutynowo zrobili mi posiew przed histeroskopią i wyszła jakaś standardowa bakteria namnożona w nadmiarze 😑 to zapewne pamiątka z greckich wakacji w maju 🙃😅 no ale trudno, z drugiej strony spoko, że to wyszło, bo nie czułam, żeby coś było bardzo nie tak, więc przynajmniej przeleczylam dziadostwo, a tak to bym była nieświadoma 🙄 Teraz biorę Trivagin, więc mam nadzieję, że wszystko ładnie zaleczone i flora się odbuduje i będę mogła spokojnie zrobić tą zalecaną histeroskopię.. Czasami zastanawiam się czy mi nie wciskają tego badania przez to, że im obcięli program i już nie przyjmują nowych par. Wiecie, że niby chcą w całości wykorzystać budżet i dostać za moją historoskopię pieniądze w ramach realizacji programu 🤔 Ale mam nadzieję - może głupią - że jednak kierują się moim dobrem w tym wypadku, a nie kalkulacjami 😅

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    A robił już kontrolę nasienia po suplach, czy to co masz w stopce to pierwsze badanie ever? :)

Pierwsze. Potem nie udało się skontrolować bo cały czas coś. Od serii naszych obopólnych chorób, przez odstawienie supli, stresy i zarywanie nocek, po teraz kiedy sam chętnie wrócił do supli po super wynikach chłopa Claire, ktore mu pokazałam. :)

Clausix lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Clausix - no faktycznie szaleje Ci ta insulina, a przecież przyjmujesz metformine, myślisz, że lekarz będzie chciał Ci zwiększyć dawkę? 🧐

Myślę, że tak. Plus musi znowu wjechać porządnie dieta i ruch, bo od marca z tym marnie... Moje treningi niestety ruszają dopiero od września znów, więc muszę się przeprosić z rowerem i rolkami chyba :P no i z gotowaniem, bo przez ostatnie zawirowania, poronienie, nieplanowaną przeprowadzkę, na prawdę nie miałam ochoty robić w kuchni nic... :/

• Clausix Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Pierwsze. Potem nie udało się skontrolować bo cały czas coś. Od serii naszych obopólnych chorób, przez odstawienie supli, stresy i zarywanie nocek, po teraz kiedy sam chętnie wrócił do supli po super wynikach chłopa Claire, ktore mu pokazałam. :)

Suple na prawdę dają radę często ;) Nie wiem czy wrzucałam tu wyniki M po 4 miesiącach na Fertilmanie Plus (połowę dawki bierze)

09.20 -> 01.21 💊 Fertilman Plus 2x1
    Koncentracja 19,12 mln/ml (norma >15) -> 75,25✅
    Całkowita liczba 66,92 mln (norma >39) -> 188,13✅
    Ruch postępowy 15,14% (norma >32%) -> 74,67✅
    Ruchome 25,95% (norma >40%) -> 84,89✅
    Morfologia 3% (norma >4%) -> 6✅

siesiepy, Paprota9418, Marti27, Emka06, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Suple na prawdę dają radę często ;) Nie wiem czy wrzucałam tu wyniki M po 4 miesiącach na Fertilmanie Plus (połowę dawki bierze)

09.20 -> 01.21 💊 Fertilman Plus 2x1
    Koncentracja 19,12 mln/ml (norma >15) -> 75,25✅
    Całkowita liczba 66,92 mln (norma >39) -> 188,13✅
    Ruch postępowy 15,14% (norma >32%) -> 74,67✅
    Ruchome 25,95% (norma >40%) -> 84,89✅
    Morfologia 3% (norma >4%) -> 6✅
    Woah i takie coś po połowie Fertilmana? Pięknie. :D teraz sobie zrobię nadzieje że wyniki mojego będą spektakularne. 😅

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Woah i takie coś po połowie Fertilmana? Pięknie. :D teraz sobie zrobię nadzieje że wyniki mojego będą spektakularne. 😅

Po 3 miesiącach suplementacji byłam w drugiej ciąży (CP). A potem przytyłam chyba z 15 kg bardzo szybko i u mnie się wszystko posypało 😅

siesiepy lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też daleka droga od poprawy męskiej płodności, ale da nam to możliwość choćby samej mojej stymulacji bez bawienia się w IVF na początek. 🧐 Na to mocno liczę jednak...

Dobra muszę bo się udusze. Pobiłam swój życiowy rekord, 13km przebiegłam. Dopiero wtedy poczułam w nogach że jestem zmęczona bo reszta mogłaby biec dalej. Wciągnęła mnie tak Sztuka obsługi penisa, bo akurat gadali o wytrysku, nasieniu i jego jakości, ejakulacji, orgazmach i ogólnie działaniu męskiego układu podczas stosunku i ejakulacji.
    I uwaga! Wiem w końcu ile plemników jest w preejakulacie! Zakładając że u zdrowego chłopa jest w nasieniu kilkaset milionow plemników, w preejakulacie jest kilkaset tysięcy. 🔥 Nie, nie szukałam nigdy tej informacji na własną rękę. 😆 Nie wiem czemu.

Paprota9418, Emka06, SandraH.97, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾arytmia

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    IMSI:
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Been there seen that ;) nie wiem czy to kiedyś mija... po narodzinach wsiadasz do autobusu pt. połóg i noworodek :P potem niemowlę... przedszkolak... nastolatek... neverending story lalala lalala :P

Niestety... Potwierdzam. Wczoraj była u nas córa mojego Męża lat 15. No... Gdybym mogła to dzieciakiem bym tak potrząsnęła, że nie macie pojęcia. Jak ona się tak dalej będzie zachowywać to albo zginie marnie albo... Zajdzie w ciążę szybciej niż ja... 🤦‍♀️ No jeszcze dzisiaj mnie trzęsie... Mąż jej kupił buty za trzy stówy to przyjechała, nawet dziękuję nie wyjąkała, a przyjechała bardziej rozebrana niż ubrana... I siedziała u dziadka z nosem w telefonie, a do ojca się nie odzywała....

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Kropka - kiedy Wy macie wizytę w Klinice? Bo widzę przygotowania ale nie wiem kiedy mam trzymać kciuki ☺️ tak bardzo Wam kibicuję! 😚🫂
    Dziękuję 😘 mam umówiona wizytę za 2 tygodnie, 7 sierpnia, to będzie pewnie rozpisanie stymulacji już i sprawdzimy czy mamy wszystkie badania. Odliczam, chociaż czas mi ostatnio tak leci że szok

Emka06, siesiepy, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry chyba ze tak. Tak czy inaczej trzymam kciuki żeby teraz już wszystko było w porządku. A histeroskopia przyniosła rozwiązania i wnioski 🤞❤️🤞 każde badanie, zabieg i wynik to kolejny krok do spełnieni marzeń o 🤰

Zosis te dzieciaki teraz to jakaś tragedia jest..nawet jak na ulicy czy w komunikacji miejskiej człowiek patrzy.

Siesiepy podlinkuj proszę takie ciekawe rzeczy może i ja polubię bieganie :0 ( nie polubię heh to wytłumaczenie żeby móc słuchać bez wyrzutów )

U nas jeśli chodzi o suplementację i różnice w wynikach to główny problem mamy z morfo ale ona po żadnych suplach nie wzrosła powyżej 2..
    Cała reszta pięknie się poprawiała a morfologia raz 0% a raz 2 %. Ale lekarz w klinice powiedział ze mamy taka ilość itp ze te 2% wychodzi całkiem niezle :)
    Chociaż proponował nam od razu IUI.
    Zobaczymy co powie ten październikowy lekarz :)
    To mąż mojej endokrynolog. Podobno od beznadziejnych przypadków heh…

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha widze skok tempki 🔥 testujesz?

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ