Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
RinTinTin stooo laaat, stooo laaat 💐 🥂
I szybkiego spełnienia marzeń - szczególnie tego jednego ❤️
Jo_ana od kiedy zaczynasz stymulacje? 😊
Trzymam kciuki 🤞🏻🍀
KarolinaAnastazja 🥳🥳
Wielki dzień przed Tobą 😁 jak się z tym czujesz? 😊 Trzymam kciuki 🤞🏻🍀🤞🏻RinTinTin, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Frutelka przytulam Cię bardzo mocno..
Jak się trzymasz?
Nie wiem czy to jakiekolwiek pocieszenie ale bardzo często organizm zapamiętuje "tryb ciąża" i udaje się zajść w kilku najbliższych cyklach 😘🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
-
Lipcowa wrote:RinTinTin stooo laaat, stooo laaat 💐 🥂
I szybkiego spełnienia marzeń - szczególnie tego jednego ❤️
Jo_ana od kiedy zaczynasz stymulacje? 😊
Trzymam kciuki 🤞🏻🍀
KarolinaAnastazja 🥳🥳
Wielki dzień przed Tobą 😁 jak się z tym czujesz? 😊 Trzymam kciuki 🤞🏻🍀🤞🏻
Dzisiaj zaczynam 🤗
Rintintin najlepsze życzenia 💐spełnienia marzeń
Karolina piękne jaja, niech się dzieje, kciuki za jutro ✊🏻🍀Lipcowa, KarolinaAnastazja, RinTinTin, Niaha lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Jo_ana w takim razie kciuki na pokładzie 🤞🏻🍀🤞🏻
Pięknie zaczyna Nam się ta wiosna na wątku 🌷❤️jo_ana lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
-
Frutellka wrote:Kochane dziękuję za wsparcie, ale nie utrzymałam tej ciąży. Beta spadła progesteron też więc walczymy dalej...walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Frutellka mocno tulę 🫂 gdybyś potrzebowała to zawsze jesteśmy tu dla Ciebie 😘
Dziękuję dziewczyny 😘😘
Jo_ana, Karolina - super wieści, nie przestaję trzymać za Wss kciuki 🤞🏻jo_ana lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Frutellka 🫂 bardzo, bardzo mi przykro. Przytulam. Jesteśmy tutaj dla Ciebie.
RinTinTin najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie. Jak świętujesz? 😊
KarolinaAnastazja u Ciebie to pięknie wygląda. Niech się dzieje 🤞💚
Jo_ana nareszcie 🤞 🥰
Ja zaczęłam miesiąc świadomości endometriozy od diagnozy endometriozy. Zrosty na jajniku, jelicie, w zatoce Douglasa. Podobno na razie łagodna. Lewy jajnik już praktycznie nieaktywny. Mam przez 3 miesiące być na diecie przeciwzapalnej, wdrożyć suplementację i fizjoterapię. Później kontrola. Lekarz przedstawił mi jakieś propozycje wlewów (?) - nie wiem co to jest.. albo kilka miesięcy na tabletkach anty żeby wyciszyć stan zapalny, ale jego zdaniem szkoda na to czasu. W pierwszej chwili po diagnozie poczułam ulgę - jednak sobie tego wszystkiego nie wymyśliłam, tylko moje problemy z bolesna 🐒 i jelitami miały jakąś przyczynę. Potem jednak zrobiło mi się mega przykro, bo uświadomiłam sobie, że muszę pilnować się już tak naprawdę do menopauzy. Myślę o tym, żeby pojechać do Wrocławia, żeby upewnić się, że to naprawdę łagodny stopień i nie stracić kolejnych miesięcy na walkę z wiatrakami..RinTinTin, jo_ana lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Dziewczyny muszę trochę ochłonąć omówić nowy plan z Panią Doktor, pewnie niebawem tutaj wrócę z nowym planem i wieściami co u mnie; na ten moment ten biochem mnie trochę załamał; plus w tym wszystkim jest taki, że coś się zadziało. Wywaliło mi TSH na 2,6 przy braniu Euthyrox było pięknie 1,2-1,4 a teraz od nowa trzeba zbić.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualnyFrutelka 😔 Oprócz tego, że domyślam się co czujesz i bardzo Ci współczuję to chyba nic lepszego nie powiem. Czy to Twoja pierwsza ciaza czy miałaś już biochemy? Jeżeli się powtarzają to koniecznie ustal z lekarzem diagnostykę.
Bambi, ile lat może rozwijać się endometrioza? Jak to możliwe, że dopiero teraz to znaleźli? Lepiej wiedzieć, skoro już Cię endomenda dopadła. Teraz dobry lekarz i powoli do celu 💗
Karolina, kciuki za jutro! -
paprotka17 wrote:Frutelka 😔 Oprócz tego, że domyślam się co czujesz i bardzo Ci współczuję to chyba nic lepszego nie powiem. Czy to Twoja pierwsza ciaza czy miałaś już biochemy? Jeżeli się powtarzają to koniecznie ustal z lekarzem diagnostykę.
Bambi, ile lat może rozwijać się endometrioza? Jak to możliwe, że dopiero teraz to znaleźli? Lepiej wiedzieć, skoro już Cię endomenda dopadła. Teraz dobry lekarz i powoli do celu 💗
Karolina, kciuki za jutro!
To była pierwsza ciąża i to w dodatku biochemiczna, więc to pewnie raczej przypadek poprostu. Napisałam do Pani doktor czekam na wiadomość zwrotną z pewnością nie zostawimy tego tak sobie; plus w tym wszystkim jest taki, że w końcu się coś udało.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka oczywiście odpocznij i wróć jak będziesz na siłach. TSH na początku ciąży potrafi podskoczyć, więc mam nadzieję, że to nie jest żaden nowy problem z tarczycą. 🫂💚🫂💚
Paprota - nikt wcześniej nie szukał, dopóki nie pokazała się na jajniku... Tyle lekarzy, ilu olewalo moje pytanie, czy to nie endomenda to nie zliczę. Trudno, czasu nie cofnę, mogę tylko wystawić im opinie 🤭Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Bambi a lekarz nie zaproponował Ci aby laparoskopowo wypalić ogniska endometriozy?
Ja z tą podstępna sucz też bujam się kilka ładnych lat i zanim ją rozpoznali to zdążyłam dorobić się zrostów w miednicy, zrostów na jajniku, które mi go niemal wykręciły do góry nogami i nawracajacych torbieli. Nie piszę tego aby Cie wystraszyć - u mnie po prostu działania lekarza szły w kierunku laparo właśnie pod kątem najbliższej ciąży.
Życzę powodzenia 🍀🤞🏻🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
-
Bambi dziękuję bardzo 😘
Z koleżankami poświętowałam już w weekend. Mamy taki zwyczaj, że na urodziny idziemy do escape room, a potem mały rajd po klubach 😁
Dzisiaj bardziej rodzinnie, torcik, szampan i coś dobrego do jedzenia ☺️Angi90 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Hej!
Przepraszam Was Dziewczyny za zniknięcie. Ten wczesny okres zmiótł mnie z planszy... W zeszłym tyg 2x omdlenie, migrena, najpierw zaparcia, potem biegunkapowoli wracam do żywych.
RinTinTin wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘spełnienia wszystkich marzeń, co do jednego.
Frutellka 💔🫂 przykro mi 🥺 odezwij się jak znajdziesz siły.
KarolinaAnastazja gratulacje kurko 🥚🥚 trzymam kciuki za IUI.
Paprotka17 🤞🏻 za czwartkową betę.
Jo_ana za procedurę 🤞🏻
Aśś, oby ten był szczęśliwy 🤞🏻
Bambi, moja gin mówiła że w laparo jeśli wyjdą ogniska endo to się je przypala i wtedy łatwiej zajść w ciążę, bo zmniejsza się stan zapalny.paprotka17, RinTinTin lubią tę wiadomość
-
Hej, przepraszam że się Wam tu wtrącam ale chciałam tylko napisać za pamięci.
Białek!❤️ Jeśli to czytasz, to wysyłam duuuużo dobrych myśli i zaciśnięte kciuki za wizytę w klinice 6 marca (jeśli dobrze pamiętam). Trzymaj się ciepło 🤞🤞🤞🤞 dzień kobiet będzie TwojAngi90 lubi tę wiadomość
-
RinTinTin stówka! Skoro już poswietowane to pożyczę Ci smacznego tortu, takiego "nie za słodkiego" 😆🎂
KarolinaAnastazja będzie się jutro działo! 🔥
Dziewczyny jak to jest z dostępnością Ovi i Zivafertu? Myślałam że to drugie dostanę od ręki/na zamówienie na drugi dzien a tu lipa i w hurtowniach brak. Dostałam tylko info że najbliższa apteka która ma Zivafert jest 60km ode mnie. 🥴 Jutro będę polować we Wrocławiu o ile ktoś z techników z robocie będzie łaskaw się zainteresować że nie jestem w stanie pracowac na niedziałającym laptopie. 🙄 Może na dzień dzisiejszy to Ovi jest łatwiej dostępne?RinTinTin lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
siesiepy wrote:RinTinTin stówka! Skoro już poswietowane to pożyczę Ci smacznego tortu, takiego "nie za słodkiego" 😆🎂
Dziewczyny jak to jest z dostępnością Ovi i Zivafertu? Myślałam że to drugie dostanę od ręki/na zamówienie na drugi dzien a tu lipa i w hurtowniach brak. Dostałam tylko info że najbliższa apteka która ma Zivafert jest 60km ode mnie. 🥴 Jutro będę polować we Wrocławiu o ile ktoś z techników z robocie będzie łaskaw się zainteresować że nie jestem w stanie pracowac na niedziałającym laptopie. 🙄 Może na dzień dzisiejszy to Ovi jest łatwiej dostępne?
Z Ovi jest jeszcze gorzej zadzwoń do Apteka Magnolia w Lublinie i zapytaj czy Ci wyślą w odpowiednim pudełku tam jest;)siesiepy lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
siesiepy wrote:RinTinTin stówka! Skoro już poswietowane to pożyczę Ci smacznego tortu, takiego "nie za słodkiego" 😆🎂
Dziewczyny jak to jest z dostępnością Ovi i Zivafertu? Myślałam że to drugie dostanę od ręki/na zamówienie na drugi dzien a tu lipa i w hurtowniach brak. Dostałam tylko info że najbliższa apteka która ma Zivafert jest 60km ode mnie. 🥴 Jutro będę polować we Wrocławiu o ile ktoś z techników z robocie będzie łaskaw się zainteresować że nie jestem w stanie pracowac na niedziałającym laptopie. 🙄 Może na dzień dzisiejszy to Ovi jest łatwiej dostępne?siesiepy lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Siesiepku ovi dostaniesz w aptece koło invimedu we Wrocławiu bez problemu 😉
Dziękuję dziewczyny, trzymajcie od jutra i dobre 10/12 dni! Będę bez ovi więc się cieszę, bo nie będzie nieporozumień jeżeli chodzi o "oszukańce".
Jak się czuje? Bez zmian, mam bardzo dużo tylko śluzu płodnego i jak się schylam to czuje ciągnięcie w jajniku.
Co mogę robić to robię dla dziecka.
Nie nastawiam się, nie mówiliśmy też nikomu o Naszym jutrzejszym podejściu, jakoś ostatnio denerwowało mnie pytanie po stokroć "jak tam?" "Jak się czujesz?"
Co ma być to będzie.
Jeżeli się uda to będziemy się cieszyć że świątecznego prezentu pod choinkę.
A jeżeli nie to podchodzimy kolejny raz do IUI.
siesiepy, Cukruś, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość